X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    Nenette no ja właśnie też nie czułam potrzeby kolejnego badania gin i jeszcze ta wredna baba ;) Na Karowej kazali mi się zgłaszać na ktg od 36 tygodnia i tak mam wpisane na wypisie. Być może przez szyjkę Będziesz miała wcześniej, ale mnie powiedzieli że z cukrzycą i pepowina dwunaczyniowa nie ma potrzeby.

no mi powiedział,że przy samej cukrzycy nie trzeba by było, ale że jeszcze ta szyjka właśnie.. no nic będę jeździć :)

• agawera Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://olx.pl/oferta/zestaw-zabawek-fisher-price-lampka-projektor-CID88-ID9wkib.html#399f0b283b

jak myslicie brac ?

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - piękny Synek, wzruszyłam się czytając Waszą historię, bardzo się cieszę że z happy endem! Trzymam kciuki żeby Chłopak szybko rósł!

Alorrene, Sista - powodzenia na wizytach!

Monia - ja też mam problemy z tarczycą, z tego co ja wiem to TSH masz ok, ale FT4 i FT3 za nisko, pewnie endo Ci zwiększy dawkę. Wiem też że w ciąży te wyniki mocno szaleją więc się nie przejmuj

Sista, Alorrene13 lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ft 3 mam wg badań w normie przecież nieeee ? tylko ft 4 coś troche mniej niż powinno .

Nigdy nie brałam nic na tarczyce

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, fakt FT3 masz w normie - tutaj nie pamiętam czy lepiej być w górnej czy dolnej.
    wiem że FT4 powinien oscylować powyżej 50% normy w ciąży (koło 1,4). Ale tak jak pisałam nie martw się na zapas bo po pierwsze w takiej późnej ciąży nie jest to już mocno istotne, po drugie te wyniki strasznie skaczą :( Ja miałam skrajnie różne wyniki w przeciągu tygodnia (a dawka leków taka sama)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 14:33

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja często robię te wyniki i zawsze miałam w normie tylko teraz oprócz ft 4. Ale nie martwię się bo już to chyba nie zaszkodzi małej i jesteśmy daleko :)

dowiem sie 16- stego u endo wszystkiego :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 dzieki za odp :*

A1984 lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • aghata Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia dzieciatko zabiera Ci hormony tarczycy dlatego masz za malo ft4 dostaniesz euthyrox 25 i bedziesz brac do konca ciazy

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a te anty tpo i tg sa ok ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • agawera Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o badania na tarczycy czy to badanie na tarczycy potrzebne bo mi lekarz nie zlecił go?

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenette to miłego,szybkiego szkolenia :)
    W Wwie nareszcie słoneczkooooooo! Ptaszki śpiewają i temperatura poszla w górę :)
    A to my w tym tygodniu, rozlani po bokach :)

[IMG]http://i58.tinypic.com/125hnuo.jpg[/IMG Oj coś przez tel nie chce wstawić...poczekam na lapka[/img]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 15:05

nenette lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawera lekarz na samym poczatku powinien zsczac badania od tarczycy ja przez to ze nie robilam poronilam pierwsza ciaze dawno temu. Ale na tym etapie te hormony sa juz mniej wazne, ale ja caly czas robie badania zeby wiedziec jaka dawke leku mam przyjmowac.

preg.png[/url]
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu- piękny chłopak. A się napłakałam czytając Twoją historię, że szok. Najważniejsze, że w porę udało się wychwycić nieprawidłowości i Dominik na pewno da sobie radę!

Nenette- tak jak dziewczyny pisały, cukrzyca to nie wyrok. To wszystko strasznie brzmi na początku, ale jak wdrożysz dietę to zobaczysz, że nie musisz gotować na parze, przygotowywać mega posiłków. Wystarczy, że zjesz mniej, możesz jeść wafle ryżowe, jogurty naturalne, serki wiejskie, owoce, chrupać marchewkę i wcale nie wymagają stania przy garach :) To naprawdę jest proste, więc tylko brzmi przeraźliwie- głowa do góry, a w razie pytań wal śmiało, bo my Ci tu wszystkie poradzimy.

Monia, ja też mam jakieś problemy z tarczycą, ale te wyniki co Ty robiłaś będę robić dopiero 19 kwietnia, bo 20 mam diabetologa. Ja już od tygodnia wcinam Euthyrox 25 i mam nadzieję, że mi to wszystko się unormuje. W każdym razie z analizą wyników nie pomogę, bo sama pojęcia nie mam o tym.

CO do wyprawki, to ja już nie wiem co mam a czego nie. Stworzyłam sobie koszyk na gemini i będę listę weryfikować. Może dzisiaj, albo jutro poczytam co mam a co nie w zeszyciku, bo możliwe, że muszę dokupić jakieś pieluchy bawełniane czy tetrowe. A no i może w tym tygodniu poczytam jak wyczyścić zabawki, bo moja siostra wszystkim obcięła metki, więc muszę w necie poszukać instrukcji prania :)

wnidt5odau6o2x80.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu - Dominik jest przecudowny :* trzymam mocno kciuki, żeby jak najszybciej był z Wami w domu :) buziaki dla Niego :*

Nenette - damy radę:) a jakie super laski będziemy w czerwcu :) a co do bakterii i przygód z pochwą i moczem - to mi gin tłumaczył, że przy cukrzycy lubią się one pojawiać częściej. Ja mam bardzo często zapalenia pęcherza, ale zazwyczaj gdy poczuje, że coś nie tak to wypijam bańkę wody i jest ulga:D

