Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Allorene mam cabriofixa, tylko nienweim jak to zamontowac. Nie mamy isofixa i jakas inna baze trzeba dokupic...
Zyrcia dlugo cie nie bylo ale to juz wiemy czemumilosc do lodowki to ciezka sprawa, pamietaj tylko zeby Leona tam nie umieszczac
Sista, Alorrene13, Joasia:), Z. lubią tę wiadomość
-
Nieukowa wrote:Allorene mam cabriofixa, tylko nienweim jak to zamontowac. Nie mamy isofixa i jakas inna baze trzeba dokupic...
http://www.maxi-cosi.com/pl-pl/produkty/foteliki-samochodowe/bazy/easybase-2.aspx albo takiej
http://www.maxi-cosi.com/pl-pl/produkty/foteliki-samochodowe/bazy/easyfix/opis.aspx
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 16:40
Nieukowa lubi tę wiadomość
-
Joasiu dzięki za linka
dziś wybrałam sie na zakupy i zakupiłam klapeczki za całe 11,99
zakupiłam jeszcze żel do higieny intymnej z Lirene dla kobiet w ciąży i w okresie połogu
laktator przyszedł i wreszcie na mojej liście zostało tylko kilka pozycji do kupienia
a textil markecie kupiłam ładny cieńszy kocyk do szpitala do kangurowania za jedyne 14,99Joasia:) lubi tę wiadomość
-
Allorene jeśli chodzi o warszawskie lumpeksy to ja bywam tutaj http://odzieznawage.com/ i czasami w szmajzerce ale na Woli i w Śródmieściu. Owszem sporo rzeczy jest kiepskich, ale dla mnie satysfakcjonujący jest fakt znalezienia 1,2 a czasami 10 fajnych praktycznie nieużywanych rzeczy w całym stosie szajsu. Ale fakt faktem trzeba się sporo w tych koszach nagrzebać, ale akurat ja lubię szukać. Z reguły kupuję ubranka H&M, M&S, F&F, Cherokee, Mamas&Papas, George. I w sumie z reguły chodzę do lumpeksów kiedy są już przeceny. Wtedy jest największa satysfakcja jak mam całą siatkę ubranek np. za 20 zł
Szczerze mówiąc pewnie 90% rzeczy mam z lumpeksów (reszta po siostrzenicy;)) i są w super stanie i bardzo fajnej jakości.
Alorrene13 lubi tę wiadomość
-
gosi_a wrote:Ja zauważyłam, że w lumpeksach trzeba umieć szukać (ja nie umiem). Mam już prawie wszystkie ubranka, nie mam tylko tych bodziaków z C&A, bo oczywiście nie było, więc zamówię online. Kupiliśmy małej za to dwie sukieneczki w H&M i jednego rampersa.
Odebraliśmy też bazę do fotelika, więc z większych zakupów została już tylko wanienka
Wybaczyłam Mężowi marudzenie, bo pojechał ze mną po rzeczy dla małej
Gosia, cudne sa te rzeczy H&M w marynarskim stylu. Widziałam w sklepie i nie wiem co mnie powstrzymałoMoze jednak sie skuszę, jak jest za zniżka 20%...
gosi_a, angel-84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
agawera wrote:moim zdanie nie opłaca sie kupować nowych rzeczy po pierwsze drogie po drugie szybko wyrastaja maluchy z takich ubranek zwłaszcza w 1 roku
Dziewczyny od kiedy maluszek może mieć karuzelkę nad łóżeczkiem ?
bo czytałam, że dopiero od 2 m-ca bo prędzej nie skupia jeszcze wzroku i można mu krzywdę zrobić ? -
Też czytałam że karuzela nie wcześniej niż po skończonym miesiącu, a zdarzały się też opinie że nawet pół roku, ale to już chyba trochę naciągnięte
A tak odnośnie wczorajszych pytań o piłkę. Właśnie otrzymałam przesyłkę i 65cm dla mojego wzrostu (160cm) jest idealnie
Poza tym właśnie czytałam historię dziewczyny na innym forum, jak to podczas cesarskiego cięcia pozostawiono jej gazik w macicy. Po niespełna trzech tygodniach macica sama się go pozbyła przez szyjkę. W każdym bądź razie to kolejny powód dla którego za nic w świecie nie dam się pokroić
-
Inesicia wrote:Allorene jeśli chodzi o warszawskie lumpeksy to ja bywam tutaj http://odzieznawage.com/ i czasami w szmajzerce ale na Woli i w Śródmieściu. Owszem sporo rzeczy jest kiepskich, ale dla mnie satysfakcjonujący jest fakt znalezienia 1,2 a czasami 10 fajnych praktycznie nieużywanych rzeczy w całym stosie szajsu. Ale fakt faktem trzeba się sporo w tych koszach nagrzebać, ale akurat ja lubię szukać. Z reguły kupuję ubranka H&M, M&S, F&F, Cherokee, Mamas&Papas, George. I w sumie z reguły chodzę do lumpeksów kiedy są już przeceny. Wtedy jest największa satysfakcja jak mam całą siatkę ubranek np. za 20 zł
Szczerze mówiąc pewnie 90% rzeczy mam z lumpeksów (reszta po siostrzenicy;)) i są w super stanie i bardzo fajnej jakości.
Kochana, to ja się wypowiem. znajomi do mnie mówią :królowa lumpeksów "
Smizjerki nie polecam na łowy dziecięce - cena nie jest adekwatna do jakości.
W 100 % polecam dział dziecięcy odziez na wage, ale te niedaleko mnie (a odwiedziłam też wolę, płocką, targową, grójecką i inne) świętokrzyska, jerozolimskie przy lindjeya i marszałkowska róg wilczej - cena wszędzie jest taka sama, ale te w centrum dostają lepszy towar.
Ostatnio jak wracałam z labo to wpadłam na marszłkowską (10min) i kupiłam w oryginalnym opakowaniu 2 eko pieluszki ze wszystkimi wkładkami za 25 zł - towar jak tk maxxa a za 1/3 ceny
Inesicia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo nic tylko kasy mieć kupę
kolejny SMS. Wszystkie sklepy kasę na święta szukają
Z tym SMS rabat 50% na jedna rzecz, -30% na cala kolekcje! Oferta wazna 28/03 (sobota).
Zapraszamy do sklepu Cubus Rybnik Plaza od 9.00 do 21.00Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 17:42
-
gosi_a wrote:Na czczo norma jest 60-90, więc masz ok.
Co do tej glikomii to nie wiem, nie orientuję się. Ale cukrzyca to nie tylko słodycze, ale też produkty z białej mąki, przegotowane warzywa.
Najlepiej gdybyś poszła na jakieś konsultacje z diabetologiem.
A co do tego HBA1C to jest badanie, które sprawdza poziom glukozy z 3 miesięcy, więc może być też tak, że masz początki cukrzycy i wynik wyjdzie idealny. Ja bym się wybrała do diabetologa.
Kasika - Popieram Gosię .... taki wynik HBA1C sugerowałby, że masz stężenie cukru zwykle poniżej 100 ... jeśli jest na poziomie wyższym niż 60 to dobrze ... ale nie mając glukometru nie zbadasz niestety czy zdarza się aby cukier był jeszcze niższy ... Słodycze i inne proste węglowodany spowodują, że cukier skoczy Ci na "chwile" ... wybrałabym się do diabetologa aby dowiedzieć się co jeść aby cukier uwalniał się stopniowo ... i czy taki wynik w ciąży może wskazywać na cokolwiek innego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 18:09
gosi_a lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny