Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Z. Lekarz na pewno poradzi Ci coś na hemoroidy, to podobno częsta przypadlosc w ciazy.
Kasika wspolczuje choroby, kuruj sie kochana. Dada przykro mi, że Mąż wyjezdza, bedziesz musiala dac rade sama, trzymam kciuki za Ciebie. Rozalia fajny brzusiodziewczyny po USG bylismy na zakupach, wracamy i juz przy samych drzwiach jak mi sie kostka nie przekreci, no masakra. Ja mam tendencje do skrecania niestety. Na szczescie nic powaznego sie nie stalo, troszke bolalo, ale chodze normalnie. No ale łzy w oczach juz, zdenerwowalam sie. Mąż mowi nic sie nie stalo, nie histeryzuj, placz nic nie da... No latwo mu mowic, faceci nie kumaja naszych hormonow
kasika8303, Z. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAlorrene gratuluje usg, synek to już konkretny chłopak!
Bylaś u dr Pietrasika, jaki jest? Ja też w końcu do niego idę i to już w piątek, gin kazał jednak wcześniej zrobić usg. Ale ok 31-32tc będziemy powtarzać i wtedy zrobię 3D, zapisałam się na Gocławiu blisko domu do dr Hameli, super lekarka!
Tak myślałam, że to usg w Medicover teraz już nie będzie tak fajne, bo chyba tylko w szpitalu mają 3D. Przepływów też pewnie nie sprawdzał?
Sista super, że bakterii nie maja też piję wodę z cytryną na czczo i później w ciągu dnia. I łykam Żuravit.
Rozalia jaka laska, wowWiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 20:14
Alorrene13, Rozalia, Sista lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam się z Wami wieczorową porą
Dziś odbyły się ostatnie zajęcia w SR, razem z M otrzymaliśmy dyplom ukończenia warsztatówKilka nowych gadżetów doszło do skarbów naszej córy
Nawet nie wiem jak wyglądają, objawiają się hemoroidy. Mojej koleżance wyskoczyły po porodzie wiem, że brała jakieś homeopatyczne leki i pomogło! Z. bardzo współczuję, bo wiem od niej, że to nie jest przyjemna dolegliwość
Rozalia super wyglądasz, masz bardzo zgrabne nogi
Alorrene, ja właśnie zastanawiam się nad wykonaniem USG 3D, nie bardzo orientuje się jaki to koszt w Wawie
Dada współczuję rozłąki z M
Sista miksturę o której piszesz w dzieciństwie robiła mi moja Mama, słyszałam o niej dużo dobrego, także na zdrowie
M znalazł chłopaka który podczas rozmowy telefonicznej wstępnie zgodził się wspomóc nas w remoncie, jesteśmy umówieni z nim na nadzielę aby porozmawiać o konkretach, mam nadzieję, że się nie rozmyśliWiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 20:17
Sista, Z., Scintilla lubią tę wiadomość
-
Nenette no jestem nieco zawiedziona bo nie wiedzialam, ze to bedzie takie krotkie badanie. Spodziewalam sie ze bedzie dluzsze jak dwa poprzednie. Sołowiej mnie zmylił bo powiedział abym robiła w szpitalu ze względu na sprzęt. Tymczasem okazalo sie ze dzis mialam robione usg na zwyklym sprzecie, moglam sie zapisac na to badanie w kazdej innej przychodni medicover, tymczasem jechaliśmy specjalnie do Wilanowa. Hmmm chyba i tak w medicover bede miec najtaniej 3D, bo w innych prywatnych przychodniach zaplacilabym jeszcze wiecej... Dr Pietrasik w tym wszystkim bardzo miły i mówił ze to niestety nie jego wina ze nie moze zaproponowac wiecej pacjentkom w tym gabinecie ze wzgledu na sprzet. Mowil ze jutro mozemy nawet przyjechac, to nam nagra 3D, ale mąż jutro nie może, zastanowie sie...
-
Hejka, ale napisalyscie, nie.mam sily ogarnac wszystkiego
Allorene masz duzego synka, ja licze na 1500-1700g w tym momenciedopiero za tydzien mam usg, do tego czasu jeszcze sporo czasu
Hemoroidy ja mam juz sprzed ciazy, niewiele da sie zrobic poza kremami na tym etapie. Gin polecal mi nasiadowke z kory debu i obmywanie sie takim naparem po wizycie w kibelku. Ze podobno obkurcza. Nie wiem na ile skuteczne, jeszcze nie korzystalam.
