X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię wybrane ...już kiedyś pisałam..Laura..moja Laurka..

Scintilla, A1984, karolinka85, Aka81, karolina0522, Alorrene13, Joasia:), Rozalia, Finezja lubią tę wiadomość

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianko ... zarówno Twoja jak i Magdy determinacja i ogromna wiara pokazują nam tu wszystkim po co stałyśmy się matkami ... bo my już nimi jesteśmy od samego początku - niezależnie jakie przeciwności rzuca nam los.

Niestety przeciwności nie są podzielone sprawiedliwie ... pewnie nie jedna z nas oddałaby Twojej Laurze potrzebne gramy a Tobie samej odebrała z barków trochę niepewności ... jednak jedyne co możemy to wspierać Was dalej dobrym słowem.

Mam nadzieję, że tym razem w Łodzi poczułaś więcej zaangażowania ze strony lekarzy ... i nabierasz pewności, że zrobią Wszystko aby Wam pomóc - bo jak widzisz córeczka dalej wysyła Wam sygnały, że warto walczyć :)!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 11:17

A1984, Alorrene13, dorcia8919 lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura to przepiękne imię! Lilianko trzymam za Was bardzo bardzo mocno kciuki i jestem z Wami myślami! Niech Kruszynka rośnie i dalej fika nóżkami! Sama widzisz że rokowania są różne - trzymaj się tych bardziej optymistycznych, Laura teraz potrzebuje trochę wiary i ma wspaniałą Mamę! Dziękuję że dzielisz się tu z nami swoimi przeżyciami, szkoda że nie możemy Cię wesprzeć inaczej niż ciepłym słowem :(

Alorrene13, dorcia8919 lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, Lilianka fajnie, że się odzywacie i dajecie znać co u Was. Cały czas wierzę, że z Waszymi Maleństwami będzie wszystko w porządku bo dostają od Was ogromną ilość miłości.
    Ja dziś robię ciacho z wiśniami, całą resztę świątecznych przygotowań odpuszczam bo wyjeżdżamy w niedzielę do rodziców, a wracamy we czwartek. Przynajmniej póki co takie mamy palny, ale niestety w pracy u M nigdy nic nie wiadomo.
    Wczoraj dotarła do mnie paczka z allegro. Chciałam się Wam pochwalić jej zawartością, ale niestety komputer nie chce czytać karty z aparatu. Złośliwość rzeczy martwych. Wczoraj stałam 2 godziny w kościele i myślałam, że kręgosłup mi pęknie. Masakra. No i niestety nikt oczywiście nie zaproponował miejsca siedzącego. Fakt faktem większość ludzi była starsza, ale znalazłoby się kilka osób, które mogły zaproponować miejsce siedzące. Dziś już raczej pójdę do kościoła dopiero po 20 kiedy nie będzie już tyle ludzi.
    Pisałyście wczoraj, że Wasze dzieciaczki mają głowę większą od reszty, a nasza Malutka o dziwo ma całkiem odwrotnie.
    Usg robiliśmy w 30w2d a z usg wyszło, że to 31w4d
    obwód główki 30w4d
    obwód brzuszka 31w4d
    wymiar dwuciemieniowy 31w5d
    długość kości udowej 33w1d
    Ale podobno wszystko jest w normie więc nie będę się stresować.

Scintilla, karolinka85, nenette lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianko trzymam za Was ogromnie mocno kciuki. Malutka Cię potrzebuje. Niech rośnie i dalej macha nóżkami. Tulę Cię z całej mocy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 11:43

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenette no jak by nie patrzeć 30 na suwaczku :-)

Z. lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam fajnie z tym 30 na suwaczku :))))) Gratulacje!

Dziewczyny czy możecie polecić jakąś książkę o porodzie która a) nie przedstawia porodu jako orgazmicznego duchowego przeżycia b) nie udowadnia jak to najlepiej bez znieczulenia i w lesie. Szukam czegoś wyważonego, bez dorabiania do porodu wielkiej duchowości, książki która praktycznie przygotuje mnie na to co może mnie czekać.
    Kojarzycie coś takiego?

