X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 21:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia ślicznego masz synka! I bardzo silnego, na pewno świetnie sobie poradzi i będzie szybko rósł. Super, że udało Ci się pobudzić laktację, jesteś mega dzielna. Bardzo wzruszyłam się czytając Twój post. Kolejny raz życie nam pokazuje, że nic nie dzieje się bez przyczyny jak napisała Scintilla - jak to dobrze, że trafiłaś na to USG. Cały czas trzymam mocno kciuki za Was.

Do poradni diabetologicznej jestem zapisana na poniedziałek, tam jak pisałyście dadzą mi glukometr i paski. Rozalia faktycznie to "szkolenie" trwa 3 godziny?

Tzymam kciuki za wizyty i badania :)

Sista lubi tę wiadomość

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenette no tak mniej więcej :) Zaczęło się chwilę po 10 a wyszlam jakoś o 13. W sumie samo szkolenie z glukometru i diety trwa dość krótko, ale jeszcze ktg, wywiad z lekarzem i najdłużej schodzi z czekaniem na swoją kolej. A i jeszcze pobierają posiew z pochwy, ale ja nie wyraziłam zgody bo była akurat lekarka, którą znam z ip i ona robi mega bolesne badanie gin. Niezłą miała minę jak jej powiedziałam, że się nie zgadzam :)

nenette lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly78 wrote:
    Magdalena Twój synek to dzielny chłopczyk, z każdym dniem będzie silniejszy!

ja dziś nie czuję się najlepiej, niby nic nie robiłam, ale kilka razy poczułam taki ból gdzieś na dole brzuszka. nie wiem czy to mały mnie tak atakował czy to jakieś skurcze. dobrze, że już nie mam dziś nic do roboty, więc leżę i wstaję jak najmniej.

dziewczyny, właśnie, a z lekowych rzeczy coś kupujecie teraz? rzeczy tego typu jak ten preparat na kolki

ja na pewno kupie bo weronika miała problem z kolkami juz w szpitalu

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uffff no jednak Słońce dziś u nas piękne :)
    Jak już wyszłam to ponad 8 km zrobiłam :) super, oczywiście jak wróciłam to się na picie i słodycze rzuciłam, ale co tam :P Było przyjemnie. Co do zakupów, nie chce kupoważ poduszki do karmienia bo mam tą swoją dużą do spania i jak się nią owinę to też się nada do karmienia, tyle, że do szpitala jej nie wezmę bo jest za duża ;) Ten preparat na kolki ciekawy, dzięki za info. Też właśnie nie zapamiętałam czym smarować pupę przy każdym przewijaniu, to chyba był taki żółty gęsty krem, mówicie, że to linomag tak? Proszę o ściskanie kciuków o 16:20 ! USG :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 13:32

Sista, Rozalia, nenette, Z., A1984, Joasia:), gosi_a, karolina0522, Scintilla lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma moze ktoras z Was karte mbanku? Kurcze juz drugi raz odrzuca mi karte..jest jakas odmowa autoryzacji..a pieniadze na koncie mam..ani zblizeniowo nie dziala ani jak wkladam :( raz w aptece,dzisiaj w biedronce.. :( glupi mbank :( juz zglosilam problem..maja oddzwaniac..
    A jak place przez mtransfer na necie to idzie..

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata - co do Szumisia, to jednak wstrzymam sie do urodzenia Olgi. Widze na ich stronie, ze teraz maja misie z wyszywana data urodzenia i wolałabym ta prawidłowa. Niby mam zaplanowana CC, ale z wyjściem Dziewczyni nigdy nic nie wiadomo ;)

Aloreene - bede kciuki zaciskała podczas naszej SN. Ja mam sie pojawić u gina koło 19.00, nie mam wizyty tylko ide z wynikami moczu.

