WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę chyba właśnie moje pytanie było nie na miejscu bo składników przecież w domu tyle nie mam i zostanie mi ślinotok i lizanie telefonu :)))
    Oj Bartek ( niejadek ) na kolacje lody bardzo chętnie by zjadł :)
    No zapiekanki zrobimy jutro ... dzięki za pomysł :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 19:19

• agawera Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tosty salami i serem

Joasia:) lubi tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Kurczę chyba właśnie moje pytanie było nie na miejscu bo składników przecież w domu tyle nie mam i zostanie mi ślinotok i lizanie telefonu :)))
    Oj Bartek ( niejadek ) na kolacje lody bardzo chętnie by zjadł :)
    No zapiekanki zrobimy jutro ... dzięki za pomysł :)

:) Ja to z tymi lodami wypaliłam, bo mam w poniedziałek glukozę i czuję, że będzie szlaban !!!!!

b4ipuen.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) bardzo nie na miejscu.

Teraz mam chcicę na zapiekanki, a składników brak ;)

b4ipuen.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawera właśnie i u nas decyzja padła na tosty z serem i szyneczką. Wcinamy :)

agawera lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikolay no też sama dół pod sobą wykopałam tym pytaniem. Biedny mąż wysłany do lidla :) Boże co on ze mną ma :)

• karolinka85 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista i jak po wizycie? ;)

Suzanna22, Joasia:), Sista lubią tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki z luxmedu...zrobilam posiew i zwykla analize.. Posiew dopiero za jakies 3dni..a analiza juz inna niz rano...
    W moczu niema juz nielicznych leukocytow..
    A w osadzie moczu
    Nablonki byly nieliczne sa pojedyncze
    Leukocyty juz nie 21-26 a 1-2
    Erytrocyty byly 2-4 jest 0-1
    Pasma sluzu byly nieliczne sa pojedyncze
    Fosforany bezpostaciowe byly bardzo liczne i takie sa
    Flora bakteryjna byla liczna jest nieliczna
    A i teraz wyszla mi glukoza w moczu ale to bylo pewne..ze po wypiciu takiej ilosci glukozy rano bedzie ona w moczu..

Sista lubi tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo,
    Witajcie Dzis mialam wizyte i badanie usg ,balam sie ze przez ten Kaszel sie zmniejszyla bo jakos cislo mnie bardzo .Ale okazalo sie ze wszystko ok i szyjka jest 5 cmto chyba duzo..
    Nigdy nie wiem jak lozysko ani czy wody plodowe ok Ale chyba ok Ale skoro Nic nie mowia.
    Okazalo sie wogole ze nie powinnam sie czarnej cherbaty p ic tylko lipowa albo zielona ,sama juz nie wiem.lekarz Co innego i internet cos innego.

Na majowkach to juz 2 dziewczyny rozpakowane.wazne zeby z dzieciatkami bylo dobrze.
    Ciuszki sliczne szkoda ze u mnie nie ma zadnych lumpexow.

Lilianka tak mi przykro. :-(trzymam ogromne kciuki zeby w tym szpitalu cos pomogli i odrazu daj znac.
    A z mezem napewno pogodzicie sie bo teraz wazne zebyscie razem w tych chwilach byli. Wierze ze bedzie dobrze.

Muniek a ty jak w szpitalu dalej?

gosi_a, Scintilla lubią tę wiadomość

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Muniek, Sista co u Was ?

karolinka85, Sista lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    Zyrcia jak pralka i lodówka są tak niesamowite to dawaj kobieto, pokazuj, pochwal się, nie ma się czego wstydzić :) pozdrooo
    http://www.euro.com.pl/lodowki/samsung-rb31ferndef.bhtml to jest ta lodówa, ale zdjęciem się pochwalę już w domu, bo tu nie widać, ale ona ma taką fakturę jakby marmur :D i się tak pięknie błyszczy :D
    Siedziałam na pazurach dwie godziny ponad, ale Leon był strasznie niezadowolony :D za długo w pozycji siedzącej, ucierpiały moje żebra trochę :D potem przyjechał po mnie mój małżonek, zabrał mnie na pizzę, a teraz leżę i nie mogę się ruszyć z przejedzenia :D

karolinka85, agnieszyczka, agawera, gosi_a, Joasia:), Sista, Inesicia, Scintilla lubią tę wiadomość

• karolinka85 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista jak po wizycie??? Mam nadzieje ze wszystko ok..

