X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Dada Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Dziewczynki.

Ja jak zwykle nie spie ...brzuch mnie boli ze stresu,ze M wyjezdza i zostaje z tym wszystkim sama,w nowym mieszkaniu nawet jeszcze kontaktów nie ma ...

Ktora dzis wizytuje?,

a1984 trzymam kciuki,zeby wszystko było ok a swędzenie okazało sie tylko swędzeniem ;)

udanego dnia :*

aha wczoraj zaniosłam zwolnienie a dzis z M od rana mamy do załatwienia mnóstwo rzeczy wiec mam nadzieje ,ze nie odwiedza mnie z Zakładu Utylizacji Składek ....

Nieukowa lubi tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada strasznie ci współczuję,nie wyobrażam sobie jakbym mogła zostać teraz sama. Mam nadzieję że masz blisko rodzinę albo znajomych żeby mogli ci pomóc. Trzymam kciuki że może akurat okaże się że nigdzie nie pojedzie :-)

Ja za chwilę wybieram się na powtórkę z glukozy :-\ znowu na czczo a ja głodna jestem.
    Miłego dnia mamuśki

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • maglic Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 mocno trzymam kciuki zeby to nie byly problemy z watroba :)
    Muniek a to czemu po raz kolejny picie tego eliksiru? Glukoza Ci wyszla w moczu, czy ketony? :/ wspolczuje, niech czas Ci szybko minie a wynik bedzie duzo ponizej normy.

ukdytv73la1h903i.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek no słabe to wszystko ale co zrobic :( musi jechac ,zeby tez mieszkanie skończyć bo kasa sie juz kończy.
    A czemu glukoza? Daj znac jak tam wynik .

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za zmotywowanie ;) dziś będę pytać mojego gina o jakieś maści, zobaczymy co poradzi.

Alorrene13, ależ Ci pięknie rośnie synek, ponad dwa kilo! Ciekawe ile mój teraz ma :)
    A co do reakcji męża to mój ma zupełnie inaczej, jak tylko coś jęknę z bólu to sie od razu pyta czy wieźć mnie do lekarza, do szpitala :D

Nieukowa, a jakieś leki, maści, cokolwiek na te dolegliwości tyłkowe stosujesz? ;) Czy starasz się to jakoś przeżyć?
    Podziwiam za siłę w 8 msc na takie zwiedzanie! :D

Agawera, na pewno wszystko będzie dobrze a Zosia jeszcze nadrobi! :) Daj znać co i jak :)

Dada, współczuje, też nie wyobrażam sobie żeby teraz mąż miał wyjechać ale na pewno dasz sobie świetnie radę!

U mnie słoneczko świeci więc komu brakuje to przesyłam ;)

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się z 30 tyg :)

w tym tyg też planuję zakończyć wyprawkę :D

Z., Ania1704, Joasia:), Scintilla, nenette, karolinka85 lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Z. Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Witamy się z 30 tyg :)

w tym tyg też planuję zakończyć wyprawkę :D

U mnie dziś 33 tydzień :) Teoretycznie mogę rodzić za miesiąc i 5 dni bo wtedy ciąża donoszona a jeszcze nie mam wszystkiego :D Więc oby żadnych niespodzianek nie było :D
    Muszę w końcu zabrać się za pranie i prasowanie bo już mi ciężko.

Joasia:), szczesliwamama, nenette lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Wszystkim Mateczkom ;)
    Z. Moj M. Stwierdził, że trzeba być twardzielem, no to wytłumaczyłam mu że to on jest mężczyzną i ma dawać przykład synowi, a matka jest od tego aby przytulać, wzruszać się czasami i poplakac też moze się zdarzyć ;) ;) ;)
    Dzięki dziewczyny za mile slowa. Rozalia pewnie Twoj synek w 31 tygodniu tez bedzie wazyl 2kg, skoro niedawno wazyl 1,5kg.
    Co do USG rozwazam to darmowe, ale M. Już jest na nie, nie będziesz stała w kolejce ble ble ble, czuję że mogą pojawić się tłumy... Zobaczę jeszcze ;)
    Agata powodzenia ze swedzeniem, oby to nie bylo nic powaznego !
    Muniek wspolczuje drugiej glukozy, nic przyjemnego, trzymaj sie !
    Dada jak mus to mus, na pewno dasz rade z pomoca bliskich mam nadzieje, a po porodzie maz szybko wroci... :)
    Agawera trzymam kciuki za coreczkę, aby taka okazala sie po prostu jej uroda, ze jest drobniutka i tyle ;)
    Kciukam za dzisiejsze wizyty. :D buziak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 08:37

Z., Scintilla, nenette lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka na hemoroidy dopoki nie przeszkadzaja nic nie bralam. Jak zaczynaly bolec/swedziec bralam proctohemolan ale to tak doraznie, jak tylko przechodzilo to przestawalam. Moj gin twierdzi ze ten u mnie jest maly i jesli po porodzie nie zrobi sie wiekszy to lepiej nie usuwac, bo to bardziej zaszkodzi niz pomoze. Nie wiem, ale na pewno skonsultuje.z proktologiem jak juz urodze mlodego i sie ogarne...