Szczęśliwamama - według USG masz bardziej zaawansowaną ciąże? Bo ja też, moja koleżanka też tak miała, że dzidziuś olbrzym - 4500kg bite, dwa tygodnie starsza według USG, a mała urodziła się niecały tydzień przed terminem z OM z wagą 3,5kg i nie wiem który termin jest bardziej wiarygodny? :) Ja się bardziej skłaniam ku temu z OM - ale jeśli masz jakieś informację to chętnie usłyszę :D może urodzę tego 21 maja wychodzącego mi z USG :D

Z., Inesicia - mnie też bolą pachwiny, ale u mnie to raz jedna, raz druga- a do tego w nocy przy przękręcaniu się wydaje odgłosy jak z horroru - tak rwie mnie BIODRO :((

Gosia, Rozalia - moja diabetolożka to istny DIABLO :D w poczekalni zawsze pobajerze sobie z kobitkami +60 to każda się jej boi, w sumie to ja trochę też. Ma kobita siłę przebicia chociaż waży może z 50 kg. :D Bardzo zaangażowana w swoją pracę, może dlatego, że jej ojciec sam jest diabetykiem. Nie wiem, ale dzisiaj oddałam siuśki i krew i modlę się, żeby wynik był przedni :D Dowiem się w poniedziałek :)
    O Gosiu jakbyś miała taką rozpiskę to chętnie podpatrze :) bo ja też już jestem zagubiona - co ja tam mam, czego ja nie mam. :O:D

Dziewczyny czasem czuję takie napięcie w brzuszku i nie wiem czy może nie zacząć przyjmować magnezu a jeśli tak to jakiego ? Polecacie coś ? MagneB6? Kiedyś brałam Aspargin - ale nic mi on nie dał.. :/

Dziś napisałam do mojego Dziekana - że nie napiszę tej pracy magisterskiej do maja :( zawiodłam się na sobie. Proszę o małe słowa pocieszenia - z Wami to zawsze jakoś tak raźniej :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 15:28

gosi_a, Rozalia, nenette, karolinka85, Sista, Scintilla lubią tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maglic ja biore Aspargin ale konska dawka ale wydaje mi sie ze magnez magnezem a brzuszki teraz nawet musza sie napinac, tak macica cwiczy...ja wlasnie mam tak samo jak Szczesliwamama, wg usg maly wiekszy o dwa tygodnie wyszlo wg usg ze termin na 22 maja ale po prostu moze nasze dzieci urodza sie w terminie i beda wieksze, ciekawe czy wskaza mi termin z gory na cc czy kaza czekac az sie samo rozkreci. Poprzednio mialam sie zglosic w dzien terminu ale wody odeszly tydzien wczesniej.

maglic lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • maglic Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli nie stresować się tymi spięciami? Jest ich kilka w ciągu dnia, ale zmieniam pozycje i przechodzi :) Czyli to te Braxtony-Hixony czy jakoś tak, tak? :)

Ja jak pisałam czekam na 30.04 wtedy okaże się czy będzie cc i kiedy mi ją mój lekarz wykona. Wiem jedno dzięki tej cukrzycy nie urodzę później niż 2 czerwca :)

Dziewczyny - jeśli chodzi o KTG to mój gin nic mi nie mówił <myśli> może teraz na wizycie mi powie? Wiem, że u niego w gabinecie można je wykonywać, ale ciekawe czy wchodzi to w cenę wizyty, czy trzeba dodatkowo dopłacać :) Bo o tym, że ciąża nie może być przenoszona powiedziała mi właśnie DIABOLOTOLOG :D a nie on :| ogólnie to jego podejście takie lajtowe do tej cukrzycy, jak mu pokazałam moją książeczkę kontroli - to mnie wyśmiał, że takie wyniki to nie jedna by chciała :O a inne to mają po 300 i zdrowe dzieci mają. Ginekolog - lajtowo, za to Kobieta DIABLO - nadgorliwa. Wolałabym, żeby mieli jednakowy front. A tak nie wiadomo co myśleć :)

ukdytv73la1h903i.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ktg mam co tydzien ale dopiero od 33 tygodnia , potem co drugi tydxien wizyta a ktg co tydzien. Samo kosztuje 30 a z wizyta tylko 10 zl. Tak jest u mnie.

Ja sie zbieram do szkoly rodzenia.

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maglic, ja biorę sobie listę wyprawkową z belly. Chyba, że chcesz wiedzieć co zamawiam z gemini to wtedy Ci wyślę.

maglic lubi tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam jeszcze takie krępujące dość pytanie, ma któraś problem z hemoroidami? Nigdy nie miałam ale chyba genów się nie oszuka, moja mama dostała w ciąży i mam wrażenie, że i mi wyszły :(
    Można cokolwiek na to stosować w ciąży? Jakieś maści? Powiedzieć ginowi na wizycie?

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktg mam już co tydzień i na szczęście nic nie muszę dopłacać :-) gdyby jeszcze ten mój urwis chciał współpracować to byłoby super :-P
    Mi z wyprawki zostały właściwe tylko kosmetyki dla malucha,papersy,podkłady i dla mnie koszule nocne. A tak to wszystko jest. Wózek ma przyjść jutro to się pochwalę :-) także jakby Samuel się pospieszył na ten świat to będziemy w miarę przygotowani. Oby jednak jeszcze troszkę wytrzymał.

Z., maglic, karolinka85 lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
‹‹ 871 872 873 874 875 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