WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pijecie.moze.jakies herbatki ziolowe? Ja bez herbaty nie moge sie obejsc i szukam bezpiecznychnw ciazy zamiennikow. Mam lipowa i z pokrzyw, mozna pic cos jeszcse?

Witam w sobotni poranek. Maz mi cos zamula, mial byc seks a poszedl sie pindrzyc przed lustrem i chyba nici z upojnego poranka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 07:43

Joasia:) lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem uzależniona od czarnej herbaty, niestety popijam w ciąży, nie potrafię sobie odmówić:( A seks ostatni to nawet nie pamiętam kiedy był, pocieszam się myślą że jeszcze 3-4 m. i będziemy szaleć :D mam nadzieję że wtedy ochota nie minie :D

Dziś belly pokazuje 8 miesiąc!! Kiedy to zleciało...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 07:52

Scintilla, Joasia:), Z., Alorrene13 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję sista..po wymiarach twojej dzidzi śmiem twierdzić,że moja nie jest za mała..że może to już wymysł gina..
    Szykuję się i jadę dziewczyny..odezwę się jak mnie wypiszą...pewno potrzymają tylko 3dni coś czuję..
    Życzę wam miłego dnia i udanych wizyt:)
    Pozdrawiam.

karolinka85, Scintilla, Joasia:), nenette, Nieukowa, Rozalia, Z., Alorrene13 lubią tę wiadomość

• BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilianko powodzenia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Lilianko trzymamy Tu za Was bardzo mocno zaciśnięte kciuki. Oby wiadomości były pozytywne. Nie daj sie zbyć, żądaj odpowiedzi lekarzy na każde Twoje pytanie. Powodzenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 08:22

• Stokrotka21 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomozcie, wizyta u diabetologa dipiero w sride, cukry po posilkach piekne a na czczo zawsze wyzszy 95, 98,97 :/

f2w3rjjg5apekm56.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was :)

Ja pije zielona z mięta a czarnej mocnej raczej sie wystrzegam bo ma wiecej kofeiny niz kawa..

Moj mnie wczoraj dopadł i stwierdziliśmy ,ze jestem chyba dziewica...;)

Miłej soboty <3

Za wszystkie Mamusiowe wizyty i konsultacje,wyniki trzymam kciuki.

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój mąż jak dziecko ...chciałbym ale sie boje :)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 08:26

BrumBrumek, Nieukowa, Z. lubią tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Pijecie.moze.jakies herbatki ziolowe? Ja bez herbaty nie moge sie obejsc i szukam bezpiecznychnw ciazy zamiennikow. Mam lipowa i z pokrzyw, mozna pic cos jeszcse?

Witam w sobotni poranek. Maz mi cos zamula, mial byc seks a poszedl sie pindrzyc przed lustrem i chyba nici z upojnego poranka :)

Nieukowa - ja pijam jeszcze żurawinowa z Biofix.

A co do Sexu, to mojemu nie przeszkadza Mała w brzuchu. Zdarza sie nawet i dwa, trzy razy dziennie. Choc sa tez kilkudniowe przerwy. U mnie, jak pisałam, brzuch mały, wiec czasami M. sie zapomina i chciałby w mniej bezpiecznej pozycji, ale wówczas robię korektę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 08:30

Joasia:), BrumBrumek, nenette, dorcia8919, Scintilla, Z. lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalalalalllala wlasnie dostałam maila ,ze czekają na adres bo jak byłam na targach w gdansku mother & baby to brałam udział w konkursie i chcieli wysłać nagrodę :))))))))))ale pozytywnie sobota sie zaczęła :)

Joasia:), gosi_a, karolinka85, Sista, Rozalia, Scintilla, Z., Alorrene13 lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia rozumiem Twojego męża, też tak mam. Wiem że to głupie ale nie mogę się przełamać, i w sumie brzuch wydaje mi się taki aseksualny. Ale coś czuję że jeszcze parę tyg. postu i może się zdarzyć że nie będę mieć zahamowań :D

Dziewczynki co dziś robicie? porządki przedświateczne? czy raczej odpoczywacie?
    U mnie pogodna deszczowa, jesienna, mąż pojechał na wieś do rodziców trochę im pomóc, a ja z kotem w łóżku :D nie chce się wychodzić a muszę dziś mieszkanie ogarnąć..