No dobra, to lece zwiedzac Zagrzeb. Duzo tego zwiedzania nie ma, dzis zabytki a jutro TARG zeby pamiatek kulinarnych nakupic :) figi, miody, moze cos z drewna :D

Z., Sista, Alorrene13, karolina0522, karolinka85, nenette lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa miłego zwiedzania i udanych zakupów;)
    Ja chyba wybiorę się do tego Wola Parku w sobotę bo w sumie to i tak czekają nas zakupy, a akurat Wola Park niedaleko więc zobaczymy. A nuż uda się załapać na darmowe badanie;)

Alorrene13, nenette lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byłam na wizycie, z szyjką wszystko ok, przez 4 tygodnie przytyłam 0,1 kg co jest zasługą diety cukrzycowej, kolejna wizyta 6 maja.
    Dzisiaj zauważałam dziwny kolor śluzu ale myślę że jest to chyba powodem wczorajszej penetracji lekarki :)
    Uciekam na zakupy do lumpku :)

Jutro w końcu 30 z przodu wiec pochwale się swoim brzuszkiem.
    bd99922f4cb8af35med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 09:08

Z., Joasia:), Sista, Alorrene13, Rozalia, Scintilla, lilly78, karolinka85, Truskaweczka250, nenette, sss, Muniek, karolina0522, Finezja, dorcia8919 lubią tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczynki,
    No i my dotarłyśmy do 30-tego tygodnia :) Z wyprawki, wczoraj zamówiłam termometr bezdotykowy, aspirator elektryczny do nosa i na etesco kolejny zestaw pieluch (maja teraz promocje i pampers 2 za 0,46zl sztuka), husteczki nawilżane i proszki Lovela. Brakuje mi tez w koszyku na Gemini towaru za 30zl do darmowej przesyłki. Ale nie chce szukać czegoś na sile ;)

Rzeczy, które dostałam są juz dawno poprane i poprasowane. Ciesze sie, ze mam to juz za sobą, bo teraz szybko puchną mi nogi jak stoję :/ Zostało mi upranie rzeczy nowych, ale chce to na spokojnie zrobić w przyszłym tygodniu.

Dada - współczuj Ci, ze M. teraz wyjeżdża. Mam nadzieje, ze możesz liczyć na pomoc rodziny i przyjaciół. Wiem, ze łatwo sie pisze, ale moze lepiej jak bedzie z Tobą po urodzeniu Leona. Zgaduje, ze wtedy bedzie z Wami 24h, przez minimum trzy miesiące, bez stresu ze zostaniecie bez środków do życia. Nasi M. wrócą po dwóch tygodniach od porodu do pracy, a Ty będziesz miała swojego non stop przy sobie :) Moj M. bedzie miał w pierwszym miesiącu Olgi dwie delegacje, każda przez cały tydzien, jedna, to nawet po 10 dniach po porodzie. Głowa do gory, silna babka z Ciebie !!! A co do uznania Leona przez Twojego M. - zadzwoń do urzędu, bo jeśli nie jesteście małżeństwem, to M. Musi uznać dziecko abyś mogła mu dać jego nazwisko. Sama możesz zarejestrować na siebie ze swoim nazwiskiem, a po powrocie M.trzeba bedzie to odkręcać, standardowa biurokracja...

Z., Alorrene13, Rozalia, Scintilla, karolinka85, Joasia:), Truskaweczka250, nenette, dorcia8919 lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • szczesliwamama Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry dziewczynki . ja wczoraj obudzilam sie z mega bolem gardla,a dzis juz zapchany nos,i kaszel lekki przez to ze przelykanie boli,ale stosuje syrop prenalen ,tantum verde na gardlo,i nasivin do nosa,myslicie ze moge sie kurowac na wlasna reke ? czy udac sie jutro do rodzinnego ?wizyte u ginekolog mamy we wtorek ...tak sie cieszylam ze raz w sumie bylam tylko przeziebiona w ciazy a tu masz,dzis nie spalam cala noc,a raczej po 20-30 min i pobudki,bo maly tak dawal noi bol gardla uniemozliwial sen :(

