Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKurczę chyba właśnie moje pytanie było nie na miejscu bo składników przecież w domu tyle nie mam i zostanie mi ślinotok i lizanie telefonu
))
Oj Bartek ( niejadek ) na kolacje lody bardzo chętnie by zjadł
No zapiekanki zrobimy jutro ... dzięki za pomysłWiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 19:19
-
Joasia:) wrote:Kurczę chyba właśnie moje pytanie było nie na miejscu bo składników przecież w domu tyle nie mam i zostanie mi ślinotok i lizanie telefonu
))
Oj Bartek ( niejadek ) na kolacje lody bardzo chętnie by zjadł
No zapiekanki zrobimy jutro ... dzięki za pomysł
Ja to z tymi lodami wypaliłam, bo mam w poniedziałek glukozę i czuję, że będzie szlaban !!!!!
Joasia:) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mam wyniki z luxmedu...zrobilam posiew i zwykla analize.. Posiew dopiero za jakies 3dni..a analiza juz inna niz rano...
W moczu niema juz nielicznych leukocytow..
A w osadzie moczu
Nablonki byly nieliczne sa pojedyncze
Leukocyty juz nie 21-26 a 1-2
Erytrocyty byly 2-4 jest 0-1
Pasma sluzu byly nieliczne sa pojedyncze
Fosforany bezpostaciowe byly bardzo liczne i takie sa
Flora bakteryjna byla liczna jest nieliczna
A i teraz wyszla mi glukoza w moczu ale to bylo pewne..ze po wypiciu takiej ilosci glukozy rano bedzie ona w moczu..
Sista lubi tę wiadomość
-
Hejo,
Witajcie Dzis mialam wizyte i badanie usg ,balam sie ze przez ten Kaszel sie zmniejszyla bo jakos cislo mnie bardzo .Ale okazalo sie ze wszystko ok i szyjka jest 5 cmto chyba duzo..
Nigdy nie wiem jak lozysko ani czy wody plodowe ok Ale chyba ok Ale skoro Nic nie mowia.
Okazalo sie wogole ze nie powinnam sie czarnej cherbaty p ic tylko lipowa albo zielona ,sama juz nie wiem.lekarz Co innego i internet cos innego.
Na majowkach to juz 2 dziewczyny rozpakowane.wazne zeby z dzieciatkami bylo dobrze.
Ciuszki sliczne szkoda ze u mnie nie ma zadnych lumpexow.
Lilianka tak mi przykro. :-(trzymam ogromne kciuki zeby w tym szpitalu cos pomogli i odrazu daj znac.
A z mezem napewno pogodzicie sie bo teraz wazne zebyscie razem w tych chwilach byli. Wierze ze bedzie dobrze.
Muniek a ty jak w szpitalu dalej?gosi_a, Scintilla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAlorrene13 wrote:Zyrcia jak pralka i lodówka są tak niesamowite to dawaj kobieto, pokazuj, pochwal się, nie ma się czego wstydzić
pozdrooo
i się tak pięknie błyszczy
Siedziałam na pazurach dwie godziny ponad, ale Leon był strasznie niezadowolonyza długo w pozycji siedzącej, ucierpiały moje żebra trochę
potem przyjechał po mnie mój małżonek, zabrał mnie na pizzę, a teraz leżę i nie mogę się ruszyć z przejedzenia
karolinka85, agnieszyczka, agawera, gosi_a, Joasia:), Sista, Inesicia, Scintilla lubią tę wiadomość
-
Witajcie po wizycie
Najpierw dobre wieści. Powiedziałam ginowi, ze mam bardzo mały brzuch i mnie to martwi. On mi wytłumaczył, ze jestem wysoka i pewnie macice mam głęboko osadzona i ze moze sie założyć, ze Mała jest większa niż wskazuje tydzien ciazy. No i Mała wazy 1263g i wszystkie parametry ma na 29w2d. Szyjka długa i zamknięta, ma 3,57cm. Mała siedzi sobie troche w poprzek, głowa u gory po lewej stronie, pupa na dole, machała do mamy i taty raczka. Nóżki miała wyprostowane i położone noga na nogę. To co czułam rano to chyba jednak kopniaczki
Zaczęłam pytać o CC, no i lekarz stwierdził, ze nie będziemy sie wygłupiać i zrobimy CC 10 czerwca najprawdopodobniej. Tak wiec zostało mi dwa miesiące i dwa tygodnie...teraz to juz jest jazda bez trzymanki
Gin zobaczył wyniki moczu i powiedział, ze sa brzydkie. Najlepiej jak zrobię jeszcze raz, najlepiej jutro. Mogę nawet do niego przyjść jutro z wynikiem. Ciekawe tylko czy ja jutro znajdę jakies labolatorium...powiedział, ze bakterie go nie martwią, ale te leukocyty. Pocieszył tylko, ze do Małej bakterie sie nie dostaną. No a na wyniki z krwi powiedział, ze jestem Iron Woman i ciaza mi służy, bo mam bardzo dobre wyniki
Wiec postanowienie: postaram sie zrobić mocz raz jeszcze jutro. Jak sie nie uda, to w poniedziałek, ale nie bede sie tym stresować i juz
Karolinko - lekarz nic nie przepisał na te leukocyty i bakterie, czeka na powtórzenie badań. Ten Żurawit bierzesz dwa razy po tabletce, czy dwie tabletki na raz? Ja teraz biorę jedna, ale chyba zwiększę dawkę. Super, ze te wyniki sie poprawiły, to mi daje nadzieje, ze u mnie bedzie podobnie
gosi_a, Joasia:), nadine24, Z., Scintilla, karolinka85, Nieukowa, agawera, Aka81, nenette, Rozalia lubią tę wiadomość
-
Sista, super że wizyta udana
cesarka zaplanowana na mój termin, może urodzimy tego samego dnia
a co do badań to w wojewódzkim szpitalu możesz zrobić przez 7 dni w tygodniu 24h na dobę, a wyniki morfologii i moczu ja zazwyczaj mam w godzinę, więc nie ma też dużo czekania -
nadine24 wrote:Sista, super że wizyta udana
cesarka zaplanowana na mój termin, może urodzimy tego samego dnia
a co do badań to w wojewódzkim szpitalu możesz zrobić przez 7 dni w tygodniu 24h na dobę, a wyniki morfologii i moczu ja zazwyczaj mam w godzinę, więc nie ma też dużo czekania
No to ja teraz juz sie upre na ten 10-ty.Ja juz dzisiaj w Gliwicach, tutaj muszę poszukać labolatorium. Ale jak cos, to zrobię w poniedziałek w Tychach.
