X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Dada Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny :) z Wami bedzie raźniej :) damy rade.

W USC nic nie załatwimy do jutra ale jest nadzieja bo na rejestracje dziecka jest 21 dni wiec powinien zdążyć ;) przez ten czas Leon bedzie no name a jak nie to ja go zarejestruje .

Sista lubi tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. wrote:
    Apropo tych dwóch tygodni co dostaje tatuś na dziecko po porodzie to dziewczyny które będą miały CC pamiętajcie, że Wasi mężowie mogą wziąć sobie opiekę nad Wami po operacji i wtedy będą z Wami dłużej albo ten urlop przysługujący będziecie mogli sobie wykorzystać kiedy indziej :) Coś jak L4 na chore dziecko. Przynajmniej tak słyszałam więc warto spróbować skorzystać :)
    Masz rację co do tej opieki męża nad żoną. Mojemu właśnie to załatwiłam i dzięki temu na spokojnie mogę jeździć do Maluszka bo póki co chociaż już tydzień po CC minął nie wyobrażam sobie bym teraz miała śmigać autobusem do szpitala..pewnie za tydzień będzie już lepiej jednak jak się należy "wolne", które można dobrze spożytkować to czemu nie skorzystać ;)
    A jeszcze pamiętajcie, że jest urlop okolicznościowy z okazji narodzin Bobasa dla taty - 2 dni ;) a później jak Maluch jest na świcie dodatkowe 2 dni urlopu tzw. opieka na dziecko. Tylko tutaj trzeba wybrać jeśli pracują oboje rodzice czy te 2 dni dodatkowe bierze mama czy tata.
    Ja czekam na położną, ma być koło 12stej albo chwilę po..i jedziemy z mężem do maluszka :) a dziś jestem w szoku bo już 3 razy odciągałam mleko i rano o 4:00 było aż 70ml :O a dwa kolejne po 50ml ;) niech tylko ten Nasz Szkrab zacznie przyswajać pokarm i zechce jeść to będzie miał coś na ząbek :)
    Miłego dnia <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 10:55

Truskaweczka250, Joasia:), Marcia86, Scintilla, lilly78, nenette, Z., Sista, Muniek, Alorrene13, karolinka85, karolina0522, Finezja, dorcia8919 lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ze masz mleko, a dostałaś jakiś specyfik żeby mieć pokarm czy porostu laktator to spowodował.

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    Super ze masz mleko, a dostałaś jakiś specyfik żeby mieć pokarm czy porostu laktator to spowodował.
    2 dni walki z laktatorem gdzie była susza na 3 dzień się rozbujało bez rożnych specyfików.. samozaparcie, walka o synka i wsparcie męża - to też pomogło.

Truskaweczka250, Joasia:), nenette, Scintilla, Z., Sista, Alorrene13, karolinka85, gosi_a, karolina0522 lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wrócisz ze szpitala daj znać jak się czuje synek?
    Ciekawi mnie co mówią lekarze

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Suna Koleżanka

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Czy któraś wie jak wygląda wyliczenie podstawy do macierzyńskiego? Mianowicie chodzi mi o to, czy ta średnia z 12 miesięcy wstecz, obejmuje również miesiące niezdolności do pracy na L4?
    Przykładowo - mam L4 od kwietnia, to macierzyński będzie liczony:

a) za kwiecień - grudzień 2014 + styczeń-marzec 2015,
    b) czerwiec - grudzień 2014 + styczeń - maj 2015

Pozdrawiam wszystkie serdecznie. Ja już trochę zwolniłam tempo i zaczynam interesować się sprawami wyprawkowymi dla syna :)

Gratuluję Magda_Lena maluszka! Oby rósł zdrowo! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 11:29

rfxggox1mufeahiq.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w taki piękny słoneczny dzień ja sie zabrałam za pranie bo sie dużo ubrań do prania zrobiłam obiad:)

A na 16.45 mam wizytę ciekawe czy zobaczymy nasza królewnę:)

Czekam na wypłatę to po dokupuję rzeczy co mi brakują do szpitala jeszcze wózka nam brakuje niby dziadkowie jedni i drudzy sie zadeklarowali że wspólnie kupią ale jak wspominam o tym że niedługo będziemy chcieli kupić to cisza.. albo gatka że po co juz jeszcze za wcześnie ale mi i tak ciężko jest długo łazić po sklepach to ciekawe kiedy go kupimy..Raczej zostanie na tym ze sami sobie kupimy go:(