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia wrote:
    Wczoraj stałam 2 godziny w kościele i myślałam, że kręgosłup mi pęknie. Masakra. No i niestety nikt oczywiście nie zaproponował miejsca siedzącego. Fakt faktem większość ludzi była starsza, ale znalazłoby się kilka osób, które mogły zaproponować miejsce siedzące.

My wczoraj postanowiliśmy pojechać o 21 do całodobowego Tesco aby zrobić zakupy Świąteczne - sądziliśmy, że nikt nie wpadł na ten pomysł - jednak b. się pomyliliśmy o.O
    W efekcie stałam o 22 masakrycznie zmęczona przy kasie - przed wyjściem specjalnie ubrałam się w zbyt obcisły Tshirt ... więc nie było opcji aby nie było widać brzucha - czy coś to dało ?? absolutnie nie ... nikt mnie nie przepuścił - na dodatek trafiłam oczywiście na najbardziej problematyczną kasjerkę więc jak otworzyli kasę obok wszyscy rzucili się jak hieny o.O ...

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • aghata Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny my pojechalismy na zakupy juz w pon zeby nas ominela ta ostatnia chwila przed. Kasczka zamrozona, boczek zamrozony wiec mozna jechac a tam? Prawie tydzien do swiat i pelno ludzi, kolejki nawet Scintilla mialam sytuacje podobna, otworzyli kase, M stal dalej z wozkiem, ja sie wepchalam a on ze nie przejdzie zebym przyszla do niego, odslonilam brzuch ludzie zobaczyli i przepuscili M do mnie z koszykiem...powiedzialam ze nie bede godzine stala w kolejce bo mi bedzie slabo i sie udalo, ale widzialam niezadowolenie w oczach tych ludzi

preg.png[/url]
  • Suna Koleżanka

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

jakie majtki polecacie na "po cesarce"?
    Jakby któraś linka podrzuciła z których skorzysta będę bardzo wdzięczna :)
    bo te siateczkowe to są po sn, prawda?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 12:33

rfxggox1mufeahiq.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też bardzo podoba się imię Laura :)

Dziewczyny może byście chciały zagłosować na podwórko/plac zabaw w waszej okolicy - aby powstał :) Jeśli tak, wklejam linka ;)

http://www.nivea.pl/Porady/ext/pl-PL/podworko?dpl=deeplink-podworko

nenette, A1984, Scintilla lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suna siateczkowe mogą być też po cesarce, ale nie muszą, chodzi o to aby majtki nie dotykały w Twoim przypadku rany na brzuchu, więc najlepiej bawełniane wysokie,cienkie przewiewne, takie aby gumka była powyżej rany. Lub ewentualnie równie przewiewne ale gumka poniżej rany - tak może się nie dać bo rana jest chyba dość nisko, więc lepiej wybrać tą wersję wysoką. Ja mam siateczkowe, bo planuję sn.

Scintilla nie ma w tesco kasy pierszeństwa? Taka jest w carrefour, zawsze tam staję i w razie czego muszą mi ustąpić. Co innego w Lidlu tam nikt , nigdy, tylko się rzucają jak nową kasę otworzą ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 13:05

Suna lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 21:05

• Marcia86 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, melduje się po wizycie.
    U mnie znów lipa bo szyjka się znów skróciła tzn wróciła do długości 1,5 cm czyli malo, rozwarcie wewnątrz się powiekszylo i i zatrzymało na szwie, na szczęście on mocno trzyma i nie zrobi się całkowite rozwarcie. No i szybka decyzja i mam założony pessar. Teraz to juz podwójne zabezpieczenie.
    Lekarka tylko powtarza byle do 32 tyg, a najlepiej do 35... Ja nie mam zamiaru wczesniej rodzic, a skurczowych historii u mnie na razie brak, a tylko to przyspieszyć nam poród.
    Za to Maja rozwija się prawidłowo, wymiary wszystkie równo na 29 tydz. A waga to 1250g :)

dorcia8919, Joasia:), Alorrene13, nenette, karolinka85, Suzanna22, Scintilla, Z., gosi_a, Rozalia lubią tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w szaro-bury piątek. Wstawiłam warzywa na sałatkę i zaraz zabieram się za ogarnięcie chaty.

