Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyRozalia wrote:Nenette no ja właśnie też nie czułam potrzeby kolejnego badania gin i jeszcze ta wredna baba
Na Karowej kazali mi się zgłaszać na ktg od 36 tygodnia i tak mam wpisane na wypisie. Być może przez szyjkę Będziesz miała wcześniej, ale mnie powiedzieli że z cukrzycą i pepowina dwunaczyniowa nie ma potrzeby.
no mi powiedział,że przy samej cukrzycy nie trzeba by było, ale że jeszcze ta szyjka właśnie.. no nic będę jeździć -
Magda - piękny Synek, wzruszyłam się czytając Waszą historię, bardzo się cieszę że z happy endem! Trzymam kciuki żeby Chłopak szybko rósł!
Alorrene, Sista - powodzenia na wizytach!
Monia - ja też mam problemy z tarczycą, z tego co ja wiem to TSH masz ok, ale FT4 i FT3 za nisko, pewnie endo Ci zwiększy dawkę. Wiem też że w ciąży te wyniki mocno szaleją więc się nie przejmujSista, Alorrene13 lubią tę wiadomość
-
Monia, fakt FT3 masz w normie - tutaj nie pamiętam czy lepiej być w górnej czy dolnej.
wiem że FT4 powinien oscylować powyżej 50% normy w ciąży (koło 1,4). Ale tak jak pisałam nie martw się na zapas bo po pierwsze w takiej późnej ciąży nie jest to już mocno istotne, po drugie te wyniki strasznie skacząJa miałam skrajnie różne wyniki w przeciągu tygodnia (a dawka leków taka sama)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 14:33
XxMoniaXx lubi tę wiadomość
-
Nenette to miłego,szybkiego szkolenia
W Wwie nareszcie słoneczkooooooo! Ptaszki śpiewają i temperatura poszla w górę
A to my w tym tygodniu, rozlani po bokach
[IMG]http://i58.tinypic.com/125hnuo.jpg[/IMG Oj coś przez tel nie chce wstawić...poczekam na lapka[/img]Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 15:05
nenette lubi tę wiadomość
-
Agawera lekarz na samym poczatku powinien zsczac badania od tarczycy ja przez to ze nie robilam poronilam pierwsza ciaze dawno temu. Ale na tym etapie te hormony sa juz mniej wazne, ale ja caly czas robie badania zeby wiedziec jaka dawke leku mam przyjmowac.
[/url]
-
Madziu- piękny chłopak. A się napłakałam czytając Twoją historię, że szok. Najważniejsze, że w porę udało się wychwycić nieprawidłowości i Dominik na pewno da sobie radę!
Nenette- tak jak dziewczyny pisały, cukrzyca to nie wyrok. To wszystko strasznie brzmi na początku, ale jak wdrożysz dietę to zobaczysz, że nie musisz gotować na parze, przygotowywać mega posiłków. Wystarczy, że zjesz mniej, możesz jeść wafle ryżowe, jogurty naturalne, serki wiejskie, owoce, chrupać marchewkę i wcale nie wymagają stania przy garachTo naprawdę jest proste, więc tylko brzmi przeraźliwie- głowa do góry, a w razie pytań wal śmiało, bo my Ci tu wszystkie poradzimy.
Monia, ja też mam jakieś problemy z tarczycą, ale te wyniki co Ty robiłaś będę robić dopiero 19 kwietnia, bo 20 mam diabetologa. Ja już od tygodnia wcinam Euthyrox 25 i mam nadzieję, że mi to wszystko się unormuje. W każdym razie z analizą wyników nie pomogę, bo sama pojęcia nie mam o tym.
CO do wyprawki, to ja już nie wiem co mam a czego nie. Stworzyłam sobie koszyk na gemini i będę listę weryfikować. Może dzisiaj, albo jutro poczytam co mam a co nie w zeszyciku, bo możliwe, że muszę dokupić jakieś pieluchy bawełniane czy tetrowe. A no i może w tym tygodniu poczytam jak wyczyścić zabawki, bo moja siostra wszystkim obcięła metki, więc muszę w necie poszukać instrukcji prania
-
Madziu - Dominik jest przecudowny :* trzymam mocno kciuki, żeby jak najszybciej był z Wami w domu
buziaki dla Niego :*
Nenette - damy radęa jakie super laski będziemy w czerwcu
a co do bakterii i przygód z pochwą i moczem - to mi gin tłumaczył, że przy cukrzycy lubią się one pojawiać częściej. Ja mam bardzo często zapalenia pęcherza, ale zazwyczaj gdy poczuje, że coś nie tak to wypijam bańkę wody i jest ulga:D
Szczęśliwamama - według USG masz bardziej zaawansowaną ciąże? Bo ja też, moja koleżanka też tak miała, że dzidziuś olbrzym - 4500kg bite, dwa tygodnie starsza według USG, a mała urodziła się niecały tydzień przed terminem z OM z wagą 3,5kg i nie wiem który termin jest bardziej wiarygodny?Ja się bardziej skłaniam ku temu z OM - ale jeśli masz jakieś informację to chętnie usłyszę
może urodzę tego 21 maja wychodzącego mi z USG
Z., Inesicia - mnie też bolą pachwiny, ale u mnie to raz jedna, raz druga- a do tego w nocy przy przękręcaniu się wydaje odgłosy jak z horroru - tak rwie mnie BIODRO(
Gosia, Rozalia - moja diabetolożka to istny DIABLOw poczekalni zawsze pobajerze sobie z kobitkami +60 to każda się jej boi, w sumie to ja trochę też. Ma kobita siłę przebicia chociaż waży może z 50 kg.
