X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu a jeśli chodzi o kod do smyka, to był taki indywidualny tak, nie ogólny? Kupowałam u nich już online ale żadnego kodu smsem nie dostałam. Pewnie dlatego, że w stacjonarnym nie kupowałam i nie wyrażałam zgody :/

syy26iyeeuly3wjb.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny rozumiecie coś z tych moich cukrów :-( Już mam naprawdę dość wszystkiego, ciągle coś, teraz co mam niedobór, skoro na czczo 60, a po glikomi 3,1 ? Nie wiem już co mam robić :-( Wolałabym chyba już żeby wyszło podwyższone i by było wiadomo a nie takie coś jak teraz, nic nie wiem.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • agawera Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    ja tak samo... więc nie wiem czy to przez złe pobranie.. chyba że jakoś się przedostały te bakterie..
    wiem ze z moim moczem było cos nie tak bo to czułam i byłam pewna ze mam jakies zapalenie

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Ważne jest jeszcze aby nie dotykać pojemnika przy sikaniu, ja dotykałam bo nie wiedziałam że to też bakterie wyjdą. Ja robiłam mocz w tamtym tyg wyszły mi bakterie, leukocyty nie i zamierzam w pon iść go powtórzyć. Miałam już tak 2 razy, powtórzyłam mocz i było ok.
    I tego sie trzymam, ze powtórzę mocz i bedzie lepiej. Duzo wody i zero słodyczy do badania, bo te bakterie zerują na słodyczach :( Nie pamietam czy pojemniczkiem sie przypadkiem dotykałam, możliwe. Ale mocz oddaje po prysznicu, z drugiego strumienia. Zjadłam tylko Michałka aby sprawdzic Olgę czy sie ruszy. No i ryszyla sie tak nisko nad wzgórkiem łonowym. Czyli musiała machać raczkami, bo czkawkę tez czułam dzisiaj tak nisko. Ciekawe czy faktycznie głowę ma u dołu.

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nic za 45 minut sikam i jadę ponownie go zawieść do luxmedu..zrobię zwykłą analizę i posiew.. szkoda że na ten głupi posiew tyle się czeka.. :( ale znajoma co pracuje w laboratorium mówi że już następnego dnia mogą powiedzieć czy coś wychodowali( jaki gatunek)..a te następne dni to czeka się na ilość tego co wychodowano-gatunki i antybiogram..
    Choć liczę że został po prostu źle pobrany..i ta druga analiza będzie lepsza.. a wynik pewnie koło 21..

mam jeszcze pytanie czy przez te dni na które się czeka na posiew..pewnie do środy- nie zaszkodzę synkowi?nawet gdyby coś wyszło nie tak? będę brać dalej żurawit 2x1, i może ten urosept 1x1..

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie dziewczyny dziś to ja nawet z mężem się pokłóciłam,chyba już na łeb dostaje...powoli jeden na drugiego winę zganiamy,bo to wszystko co się dzieje to jakiś czeski film..jestem nie do wytrzymania,na wszystkich wrzeszczę,nie umiem poradzić sobie z tą sytuacją..w ogóle obawiam się czy ja po porodzie będę umiała wszystko ogarnąć i czy dam sobie radę..wszystko mnie przeraża,siada mi już psychika,normalnie już nie mogę..

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się zmęczyłam... wybrałam się na miasto, kupiłam album do zdjęć prenatalnych, a wracając zahaczyłam o ToyRUs... Kurcze smyk to pikuś w porównaniu z tym molochem... chyba z 1,5h tam spędziłam, oblookałam parę produktów i teraz poszalałam na allegro :)
    Kupujecie pieluchy flanelowe? Słyszałam że w gorące lato zastępują kocyki i ręczniki...
    A jaką grubą tetrę kupić? Gramatura 140 jest ok?

Dostałam fotelik Maxy Cosi od psiapsióły, a teść odebrał wózek ze sklepu :D Mąż też się zabrał i zaczyna remont pokoi :) Jupi!

Sista, Inesicia, Alorrene13, gosi_a, Joasia:), Scintilla lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika - nie zaszkodzisz Maluszkowi. Mnie lekarz pocieszył, ze nie tak łatwo sie dostać do macicy, jest jeszcze pochwa, szyjka i czop. Pij duzo wody z cytryna do tego. Ja poprzednio na posiew czekałam 5 dni, to był czwartek. A do gina trafiłam w poniedziałek, we wtorek do szpitala, w środę zaczęli antybiotyk. A ile ja to miałam w moczu przed posiewem, to niewiadomo... Wlasnie siostra mnie pocieszyła, ze w ciazy brała antybiotyk na bakterie 3 razy, a jej synek jest teraz okazem zdrowia.

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Nieukowa przygotowania pelna para...ja dzisiaj tez zakupilam wózek

A w majówkach juz dwie rozpakowane

Alorrene13 lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • Sista Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa - ja mam trzy flanelowe pieluchy, dostałam na warsztatach. Co do tetry, to nie wiem jaka gramatura, ale mam podwójnie tkane. Fajne, bo takie grubsze i mocne.

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ile kosztuje taki posiew ?

