Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Z. wrote:A ja mam jeszcze takie krępujące dość pytanie, ma któraś problem z hemoroidami? Nigdy nie miałam ale chyba genów się nie oszuka, moja mama dostała w ciąży i mam wrażenie, że i mi wyszły
Można cokolwiek na to stosować w ciąży? Jakieś maści? Powiedzieć ginowi na wizycie?Z. lubi tę wiadomość
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
No to jeszcze raz my
Przy cukrzycy ktg można robić za darmo w każdym szpitalu, więc wg mnie bez sensu płacić
Hemoroidów nie mam więc niestety nie doradzę.Z., Muniek, maglic, gosi_a, nenette, karolina0522, karolinka85, Sista, Joasia:), Alorrene13, dorcia8919, A1984, Aka81, sss, Ania1704, lilly78, Nieukowa, Scintilla, Finezja lubią tę wiadomość
-
Rozalia śliczny brzusio
Z. ja hemoroidów nie mam tylko zauważyłam , że od pewnego czasu czuje taki jakby naprężony odbyt nie wiem .. jakby ta skóra wokół niego była napięta mocno .. sorki dziewuszki za opisy ale gdzie możemy sobie pomóc, sie wygadać jak nie tu ?Rozalia lubi tę wiadomość
-
XxMoniaXx wrote:Rozalia śliczny brzusio
Z. ja hemoroidów nie mam tylko zauważyłam , że od pewnego czasu czuje taki jakby naprężony odbyt nie wiem .. jakby ta skóra wokół niego była napięta mocno .. sorki dziewuszki za opisy ale gdzie możemy sobie pomóc, sie wygadać jak nie tu ?
Ja czuję takie opuchnięcie, pieczenie, lekki ból... póki co bez krwi więc o tyle dobrze. Ale jest to niekomfortowe i wstydliwe dla mnie chyba jeszcze bardziej niż wizyta u gina dlatego tu pytam czy może któraś też ma takie problemy...Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Gosiu - bardzo prosiłabym o tą listę z gemini :*
Z. - mnie ostatnio coś tam piekło, szczypało ale przeszło. Więc oby to nie było to.
Rozalia- brzuszek piękny, a jakie nuny szczuplutkie. U mnie to dwa balerony krótkie
Czyli mam walić do szpitala i mówić, że ja z cukrzycą i na KTG tak?jeszcze podpytam tego mojego ginka od kiedy, co i jak
Rozalia lubi tę wiadomość
-
Dada ojoj to musi Ci być teraz niewesoło...
Niestety mój mąż też ma bardzo wyjazdową pracę, tyle szczęścia że ostatnio siedzi w kraju ale nigdy nie wiadomo czy projekty nie będą za granicą.
Maglic wal śmiałoŁaski żadnej nie robią, tylko podpytaj gina od kiedy Ci zaleca bo u mnie od 36 tygodnia dopiero.
maglic lubi tę wiadomość
-
Madzia synek cudny
nasz 1krolewicz.....
Zazdroszczę dziewczyną formy że mają siłę na spacery i wyjazdy...ja czuje się jak bańka-stanka,jak chodzę to kołysze mnie na wszystkie strony...zaraz się mecze i brzuch ciągnie
AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
-
Z. od razu pytaj gina co możesz zdziałać na te hemoroidy. Myśle, ze to normalna przypadłość w ciazy, a lekarz wie co Ci polecić moze. Ja w ciazy, jak na razie z tym problemem nie mam do czynienia. Ale wiem co czujesz, bo kilka lat temu miałam problem z hemoroidami. Wtedy to było z powodu problemów z wypróżnieniem sie. Ból okropny i wychodziły bąble, które zwieracz zakleszczał (przepraszam za doslownosc). Ani siedzieć, ani leżeć, masakra. Pomogło uregulowanie spraw 2-ki, a odkąd do toalety chodze codziennie, hemoroidy sie schowały i nie wracają.
Na Twoim miejscu to ja bym zadzwoniła do gina czym prędzej. Kto wie jakie mogą byc z tego komplikacje. A gin z pewnością poradzi cos do smarowania lub jakiś czopek na złagodzenie objawów. Powodzenia.Z. lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, dziękuje za kciuki, beboki wybite !!! Odebrałam wynik moczu i leukocyty 0-2 w polu widzenia, bakterii brak
Podjechałam do gina, ale zostawiłam wynik Pani na recepcji, która ma go pokazać ginowi.
