Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
gosi_a wrote:Dziewczyny, a ja mam takie pytanie co do ciuszków:
Kupujecie maluchom piżamy na krótki rękaw z krótkim dołem? Bo tak się zastanawiam, czy taki maluszek to śpi na krótki rękaw czy nie?
Jak bedzie gorąco to samo body, jak chłodno to na body pajacyk.
-
dzwoniłam do profesorki ale nie mogła rozmawiać bo jechała samochodem i tylko zdążyłam powiedzieć o tych leukocytach w osadzie moczu 21-26.. kazała zrobić jak najszybciej posiew moczu dużo pić i łykać żurawit... boje się..
czy te kilka dni w oczekiwaniu na wyniki posiewu moczu nie zaszkodzą synkowi...
miała któraś z as takie wyniki? co jeszcze mogę wziąść? urosept? czy się lepiej wstrzymać??! -
Karolina, to ja mam podobny problem. Ledwo pięć tygodni temu wyszłam ze szpitala, po wybiciu bakterii, a dziś odebrałam wynik i...leukocyty 15-20 w polu widzenia oraz liczne bakterie. Ratunku !!! Żurawit łykam od początku ciazy, staram sie duzo pic, biorę prysznic dwa razy dziennie, nie sikam w miejsacha publicznych
Wizyta o 17.15... Dziewczyny, które maja podobny problem, czy na bakterie to tylko antybiotyk, czy jakies globulki tez mogą dać rade? Dobrze, ze pozostałe wyniki, czyli krew w książkowej normie. Żelazo nawet w górnej granicy, z czego bardzo sie cieszę.
Byłam w Pepco i kupiłam różowiutkie body z napisem córeczka tatusia -
Sista wrote:Karolina, to ja mam podobny problem. Ledwo pięć tygodni temu wyszłam ze szpitala, po wybiciu bakterii, a dziś odebrałam wynik i...leukocyty 15-20 w polu widzenia oraz liczne bakterie. Ratunku !!! Żurawit łykam od początku ciazy, staram sie duzo pic, biorę prysznic dwa razy dziennie, nie sikam w miejsacha publicznych
Wizyta o 17.15... Dziewczyny, które maja podobny problem, czy na bakterie to tylko antybiotyk, czy jakies globulki tez mogą dać rade? Dobrze, ze pozostałe wyniki, czyli krew w książkowej normie. Żelazo nawet w górnej granicy, z czego bardzo sie cieszę.
Byłam w Pepco i kupiłam różowiutkie body z napisem córeczka tatusiawstrzymam się z sikaniem i jade dziś zawieść mocz na posiew..choć robiłam 18 marca i było ok..
żurawit też łykam..
czekam na szybkie info po Twojej wizycie.. -
karolinka85 wrote:dzwoniłam do profesorki ale nie mogła rozmawiać bo jechała samochodem i tylko zdążyłam powiedzieć o tych leukocytach w osadzie moczu 21-26.. kazała zrobić jak najszybciej posiew moczu dużo pić i łykać żurawit... boje się..
miała któraś z as takie wyniki? co jeszcze mogę wziąść? urosept? czy się lepiej wstrzymać??!
Miałam tak samo, powtórzyłam mocz i wynik 1-3.
-
karolinka85 wrote:dzwoniłam do profesorki ale nie mogła rozmawiać bo jechała samochodem i tylko zdążyłam powiedzieć o tych leukocytach w osadzie moczu 21-26.. kazała zrobić jak najszybciej posiew moczu dużo pić i łykać żurawit... boje się..
miała któraś z as takie wyniki? co jeszcze mogę wziąść? urosept? czy się lepiej wstrzymać??!
Ja mialam tak w poprzedniej ciazy leukocyty powyzej 25 i liczne bakterie robili mi posiew w ktorym nic nje wyszlo dostalam na wyjscie leki: furagin, kalipoz, nospa luteina i gynalginSista, karolinka85 lubią tę wiadomość
[/url]
-
karolinka85 wrote:Sista to Tobie dobrze bo masz dzisiaj wizytę..i pewnie coś Ci da.. bezpieczny jest antybiotyk w saszetce Monural.. a ja..wizytę mam w czwartek
wstrzymam się z sikaniem i jade dziś zawieść mocz na posiew..choć robiłam 18 marca i było ok..
żurawit też łykam..
czekam na szybkie info po Twojej wizycie..Nie wiem czy lekarz cos mi moze dać. Jutro lub w poniedziałek zrobię powtórny mocz. Moze, jak pisze Kasika, bedzie lepiej. Kiedyś powtórzyłam i jak w pierwszym badaniu miałam 15-20, tak w drugim 0-5 leukocyty. Wszystko zależy od pobrania.
Spisze sobie te Wasze zalecenia i zobaczymy co mi powie gin. Trzymajcie kciuki, prosze.karolinka85, kasika8303 lubią tę wiadomość
-
Szłam i szłam, błądziłam i błądziłam ale znalazłam
I co? To moje Pepco chyba gorzej wyposażone bo nic fajnego dla chłopca nie dorwałam. Kocyki było fajne, mięciutkie za 20-25 zł, ale jeszcze się wstrzymam, może dostanę jakiś
A mam w sumie rożek, jeden minky i jeden bawełniany cienki. O lumpach to już nie wspomne, w Wawie nie ma raczej żadnych niezniczonych, fajnych i jeszcze firmówek. Raz się przeszłam po Pradze, to po minucie z każdego wychodziłam, nic nie było. Scintilla fajna owca
Może jeszcze zajdę do Rossmana przy okazji
Dziewczyny trzymam kciuki za Was, za leukocyty etc. !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 15:07
Sista, karolinka85, Scintilla lubią tę wiadomość
-
Sista wrote:Karolina, to ja mam podobny problem. Ledwo pięć tygodni temu wyszłam ze szpitala, po wybiciu bakterii, a dziś odebrałam wynik i...leukocyty 15-20 w polu widzenia oraz liczne bakterie. Ratunku !!! Żurawit łykam od początku ciazy, staram sie duzo pic, biorę prysznic dwa razy dziennie, nie sikam w miejsacha publicznych
Byłam w Pepco i kupiłam różowiutkie body z napisem córeczka tatusia
z 23.03 leukocytów miałam 10-20 wpw i mam jakigo grzybka
dostałam urinal
hemofer
furaginum teva
pimafucin
pimafucin krem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 15:12
-
nick nieaktualnyMonia pisałam pare dni temu ze szukam klapek pid prysznic i nic godnego uwagi nie było. Tez byłaś tego samego zdania. Może przyda Ci sie ta strona sklepu.
Kupiłam w sklepie internetowym "city sport " takie za 49zl
W tym sklepie robię zakupy wiele razy i szczerze polecam.
Oddaje mocz po umyciu i środkowy strumień. Wyniki moczu zawsze dobre.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 15:14
-
karolinka85 wrote:ja tak samo... więc nie wiem czy to przez złe pobranie.. chyba że jakoś się przedostały te bakterie..
Ważne jest jeszcze aby nie dotykać pojemnika przy sikaniu, ja dotykałam bo nie wiedziałam że to też bakterie wyjdą. Ja robiłam mocz w tamtym tyg wyszły mi bakterie, leukocyty nie i zamierzam w pon iść go powtórzyć. Miałam już tak 2 razy, powtórzyłam mocz i było ok.