Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Trzymam mooocno kciuki za dobre siuśki!
Leeeeeniwa sobota ... oj wolę już jak słoneczko zagląda mi w zakamarki i pokazuje ironicznie kłębki kurzu w mieszkaniu - bo kiedy jest tak ponuro jak dzisiaj nie chce mi się robić nic
Moje kosianie się z M. to chwilowa przerwa ... w której najbardziej mi żal jego a nie siebie ... oby nie przerodziło się w "never ending story " ... NIE NIE - kto wie - może w 38tygodniu ciąży będę go błagać abyśmy się przytulili w celu wywołania skurczy
Sam się śmieje, że jedyny moment w którym mnie widzi taką jaką mnie stworzono to ten kiedy idziemy do ginekologa a ja pytam " Dobrze się ogoliłam"
Co do słodyczy przy mojej cukrzycy ... jak mnie coś napada lubię zrobić sobie kubek ciepłego mleka i zjeść kilka herbatników, czy kilka kostek czekolady - zdarza mi się czasami zjeść jakiś kawałek ciasta ale traktuję to jako posiłek - czyli delektuję się nim min. 2 godz po zjedzeniu czegoś wcześniej i 2 godz. po tym nic nie podjadam. Najgorsze są słodycze dla diabetyków!!!!
Ponieważ jestem dzisiaj sama ... rosół mi się powoli bombluje - szperam i szukam pościeli dziecięcej ... tzn chciałabym kupić w komplecie ochraniacz, prześcieradełka i falbanę maskującą ( nie zależy mi na razie na poszewkach na podusię i kołderkę ) ale ciężko coś upolować.nenette lubi tę wiadomość
-
zyrcia wrote:Dziewczyny znacie jakieś sposoby żeby moje dziecię chciało się przewrócić z powrotem głową w dół
? bo mnie kopie tam nisko, znowu mam wrażenie, że zaraz wyleci i aż mnie wykręca. Nie mówiąc o tym, że on nie robi sobie żadnej przerwy w tych podbojach brzucha
leże i go miętoszę żeby może coś skumał, ale nie bardzo chce współpracować -_-
ja nie chce sie aby sie odwróciła na razie pupa w dół licza że tak zostanie do 40 tygodnia
na razie kopie w podbrzusze i blisko dołuWiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 12:13
-
Moje dziewcze leży głową w dół (mam nadzieje że nadal tak jest) i tak mnie łapkami gmera mocno gdzieś na dole że czasem to aż zaboli, nie ma na to sposobu, miejsca co raz mniej i dzieciaki będą się wypinać co raz mocniej
zyrcia a Tobie udało się załatwić skierowanie na cesarkę czy jednak decydujesz się na sn? -
gosi_a wrote:A ja wkroczyłam w końcu w 3 trymestr
Dzisiaj idę na imprezę Angry birds czyli 4 urodzinki chrześniaka
Ja tez dzisiaj jade na urodziny chrzesniaka i tez 4 latka..
A ja ostatnio nie wiem co wam mam napisac, brak weny.... Ale czytam codzienniegosi_a lubi tę wiadomość
Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm -
Miało nie byc zamartwiania, ehh... Poszłam do toalety w tym centrum handlowym. Podcieram sie zawsze w takich miejscach Facelle intima z Rossmana i co widze? Nitkę krwi. Druga, trzecia husteczka i kolejne nitki. I juz sama nie wiem czy cos niedobrego sie dzieje, czy to tylko po wczorajszym badaniu lub goleniu. Jak do tej pory, nigdy tak nie miałam
M. pojechał do Klienta i odbierze moje wyniki, wiec wtedy zadzwonię do gina. Zwariować idzie, u mnie w tej ciazy to od euforii po stany lekowe
-
A ja wkurzona jestem. Pojechalismy na SR a tam nie nasz temat i nie nasza polozna. Sekretarka cos pokrecila i sie fatygowalismy na marne, a ta druga polozna potraktowala nas, jakbysmy to my zle uslyszeli. Normalnie chyba sie wypisze od nich bo mnie irytuja. Mam pecha do szkol rodzenia...
