X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. wrote:
    A ja mam jeszcze takie krępujące dość pytanie, ma któraś problem z hemoroidami? Nigdy nie miałam ale chyba genów się nie oszuka, moja mama dostała w ciąży i mam wrażenie, że i mi wyszły :(
    Można cokolwiek na to stosować w ciąży? Jakieś maści? Powiedzieć ginowi na wizycie?
    Oczywiście że powiedz lekarzowi,na pewno ci coś odpowiedniego przepisze. Ja tylko wiem że nasiadówki z kory dębu są bardzo dobre ale nie wiem czy można w ciąży.

Z. lubi tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jeszcze raz my :)

125hnuo.jpg

Przy cukrzycy ktg można robić za darmo w każdym szpitalu, więc wg mnie bez sensu płacić :)

Hemoroidów nie mam więc niestety nie doradzę.

Z., Muniek, maglic, gosi_a, nenette, karolina0522, karolinka85, Sista, Joasia:), Alorrene13, dorcia8919, A1984, Aka81, sss, Ania1704, lilly78, Nieukowa, Scintilla, Finezja lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie Wam pozale :( moj M wlasnie dostał telefon i w piątek wyjezdza na 3 miesiace :(

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:
    A ja sie Wam pozale :( moj M wlasnie dostał telefon i w piątek wyjezdza na 3 miesiace :(
    a co z porodem ? nie może jakoś sie wykręcić powiedzieć , że jesteś z ciąży , musisz leżeć itp ? :(

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia śliczny brzusio :)

Z. ja hemoroidów nie mam tylko zauważyłam , że od pewnego czasu czuje taki jakby naprężony odbyt nie wiem .. jakby ta skóra wokół niego była napięta mocno .. sorki dziewuszki za opisy ale gdzie możemy sobie pomóc, sie wygadać jak nie tu ? :)

Rozalia lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Z. Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Rozalia śliczny brzusio :)

Z. ja hemoroidów nie mam tylko zauważyłam , że od pewnego czasu czuje taki jakby naprężony odbyt nie wiem .. jakby ta skóra wokół niego była napięta mocno .. sorki dziewuszki za opisy ale gdzie możemy sobie pomóc, sie wygadać jak nie tu ? :)

Ja czuję takie opuchnięcie, pieczenie, lekki ból... póki co bez krwi więc o tyle dobrze. Ale jest to niekomfortowe i wstydliwe dla mnie chyba jeszcze bardziej niż wizyta u gina dlatego tu pytam czy może któraś też ma takie problemy...

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • maglic Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu - bardzo prosiłabym o tą listę z gemini :*

Z. - mnie ostatnio coś tam piekło, szczypało ale przeszło. Więc oby to nie było to. :)

Rozalia- brzuszek piękny, a jakie nuny szczuplutkie. U mnie to dwa balerony krótkie ;)

Czyli mam walić do szpitala i mówić, że ja z cukrzycą i na KTG tak? :D jeszcze podpytam tego mojego ginka od kiedy, co i jak :)

ukdytv73la1h903i.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada ojoj to musi Ci być teraz niewesoło... :/ Niestety mój mąż też ma bardzo wyjazdową pracę, tyle szczęścia że ostatnio siedzi w kraju ale nigdy nie wiadomo czy projekty nie będą za granicą.
    Maglic wal śmiało ;) Łaski żadnej nie robią, tylko podpytaj gina od kiedy Ci zaleca bo u mnie od 36 tygodnia dopiero.

maglic lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia synek cudny :-) nasz 1krolewicz.....
    Zazdroszczę dziewczyną formy że mają siłę na spacery i wyjazdy...ja czuje się jak bańka-stanka,jak chodzę to kołysze mnie na wszystkie strony...zaraz się mecze i brzuch ciągnie :-(

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. od razu pytaj gina co możesz zdziałać na te hemoroidy. Myśle, ze to normalna przypadłość w ciazy, a lekarz wie co Ci polecić moze. Ja w ciazy, jak na razie z tym problemem nie mam do czynienia. Ale wiem co czujesz, bo kilka lat temu miałam problem z hemoroidami. Wtedy to było z powodu problemów z wypróżnieniem sie. Ból okropny i wychodziły bąble, które zwieracz zakleszczał (przepraszam za doslownosc). Ani siedzieć, ani leżeć, masakra. Pomogło uregulowanie spraw 2-ki, a odkąd do toalety chodze codziennie, hemoroidy sie schowały i nie wracają.
    Na Twoim miejscu to ja bym zadzwoniła do gina czym prędzej. Kto wie jakie mogą byc z tego komplikacje. A gin z pewnością poradzi cos do smarowania lub jakiś czopek na złagodzenie objawów. Powodzenia.

