X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami poświątecznie. Jakoś ostatnio nie miałam weny do pisania, ale czytam nasze forum regularnie.
    Przede wszystkim Madziu życzę Tobie, aby Wasz synek zdrowo rósł i prawidłowo się rozwijam. Naprawdę mocno trzymam za Was kciuki.
    U nas święta minęły w miarę spokojnie chociaż przyznaję, że dokucza mi ból w lewej pachwinie i biodrze, a wieczorami dochodzi do tego jeszcze ból w okolicach spojenia łonowego. Mimo tego i tak wydaje mi się, że chyba jak na 8 miesiąc to nie jest źle;)
    Dziś jeszcze jesteśmy u rodziców, ale jutro wracamy do Warszawy i zabieram się za pranie i prasowanie. Myślę, że do końca przyszłego tygodnia skończę. Poza tym w najbliższych dniach robię zakupy w aptece gemini, zamówię rogal do karmienia, później zostanie już tylko materacyk i pogonienie mamy żeby uszyła Małej komplet do łóżeczka;)
    Ciężko uwierzyć, że to już 33 tydzień. Jak pomyślę, że za 5 tygodni mogę spokojnie rodzić to jestem w szoku, że to tak szybko minęło. A ja trochę zaczynam bać się porodu po obejrzeniu kilku odcinków Porodów na ipli. Chociaż i tak moim największym strachem pozostaje fakt, że mogę zacząć rodzić kiedy M będzie na 24 godzinnej służbie, a ja zostanę sama. Ale jednak w gruncie rzeczy liczę na to, że uda mu się mieć wolne od połowy maja.
    Mam jeszcze do Was pytanie. Na SR położna polecała do codziennej pielęgnacji pupy noworodka Alantan albo Linomag, ale niestety nie zapisałam czy lepszy jest krem czy maść. Może któraś z Was wie co lepsze? Podkreślam, że chodzi mi o kosmetyk do pielęgnacji pupy po każdym przewijaniu, a nie w przypadku odparzeń.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 11:57

Z. lubi tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • sss Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.

Madzia taka masz słodka kruszyne. Trzymam kciuki zeby byl zdrowy i ty tez. Napewno bedzie dobrze.

Wspolczuje tych waszych przeziebien. Mnie alergia jakos od poniedzialku dopadla i wapno nie dziala. Wrr. Ja wyciaglam ubranka musze posortowac i prac jak wyjdzie slonce. Dzis szkola rodzenia zobaczymy co ciekawego.

Trzymam kciuki za wizyty...........

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • agawera Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie zastanawiam sie czy isc na szkołe rodzenia wprawdzie dokucza mi tylko dziś czasami kaszel i ogólne osłabienie dzis i tak musze wysc wizyta u gina

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 11:59

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Madziu płakałam jak głupia jak czytałam twoje przeżycia. Dominiś jest cudny :-) słodka kruszynka i silny chłopczyk. Już teraz wszystko będzie dobrze!! Dużo zdrówka dla waszego skarbeczka.

A ja dziewczyny byłam znowu na kontroli,szyjka na szczęście bez zmian ale muszę leżeć bo główka małego zeszła niżej :-\ no i przez ten antybiotyk nabawilam się grzybicy. No po prostu zawsze coś!! A do tego lekarce znowu Samuel wydał się duży i jutro powtórka i kolejne badanie cukru. Nosz cholera przecież skoro wszystko było w porządku to po znowu mnie męczą,przecież każde dziecko może być inne. Ehhh szkoda gadać!!

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Sista Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, robię dzisiaj rożne zakupy i widze, ze nadal mam wiele braków. Mam zatem kilka pytań :) Rogal do karmienia - czy polecacie jakiegoś sprzedawcę lub firme? Podkład pod prześcieradełko nieprzemakalny - kupujecie jakiej firmy, u jakiego sprzedawcy. Asiu, czy ja dobrze pamietam, ze cos tu polecalas? :) Czopki przeciwbólowe dla Maleństwa - dlaczego paracetamol, a nie ibuprom? W jakiej dawce? No i herbatka na laktację - kupujecie juz teraz czy czekacie jak sie sprawa z karmieniem potoczy? No i ostatnie pytanie: lampka - szukam takiej ledowej do gniazdka, z rozproszonym i przygaszonych światłem. Spotykałyście sie z czymś takim? Jakie macie pomysły na światło w pokoju/kąciku Maleństwa?

Aloreene - spacery oczywiście wskazane, dla dotlenienia nas i Dzieciaczków :):) Ja mam cicha nadzieje, ze moja waga sie unormuje, bo wyjazd spowodował małe perturbacje z woda i "2" ;) Niestety u nas pogoda malospacerowa, moze jutro :):)

Tymczasem wracam do zakupów pieluchowych - na Tesco fajne ceny :)

Alorrene13 lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesica, też mam taki ból w pachwinie tyle, że prawej ;) trochę jakby się jakieś ścięgno naciągnęło.
    A co do linomagu ja mam krem zwykły (ten bez cynku) i właśnie też maść taką zieloną, ale nie powiem Ci co lepsze bo nie mam dzieci i sama będę testować :) Ale u mnie w rodzinie polecali i jeden i drugi. Chociaż każda pupa inna :D

Sista, też szukam takiej lampki, jak znajdziesz to będę wdzięczna za polecenie źródła zakupu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 12:11

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na SR polecala linomag w kremie,a sudocrem dopiero jak pupa się odparzy.Ja nie kupuje ceratek do łóżeczka. Widziałam przescieradelka z jakąś folia pod tzn takie niby nieprzemakalne i chcę przetestować :) Herbatkę planuje kupić bo u dwóch znajomych pomogło, a to koszt około 10 zł więc niewiele. Lampke kupiłam w pepco za 20 zł i do tego bardzo słaba żarówka, testowalam w nocy i daje właśnie takie światło żebym zębów nie wybiła i jednocześnie nie przeszkadzało małemu :)

Sista lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rogala nie kupuje
    podkład mama kupiła mi taki http://babymatex.eu/pl/katalog/podklady-higieniczne/podkad-chonny-komfi-detail
    paracetamolu nie kupuje dopiero jak sie bedzie cos dziać samemu mozna cos doc po 3 miesiacach
    herbatke hipp kupiłam z kuponów rossmanna
    lampke myslałam ze kupie taka razem z karuzela do łózeczka w poblizu łózeczka nie bede miała kontaktu

Sista lubi tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. wrote:
    Inesica, też mam taki ból w pachwinie tyle, że prawej ;) trochę jakby się jakieś ścięgno naciągnęło.
    A co do linomagu ja mam krem zwykły (ten bez cynku) i właśnie też maść taką zieloną, ale nie powiem Ci co lepsze bo nie mam dzieci i sama będę testować :) Ale u mnie w rodzinie polecali i jeden i drugi. Chociaż każda pupa inna :D

Sista, też szukam takiej lampki, jak znajdziesz to będę wdzięczna za polecenie źródła zakupu :)

u weroniki miałam cos takiego ze po wszystkich kremach skóra schodziła i podiatra wypisywała nam recepte na masc chyba byla to posladkowa

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista ja kupiłam podkłady pampersa o takie ( są na Allegro )

ogp3b04ds52y_t.jpg

Poduszka /rogal motherhood
    o7e7y0mm3wjk_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 12:36

Sista lubi tę wiadomość

• Marcia86 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawera, to cudo na kolki to kateter windi, to taka rurka do pupy ;) w sobotę ratowalysmy synka koleżanki który od dłuższego czasu nie mógł zrobić kupki i meczyly go kolki, po zastosowaniu tej rurki zapełnił od razu 2 pieluchy i przestał płakać :) warto mieć w razie czego, do kupienia tez w aptekach , ja kupilam 3 szt. na allegro.