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Sista Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    Witamy sie w 30tc ;)

fa09w5.jpg

Karolinka - laseczka z Ciebie :) Podziwiam Cię, bo gdybym ja miała cały czas leżeć to bym pewnie tylko jadła i wazylabym juz 30 kg więcej :):):)

Co do opieki M. po CC, fajna sprawa, ale moj i tak pracuje w domu. Nawet na urlopie jest dostępny i jestem pewna, ze na tacierzyńskim do kompa służbowego zaglądał bedzie :) Ja mam obawę w druga strone, czy da sobie rade przez pierwsze 3 miesiące, M. jest stałe po telefonem (bywają dni, ze 80% czasu), a jak Olga bedzie z tych płaczących, to słabo to widze. Uciec do biura nie moze, bo biuro jest 300 km stąd.

karolinka85 lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Marcia86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w słoneczny poranek :)
    Ja dziś wizytuje na 12.30 ale pewnie jak zwykle będzie mega zwłoka, ostatnio była cala godzina , nie ma to jak przychodnia ;)
    Szyjki mi juz za bardzo pewnie nie zmierzy ale przynajmniej zobaczy czy pessar się trzyma .

Agawera trzymam kciuki za badanie w szpitalu, na pewno będzie wszystko dobrze, ale sprawdzić trzeba :)

karolinka85 lubi tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z zakupów. W aptece musiałam kupić sobie syrop uzupełniający niedobór magnezu oraz tabletki uzupełniające niedobór magnez i potas.
    W lumku kupiłam oczywiście kilka rzeczy dla Kacperka oraz dla siebie znalazłam szlafrok do szpitala oraz koszule na sam poród , którą nie będzie mi szkoda po porodzie wyrzucić.

U nas pogoda cudowna, świeci słoneczko.
    Aha i chyba w końcu zdecydowałam się na wózek, musimy tylko podjechać i go obejrzeć na żywo a jest to Roan Marita Prestige ( kolor jeszcze niewybrany) 60adb6c0ca995691med.jpg

karolinka85-śliczny brzuszek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 11:36

Z., Truskaweczka250, Scintilla, Joasia:), Alorrene13, karolinka85, dorcia8919 lubią tę wiadomość

• aghata Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w ten piekny dzien...dzis ma byc 15 kresek :)

Suna ja nie pomoge jestem zielona w tych tematach.

Bylam dzisiam zrobic samo ft4 i oczywiscie stalam w kolejce a wszyscy glowa w druga strone. Moj maly jest teraz bardzo wysoko wczoraj nie moglam swobodnie oddychac a dzisiaj rano obudzilam sie i czulam jego nogi na wysokosci pluc. Powiem Wam ze ja juz mam dosc tej ciazy, jest mi bardzo ciezko mam problem z oddychaniem, ze spaniem ciagle robie siku

preg.png[/url]
  • agawera Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale chyba nie w Trójmieście jak wychodziłam na termometrze było 7 stopni i wiatr zalety mieszkania nad morzem.

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też piękna słoneczna pogoda :)
    Ja dziś dostałam ostatnią paczkę i mogę głośno powiedzieć, że temat wyprawki mam zamknięty :) Podliczyłam wszystkie koszty i bez wózka zamknęłam się w kwocie 1700zł , aż samej ciężko mi w to uwierzyć , bo myślałam że wyjdzie mi dużo więcej.

Dzisiaj wizyta u lekarza i wielka chwila prawdy, czy maluch się obrócił. Kopniaki w pępek i powyżej mogłyby o tym świadczyć, ale boję się że to tylko złudzenie ;c

Angel, wózek super, mi też się bardzo podobają na tych stelażach bez kół skrętnych, jest taki retro :), ale ze spacerówką nie mogłam na niego patrzeć i szkoda by kasy na kupno dwóch osobnych :)

nenette, karolinka85, Sista, Z., Rozalia lubią tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za kciuki :-) wyniki będę miała jutro. A zleciła mi ponowne badanie glukozy ze względu na to że synuś jakiś duży się jej wydawał wczoraj. Dla mnie to bez sensu,bo ostatnio też bredzili jaki on duży,pewnie mam cukrzycę a okazało się że wszystko w normie. Tylko stres niepotrzebny i to cholerne pobieranie krwi,nie znoszę tego. A glukoza powiem wam smaczna,jak sok wiśniowy. Nie mam pojęcia jak w polsce to smakuje :-)