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt!

Lilianko ja również dołączam się do 3majacych kciuki. Pokaż Laurze, że walczycie o nią do samego końca. pamiętaj nadzieja umiera ostatnia!

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was słoneczka :)
    Lilianko Laura to silna dziewczynka, napewno po porodzie rokowania będę te optymistyczne i tego musicie sie trzymać. Trzymamy kciuki a zaciśniete naprawdę mają moc . Sama tego doświadczyłam gdy w Warszawie mieliśmy badania prenatalne inwazyjne. Dziewczyny kciuki trzymały i wyniki były ok. :)

Madziu za Dominiczka kciuki też ciągle zaciśniete :)

Marcia dobrze ze macie tą szalejąca szyjkę pod kontrolą. Napewno teraz wytrzyma do terminu porodu. Super że córeczka prawidłowo sie rozwija i dobrze jej w mamusinym brzuszku :)

Ja od rana na nogach. Pierwsze wizyta w lab. oddałam krew i mocz, oby wyniki były dobre.
    Potem byliśmy na zakupach... jej ile było ludzi ... fakt sami odłożyliśmy zakupy na dziś ;)
    Ale mam już wszystko, jutro tylko ciacho z cukierni do odebrania.

A i wreszcie na suwaczku długo wyczekiwana 3 :) ale mam radochę.
    Do wstępnie ustalonego terminu cc 56 dni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 13:11

dorcia8919, nenette, karolinka85, Marcia86, Scintilla, karolina0522, Z., gosi_a, Sista lubią tę wiadomość

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly ja też zamówiłam wczoraj z dostawą do domu z almy... Mimo to ruszyłam dziś do Lidla "po kilka rzeczy" no i szłam z siatą, jedną bo jedną ale ciężką :) I tak mąż pewnie jeszcze po coś będzie musiał wyskoczyć. Ja już zapowiedziałam w rodzinie, że coś upiekę no to robię jutro, sernik i mazurka :)

Marcia kciukam, teraz musi być już tylko lepiej i spokojnie wytrzymacie conajmniej do 35 tyg :)

syy26iyeeuly3wjb.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dzis mega lenia, tylko bym lezala, dobrze ze nie musze duzo szykowac zadnych gosci sie nie spodziewamy tylko w 3 bedziemy sobie odpoczywac. Z ciast robie karpatke bo najbardziej lubimy jakies miesko na obiad i juz...salatka jarzynowa biala kielbasa i juz

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianko trzymamy kciuki za Was mocno, Laura jest silną dziewczynką i ma równie silną mamę. Wierzę, że wszystko się ułoży.

Marcia ja też mam tylko 1,5cm, ale tak jak i Ty nie zamierzam rodzić wcześniej i tego się trzymajmy :) Ja ciągle biorę leki na skurcze i oby już nie wróciły. A Twoja Maja to już spora panienka:)

Marcia86 lubi tę wiadomość

• Dada Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia dobrze,że zwiększona moc :) spokojnie i do 36 wytrzyma .
    Lilianna ,Magda jestem z Wami myślami pozytywnymi oczywiście.

Ja ostatni dzień pracy już mam za sobą właśnie siedzę w Grycanie i jem lody czekam na M który wszedł ,, na chwile,, do wędkarskiego -było przed 13........on ale mam tablet i Was i czas mi szybciej mija :)

Udanego popołudnia :)

Alorrene13, patrycja_24, nenette, Joasia:), Scintilla lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
‹‹ 854 855 856 857 858 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