Pozdrawiam z Zagrzebia- wlasnie wrocilismy z mezem z randki z knajpki, gdzie serwuja swiezutkie owoce morza i rybki  Ja jadlam stek z tunczyka a moj malz... malze Alorrene13, nenette, karolina0522, Rozalia, Joasia:), Sista, Z., Scintilla lubią tę wiadomość
-
ja tez melduje się po wizycie i po szkole rodzenia w szkole rodzenia nic ciekawego no chyba dla pierworódek przewijanie, kapanie maluch
dostałam kilka próbek i ulotek
co do wizyty to dostałam kolejna dawkę na leku na śluz , badanie ginekologiczne w sumie ok poza bakterią , szyjka zamknięta
w usg Zosia 1047g z usg 27tc z miesiączki 29tc i tak przez cała ciąże
wiec wspólnie z lekarzem postanowiliśmy że da mi skierowanie do szpitala żeby to sprawdzić dla świętego spokoju mojego i swojego i sam stwierdził że ma kiepskie usg i wolał by się z lekarzem ze szpitala skonsultować . liczę ze nie będę musiała położyć się na patologi tylko sprawdza to na izbie przyjęć i wrócę do domu
podpowiedzcie mi czy w takim razie wziąć podstawowe rzeczy do szpitala dla siebie ?Joasia:), sss, Scintilla lubią tę wiadomość
-
XxMoniaXx wrote:Agawera ja bym wzięła podstawowe rzeczy bo nigdy nie wiadomo ale pewnie na izbie cie prześwietlą
i będzie ok
licze tylko na pobyt na izbie przyjęć
no i teraz patrze że zapomniałam poprosić o pieczatkę przychodni na skierowaniu mam tylko pieczatkę imienna ginekoloa jak myślicie przyjmą takie skierowanie ? -
Hmm niestety dziewczyny to była jedyna opcja bo inne były 4 lub 5 miesięczny rejs
także krzyżuje nogi i może zaczekamy z Leonem.....zobaczymy...najgorsze ,ze jeszcze samotna przeprowadzka mnie czeka
on nic będę Wam tu smucic jak mnie tęsknoty wezmą
-
Dzięki za odpowiedzi w sprawie Alantanu i Linomagu. Chyba na początek kupię zielony Alantan.
Allorene fajnie, że z synkiem wszystko w porządku. U nas usg III trymestru było bardzo krótkie i trwało jakieś 7 minut-kilka razy lekarz włączył 3d i było w miarę ładnie widać buźkę. Ostatnio pokazaliśmy film mojej mamie i stwierdziła, że córcia całkiem do mnie podobna;) Ciekawe;)
Obawiam się, że i mnie hemoroidy nie ominą. Moją mamę też męczyły, a ja od 2-3 dni mam w tamtych okolicach jakieś dziwne uczucie. Sama nie wiem jak je nawet opisać. Ale może było to też związane z zaparciami, które męczyły mnie przez święta. Zobaczymy.
Rozalia gdzie Ty dziewczyno masz brzuszek? Ale z Ciebie laska.
Karolinka u mnie początkowo u naszego sprzedawcy na allegro wyszło mi ponad 500 zł, ale później kilka rzeczy odrzuciłam bo tańsze były w aptece gemini. W najbliższych dniach będę składać tam zamówienie i aż się boję ile będzie mnie to kosztować.
Jutro wracamy do Warszawy i pewnie następnym razem do rodziców przyjedziemy dopiero w sierpniu. Aż mi się płakać chce bo zawsze przynajmniej raz na 2 miesiące ich odwiedzaliśmy. No ale cóż może w końcu oni dadzą się namówić na odwiedziny u nas. Mama nie była zachwycona pomysłem szycia pościeli dla Zosi, ale i tak wiem, że uszyje tym bardziej, że materiał już kupiony. A jak nie to może dostanę maszynę od teściów więc będzie szansa na naukę szycia. Może z youtube jakoś damy radę
Dada współczuję takiej rozłąki. Wiem czym to pachnie bo sami z M przeżyliśmy niejedną rozłąkę i dlatego tym bardziej współczuję.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 21:25
Alorrene13, karolinka85, Rozalia, Joasia:), Z., Scintilla lubią tę wiadomość
-
Agata ja jeszcze miałam dodatkowo bilirubinę oraz fosfatazę alkaliczną. Swędzenie do tej pory mam mimo wykluczonej cholestazy. Choć muszę teraz znów zrobić, bo w szpitalu miałam je ponad normę i przez to też bóle wątrobowe. Był spokój teraz znów bóle każdego dnia. Jutro liczę na wizytę u lekarza bo za dużo tych wyników mam do zrobienia, żeby znów iść prywatnie. Więc życzę powodzenia i dobrych wyników.
Nieukowa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny dzięki, ale ja mam już prawie 88 kg na wadze także baletnicą bym teraz nie została
Może wzrost robi swoje bo mam 175 cm. No ale zawsze miło usłyszeć że nie jest się aż takim klockiem jak się myśli
A brzuch mówiłam że mam mały więc nie wiem gdzie ten mój synek się mieści, tym bardziej że w 27 tygodniu ważył już prawie 1,5 kg
Sita super że cholerstwa wybite!
Alorene Ty to masz już niezłą kluseczkę w brzuchu, ale dobrze niech chłopak rośnie i cieszy mamusię
Kasika zdrówka życzę, ta pogoda ostatnio taka nijaka była i znów się zaczęły choroby...
Mam nadzieję że prognozy na weekend się sprawdzą i będzie 20C
Kobietki z W-wy widziałyście że w weekend w wola parku są darmowe badania usg 4D? Ja niestety nie mogę się wybrać, ale może któraś z Was
http://www.szczesliwe.macierzynstwo.pl/wydarzenie/warszawa-2122-czerwca-2014-r/Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 22:23
Sista, Alorrene13 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny dzięki za dobre słowa
humor umiecie poprawić
Trochę kaszel mija, w końcu i od razu mała zaczęła fikać ufffff
Katar jeszcze męczy ale według gina kaszel jest gorszy bo dusi i kaszląc napinamy mięśnie. Więc może najgorsze za mną. -
nick nieaktualny