Z. lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia zgrabna z Ciebie Mamuśka ;)

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziękuje za kciuki, beboki wybite !!! Odebrałam wynik moczu i leukocyty 0-2 w polu widzenia, bakterii brak :) Podjechałam do gina, ale zostawiłam wynik Pani na recepcji, która ma go pokazać ginowi.
    Odstawiłam płyn do higieny intymnej, używam szarego mydła oraz na czczo stosuje taki specyfik polecony przez moja siostrę: pol szklanki cieplej wody (około 40 stopni) z połowa wyciśniętej cytryny i łyżeczka miodu wypita codziennie na czczo. Zamierzam przy tym pozostać aż do szczęśliwego rozwiażania :)
    Nenette - dzięki za podpowiedz z mydłem marsylskim, zaraz zamawiam :)

karolinka85, maglic, A1984, Nieukowa, gosi_a, nenette, Joasia:), Rozalia, Z., Scintilla lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu Dominiczek jest śliczny imega silny. Da radę, teraz będzie już tylko lepiej

Ja nadal umieram :-( w życiu taka chora nie bylam :-( żeby tylko amelce nic po tym nie było, ja się zabijejak jej coś po tym antybiotyku i kaszlu będzie.
    Dostałam jakiejś deprechy przez to wszystko :-( jeszcze mała też wymęczona, mało się rusza, ten kaszel już ją też dobija :-( ehhhhh
    Wygadałam się trochę

szczesliwamama lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • maglic Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Dziewczyny, dziękuje za kciuki, beboki wybite !!! Odebrałam wynik moczu i leukocyty 0-2 w polu widzenia, bakterii brak :) Podjechałam do gina, ale zostawiłam wynik Pani na recepcji, która ma go pokazać ginowi.
    Odstawiłam płyn do higieny intymnej, używam szarego mydła oraz na czczo stosuje taki specyfik polecony przez moja siostrę: pol szklanki cieplej wody (około 40 stopni) z połowa wyciśniętej cytryny i łyżeczka miodu wypita codziennie na czczo. Zamierzam przy tym pozostać aż do szczęśliwego rozwiażania :)
    Nenette - dzięki za podpowiedz z mydłem marsylskim, zaraz zamawiam :)

Sista - gratuluje wybitych beboków :D ja ze swojej strony mogę polecić sok z żurawiny z żuravitalu :D dolewam sobie go do wody i tak sącze :)

Sista lubi tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika- dasz radę będzie dobrze, małej na pewno nic nie będzie
    dobrze,że bierzesz antybiotyk

kasika8303 lubi tę wiadomość

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista gratuluje dobrych wynikow :)

Kasika bedzie dobrze..napewno to Amelce nie zaszkodzi.. ;) oby przeszlo Ci jak najszybciej..

A ja dzisiaj zrobilam sobie sa liste co zamowic u tego naszego sprzedawcy..i po podliczeniu wyszlo mi 500zl ! A to i tak jeszcze nie wszystko.. Wam tez tyle powychodzilo? Niby takie pierdoly ale jak sie pozlicza to ladna sumka wychodzi...

Sista, kasika8303 lubią tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ponownie :)

Już po wizycie i USG. Troszkę się zawiodłam bo okazalo sie, że w medicover to 3 USG jest takie zwykłe, nie z 3D w pakiecie, jak bylo z poprzednimi. Na 3D mozna sie umowic na wlasny koszt :( akurat lekarz powiedział, że świetnie byloby widac teraz, ale nie mogl nam zaproponowac nawet za doplata, bo bylismy w gabinecie gdzie nie ma tego sprzetu. Koncząc marudzenie.... Do rzeczy :)

Z synkiem wszystko dobrze, rosnie ladnie, ale jest szansa ze nie będzie gigantem jak sie balam... Obecnie jego szacowana waga to 2090 g. Takze moze bedzie ok. 3800 g przy urodzeniu, fajnie by bylo zobaczymy ;) ulożenie prawidlowe, glowkowe, i raczej się już nie zmieni.

Chce zapisac sie chyba na to 3D ale rozwaze jeszcze gdzie i za ile. Dziewczyny z Wawy, wybieracie sie gdzies moze na 3D?

Sista ciesze sie z Twoich dobrych wynikow ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 19:49

Aka81, Sista, dorcia8919, karolinka85, nenette, sss, maglic, A1984, gosi_a, Inesicia, karolina0522, Joasia:), Rozalia, Z., Scintilla lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene kawał chłopa masz w brzuszku :)

Kasika ja bym chorobą się tak nie przejmowała. W pierwszej ciąży dostałam gorączki 39 st i zapalenia ucha na trzy dni przed porodem. Do tego doszedł masakryczny kaszel, ale małej nic przez to nie było. Spokojnie. Bierz leki i się kuruj.

Alorrene13, kasika8303 lubią tę wiadomość

• dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia zgrabna mamuśka, brzusio super :)

Sista dobrze, że wyniki w porządku!

Alorrene duży ten Twój synuś, ale najważniejsze, że zdrowy :)

Kasika spokojnie. Gorzej jakbyś nic nie brała, to by wtedy mogło zagrozić małej. Skoro lekarz przepisał leki, to wiedział co robi. Ja brałam już dwa razy, bo wyjścia nie było. Pierwszy w 11 tygodniu przy anginie ropnej, a drugie niedawno jak trafiłam do szpitala z zakażeniem organizmu. Wytłumaczono mi, że nic dziecku nie będzie. że zaniedbanie gorzej by podziałało, niż antybiotyki. Więc głowa do góry!

Alorrene13, Rozalia, Sista lubią tę wiadomość

• sss Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe ile moj bedzie wazyl za tydzien akurat bedzie 30 tydzien. Miesiac temu mial ponad 800 g myslicie ze z 2kg bedzie mial hmmm ciekawe...

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
‹‹ 872 873 874 875 876 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