Bardzo zaangażowana w swoją pracę, może dlatego, że jej ojciec sam jest diabetykiem. Nie wiem, ale dzisiaj oddałam siuśki i krew i modlę się, żeby wynik był przedni
Dowiem się w poniedziałek
O Gosiu jakbyś miała taką rozpiskę to chętnie podpatrzebo ja też już jestem zagubiona - co ja tam mam, czego ja nie mam.
:D
Dziewczyny czasem czuję takie napięcie w brzuszku i nie wiem czy może nie zacząć przyjmować magnezu a jeśli tak to jakiego ? Polecacie coś ? MagneB6? Kiedyś brałam Aspargin - ale nic mi on nie dał..
Dziś napisałam do mojego Dziekana - że nie napiszę tej pracy magisterskiej do majazawiodłam się na sobie. Proszę o małe słowa pocieszenia - z Wami to zawsze jakoś tak raźniej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 15:28
gosi_a, Rozalia, nenette, karolinka85, Sista, Scintilla lubią tę wiadomość
-
Maglic ja biore Aspargin ale konska dawka ale wydaje mi sie ze magnez magnezem a brzuszki teraz nawet musza sie napinac, tak macica cwiczy...ja wlasnie mam tak samo jak Szczesliwamama, wg usg maly wiekszy o dwa tygodnie wyszlo wg usg ze termin na 22 maja ale po prostu moze nasze dzieci urodza sie w terminie i beda wieksze, ciekawe czy wskaza mi termin z gory na cc czy kaza czekac az sie samo rozkreci. Poprzednio mialam sie zglosic w dzien terminu ale wody odeszly tydzien wczesniej.
maglic lubi tę wiadomość
[/url]
-
Czyli nie stresować się tymi spięciami? Jest ich kilka w ciągu dnia, ale zmieniam pozycje i przechodzi
Czyli to te Braxtony-Hixony czy jakoś tak, tak?
Ja jak pisałam czekam na 30.04 wtedy okaże się czy będzie cc i kiedy mi ją mój lekarz wykona. Wiem jedno dzięki tej cukrzycy nie urodzę później niż 2 czerwca
Dziewczyny - jeśli chodzi o KTG to mój gin nic mi nie mówił <myśli> może teraz na wizycie mi powie? Wiem, że u niego w gabinecie można je wykonywać, ale ciekawe czy wchodzi to w cenę wizyty, czy trzeba dodatkowo dopłacaćBo o tym, że ciąża nie może być przenoszona powiedziała mi właśnie DIABOLOTOLOG
a nie on
ogólnie to jego podejście takie lajtowe do tej cukrzycy, jak mu pokazałam moją książeczkę kontroli - to mnie wyśmiał, że takie wyniki to nie jedna by chciała
a inne to mają po 300 i zdrowe dzieci mają. Ginekolog - lajtowo, za to Kobieta DIABLO - nadgorliwa. Wolałabym, żeby mieli jednakowy front. A tak nie wiadomo co myśleć
-
A ja mam jeszcze takie krępujące dość pytanie, ma któraś problem z hemoroidami? Nigdy nie miałam ale chyba genów się nie oszuka, moja mama dostała w ciąży i mam wrażenie, że i mi wyszły
Można cokolwiek na to stosować w ciąży? Jakieś maści? Powiedzieć ginowi na wizycie?Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Ktg mam już co tydzień i na szczęście nic nie muszę dopłacać
gdyby jeszcze ten mój urwis chciał współpracować to byłoby super
Mi z wyprawki zostały właściwe tylko kosmetyki dla malucha,papersy,podkłady i dla mnie koszule nocne. A tak to wszystko jest. Wózek ma przyjść jutro to się pochwalętakże jakby Samuel się pospieszył na ten świat to będziemy w miarę przygotowani. Oby jednak jeszcze troszkę wytrzymał.
Z., maglic, karolinka85 lubią tę wiadomość
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek