Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się z Wami poświątecznie. Jakoś ostatnio nie miałam weny do pisania, ale czytam nasze forum regularnie.
Przede wszystkim Madziu życzę Tobie, aby Wasz synek zdrowo rósł i prawidłowo się rozwijam. Naprawdę mocno trzymam za Was kciuki.
U nas święta minęły w miarę spokojnie chociaż przyznaję, że dokucza mi ból w lewej pachwinie i biodrze, a wieczorami dochodzi do tego jeszcze ból w okolicach spojenia łonowego. Mimo tego i tak wydaje mi się, że chyba jak na 8 miesiąc to nie jest źle;)
Dziś jeszcze jesteśmy u rodziców, ale jutro wracamy do Warszawy i zabieram się za pranie i prasowanie. Myślę, że do końca przyszłego tygodnia skończę. Poza tym w najbliższych dniach robię zakupy w aptece gemini, zamówię rogal do karmienia, później zostanie już tylko materacyk i pogonienie mamy żeby uszyła Małej komplet do łóżeczka;)
Ciężko uwierzyć, że to już 33 tydzień. Jak pomyślę, że za 5 tygodni mogę spokojnie rodzić to jestem w szoku, że to tak szybko minęło. A ja trochę zaczynam bać się porodu po obejrzeniu kilku odcinków Porodów na ipli. Chociaż i tak moim największym strachem pozostaje fakt, że mogę zacząć rodzić kiedy M będzie na 24 godzinnej służbie, a ja zostanę sama. Ale jednak w gruncie rzeczy liczę na to, że uda mu się mieć wolne od połowy maja.
Mam jeszcze do Was pytanie. Na SR położna polecała do codziennej pielęgnacji pupy noworodka Alantan albo Linomag, ale niestety nie zapisałam czy lepszy jest krem czy maść. Może któraś z Was wie co lepsze? Podkreślam, że chodzi mi o kosmetyk do pielęgnacji pupy po każdym przewijaniu, a nie w przypadku odparzeń.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 11:57
Z. lubi tę wiadomość
-
Witam.
Madzia taka masz słodka kruszyne. Trzymam kciuki zeby byl zdrowy i ty tez. Napewno bedzie dobrze.
Wspolczuje tych waszych przeziebien. Mnie alergia jakos od poniedzialku dopadla i wapno nie dziala. Wrr. Ja wyciaglam ubranka musze posortowac i prac jak wyjdzie slonce. Dzis szkola rodzenia zobaczymy co ciekawego.
Trzymam kciuki za wizyty...........Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm -
Oj Madziu płakałam jak głupia jak czytałam twoje przeżycia. Dominiś jest cudny
słodka kruszynka i silny chłopczyk. Już teraz wszystko będzie dobrze!! Dużo zdrówka dla waszego skarbeczka.
A ja dziewczyny byłam znowu na kontroli,szyjka na szczęście bez zmian ale muszę leżeć bo główka małego zeszła niżejno i przez ten antybiotyk nabawilam się grzybicy. No po prostu zawsze coś!! A do tego lekarce znowu Samuel wydał się duży i jutro powtórka i kolejne badanie cukru. Nosz cholera przecież skoro wszystko było w porządku to po znowu mnie męczą,przecież każde dziecko może być inne. Ehhh szkoda gadać!!
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
Dziewczyny, robię dzisiaj rożne zakupy i widze, ze nadal mam wiele braków. Mam zatem kilka pytań
Rogal do karmienia - czy polecacie jakiegoś sprzedawcę lub firme? Podkład pod prześcieradełko nieprzemakalny - kupujecie jakiej firmy, u jakiego sprzedawcy. Asiu, czy ja dobrze pamietam, ze cos tu polecalas?
Czopki przeciwbólowe dla Maleństwa - dlaczego paracetamol, a nie ibuprom? W jakiej dawce? No i herbatka na laktację - kupujecie juz teraz czy czekacie jak sie sprawa z karmieniem potoczy? No i ostatnie pytanie: lampka - szukam takiej ledowej do gniazdka, z rozproszonym i przygaszonych światłem. Spotykałyście sie z czymś takim? Jakie macie pomysły na światło w pokoju/kąciku Maleństwa?
Aloreene - spacery oczywiście wskazane, dla dotlenienia nas i DzieciaczkówJa mam cicha nadzieje, ze moja waga sie unormuje, bo wyjazd spowodował małe perturbacje z woda i "2"
Niestety u nas pogoda malospacerowa, moze jutro
Tymczasem wracam do zakupów pieluchowych - na Tesco fajne cenyAlorrene13 lubi tę wiadomość
-
Inesica, też mam taki ból w pachwinie tyle, że prawej
trochę jakby się jakieś ścięgno naciągnęło.