Odstawiłam płyn do higieny intymnej, używam szarego mydła oraz na czczo stosuje taki specyfik polecony przez moja siostrę: pol szklanki cieplej wody (około 40 stopni) z połowa wyciśniętej cytryny i łyżeczka miodu wypita codziennie na czczo. Zamierzam przy tym pozostać aż do szczęśliwego rozwiażania
Nenette - dzięki za podpowiedz z mydłem marsylskim, zaraz zamawiamkarolinka85, maglic, A1984, Nieukowa, gosi_a, nenette, Joasia:), Rozalia, Z., Scintilla lubią tę wiadomość
-
Madziu Dominiczek jest śliczny imega silny. Da radę, teraz będzie już tylko lepiej
Ja nadal umieramw życiu taka chora nie bylam
żeby tylko amelce nic po tym nie było, ja się zabijejak jej coś po tym antybiotyku i kaszlu będzie.
Dostałam jakiejś deprechy przez to wszystkojeszcze mała też wymęczona, mało się rusza, ten kaszel już ją też dobija
ehhhhh
Wygadałam się trochęszczesliwamama lubi tę wiadomość
-
Sista wrote:Dziewczyny, dziękuje za kciuki, beboki wybite !!! Odebrałam wynik moczu i leukocyty 0-2 w polu widzenia, bakterii brak
Podjechałam do gina, ale zostawiłam wynik Pani na recepcji, która ma go pokazać ginowi.
Odstawiłam płyn do higieny intymnej, używam szarego mydła oraz na czczo stosuje taki specyfik polecony przez moja siostrę: pol szklanki cieplej wody (około 40 stopni) z połowa wyciśniętej cytryny i łyżeczka miodu wypita codziennie na czczo. Zamierzam przy tym pozostać aż do szczęśliwego rozwiażania
Nenette - dzięki za podpowiedz z mydłem marsylskim, zaraz zamawiam
Sista - gratuluje wybitych bebokówja ze swojej strony mogę polecić sok z żurawiny z żuravitalu
dolewam sobie go do wody i tak sącze
Sista lubi tę wiadomość
-
Sista gratuluje dobrych wynikow
Kasika bedzie dobrze..napewno to Amelce nie zaszkodzi..oby przeszlo Ci jak najszybciej..
A ja dzisiaj zrobilam sobie sa liste co zamowic u tego naszego sprzedawcy..i po podliczeniu wyszlo mi 500zl ! A to i tak jeszcze nie wszystko.. Wam tez tyle powychodzilo? Niby takie pierdoly ale jak sie pozlicza to ladna sumka wychodzi...Sista, kasika8303 lubią tę wiadomość
-
Witam ponownie
Już po wizycie i USG. Troszkę się zawiodłam bo okazalo sie, że w medicover to 3 USG jest takie zwykłe, nie z 3D w pakiecie, jak bylo z poprzednimi. Na 3D mozna sie umowic na wlasny kosztakurat lekarz powiedział, że świetnie byloby widac teraz, ale nie mogl nam zaproponowac nawet za doplata, bo bylismy w gabinecie gdzie nie ma tego sprzetu. Koncząc marudzenie.... Do rzeczy
Z synkiem wszystko dobrze, rosnie ladnie, ale jest szansa ze nie będzie gigantem jak sie balam... Obecnie jego szacowana waga to 2090 g. Takze moze bedzie ok. 3800 g przy urodzeniu, fajnie by bylo zobaczymyulożenie prawidlowe, glowkowe, i raczej się już nie zmieni.
Chce zapisac sie chyba na to 3D ale rozwaze jeszcze gdzie i za ile. Dziewczyny z Wawy, wybieracie sie gdzies moze na 3D?
Sista ciesze sie z Twoich dobrych wynikowWiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 19:49
Aka81, Sista, dorcia8919, karolinka85, nenette, sss, maglic, A1984, gosi_a, Inesicia, karolina0522, Joasia:), Rozalia, Z., Scintilla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAlorrene kawał chłopa masz w brzuszku
Kasika ja bym chorobą się tak nie przejmowała. W pierwszej ciąży dostałam gorączki 39 st i zapalenia ucha na trzy dni przed porodem. Do tego doszedł masakryczny kaszel, ale małej nic przez to nie było. Spokojnie. Bierz leki i się kuruj.Alorrene13, kasika8303 lubią tę wiadomość
-
Rozalia zgrabna mamuśka, brzusio super
Sista dobrze, że wyniki w porządku!
Alorrene duży ten Twój synuś, ale najważniejsze, że zdrowy
Kasika spokojnie. Gorzej jakbyś nic nie brała, to by wtedy mogło zagrozić małej. Skoro lekarz przepisał leki, to wiedział co robi. Ja brałam już dwa razy, bo wyjścia nie było. Pierwszy w 11 tygodniu przy anginie ropnej, a drugie niedawno jak trafiłam do szpitala z zakażeniem organizmu. Wytłumaczono mi, że nic dziecku nie będzie. że zaniedbanie gorzej by podziałało, niż antybiotyki. Więc głowa do góry!Alorrene13, Rozalia, Sista lubią tę wiadomość