Sista lubi tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myslałam o czyms w kropelkach na kolki
    podkłady widziałam w rossmanie ale nie wiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 12:40

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja o istnieniu katetera dowiedzialam się od męża, któremu polecal znajomy z pracy :) Super mają chłopaki tematy do rozmów na obiedzie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 12:41

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Dziewczyny, robię dzisiaj rożne zakupy i widze, ze nadal mam wiele braków. Mam zatem kilka pytań :) Rogal do karmienia - czy polecacie jakiegoś sprzedawcę lub firme? Podkład pod prześcieradełko nieprzemakalny - kupujecie jakiej firmy, u jakiego sprzedawcy. Asiu, czy ja dobrze pamietam, ze cos tu polecalas? :) Czopki przeciwbólowe dla Maleństwa - dlaczego paracetamol, a nie ibuprom? W jakiej dawce? No i herbatka na laktację - kupujecie juz teraz czy czekacie jak sie sprawa z karmieniem potoczy? No i ostatnie pytanie: lampka - szukam takiej ledowej do gniazdka, z rozproszonym i przygaszonych światłem. Spotykałyście sie z czymś takim? Jakie macie pomysły na światło w pokoju/kąciku Maleństwa?

Aloreene - spacery oczywiście wskazane, dla dotlenienia nas i Dzieciaczków :):) Ja mam cicha nadzieje, ze moja waga sie unormuje, bo wyjazd spowodował małe perturbacje z woda i "2" ;) Niestety u nas pogoda malospacerowa, moze jutro :):

Tymczasem wracam do zakupów pieluchowych - na Tesco fajne ceny :)

Ja rogala nie miałam nie był mi w ogóle potrzebny do karmienia więc dla mnie to zbędny wydatek ale może się przydać do karmienia czy jako poduszka do siadana przy porodzi
    Podkładu pod przescieradlo dałam ale ten co miałam ja w szpitalu czopki tylko paracetamol należy mieć moja Zuza miała trzydniowke bardzo szybko w aptece mówisz ile waży dziecko i farmaceuta daje. Ibuprofen jest chyba niewskazany dla noworodka.

preg.png[/url]
  • aghata Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropelki san simplex niemieckie nam nie pomogły pomogły zwykle probiotyki biogaja można od początku uzywac

preg.png[/url]
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do kropelek to mi daiewczyny polecają Sab simplex. Tylko do kupienia w internecie bo to lek niemiecki, lepszy ponoć od espumisanu. Tez zamierzam kupic.

http://www.sabsimplex.pl/

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia mojej Zuzi one nie pomogły tak jak pisałam:)

preg.png[/url]
  • Sista Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia86 wrote:
    Agawera, to cudo na kolki to kateter windi, to taka rurka do pupy ;) w sobotę ratowalysmy synka koleżanki który od dłuższego czasu nie mógł zrobić kupki i meczyly go kolki, po zastosowaniu tej rurki zapełnił od razu 2 pieluchy i przestał płakać :) warto mieć w razie czego, do kupienia tez w aptekach , ja kupilam 3 szt. na allegro.
    Marcia - kateter tez juz zakupiłam. Kolezanka polecała, idealnie sprawdzał sie u jej synka :)
    Dziewczyny - dziękuje za rady :) Z paracetamolem sie wstrzymuje, herbatkę kupuje, podkłady bede używała tych do przewijania - super pomysł :) A rogala kupie, bo mi siostra i znajome zaleciły, tylko nie znałam firmy. Poszukam tego motherhood :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przeczytałam ze espumisan i sab to ten sam skład

preg.png[/url]
  • agawera Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skład skladowi nie rowny u mnie apap nie działa a codipar tak cudowny

co do lampki to chodzi o taka lampke projektor ?

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
‹‹ 869 870 871 872 873 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