A co do linomagu ja mam krem zwykły (ten bez cynku) i właśnie też maść taką zieloną, ale nie powiem Ci co lepsze bo nie mam dzieci i sama będę testowaćAle u mnie w rodzinie polecali i jeden i drugi. Chociaż każda pupa inna
Sista, też szukam takiej lampki, jak znajdziesz to będę wdzięczna za polecenie źródła zakupu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 12:11
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
U nas na SR polecala linomag w kremie,a sudocrem dopiero jak pupa się odparzy.Ja nie kupuje ceratek do łóżeczka. Widziałam przescieradelka z jakąś folia pod tzn takie niby nieprzemakalne i chcę przetestować
Herbatkę planuje kupić bo u dwóch znajomych pomogło, a to koszt około 10 zł więc niewiele. Lampke kupiłam w pepco za 20 zł i do tego bardzo słaba żarówka, testowalam w nocy i daje właśnie takie światło żebym zębów nie wybiła i jednocześnie nie przeszkadzało małemu
Sista lubi tę wiadomość
-
rogala nie kupuje
podkład mama kupiła mi taki http://babymatex.eu/pl/katalog/podklady-higieniczne/podkad-chonny-komfi-detail
paracetamolu nie kupuje dopiero jak sie bedzie cos dziać samemu mozna cos doc po 3 miesiacach
herbatke hipp kupiłam z kuponów rossmanna
lampke myslałam ze kupie taka razem z karuzela do łózeczka w poblizu łózeczka nie bede miała kontaktu
Sista lubi tę wiadomość
-
Z. wrote:Inesica, też mam taki ból w pachwinie tyle, że prawej
trochę jakby się jakieś ścięgno naciągnęło.
A co do linomagu ja mam krem zwykły (ten bez cynku) i właśnie też maść taką zieloną, ale nie powiem Ci co lepsze bo nie mam dzieci i sama będę testowaćAle u mnie w rodzinie polecali i jeden i drugi. Chociaż każda pupa inna
Sista, też szukam takiej lampki, jak znajdziesz to będę wdzięczna za polecenie źródła zakupu
u weroniki miałam cos takiego ze po wszystkich kremach skóra schodziła i podiatra wypisywała nam recepte na masc chyba byla to posladkowa -
nick nieaktualny
-
Agawera, to cudo na kolki to kateter windi, to taka rurka do pupy
w sobotę ratowalysmy synka koleżanki który od dłuższego czasu nie mógł zrobić kupki i meczyly go kolki, po zastosowaniu tej rurki zapełnił od razu 2 pieluchy i przestał płakać
warto mieć w razie czego, do kupienia tez w aptekach , ja kupilam 3 szt. na allegro.
Sista lubi tę wiadomość
Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
Sista wrote:Dziewczyny, robię dzisiaj rożne zakupy i widze, ze nadal mam wiele braków. Mam zatem kilka pytań
Rogal do karmienia - czy polecacie jakiegoś sprzedawcę lub firme? Podkład pod prześcieradełko nieprzemakalny - kupujecie jakiej firmy, u jakiego sprzedawcy. Asiu, czy ja dobrze pamietam, ze cos tu polecalas?
Czopki przeciwbólowe dla Maleństwa - dlaczego paracetamol, a nie ibuprom? W jakiej dawce? No i herbatka na laktację - kupujecie juz teraz czy czekacie jak sie sprawa z karmieniem potoczy? No i ostatnie pytanie: lampka - szukam takiej ledowej do gniazdka, z rozproszonym i przygaszonych światłem. Spotykałyście sie z czymś takim? Jakie macie pomysły na światło w pokoju/kąciku Maleństwa?
Aloreene - spacery oczywiście wskazane, dla dotlenienia nas i DzieciaczkówJa mam cicha nadzieje, ze moja waga sie unormuje, bo wyjazd spowodował małe perturbacje z woda i "2"
Niestety u nas pogoda malospacerowa, moze jutro
:
Tymczasem wracam do zakupów pieluchowych - na Tesco fajne ceny
Ja rogala nie miałam nie był mi w ogóle potrzebny do karmienia więc dla mnie to zbędny wydatek ale może się przydać do karmienia czy jako poduszka do siadana przy porodzi
Podkładu pod przescieradlo dałam ale ten co miałam ja w szpitalu czopki tylko paracetamol należy mieć moja Zuza miała trzydniowke bardzo szybko w aptece mówisz ile waży dziecko i farmaceuta daje. Ibuprofen jest chyba niewskazany dla noworodka.
[/url]
-
Marcia86 wrote:Agawera, to cudo na kolki to kateter windi, to taka rurka do pupy
w sobotę ratowalysmy synka koleżanki który od dłuższego czasu nie mógł zrobić kupki i meczyly go kolki, po zastosowaniu tej rurki zapełnił od razu 2 pieluchy i przestał płakać
warto mieć w razie czego, do kupienia tez w aptekach , ja kupilam 3 szt. na allegro.
Dziewczyny - dziękuje za radyZ paracetamolem sie wstrzymuje, herbatkę kupuje, podkłady bede używała tych do przewijania - super pomysł
A rogala kupie, bo mi siostra i znajome zaleciły, tylko nie znałam firmy. Poszukam tego motherhood