Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziekuje dziewczyny
z Wami bedzie raźniej
damy rade.
W USC nic nie załatwimy do jutra ale jest nadzieja bo na rejestracje dziecka jest 21 dni wiec powinien zdążyćprzez ten czas Leon bedzie no name a jak nie to ja go zarejestruje .
Sista lubi tę wiadomość
-
Z. wrote:Apropo tych dwóch tygodni co dostaje tatuś na dziecko po porodzie to dziewczyny które będą miały CC pamiętajcie, że Wasi mężowie mogą wziąć sobie opiekę nad Wami po operacji i wtedy będą z Wami dłużej albo ten urlop przysługujący będziecie mogli sobie wykorzystać kiedy indziej
Coś jak L4 na chore dziecko. Przynajmniej tak słyszałam więc warto spróbować skorzystać
A jeszcze pamiętajcie, że jest urlop okolicznościowy z okazji narodzin Bobasa dla taty - 2 dnia później jak Maluch jest na świcie dodatkowe 2 dni urlopu tzw. opieka na dziecko. Tylko tutaj trzeba wybrać jeśli pracują oboje rodzice czy te 2 dni dodatkowe bierze mama czy tata.
Ja czekam na położną, ma być koło 12stej albo chwilę po..i jedziemy z mężem do maluszkaa dziś jestem w szoku bo już 3 razy odciągałam mleko i rano o 4:00 było aż 70ml
a dwa kolejne po 50ml
niech tylko ten Nasz Szkrab zacznie przyswajać pokarm i zechce jeść to będzie miał coś na ząbek
Miłego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 10:55
Truskaweczka250, Joasia:), Marcia86, Scintilla, lilly78, nenette, Z., Sista, Muniek, Alorrene13, karolinka85, karolina0522, Finezja, dorcia8919 lubią tę wiadomość
-
agawera wrote:Super ze masz mleko, a dostałaś jakiś specyfik żeby mieć pokarm czy porostu laktator to spowodował.
Truskaweczka250, Joasia:), nenette, Scintilla, Z., Sista, Alorrene13, karolinka85, gosi_a, karolina0522 lubią tę wiadomość
-
Cześć
Czy któraś wie jak wygląda wyliczenie podstawy do macierzyńskiego? Mianowicie chodzi mi o to, czy ta średnia z 12 miesięcy wstecz, obejmuje również miesiące niezdolności do pracy na L4?
Przykładowo - mam L4 od kwietnia, to macierzyński będzie liczony:
a) za kwiecień - grudzień 2014 + styczeń-marzec 2015,
b) czerwiec - grudzień 2014 + styczeń - maj 2015
Pozdrawiam wszystkie serdecznie. Ja już trochę zwolniłam tempo i zaczynam interesować się sprawami wyprawkowymi dla syna
Gratuluję Magda_Lena maluszka! Oby rósł zdrowo!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 11:29
-
Witam w taki piękny słoneczny dzień ja sie zabrałam za pranie bo sie dużo ubrań do prania zrobiłam obiad:)
A na 16.45 mam wizytę ciekawe czy zobaczymy nasza królewnę
Czekam na wypłatę to po dokupuję rzeczy co mi brakują do szpitala jeszcze wózka nam brakuje niby dziadkowie jedni i drudzy sie zadeklarowali że wspólnie kupią ale jak wspominam o tym że niedługo będziemy chcieli kupić to cisza.. albo gatka że po co juz jeszcze za wcześnie ale mi i tak ciężko jest długo łazić po sklepach to ciekawe kiedy go kupimy..Raczej zostanie na tym ze sami sobie kupimy go:( -
karolinka85 wrote:Witamy sie w 30tc
Karolinka - laseczka z CiebiePodziwiam Cię, bo gdybym ja miała cały czas leżeć to bym pewnie tylko jadła i wazylabym juz 30 kg więcej
Co do opieki M. po CC, fajna sprawa, ale moj i tak pracuje w domu. Nawet na urlopie jest dostępny i jestem pewna, ze na tacierzyńskim do kompa służbowego zaglądał bedzieJa mam obawę w druga strone, czy da sobie rade przez pierwsze 3 miesiące, M. jest stałe po telefonem (bywają dni, ze 80% czasu), a jak Olga bedzie z tych płaczących, to słabo to widze. Uciec do biura nie moze, bo biuro jest 300 km stąd.
karolinka85 lubi tę wiadomość
-
Witam się w słoneczny poranek
Ja dziś wizytuje na 12.30 ale pewnie jak zwykle będzie mega zwłoka, ostatnio była cala godzina , nie ma to jak przychodnia
Szyjki mi juz za bardzo pewnie nie zmierzy ale przynajmniej zobaczy czy pessar się trzyma .
Agawera trzymam kciuki za badanie w szpitalu, na pewno będzie wszystko dobrze, ale sprawdzić trzebakarolinka85 lubi tę wiadomość
Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
nick nieaktualnyWłaśnie wróciłam z zakupów. W aptece musiałam kupić sobie syrop uzupełniający niedobór magnezu oraz tabletki uzupełniające niedobór magnez i potas.
W lumku kupiłam oczywiście kilka rzeczy dla Kacperka oraz dla siebie znalazłam szlafrok do szpitala oraz koszule na sam poród , którą nie będzie mi szkoda po porodzie wyrzucić.
U nas pogoda cudowna, świeci słoneczko.
Aha i chyba w końcu zdecydowałam się na wózek, musimy tylko podjechać i go obejrzeć na żywo a jest to Roan Marita Prestige ( kolor jeszcze niewybrany)
karolinka85-śliczny brzuszek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 11:36
Z., Truskaweczka250, Scintilla, Joasia:), Alorrene13, karolinka85, dorcia8919 lubią tę wiadomość
-
Witam sie w ten piekny dzien...dzis ma byc 15 kresek
Suna ja nie pomoge jestem zielona w tych tematach.