-
Sista wrote:Miało nie byc zamartwiania, ehh... Poszłam do toalety w tym centrum handlowym. Podcieram sie zawsze w takich miejscach Facelle intima z Rossmana i co widze? Nitkę krwi. Druga, trzecia husteczka i kolejne nitki. I juz sama nie wiem czy cos niedobrego sie dzieje, czy to tylko po wczorajszym badaniu lub goleniu. Jak do tej pory, nigdy tak nie miałam
M. pojechał do Klienta i odbierze moje wyniki, wiec wtedy zadzwonię do gina. Zwariować idzie, u mnie w tej ciazy to od euforii po stany lekowe
w tamtej ciazy miałam zylaki odbytu moze to cos w tym stylu -
Zakladajac ze mocz dobrze pobralas, a w koncu sie staralas, to mozesz miec infekcje intymna. To trzeba by zrobic posiew... A nic nie czujesz? Nie szczypie cewka moczowa? Nic ci nie spuchlo, nie swedzi, nie masz uplawow? Zwykle przy infekcji masz leukocytow bardzi duzo...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 13:45
Sista lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBrumBrumek wrote:Moje dziewcze leży głową w dół (mam nadzieje że nadal tak jest) i tak mnie łapkami gmera mocno gdzieś na dole że czasem to aż zaboli, nie ma na to sposobu, miejsca co raz mniej i dzieciaki będą się wypinać co raz mocniej
zyrcia a Tobie udało się załatwić skierowanie na cesarkę czy jednak decydujesz się na sn?
Nie mam skierowania wiec bedzie sn. W szpitalu w którym chce rodzic robia usg szybko i jak dziecko duze sami proponuja cc wiec co ma byc to bedzie. Nie chce sie denerwować juz :p -
Sista na tym etapie nitki krwi to nic zlego zazwyczaj nie oznacza
jakis miesiac temu podczas podcierania papier byl w jasnoczerwonej krwi..
odrazu ip i okazalo sie ze jakies naczynko peklo..
Potem profesorka na wizycie potwierdzila ze na tym etapie ciazy raczej nic zlego to nieoznacza..
Co do wyniku moczu to te leukocyty nieliczne sa ok zazwyczaj do 5..a bakterie,-jak wyszly mi miesiac temu to dostalam zurawit 2x1 i mialam pic wode z cytryna..
No chyba ze infekcja pochwy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 13:50
Sista lubi tę wiadomość
-
Witam mamusie...dzisiaj jakiś dzień urodzinowy my też idziemy na urodziny koleżanki syna i też 4 lata kończy a Zuza od rana tylko marudzi kiedy idziemy kiedy idziemy...
Sista jeżeli masz możliwość to jedź do lekarza te nitki krwi nic pewnie nie znaczą ale moja koleżanka tak miała pojechała do szpitala a tam skurcze się pokazywały na ktg.
A jak miałam bakterie nieliczne i leukocyty 4-6 to chyba nic złego?[/url]
-
Hej. Ja tak na szybko. Jak wcześniej pisalam dziś byliśmy na tym darmowym usg i tak się trafiło że był mój prowadzący lekarz i coś z przeplywami mu nie pasowało i z waga maluszka bo wg usg jakby przez ostatnie tygodnie nic nie przybrał i wysłał mnie na ip i tutaj okazało się że maluch przybrał tylko 100g dostałam pierwsza dawkę na plucka jutro druga i w tygodniu będę robić CC
będzie wcześniak. Chyba że coś wcześniej będzie nie tak to CC wcześniej. 3majcie kciuki za naszego synka.
-
Magda_lena88 wrote:Hej. Ja tak na szybko. Jak wcześniej pisalam dziś byliśmy na tym darmowym usg i tak się trafiło że był mój prowadzący lekarz i coś z przeplywami mu nie pasowało i z waga maluszka bo wg usg jakby przez ostatnie tygodnie nic nie przybrał i wysłał mnie na ip i tutaj okazało się że maluch przybrał tylko 100g dostałam pierwsza dawkę na plucka jutro druga i w tygodniu będę robić CC
będzie wcześniak. Chyba że coś wcześniej będzie nie tak to CC wcześniej. 3majcie kciuki za naszego synka.
Dobrze ze zapisalas sie na to usg..
Bedzie dobrze -
nick nieaktualny
-
Magda_lena88 wrote:Hej. Ja tak na szybko. Jak wcześniej pisalam dziś byliśmy na tym darmowym usg i tak się trafiło że był mój prowadzący lekarz i coś z przeplywami mu nie pasowało i z waga maluszka bo wg usg jakby przez ostatnie tygodnie nic nie przybrał i wysłał mnie na ip i tutaj okazało się że maluch przybrał tylko 100g dostałam pierwsza dawkę na plucka jutro druga i w tygodniu będę robić CC
Ściskam mocno ... na pewno jesteście pod dobrą opieką!