WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    jutro wizyta a u mnie busz ... i problem w tm, że ja tam niccc nie widzę :O chyba męża zatrudnię do tego ... czego używacie do depilacji ? ja kremu do okolic bikini z bielendy bo zwykła maszynka jednorazowa mnie podrażnia .
    Oj to moja bolączka :)
    Ja kreku się tera boję, więc maszynką zasuwam - mój małż się śmieje, że kiepska fryzurka

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

b4ipuen.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosi_a wrote:
    Truskaweczka a na tych warsztatach jakieś konkursy były? Bo widziałam jakieś zdjęcia i były fajne nagrody. Napisz co i jak bo u mnie są za miesiąc :-)

Tak na Mama wie to przy rejestracji dostaliśmy karteczkę z numerkiem ja miałam 60 a Adam 60A i n a koniec było losowanie niestety nam sie nie udało ale inni wygrali dużo było osób jakoś 120 :)

gosi_a lubi tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja maszynki nie cierpię bo nie dość , że mam same czerwone pinkle to jeszcze jak sie troche niżej ogolę to jak chodzę a włoski odrastają to mega nieprzyjemne uczucie.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. wrote:
    Kasika ja też uważam takie kontrole bez sensu bo można przecież spać, można brać prysznic i nie słyszeć domofonu, można nie zdążyć odebrać, można wyjść na spacer -to lekarze wręcz zalecają....

Ale mam pytanie tak z ciekawości jaką masz umowę? O prace na czas określony/nieokreślony, działalność gospodarczą? I czy długo pracowałaś przed zajściem w ciążę?

Umowa na czas nieokreślony i pracuje w tej firmie od 6 lat

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny trzymajcie kciuki, chyba znalazłam położną środowiskową :)

pół dnia dzwoniłam, aby załatwić obie taką od 21 tygodnia i cudownie by było jak by jeszcze do mnie przylazła ;)

Bo niby przysługuje nam taka opcja, ale jak dzwonię po przychodniach to palą niemca i nie wiedzą o co chodzi :(

Niestety nie mam jak iść do szkoły rodzenia, a wiedza na temat połogu i pielęgnacji maluszka będzie dla mnie bezcenna

b4ipuen.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie będe chodzić na SR bo nie mam takiej możliwości. Będę sie dokształcać na youtube :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Viola Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie golenia to wczoraj pierwszy raz poszlam do gina ogolona na oślep. Probowalam z lusterkiem ale ciezko to wychodzi jak jedna reka trzymalam lusterko a druga sie golilam. Beznadzieja, nawet sie pozniej nie przegladalam bo wolalam nie widziec jak wygladam zeby sie nie spalic ze wstydu. Czego oczy nie widza itd...;-).....no ale problem jest na przyszlosc, chyba bede musiala skorzystać z pomocy meza, no bo co innego pozostaje...

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Umowa na czas nieokreślony i pracuje w tej firmie od 6 lat

O masz. To podobna sytuacja jak u mnie. Myślałam że na świeczniku są głównie te co dopiero co zatrudnione i zaraz ciąża albo te co firme założyły kilka skladek i też ciąża. A tu proszę. Nie mają się kogo czepiać :/

Oby już Ci dali spokój!

kasika8303, orchidea33 lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam gina w przyszłym tygodniu i też już się zastanawiam jakim cudem się ogolę. No cóż może z lusterkiem jakoś dam radę.
    W końcu zabrałam się za robienie albumu dla Malutkiej. Co prawda ciągle w głowie siedzi mi pytanie "Czy to oby na pewno dziewczynka?", ale i tak mam mnóstwo różowych ubranek więc i album może być różowy. A gdyby naszemu Maleństwu coś urosło to następnym razem będzie dziewczynka;) Ostatnio nawet mój M stwierdził, że "Nie wyglądam jakbyśmy mieli mieć córkę". Rozbroił mnie tym:)
    Ale niestety siedzenie nad albumem skończyło się mega bólem pleców w odcinku piersiowym. I do tego jeszcze zaczęła boleć mnie pachwina. Ale nie narzekam. Jutro będzie lepiej;) A tak a propos odcinka piersiowego to w ciągu ostatnich 2 tygodni znów rosną mi piersi. W sumie to obecny rozmiar mi odpowiada więc mogłyby znów przestać rosnąć chociaż do porodu.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • maglic Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosi_a wrote:
    Truskaweczka a na tych warsztatach jakieś konkursy były? Bo widziałam jakieś zdjęcia i były fajne nagrody. Napisz co i jak bo u mnie są za miesiąc :-)

Gosiu czy może wybierasz się na nie 29 kwietnia? Ja też się na nie zapisałam, zobaczę czy będzie jakiś odzew :D dzwonili do Was, czy wysyłali mejle? :D

/ słodkie mamy - nie wiecie jaka jest procedura z nami dot. porodu ? Bo jak na razie ani diabetolog, ani gin nic mi nie wspominał co i jak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 20:44

ukdytv73la1h903i.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No golenie ciezkie jest, tak sie umordowalam nie wiem co bedzie potem..