Bylam dzisiam zrobic samo ft4 i oczywiscie stalam w kolejce a wszyscy glowa w druga strone. Moj maly jest teraz bardzo wysoko wczoraj nie moglam swobodnie oddychac a dzisiaj rano obudzilam sie i czulam jego nogi na wysokosci pluc. Powiem Wam ze ja juz mam dosc tej ciazy, jest mi bardzo ciezko mam problem z oddychaniem, ze spaniem ciagle robie siku[/url]
-
U mnie też piękna słoneczna pogoda
Ja dziś dostałam ostatnią paczkę i mogę głośno powiedzieć, że temat wyprawki mam zamkniętyPodliczyłam wszystkie koszty i bez wózka zamknęłam się w kwocie 1700zł , aż samej ciężko mi w to uwierzyć , bo myślałam że wyjdzie mi dużo więcej.
Dzisiaj wizyta u lekarza i wielka chwila prawdy, czy maluch się obrócił. Kopniaki w pępek i powyżej mogłyby o tym świadczyć, ale boję się że to tylko złudzenie ;c
Angel, wózek super, mi też się bardzo podobają na tych stelażach bez kół skrętnych, jest taki retro, ale ze spacerówką nie mogłam na niego patrzeć i szkoda by kasy na kupno dwóch osobnych
nenette, karolinka85, Sista, Z., Rozalia lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za kciuki
wyniki będę miała jutro. A zleciła mi ponowne badanie glukozy ze względu na to że synuś jakiś duży się jej wydawał wczoraj. Dla mnie to bez sensu,bo ostatnio też bredzili jaki on duży,pewnie mam cukrzycę a okazało się że wszystko w normie. Tylko stres niepotrzebny i to cholerne pobieranie krwi,nie znoszę tego. A glukoza powiem wam smaczna,jak sok wiśniowy. Nie mam pojęcia jak w polsce to smakuje
Dada na pewno dasz radę,tym bardziej że jak piszesz już dostałaś ofertę pomocy,super
Ale z was laski dziewczyny,brzuszki takie zgrabne i małe macie
Mi właśnie kurier dostarczył wózek,jak zbiore siły to go złoże i wstawie jakieś zdjęcie. Na razie leżę i odpoczywam bo mam totalny brak sił.nenette, Alorrene13, karolinka85, Scintilla, Z., Rozalia lubią tę wiadomość
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
nick nieaktualnyDzień dobry kochane, ale naprodukowałyście
Ja dziś o 17.40 mam usg, a o 18.20 zwolniła się wizyta u diabetologa w tym samym centrum, pójdę więc, może coś mi powie ciekawego. W pon tak czy siak na Karową pojadę też.
Scintilla ja z panami z UPC i DHL już się zakolegowałam
Karolinka super wyglądasz!to leżenie Ci służy
i zobacz już 30 tydzień, a dopiero co mówiłyśmy byle do 24, ale to leci
Marcia trzymam kciuki za wizytę! I za wszystkie pozostałe wizyty oczywiście
Muniek a u Ciebie za wyniki, w PL glukoza nie smakuje jak sok wiśniowy
Angel fajoski wózek
Nieukowa super Wam z tym wyjazdem, korzystaj ile się da!
Dada szkoda, że M wyjeżdża ale później będzie z Wami non stop przez msc jak piszesz, głowa do góry!
Magda, ale jesteś dzielna z tym mlekiempisz nam co u maluszka jak znajdziesz chwilę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 12:23
Muniek, karolinka85, Scintilla, Alorrene13, Z., Rozalia lubią tę wiadomość
-
W Warszawie też dziś cieplutko i pełne Słońce
dziś odpoczywam od spaceru ze względu na naruszoną wczoraj kostkę. Za to posadzilam hortencje 3 sztuki na trawniku
pranie powiesilam na tarasie i wyleguje sie na słoneczku niczym kot na dachu
Zaraz wpadnie kurier z naklejkami do kącika Małego, z kubusiem puchatkiem wybralismy klasycznie, jestem ciekawa jak to bedzie wygladacScintilla, nenette, Z., Rozalia lubią tę wiadomość
-
Sista..poki co przytylam 9kg wiec chyba nie jest zle..
niby jak sie tak lezy to sie troche podjada..ale mam nadzieje ze dojde do 70 i na tym zakoncze
bo poki co 64.9
Aghata,moj tez czasami tak uciska ze ciezko oddychac..a co do siku to ostatnio w nocy latam prawie co 2godz!
Nenette..lezenie mi sluzy..ehh no niewiem..wolalabym moc cos robic..chodzic na spacery..ale spoko duzo juz nie zostalo..
damy rade
a potem zaczna sie spacerki
Madziu super ze rozbujalas laktacjeScintilla, nenette lubią tę wiadomość
-
Alorrene13 wrote:Zaraz wpadnie kurier z naklejkami do kącika Małego, z kubusiem puchatkiem wybralismy klasycznie, jestem ciekawa jak to bedzie wygladac
juhuuuu .... lubię fanki Kubusia - sama nią jestem
U nas naklejka zajmuje właściwie całą ścianę i wygląda tak :
http://wrzucaj.net/images/2015/04/09/DSC03461.jpg
a dzisiaj odebrałam przewijak do kolekcji:
http://wrzucaj.net/images/2015/04/09/DSC03471.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 14:17
karolinka85, Alorrene13, Viola, nenette, gosi_a, Z., sss, Rozalia, Joasia:), Finezja lubią tę wiadomość