Joasia:) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My narazie leniuchujemy :) czekam na śniadanko do łóżka. Chłopcy jeszcze śpią, bo nareszcie sobota. W planach też porządki, koniecznie łazienki mąż musi pomyć. Potem pewnie do pracy pojedzie ( tak to jest przy własnej działaności ) a wieczorkiem na kolacje zrobimy rodzine zapiekanki (każdy zrobi swoją) .

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane!

Gratuluje udanych wizyt i wyników! :)

Ja wczoraj wylądowałam ma IP ze skurczami, szyjka w ciągu 3dni skróciła się z 2,2cm na 1,6cm :( podali mi leki i leżałam 4h pod ktg aż przeszło i wypuścili do domu. Mam nadzieje, że jutro będzie wynik tego posiewu i założà mi pessar, bo jak to w takim tempie się skraca to nie chcę nawet myśleć ehhh bardzo się boję :(

• gosi_a Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja liczę że mój się w końcu przełamie. Ja też się czuję nieatrakcyjnie z tym brzuchem ale jak już mi się chce to mąż mowi że nie da rady wiedząc że tam jest dziecko. Chociaż podobno ostatnio chciał mnie budzić w nocy, jest szansa :-)

Ja czasami wypije zieloną albo miętową :-)

wnidt5odau6o2x80.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja , u mnie słoneczko :) wkońcu
    BrumBrumek dziś leniuchuje czyli dzień jak codzień
    Lilianka27 powodzenia trzymamy kciuki

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wkroczyłam w końcu w 3 trymestr :-)

Dzisiaj idę na imprezę Angry birds czyli 4 urodzinki chrześniaka :-)

agawera, Joasia:), Rozalia, Scintilla, Z., sss lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianka, Nenette kciuki za was!

Ja dziś mam szkołę rodzenia, potem z mężem będziemy namyślać się jak wyremonotować naszą sypialnię, a po południu piszę pracę zaliczeniową na studia ;( Jutro jedziemy po materiały budowlane, wybieramy farby itd :)

Sista, Rozalia, nenette lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    ehh, glukoza dobra, morfologia też, ale mocz nie za ciekawy :(
    leukocyty nieliczne..
    a w osadzie moczu :
    nabłonki nieliczne
    leukocyty 21-26
    erytrocyty 2-4
    pasma śluzu nieliczne
    fosforany bezpostaciowe bardzo liczne
    flora bakteryjna liczne

Jak patrzę na swój wypis ze szpitala, to mam tego dużo więcej niż Ty i dlatego dostałam antybiotyki. Ale myślę, że jak skonsultowałaś to z lekarzem i zalecił, co zalecił to będzie dobrze.

• dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:

Kochana ja piję w zasadzie wszystkie ziołowe herbaty. Lipowa, pokrzywa, mięta, rumianek, melisa. Lekarz nie ma nic przeciwko, ale oczywiście z umiarem, żeby nie przedobrzyć.

• karolinka85 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorcia8919 wrote:
    Jak patrzę na swój wypis ze szpitala, to mam tego dużo więcej niż Ty i dlatego dostałam antybiotyki. Ale myślę, że jak skonsultowałaś to z lekarzem i zalecił, co zalecił to będzie dobrze.
    Dorcia,robilam wczoraj powtorne badanie moczu i dodatkowo posiew..i wyniki ok... Leukocyty zamiast 21-26 sa 1-2 ;) wiec mocz musial byc zle pobrany..wiec sie uspokoilam..

dorcia8919, Sista lubią tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
‹‹ 810 811 812 813 814 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