Macie sposob na katar? Tak mi sie leje ze tampon by sie przydal..ah kurcze mam nadzieje zw przejdzie ,

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po wizycie :)

No i .... rośniemy - aktualnie ważymy 1,1 kg - ale najbardziej cieszy mnie to, że dzięki Clexane i polepszonym przepływom brzuszek naszej kruszyny już nie odbiega od normy w porównaniu z resztą wymiarów :) Oczywiście nasze dziecko nie lubi podkreślać swoich "płciowych" atutów - chwali się za to rozmiarem czaszki, która jak się okazuje jest owalna a nie okrągła - i jak to określiła moja Pani Dr. ma urodę "anglosaską" :D ... Szyjka krótka, średniomiękka ale z tego co zauważyłam nie robi to żadnego wrażenia na moim lekarzu - jest bez zmian i tak ma pozostać do końca! ... dzięki prawidłowym wynikom wizytę mam umówioną za miesiąc a później będziemy się podglądać co 2 tyg. - na razie łożysko nisko i klopsik ułożony pośladkowo - czyli ideał na CC :/ ... ale ma czas na zmiany.

W Pn. idę na USG III Trymestru - mam nadzieję, że z opcją 3d aby zobaczyć o co chodzi z tym anglosaskim typem urody :D

M. obecnie składa łóżeczko :D
    Zdecydowaliśmy się już na wózek - chcieliśmy coś w miarę ekonomicznego, lekkiego, małego, zwinnego i stanęło na Bebetto Nico Plus -
    http://wrzucaj.net/images/2015/03/17/298.jpg

co do wózków : naprawdę polecam pojechać zobaczyć na żywo - mnie nico Plus w Internecie w ogóle nie zainteresował ... a na żywo zupełnie inaczej - oglądam też swoje typy min. Riko Nano no i Camarelo Carera - b. ładne ale wydają mi się "spore" i dosyć wysokie ... wiadomo każdy szuka czegoś innego :) Dla naszego małego mieszkanka i niewielkiego wzrostu ( szczególnie mojej mamy ) Niko wystarczy - no i cieszę się, że mogę zamówić w białej ramie - jakoś podoba mi się ta opcja :]
    Dodatkowo w komplecie mamy adaptery i Fotelik Ferrari/Beone który chcieliśmy od początku :)

Padam na pyszczek ... a jutro wpadają znajomi więc biorę ciepłą kąpiel i idę lulu :)

A1984, Joasia:), Viola, Inesicia, gosi_a, maglic, nenette, Z., Rozalia, Finezja, karolinka85, Aka81, Kikusia, Ania1704, Alorrene13, sss lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Jesteśmy po wizycie :)

No i .... rośniemy - aktualnie ważymy 1,1 kg - ale najbardziej cieszy mnie to, że dzięki Clexane i polepszonym przepływom brzuszek naszej kruszyny już nie odbiega od normy w porównaniu z resztą wymiarów :) Oczywiście nasze dziecko nie lubi podkreślać swoich "płciowych" atutów - chwali się za to rozmiarem czaszki, która jak się okazuje jest owalna a nie okrągła - i jak to określiła moja Pani Dr. ma urodę "anglosaską" :D ... Szyjka krótka, średniomiękka ale z tego co zauważyłam nie robi to żadnego wrażenia na moim lekarzu - jest bez zmian i tak ma pozostać do końca! ... dzięki prawidłowym wynikom wizytę mam umówioną za miesiąc a później będziemy się podglądać co 2 tyg. - na razie łożysko nisko i klopsik ułożony pośladkowo - czyli ideał na CC :/ ... ale ma czas na zmiany.

W Pn. idę na USG III Trymestru - mam nadzieję, że z opcją 3d aby zobaczyć o co chodzi z tym anglosaskim typem urody :D

M. obecnie składa łóżeczko :D
    Zdecydowaliśmy się już na wózek - chcieliśmy coś w miarę ekonomicznego, lekkiego, małego, zwinnego i stanęło na Bebetto Nico Plus -
    http://wrzucaj.net/images/2015/03/17/298.jpg

co do wózków : naprawdę polecam pojechać zobaczyć na żywo - mnie nico Plus w Internecie w ogóle nie zainteresował ... a na żywo zupełnie inaczej - oglądam też swoje typy min. Riko Nano no i Camarelo Carera - b. ładne ale wydają mi się "spore" i dosyć wysokie ... wiadomo każdy szuka czegoś innego :) Dla naszego małego mieszkanka i niewielkiego wzrostu ( szczególnie mojej mamy ) Niko wystarczy - no i cieszę się, że mogę zamówić w białej ramie - jakoś podoba mi się ta opcja :]
    Dodatkowo w komplecie mamy adaptery i Fotelik Ferrari/Beone który chcieliśmy od początku :)

Padam na pyszczek ... a jutro wpadają znajomi więc biorę ciepłą kąpiel i idę lulu :)
    gratuluję udanej wizyty <3 !
    Gdzie byliście oglądać wózki ? też chcę na żywo zobaczyć carere, bo na razie jestem zdecydowana na Bebetto silvia ;P

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maglic wrote:
    / słodkie mamy - nie wiecie jaka jest procedura z nami dot. porodu ? Bo jak na razie ani diabetolog, ani gin nic mi nie wspominał co i jak.