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Właśnie przeczytałam ze espumisan i sab to ten sam skład

Substancja czynna ta sama bo to symetikon, ale inny skład Suns uzupełniających i moze to za ich sprawą maja lepsze działanie, chociaż jak widać nie na każdego i nie na wszystko. Dobrze ze u Ciebie sprawdził się tylko probiotyk:)
    A tak jak Agawera pisze na rynku mamy tyle przeciwbóli a to tylko gł paracetamol i ibuprofen a na każdego każdy lek działa inaczej. Musimy próbować :)

Sista, ja mam rogala do karmienia firmy Supermami , teraz pomaga mi w spaniu :) kupilam go na targach i polecam
    http://www.supermami.pl/Poduszka_do_karmienia/1/

Sista lubi tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    Ma moze ktoras z Was karte mbanku? Kurcze juz drugi raz odrzuca mi karte..jest jakas odmowa autoryzacji..a pieniadze na koncie mam..ani zblizeniowo nie dziala ani jak wkladam :( raz w aptece,dzisiaj w biedronce.. :( glupi mbank :( juz zglosilam problem..maja oddzwaniac..
    Karolinko - kurczę, współczuje :/Ale dobrze, ze piszesz, bo przed SR planuje podjechać do Pepco. Mam kartę manku, która jeszcze wczoraj w Tesco działała :/

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia dzięki za info :) czyli oprócz poradni trochę jeszcze badają. Ja na posiew też nie wyrażę zgody, bo tego samego dnia gin ma mi pobierać cytologię. Będę przygotowana jakby co :P w ogóle chyba zamieszkam na tej Karowej, bo gin mi każe co tydzień na ktg teraz jeździć-powiedział mi że mieszanka niewydolności szyjki i cukrzycy niestety wymaga monitoringu..

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam wyniki badań tarczycowych i moczu .

mocz ok .

tarczycowe :

tsh : 1,08 (0,27-4,2)
    ft3 : 2,95 (2,57-4,43)
    ft4: 0,852 (0,93-1,7) :zdziwko: miałam powtórzyc po miesiącu i nadal za nisko ... 16 ide do endo

anty TPO : <5,00 (0-34)
    anty Tg : < 10,00 (<115)

czy któraś bardziej kumata może mi powiedzieć o co kaman ?

karolina0522 lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Karolinko - kurczę, współczuje :/Ale dobrze, ze piszesz, bo przed SR planuje podjechać do Pepco. Mam kartę manku, która jeszcze wczoraj w Tesco działała :/
    Chyba ze tylko u mnie cos nie dziala.. :( jeszcze jeden terminal moze byc zepsuty..ale dwa..watpie...pewnie znowu cos im sie zwalilo.. Niech lepiej szybciej oddzwaniaja..
    Bo w aptece bylam w 2dzien swiat i juz wtedy odrzucalo.. :(
    Wiec u Ciebie Sista pewnie ok..skoro wczoraj ci dzialala.. ;)

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:

jaki miasz kod odmowy ?

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam post o pupkach więc dorzucę swoje co nieco: u córci używałam maść Alantan plus (zielony) polecony przez położną. Nigdy nie miała odparzonej pupki. Polecam go z czystym sumieniem.

Sista, Scintilla lubią tę wiadomość

• karolinka85 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    jaki miasz kod odmowy ?
    Mam napisane tylko to transakcja odrzucona,komunikat systemu:odmowa karty EMV
    A z apteki transakcja odrzucona, odmowa karty proc.
    A na terminalu odmowa autoryzacji..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 14:07

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenette no ja właśnie też nie czułam potrzeby kolejnego badania gin i jeszcze ta wredna baba ;) Na Karowej kazali mi się zgłaszać na ktg od 36 tygodnia i tak mam wpisane na wypisie. Być może przez szyjkę Będziesz miała wcześniej, ale mnie powiedzieli że z cukrzycą i pepowina dwunaczyniowa nie ma potrzeby.

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    Mam napisane tylko to transakcja odrzucona,komunikat systemu:odmowa karty EMV
    A z apteki transakcja odrzucona, odmowa karty proc.

nie pamietam co to za komunikat zwykle jak jest problem z bankiem odmowa kod 100
    zadzwon do banku i dowiedz sie co to i o co chodzi
    może chodzić o czip na karcie ze nie czytelny dla terminalu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 14:09

karolinka85 lubi tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka81 wrote:
    Widziałam post o pupkach więc dorzucę swoje co nieco: u córci używałam maść Alantan plus (zielony) polecony przez położną. Nigdy nie miała odparzonej pupki. Polecam go z czystym sumieniem.

położna ze sr tez poleca

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ejooo i co z tymi moimi wynikami ? bo co myśleć ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam do pupki linomag zielony, bephanten i sudocrem - do wyboru do koloru :P

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 870 871 872 873 874 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