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Kasika - nie zaszkodzisz Maluszkowi. Mnie lekarz pocieszył, ze nie tak łatwo sie dostać do macicy, jest jeszcze pochwa, szyjka i czop. Pij duzo wody z cytryna do tego. Ja poprzednio na posiew czekałam 5 dni, to był czwartek. A do gina trafiłam w poniedziałek, we wtorek do szpitala, w środę zaczęli antybiotyk. A ile ja to miałam w moczu przed posiewem, to niewiadomo... Wlasnie siostra mnie pocieszyła, ze w ciazy brała antybiotyk na bakterie 3 razy, a jej synek jest teraz okazem zdrowia.
    To chyba bylo do mnie Sista ;) dzieki za pocieszenie...bo juz przerozne mysli w glowie.. :( zawsze cos..

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • szczesliwamama Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po duomoxie bralam tydzien,i wczoraj odebralam wyniki zwyklego badania moczu,i niby wporzadku ph juz 6 a nie 8 ! ale jakies tam bakterie nadal sa ;/ w poniedzialek wizyta u ginekolog ,i zobaczymy ...

88c5skjocwzv43pd.png[/url]
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    ile kosztuje taki posiew ?
    W luxmedzie 35zl..zwykla analiza 12zl.. Nic zrobie to i to..a jutro rano moze powtorze..

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ładnie Nieukowa, ja staram się też sporo chodzić to tu, to tam, ale zauważyłam, że bardziej się już męczę. U Ciebie niedługo urlopik to wypoczywaj też, znajdź czas na leżenie plackiem, a nie tylko łażenie ;) Gdzie ten album kupiłaś ? Fotelik City czy cabriofix? Też zamierzam sporo w najbliższym tygodniu pokupować i już nie mogę się doczekac :) Majówki już dwie ! ? Szok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 16:19

syy26iyeeuly3wjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witojcie ! <3 :D
    Uhh jestem strasznie zalatana i podniecona :D już sprzęty kupione, pralka, tv, kuchenka, niania dla Leona no i lodówka ! najpiękniejsza lodówka świata :D będę ją prezentować chyba znajomym i wpatrywać się jak w obraz :D teraz czas na meble, już co nie co wybrane, ale musimy jeszcze wymierzyć dokładnie wszystko.
    Fajnie wygląda ta 3 z przodu, niech ten czas szybciej leci! :D Jak będzie 36 Leo może wychodzić, bo matka już się nie może doczekać :D
    Trzymam kciuki za wyjaśnienie wszystkich złych wyników, szybkiej poprawy i gratuluję dobrych wieści ;) mam nadzieję, że po poniedziałkowej wizycie u mnie nic się nie pogorszy -_-
    A teraz lecę na pazurkiiii :D <3

Łe chyba suwaczek ma zawieche o.O a to już 31tc !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 16:21

Alorrene13, gosi_a, Nieukowa, Joasia:), karolinka85, Scintilla, Z. lubią tę wiadomość

• gosi_a Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Dziewczyny rozumiecie coś z tych moich cukrów :-( Już mam naprawdę dość wszystkiego, ciągle coś, teraz co mam niedobór, skoro na czczo 60, a po glikomi 3,1 ? Nie wiem już co mam robić :-( Wolałabym chyba już żeby wyszło podwyższone i by było wiadomo a nie takie coś jak teraz, nic nie wiem.

Na czczo norma jest 60-90, więc masz ok.
    Co do tej glikomii to nie wiem, nie orientuję się. Ale cukrzyca to nie tylko słodycze, ale też produkty z białej mąki, przegotowane warzywa.
    Najlepiej gdybyś poszła na jakieś konsultacje z diabetologiem.

A co do tego HBA1C to jest badanie, które sprawdza poziom glukozy z 3 miesięcy, więc może być też tak, że masz początki cukrzycy i wynik wyjdzie idealny. Ja bym się wybrała do diabetologa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 16:24

Scintilla lubi tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia jak pralka i lodówka są tak niesamowite to dawaj kobieto, pokazuj, pochwal się, nie ma się czego wstydzić :) pozdrooo

syy26iyeeuly3wjb.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zauważyłam, że w lumpeksach trzeba umieć szukać (ja nie umiem). Mam już prawie wszystkie ubranka, nie mam tylko tych bodziaków z C&A, bo oczywiście nie było, więc zamówię online. Kupiliśmy małej za to dwie sukieneczki w H&M i jednego rampersa.
    y9wzs65hqeuq_t.jpg

Odebraliśmy też bazę do fotelika, więc z większych zakupów została już tylko wanienka :)
    Wybaczyłam Mężowi marudzenie, bo pojechał ze mną po rzeczy dla małej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 16:35

Alorrene13, Joasia:), Scintilla, Z., dorcia8919 lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosi_a wrote:
    Na czczo norma jest 60-90, więc masz ok.
    Co do tej glikomii to nie wiem, nie orientuję się. Ale cukrzyca to nie tylko słodycze, ale też produkty z białej mąki, przegotowane warzywa.
    Najlepiej gdybyś poszła na jakieś konsultacje z diabetologiem.

A co do tego HBA1C to jest badanie, które sprawdza poziom glukozy z 3 miesięcy, więc może być też tak, że masz początki cukrzycy i wynik wyjdzie idealny. Ja bym się wybrała do diabetologa.

Spróbuje w pon podzwonić

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
‹‹ 807 808 809 810 811 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