Z tego co wiem przy cukrzycy niezależnie od tego czy sama dieta czy Insulina nie ma opcji przenoszenia ciąży ... znajoma ( ta od kabanosów ;) ) musiała się stawić w wyznaczonym terminie na wywołanie - u niej poskutkowało i urodziła SN - bo oczywiście sama cukrzyca nie jest żadnym wskazaniem do cesarki :)

mhsvi09kzjtuku9r.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    gratuluję udanej wizyty <3 !
    Gdzie byliście oglądać wózki ? też chcę na żywo zobaczyć carere, bo na razie jestem zdecydowana na Bebetto silvia ;P

Byliśmy dzisiaj w Mulanie na Traktorowej ( tam kupowaliśmy łóżeczko ) a wczoraj w Dino na Pietrynie - i to tam będziemy zamawiać.
    W Dino lepszy wybór i lepsza informacja od sprzedaców - nie mieli z Bebetto chyba tylko Hollanda na żywo.
    Camarelo stoi w tej wersji kolorystycznej i sprawia zupełnie inne wrażenie na żywo :
    http://wrzucaj.net/images/2015/03/17/ca-13a-s.jpg

zyrcia lubi tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maglic ja idę na Mama wie 11 kwietnia bo jestem z Olsztyna.

Scintilla gratuluję wizyty i cieszę się że kruszynka rośnie :-) wózek super,mi bbyła potrzebna duża gondola i wysoki wozek więc padło na bebetto silvia. Tyle że na czarnym stelażu bo zamierzam chodzić po lasach i by się mocno brudził.

ja mam wizytę jutro i podobne zmartwienia co Ty. Nisko łożysko i wymiar AC u małej. Mam nadzieję że będzie wszystko ddobrze bo ostatnio lekarz wspomniał że jeśli łożysko się nie podniesie to mnie bierze do szpitala na sterydy.
    Całe szczęście że mam rano dentystę to chociaż nie będę cały dzień rozmyślać. Później trochę posprzątam mieszkanie bo wiosenne porządki ruszyły dzisiaj ;-)

Scintilla lubi tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez to malowanie mam mało czasu na czytanie, ale mi się zrymowało :D Golenie to w ogóle dla mnie kosmos, wyginam się na tysiąc sposobów a i tak się potem okazuje, że jest bober tyle że mniejszy :P
    Dziś jacyś studenci zabrali nasz stary regał i biurko, wystawiłam na olx za darmo, więc zeszło w ciagu kilku godzin i zrobiło się więcej miejsca.
    A potem przyszalałam na allegro, kupiłam w końcu łóżeczko z szufladą i materacem, zasłony, obrazki i karnisz do pokoju małego :) Zostanie jeszcze komoda i półki, ale to już w sobotę sobie do Ikei podjedziemy. No i umówiłam się też na sobotę na oglądanie używanego wózka, praktycznie nówka, polecany przez znajomych i ma dobre opinie w necie, a z racji tego że na wózku chciałabym zaoszczędzić to pojadę go zobaczyć :) Chcę się przesiąść na wiosnę w lekką spacerówkę i ta już jest droga, więc szkoda mi trochę kasy teraz.
    Apropo kasy to dostałyście już zwroty ze skarbówki? U nas leci trzeci tydzień teraz i ani widu ani słychu, a na koncie topnieje :D
    Jakbym jutro nie zdążyła, to już dziś życzę owocnych wizyt i dużo radości z podglądania maluszków! No i oczywiście cieszę się z dzisiejszych pozytywnych odwiedzin u ginów :) Dobrej nocy!

gosi_a, A1984, Z., Scintilla, nenette lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Finezja Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2015, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:
    No ten izofiks czy jak mu tak chciałam do tylu bo mam tylko 3 drzwi wiec chciałam uniknąć zapinania pasów z tylu...bo mojego M za dużo nie bedzie bo rejsy itd..wiec jako" samotna matka "chciałam sobie ułatwić a tu lipa :/

Dada, ale nawet jeśli nie masz uchwytów isofix to są bazy które montujesz na pasy, a fotelik wpinasz bez konieczności już przymocowywania go pasami.

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 04:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się o świcie :-) Niestety obudził mnie ból ucha :-( Wstałam na herbatę z cytryną, miodem i czosnkiem, ostatnio pomogło. Zalecenie gna, jak nie przejdzie to czeka mnie wizyta u laryngologa :-( mam problemy z tym uchem, myślałam że w ciąży się obejdzie a tu masz....

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Dada Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 04:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kasika.Ja tez juz nie spie byłam 3 raz siku i nie moge juz zasnąć....
    A co przewialo Cie ? Kurde nawet nie wiem jakie sa naturalne sposoby na bol ucha ....trzymaj sie,oby miód i czosnek działał cuda :)

kasika8303 lubi tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
‹‹ 753 754 755 756 757 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