Dzięki wszystkim za kciuki !!!nadine24 lubi tę wiadomość
-
MIKOLAY wrote:Kochana, to ja się wypowiem. znajomi do mnie mówią :królowa lumpeksów "
Smizjerki nie polecam na łowy dziecięce - cena nie jest adekwatna do jakości.
W 100 % polecam dział dziecięcy odziez na wage, ale te niedaleko mnie (a odwiedziłam też wolę, płocką, targową, grójecką i inne) świętokrzyska, jerozolimskie przy lindjeya i marszałkowska róg wilczej - cena wszędzie jest taka sama, ale te w centrum dostają lepszy towar.
Ostatnio jak wracałam z labo to wpadłam na marszłkowską (10min) i kupiłam w oryginalnym opakowaniu 2 eko pieluszki ze wszystkimi wkładkami za 25 zł - towar jak tk maxxa a za 1/3 ceny
Właśnie wróciliśmy z kolejnych zajęć w SR. Poćwiczyłam trochę i jakoś mnie brzuch boli. Mam nadzieję, że to tylko przejściowe. -
Gratuluję udanych wizyt
Ja wreszcie dostałam się do kardiologa - musiałam podjechać w czwartek do szpitala i osobiście umówić się z ordynatorem.
Zrobili mi dzisiaj ekg, dostałam holter a w poniedziałek czeka mnie jeszcze ukg. Później z tymi wszystkimi wynikami wizyta 10 kwietnia.
Trochę się najeżdżę ale mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze.
-
Scintilla wrote:Kasika - Popieram Gosię .... taki wynik HBA1C sugerowałby, że masz stężenie cukru zwykle poniżej 100 ... jeśli jest na poziomie wyższym niż 60 to dobrze ... ale nie mając glukometru nie zbadasz niestety czy zdarza się aby cukier był jeszcze niższy ... Słodycze i inne proste węglowodany spowodują, że cukier skoczy Ci na "chwile" ... wybrałabym się do diabetologa aby dowiedzieć się co jeść aby cukier uwalniał się stopniowo ... i czy taki wynik w ciąży może wskazywać na cokolwiek innego.
Postaram się gdzieś dostać, choć nie mam skierowania od gina, bo jak jest wynik 120 to nie piszę się na skierowanie. Mu bardziej chodzi że cukier zwiększa wielowodzie. Za tydzień w razie co mam u niego wizytę to go z tym cukrem przycisnę. Kazał odstawić mi słodkie rzeczy, ale ja się źle czuję. Cukier mi spada i kręci mi się w głowie. Kazał mi raz w tyg robić na czczo, ale czy to miarodajne jest?
Zobaczę może gdzieś uda mi się prywatnie do diabetologa dostać.
Scintilla, Gosia dzięki za odpowiedźi pomoc
-
Kasika- same odstawienie słodyczy może się nic nie dać, bo są inne węglowodany proste, które powodują skoki cukru... Postaraj się zamienić węglowodany proste na złożone i na pewno wprowadzić stałe godziny posiłków, jedząc małe porcje co 2-3 godziny. My, słodziutkie zaczynamy śniadaniami ok godz. 7-8. Może wtedy nie będziesz się słabo czuła, bo nie będzie skoków cukru. Dziwię się, że nie dostałaś skierowania, mając wielowodzie, ale możesz jeszcze spróbować u rodzinnego, jak mu pokażesz wyniki krzywej.
-
Gosiu dzięki
staram się jeść to co jecie Wy na dietach. Jem bardzo dużo warzyw. Zacznę od jutra wcześniej jeść śniadania, bo tak to co 3 godz. staram się jeść.
Krzywa po 2 godz wyszła 120 i według gina jest ok, a 2 strona medalu- martwi go wielowodzie i bądź tu mądry, ehhh
Przycisnę go na wizycie teraz, niech się określi co dalej.gosi_a, Scintilla lubią tę wiadomość