Dada na pewno dasz radę,tym bardziej że jak piszesz już dostałaś ofertę pomocy,super :-)

Ale z was laski dziewczyny,brzuszki takie zgrabne i małe macie :-)

Mi właśnie kurier dostarczył wózek,jak zbiore siły to go złoże i wstawie jakieś zdjęcie. Na razie leżę i odpoczywam bo mam totalny brak sił.

nenette, Alorrene13, karolinka85, Scintilla, Z., Rozalia lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • aghata Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawera na dolnym slasku dzisiaj 15 i najcieplej

agawera lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • agawera Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Agawera na dolnym slasku dzisiaj 15 i najcieplej
    Taka to ma dobrze

aghata lubi tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane, ale naprodukowałyście :P
    Ja dziś o 17.40 mam usg, a o 18.20 zwolniła się wizyta u diabetologa w tym samym centrum, pójdę więc, może coś mi powie ciekawego. W pon tak czy siak na Karową pojadę też.

Scintilla ja z panami z UPC i DHL już się zakolegowałam ;)

Karolinka super wyglądasz! :) to leżenie Ci służy :P i zobacz już 30 tydzień, a dopiero co mówiłyśmy byle do 24, ale to leci :)

Marcia trzymam kciuki za wizytę! I za wszystkie pozostałe wizyty oczywiście :)

Muniek a u Ciebie za wyniki, w PL glukoza nie smakuje jak sok wiśniowy :P

Angel fajoski wózek :)

Nieukowa super Wam z tym wyjazdem, korzystaj ile się da!

Dada szkoda, że M wyjeżdża ale później będzie z Wami non stop przez msc jak piszesz, głowa do góry!

Magda, ale jesteś dzielna z tym mlekiem :) pisz nam co u maluszka jak znajdziesz chwilę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 12:23

Muniek, karolinka85, Scintilla, Alorrene13, Z., Rozalia lubią tę wiadomość

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Warszawie też dziś cieplutko i pełne Słońce :) dziś odpoczywam od spaceru ze względu na naruszoną wczoraj kostkę. Za to posadzilam hortencje 3 sztuki na trawniku :) pranie powiesilam na tarasie i wyleguje sie na słoneczku niczym kot na dachu ;)
    Zaraz wpadnie kurier z naklejkami do kącika Małego, z kubusiem puchatkiem wybralismy klasycznie, jestem ciekawa jak to bedzie wygladac ;)

Scintilla, nenette, Z., Rozalia lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista..poki co przytylam 9kg wiec chyba nie jest zle.. ;) niby jak sie tak lezy to sie troche podjada..ale mam nadzieje ze dojde do 70 i na tym zakoncze ;) bo poki co 64.9

Aghata,moj tez czasami tak uciska ze ciezko oddychac..a co do siku to ostatnio w nocy latam prawie co 2godz!

Nenette..lezenie mi sluzy.. ;) ehh no niewiem..wolalabym moc cos robic..chodzic na spacery..ale spoko duzo juz nie zostalo.. ;) damy rade :) a potem zaczna sie spacerki ;)

Madziu super ze rozbujalas laktacje ;)

Scintilla, nenette lubią tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    Zaraz wpadnie kurier z naklejkami do kącika Małego, z kubusiem puchatkiem wybralismy klasycznie, jestem ciekawa jak to bedzie wygladac ;)

juhuuuu .... lubię fanki Kubusia - sama nią jestem :D
    U nas naklejka zajmuje właściwie całą ścianę i wygląda tak :
    http://wrzucaj.net/images/2015/04/09/DSC03461.jpg

a dzisiaj odebrałam przewijak do kolekcji :D :
    http://wrzucaj.net/images/2015/04/09/DSC03471.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 14:17

karolinka85, Alorrene13, Viola, nenette, gosi_a, Z., sss, Rozalia, Joasia:), Finezja lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
‹‹ 875 876 877 878 879 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