88c5skjocwzv43pd.png[/url]
  • Dada Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Sista dzis idziemy do urzędu stanu cywilnego ,zeby sie wszystkiego dowiedzieć i zapytac co i jak i to załatwić a jak nie to zostaniemy tam dłużej i szybki slub ;)

Po porodzie min miesiąc bedzie24h masz racje dam rade.Moja kuzynka juz pisała to co rodzimy razem ;)

Z., Sista, Alorrene13, Scintilla, karolinka85, Truskaweczka250, nenette lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Dada - współczuj Ci, ze M. teraz wyjeżdża. Mam nadzieje, ze możesz liczyć na pomoc rodziny i przyjaciół. Wiem, ze łatwo sie pisze, ale moze lepiej jak bedzie z Tobą po urodzeniu Leona. Zgaduje, ze wtedy bedzie z Wami 24h, przez minimum trzy miesiące, bez stresu ze zostaniecie bez środków do życia. Nasi M. wrócą po dwóch tygodniach od porodu do pracy, a Ty będziesz miała swojego non stop przy sobie :) Moj M. bedzie miał w pierwszym miesiącu Olgi dwie delegacje, każda przez cały tydzien, jedna, to nawet po 10 dniach po porodzie. Głowa do gory, silna babka z Ciebie !!! A co do uznania Leona przez Twojego M. - zadzwoń do urzędu, bo jeśli nie jesteście małżeństwem, to M. Musi uznać dziecko abyś mogła mu dać jego nazwisko. Sama możesz zarejestrować na siebie ze swoim nazwiskiem, a po powrocie M.trzeba bedzie to odkręcać, standardowa biurokracja...

Apropo tych dwóch tygodni co dostaje tatuś na dziecko po porodzie to dziewczyny które będą miały CC pamiętajcie, że Wasi mężowie mogą wziąć sobie opiekę nad Wami po operacji i wtedy będą z Wami dłużej albo ten urlop przysługujący będziecie mogli sobie wykorzystać kiedy indziej :) Coś jak L4 na chore dziecko. Przynajmniej tak słyszałam więc warto spróbować skorzystać :)

Sista, Scintilla lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim, za oknem piękne słońce więc za chwilę obowiązkowy spacer a potem trochę domowych obowiązków :) Jeśli ktoś dziś wizytuje to kciuki zaciśnięte. Milego dnia :)

Z., Alorrene13, szczesliwamama, Scintilla, karolinka85, Joasia:), nenette lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć z rana właśnie jadę zawieść Weronikę do babci i jadę najpierw po pieczątkę później do szpitala

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 21:06

Scintilla, nenette lubią tę wiadomość

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angel-84, Rozalia ... zgrabniutkie apartamenciki ;)
    Nieukowa - zazdroszczę wycieczki ... i siły jaką masz na spacerowanie :)
    Sista - gratuluję wybitych bakterii.
    Muniek - kciuki za powtórkę glukozy zaciśnięte
    Alorrene - cieszę się z dobrych wieści!
    Dada - wysyłam dodatkowe pokłady siły na czas nieobecności M. - jestem przekonana, że później Wam to wszystko wynagrodzi :)

A wszystkim swędzeniom ... przeziębieniom mówimy stanowcze NIE i arrivederci !

Od wczorajszej wizyty u diabetologa chodzę z lekka podminowana... okazało się, że lekarka szkoliła jakieś młodego lekarza z ogólnych zasad "obsługi" ciężarnych z cukrzycą i mimo tego, że wyniki mam w normie pozwoliła sobie przybliżyć możliwe najczęstsze konsekwencje jakie występują w III Trymestrze ... i tak się nasłuchałam o cholestazie ... wielowodziu itp. a nastraszyć ciężarną nie jest trudno o.O
    Spojenie łonowe kłuj kłuje ... małą czuję jakoś dziwnie rzadziej - i sama bym sobie dała klapsa za moje marudzenie!

Pogoda faktycznie pięknieje z dnia na dzień ... a ja powoli zaczynam wpadać w rutynę odliczania - zupełnie jak w podstawówce kiedy lekcja była nudna zerkało się co minutę na zegarek i odliczało ile jeszcze ... tak codziennie obliczam ile zostało jeszcze np. do początku maja :D
    A największą atrakcją są dla mnie Panowie Kurierzy z paczuszkami z wyprawką - nigdy nie sądziłam że UPS tak poprawia humor :)

Z., Rozalia, Alorrene13, Viola, Sista, Joasia:), nenette lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie w 30tc ;)

fa09w5.jpg

lilly78, Scintilla, Z., Rozalia, Alorrene13, Sista, Truskaweczka250, Joasia:), nenette, sss, Muniek, karolina0522, Finezja, dorcia8919 lubią tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
‹‹ 874 875 876 877 878 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