Sista lubi tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie po wizycie :) Najpierw dobre wieści. Powiedziałam ginowi, ze mam bardzo mały brzuch i mnie to martwi. On mi wytłumaczył, ze jestem wysoka i pewnie macice mam głęboko osadzona i ze moze sie założyć, ze Mała jest większa niż wskazuje tydzien ciazy. No i Mała wazy 1263g i wszystkie parametry ma na 29w2d. Szyjka długa i zamknięta, ma 3,57cm. Mała siedzi sobie troche w poprzek, głowa u gory po lewej stronie, pupa na dole, machała do mamy i taty raczka. Nóżki miała wyprostowane i położone noga na nogę. To co czułam rano to chyba jednak kopniaczki :) Zaczęłam pytać o CC, no i lekarz stwierdził, ze nie będziemy sie wygłupiać i zrobimy CC 10 czerwca najprawdopodobniej. Tak wiec zostało mi dwa miesiące i dwa tygodnie...teraz to juz jest jazda bez trzymanki :):):)
    Gin zobaczył wyniki moczu i powiedział, ze sa brzydkie. Najlepiej jak zrobię jeszcze raz, najlepiej jutro. Mogę nawet do niego przyjść jutro z wynikiem. Ciekawe tylko czy ja jutro znajdę jakies labolatorium...powiedział, ze bakterie go nie martwią, ale te leukocyty. Pocieszył tylko, ze do Małej bakterie sie nie dostaną. No a na wyniki z krwi powiedział, ze jestem Iron Woman i ciaza mi służy, bo mam bardzo dobre wyniki :)
    Wiec postanowienie: postaram sie zrobić mocz raz jeszcze jutro. Jak sie nie uda, to w poniedziałek, ale nie bede sie tym stresować i juz :):):)
    Karolinko - lekarz nic nie przepisał na te leukocyty i bakterie, czeka na powtórzenie badań. Ten Żurawit bierzesz dwa razy po tabletce, czy dwie tabletki na raz? Ja teraz biorę jedna, ale chyba zwiększę dawkę. Super, ze te wyniki sie poprawiły, to mi daje nadzieje, ze u mnie bedzie podobnie :):):)

gosi_a, Joasia:), nadine24, Z., Scintilla, karolinka85, Nieukowa, agawera, Aka81, nenette, Rozalia lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista, super że wizyta udana :) cesarka zaplanowana na mój termin, może urodzimy tego samego dnia :)

a co do badań to w wojewódzkim szpitalu możesz zrobić przez 7 dni w tygodniu 24h na dobę, a wyniki morfologii i moczu ja zazwyczaj mam w godzinę, więc nie ma też dużo czekania :)

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadine24 wrote:
    Sista, super że wizyta udana :) cesarka zaplanowana na mój termin, może urodzimy tego samego dnia :)

a co do badań to w wojewódzkim szpitalu możesz zrobić przez 7 dni w tygodniu 24h na dobę, a wyniki morfologii i moczu ja zazwyczaj mam w godzinę, więc nie ma też dużo czekania :)

No to ja teraz juz sie upre na ten 10-ty. :) Ja juz dzisiaj w Gliwicach, tutaj muszę poszukać labolatorium. Ale jak cos, to zrobię w poniedziałek w Tychach.

Dzięki wszystkim za kciuki !!! :):):)

nadine24 lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIKOLAY wrote:
    Kochana, to ja się wypowiem. znajomi do mnie mówią :królowa lumpeksów " :)

Smizjerki nie polecam na łowy dziecięce - cena nie jest adekwatna do jakości.

