Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
hejka wszystkim
Ładny dziś dzionek, trzeba się ruszyć dziś na spacer, wczoraj zostałam w domu to zanudzałam się szczerze mówiąc ...
Joasiu śliczny duży brzusio, chyba Julka ma tam sporo miejsca do latania, dlatego tak intensywnie czujesz ruchy
Agata współczuję swędziawki, sama tak miałam na nogach to wiem co czujesz, a co dopiero szyja i głowaTo co teraz? dermatolog czy alergolog? Ja Ci mogę polecić tylko to co mi dermatolog przepisała jak miałam swędzące i czerwone uda, mogę spisać, bo mam to gdzieś w systemie medicover...
Dziewczyny właśnie chcę się zapisać na USG 3D ale zastanawiam się czy babka medica czy Agatowa. Skoro i tak musze zapłacić, to stwierdziłam, że daruję sobie medicover. Wiem, że Agatowa ma trudne przypadki więc może lepiej ta babka. Nie byłyście chyba tam, czy któraś może mi doradzić ? Ja do tej pory miałam wszystko w gratisie w Medicover, to mój pierwszy wydatek medyczny, więc w sumie cieszę się i tak
Miłego Dnia !!! -
nick nieaktualnyMi na wizyty, ostatnie USG prenatalne plus badania w lab. poszło ok 1800zl.
Oczywiście liczone bez kosztów badania prenatalnego w Warszawie.
Mój gin jeździ nowym modelem Lexus'a - hybryda oczywiście
Alorrene Julka raczej sie wypycha niż kopie. Niby miejsce ma a i tak ułożyła sie pośladkowo i ani myśli sie obrócić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 10:19
-
Dzień Dobry Kochane
My już po porannym badaniu krwi i kilkuminutowym spacerku w promykach słońca ... założyłam na siebie ciążowe spodnie odziedziczone po koleżance i okazało się, że rozmiar za duży i ten materiałowy pas zbyt wyrobiony - w efekcie dreptałam do domu niczym prawdziwa członkini czarnoskórego hiphop band_u.
... Postanowiłam dzisiaj wpaść niespodziewanie na pracownicze piwo ( nastawiając się na sok pomarańczowy ) i zobaczyć jak się ludzie pozmieniali ... obawiam się jedynie pytań " Jak się czujesz ? " ... nie wiem jak na nie odpowiadać ... jestem w 8 miesiącu ciąży - więc niby jak się powinnam czuć
nenette wrote:Cześć dziewczyny
Mam pytanie do słodkich mam - jak często wymieniacie igły w glukometrze, faktycznie co pomiar?? I na ile nastawiacie siłę ukłucia? Ja dziś się ukłułam i krew mi wcale nie wyleciała, musiałam przycisnąć, a wiem że nie powinno się tak robić..
Kochana ja igiełkę zmieniam najczęściej 3 razy w miesiącu - i kłuję się aż na największym poziomie - takie mam grube paluchy- rączki musisz mieć ciepłe, dobrze umyte i zanim zaczniesz się kłuć zrób sobie masaż opuszka palca - nie wyciskaj kropli na siłę!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 10:17
Alorrene13, Joasia:), nenette, maglic lubią tę wiadomość
-
Z jednej strony pocieszające jest jest to że nie tylko u mnie takie koszty, ale z drugiej szkoda że mimo wszystko tak na nas żerują
Ja też mam gryka pianka kokos. Zobaczymy jak się sprawdzi. Teoretycznie w nim pokrowca nie można prać (tak czytałam) ale ja go wrzuciłam do pralki i żyje
A prześciaradła mam z jerseyu -
nick nieaktualnymaglic wrote:Nenette - mój wynik to 94 na czczo i 2h po 147, u mnie przekroczony był na czczo o 2 i też stwierdzili cukrzyce. A ogólnie jak tam pierwsze pomiary? Mam nadzieję, że wszystkie w normie
/ a co do lanceta (tak to się nazywa?) to ja zmieniam jak mi się przypomni
Pochwale się Wam u mnie dzisiaj na czczo 78przenigdy od 7 tygodni nie miałam tak niskiego cukru na czczo - do tego wszystkie pomiary poniżej 100, podobno przed porodem się wszystko normuje ale mi zostało jeszcze min. 5 tygodni więc oby to nie było to <boi się>
Za wszystkie mamuśki trzymam mocno kciuki :*
Maglic no właśnie średnio z tymi pomiaramina czczo dziś 89, a po śniadaniu 128..a zjadłam tylko ciemny chleb z chudym białym serem i pomidorem.. Wy też miałyście takie wysokie na początku? Aż się boję co będzie po obiedzie..może chleb muszę inny spróbować..
-
nadine24 wrote:No właśnie , co lekarz to opinia
ja też czekam co Ci na to powie
Sista , a ta lampka żyrafka też jest do kontaktu czy się ja wiesza na ścianie? Chciałam zgapićale jak do kontaktu to co z tymi naklejkami :d
Nadine - do kontaktu. Znajoma polecała cos led do kontaktu, dziecko przy tym bedzie spało, a ja sie nie zabije w nocy jak bede do niego szłaU mnie kontakty sa nisko, wiec tym czasem nie bede naklejki przyklejała w naszym kąciku w sypialni. Zachowam ja na przeprowadzkę do drugiego pokoju, tutaj kontakt jest bardziej odsłonięty.
Co do odwrócenia Hani, próbuj tego "pieska" i moze opieraj sie na piłce rękoma i przodem ciała, tak aby brzucho swobodnie wisiało, moze sie w końcu przekręci. Moja Olga tez ma głowę w gorze i choc planujemy CC, wolałabym aby była głowa w dół. Widziałam u koleżanek rożne ciecia po CC i te po ułożeniu posladkowym sa szersze. No i lekarz mowil, ze lepiej sie dziecko wyjmuje główka
Dziewczyny - znacie jakies bezpieczne ćwiczenia na odwrócenie sie Dzieciaczków głowa w dol? -
Co do materacyka - u nas Danpol Gryka Kokos.
Prześcieradełka chcę kupić - 1 Frotte + 1 Bawełna i przetestować.
Co do wydatków na lekarzy i badania ... echh szkoda gadać - przypomniało mi się bo wczoraj stałam w aptece za znanym Łódzkim Profesorem Ginekologii który niedaleko ma gabinet - ( sama kiedyś byłam u niego na wizycie o której wolę zapomnieć ) ten gabinet prowadzi z 2lekarzem o tytule dr.n.med. - i Profesor za cytologię bierze 80zł a ten drugi 40zł - ...
Odjechał spod apteki pięknym Lexusem. -
nenette wrote:Maglic no właśnie średnio z tymi pomiarami
na czczo dziś 89, a po śniadaniu 128..a zjadłam tylko ciemny chleb z chudym białym serem i pomidorem.. Wy też miałyście takie wysokie na początku? Aż się boję co będzie po obiedzie..może chleb muszę inny spróbować..
Kochana popatrz na skład tego chleba, ja mogę tylko pummpernikla i nigdy nie jadłam białego sera na śniadanie. Zawsze biorę albo kabanosy, albo jakąś wędlinkę z dużą ilością sałaty, warzywno i ten pierwszy posiłek u mnie jest bardzo mały - 1 kromka tylko - potem się rozkręcam
nenette lubi tę wiadomość
-
nenette wrote:Maglic no właśnie średnio z tymi pomiarami
na czczo dziś 89, a po śniadaniu 128..a zjadłam tylko ciemny chleb z chudym białym serem i pomidorem.. Wy też miałyście takie wysokie na początku? Aż się boję co będzie po obiedzie..może chleb muszę inny spróbować..
Jakikolwiek nabiał rano podwyższa cukier ... więc może ten wynik to efekt chudego sera - ale to nie jest b. zły wynik jak na Twoje Testy! ... musisz opanować tylko poranny cukier na czczo - najlepiej jedząc coś bliżej pory snu- Dołącz do drużyny Kabanosa
!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 10:32
nenette, maglic, gosi_a lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny
Jaki dziś piękny dzień się zapowiada, uwielbiam słońce:)
Właśnie przed chwilą dzwonił kurier, że jedzie z paczką od naszego sprzedawcy rp_77, już nie mogę się doczekać!
Rano byłam na kilku minutowym spacerze aby zakupić ciastka bo dziś odwiedzi mnie koleżanka która w październiku zostanie mamą
Wczoraj odebrałam wyniki badań krwi i moczu, TSH po zwiększeniu dawki ładnie się obniżyłoMocz czysty, bez ketonów, glukozy i innych paprochów. Niestety morfologia nie poprawiła się mimo przyjmowania preparatu Szelazo
i w dodatku te zaparcia na które nie mam już pomysłów. Kefiry, śliwki, activia już nie pomagają
Oj niestety ale ja też nie jestem zadowolona z płacenia za lekarza i badania prywatnie, ale cóż zrobićNawet nie liczę ile poszło na to kasy bo jeszcze się załamię
Dziewczyny czy Wy kupujecie awaryjnie opakowanie mleka dla maluchów? jeśli tak to jakie polecacie? -
Sista , cały tydzień leżałam z tyłkiem w górze, a wczoraj gin mi powiedział że to nie działa i że jak dziecko będzie chciało to się obróci a jak nie to nic z tym nie zrobię. Ale jeśli mi to pomaga to sobie mogę tak leżeć nawet cały dzień
No i obrotu z zewnątrz też już od lat się niestety nie praktykuje ze względu na duże ryzyko powikłań
Pozostała mi tylko poważna rozmowa z córką i czekanie
Chociaź ja sobie tak pałam nadzieją że skoro w ostatnich dniach nogi wyciągnęła spod tyłka do przodu i teraz ma stópki koło głowy to może właśnie kombinuje z obrotem
Ja nie kupuje mleka w ogóle , nie chce żeby mnie kusiło w razie wWiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 10:35
-
Widzę, że Lexusy w modzie wśród lekarzy hehe
Zapisałam się dziś na 3D do babka medica, trzymajcie kciuki aby młody ładnie przypozowałco do lampki, planowałam kupić taką :
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20010833/
Kontakt mam nisko i to zasłonięty przez łóżeczko, więc wpięcie takiej ledowej wprost do kontaktu odpada, muszę mieć kabelek i powiesić lampkę wyżej. -
Lekarze Pewnie mają jakąś zniżkę na Lexusy
Co lampek ... zastanawiam się czy nie kupić Led_owego obrazka ... :
http://allegro.pl/lampka-led-disney-kubus-puchatek-rozne-wzory-25x25-i5173771037.html
( tak tak wiem ... że znowu z Kubusiem)
i umocować nad fotelem do karmienia :]
Sista z podanych wcześniej pozycji - również zapisuję się do funclubu Żyrafki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 10:47
Alorrene13 lubi tę wiadomość
-
Rozalia wrote:Mi wyszło tylko 470 zł za usg prywatne.Współczuję Wam tych kwot, ale ja badania robię w ramach pakietu medycznego i do tego mam wszystkich lekarzy za 130 zł miesięcznie, więc to jakby nie patrzeć się opłaca.
No lekarze sporo zarabiają ale zanim to nastąpi mają mase wyrzeczeń i nnauki. Podobno mój ordynator w samym szpitalu zgarnia 16 tys na miesiąc.
AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
-
Rozalia wrote:Mi wyszło tylko 470 zł za usg prywatne.Współczuję Wam tych kwot, ale ja badania robię w ramach pakietu medycznego i do tego mam wszystkich lekarzy za 130 zł miesięcznie, więc to jakby nie patrzeć się opłaca.
No lekarze sporo zarabiają ale zanim to nastąpi mają mase wyrzeczeń i nnauki. Podobno mój ordynator w samym szpitalu zgarnia 16 tys na miesiąc.
AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
-
nick nieaktualnyTa widać Lexus wsród ginów to taki lansik
Alorrene to udanych fotekpo wizycie prosimy o pokaz
Nasza mimo próśb, gróźb nie chce sie pokazać. Za każdym podejściem twarz chowa w stronę moich pleców i zakrywa sie rączkami. Co do zmiany pozycji juz to przerabiałam z Bartkiem. Był ułożony identycznie jak Julka a pod koniec ciąży ułożył sie poprzecznie... ot taki gest ze niby chciał głową w dół.Alorrene13, Finezja lubią tę wiadomość