W 100 % polecam dział dziecięcy odziez na wage, ale te niedaleko mnie (a odwiedziłam też wolę, płocką, targową, grójecką i inne) świętokrzyska, jerozolimskie przy lindjeya i marszałkowska róg wilczej - cena wszędzie jest taka sama, ale te w centrum dostają lepszy towar.
    Ostatnio jak wracałam z labo to wpadłam na marszłkowską (10min) i kupiłam w oryginalnym opakowaniu 2 eko pieluszki ze wszystkimi wkładkami za 25 zł - towar jak tk maxxa a za 1/3 ceny :)
    Ja w szmajzerce na Żelaznej bywam bo mam blisko, ale dziecięce ubranka kupuję tam sporadycznie. Najwięcej mam właśnie z odzieży na wagę. Najczęściej bywam na Płockiej i Ogrodowej bo są w moim zasięgu spacerowym i wiem, że na Ogrodowej mają fajniejszy towar. Wiem, że w centrum mają najfajniejszy towar bo bywam też sporadycznie na Świętokrzyskiej, w Jerozolimskich i czasami na Grójeckiej. Ta satysfakcja kiedy upoluje się coś ładnego - nie do opisania;) Ale teraz w sumie jestem z siebie bardziej dumna, że powstrzymuję się od zakupów bo póki co ubranek mamy pod dostatkiem;)

Właśnie wróciliśmy z kolejnych zajęć w SR. Poćwiczyłam trochę i jakoś mnie brzuch boli. Mam nadzieję, że to tylko przejściowe.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • patrycja_24 Przyjaciółka

Wysłany: 27 marca 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt :)

Ja wreszcie dostałam się do kardiologa - musiałam podjechać w czwartek do szpitala i osobiście umówić się z ordynatorem.
    Zrobili mi dzisiaj ekg, dostałam holter a w poniedziałek czeka mnie jeszcze ukg. Później z tymi wszystkimi wynikami wizyta 10 kwietnia.
    Trochę się najeżdżę ale mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze.

km5sio4ptgcs9gmz.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Kasika - Popieram Gosię .... taki wynik HBA1C sugerowałby, że masz stężenie cukru zwykle poniżej 100 ... jeśli jest na poziomie wyższym niż 60 to dobrze ... ale nie mając glukometru nie zbadasz niestety czy zdarza się aby cukier był jeszcze niższy ... Słodycze i inne proste węglowodany spowodują, że cukier skoczy Ci na "chwile" ... wybrałabym się do diabetologa aby dowiedzieć się co jeść aby cukier uwalniał się stopniowo ... i czy taki wynik w ciąży może wskazywać na cokolwiek innego.

Postaram się gdzieś dostać, choć nie mam skierowania od gina, bo jak jest wynik 120 to nie piszę się na skierowanie. Mu bardziej chodzi że cukier zwiększa wielowodzie. Za tydzień w razie co mam u niego wizytę to go z tym cukrem przycisnę. Kazał odstawić mi słodkie rzeczy, ale ja się źle czuję. Cukier mi spada i kręci mi się w głowie. Kazał mi raz w tyg robić na czczo, ale czy to miarodajne jest?
    Zobaczę może gdzieś uda mi się prywatnie do diabetologa dostać.

Scintilla, Gosia dzięki za odpowiedź :-) i pomoc :-)

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika- same odstawienie słodyczy może się nic nie dać, bo są inne węglowodany proste, które powodują skoki cukru... Postaraj się zamienić węglowodany proste na złożone i na pewno wprowadzić stałe godziny posiłków, jedząc małe porcje co 2-3 godziny. My, słodziutkie zaczynamy śniadaniami ok godz. 7-8. Może wtedy nie będziesz się słabo czuła, bo nie będzie skoków cukru. Dziwię się, że nie dostałaś skierowania, mając wielowodzie, ale możesz jeszcze spróbować u rodzinnego, jak mu pokażesz wyniki krzywej.

wnidt5odau6o2x80.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu dzięki :-) staram się jeść to co jecie Wy na dietach. Jem bardzo dużo warzyw. Zacznę od jutra wcześniej jeść śniadania, bo tak to co 3 godz. staram się jeść.
    Krzywa po 2 godz wyszła 120 i według gina jest ok, a 2 strona medalu- martwi go wielowodzie i bądź tu mądry, ehhh
    Przycisnę go na wizycie teraz, niech się określi co dalej.

gosi_a, Scintilla lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
‹‹ 809 810 811 812 813 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