X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się już z Wawy. Wczoraj przyjechaliśmy po 20 i byłam wykończona. W sumie wyjechaliśmy od rodziców chyba przed 13, ale po drodze byliśmy jeszcze w kilku sklepach więc trochę nam zeszło. Dziś czeka mnie jeszcze rozpakowywanie po wyjeździe i zaczynam pranie.
    U mnie też obniżone były parametry czerwonokrwinkowe i lekarz zalecił Szelazo, ale położna poradziła żeby może najpierw spróbować wprowadzić do diety warzywa zielone, sok z czerwonego buraka i wołowinę w większych ilościach niż dotychczas i ze względu na to, że bałam się zaparć po Szelazie zdecydowałam się faktycznie na zmianę diety i rzeczywiście parametry trochę się podniosły.
    Pisałyście o 2 tygodniach opieki nad matką po cc. Na SR położna o tym mówiła, ale z tego co pamiętam dotyczy to zarówno porodów cc jak i sn. Wystarczy, że mąż pójdzie do swojego lekarza rodzinnego, powie, że żona po porodzie słabo się czuje, że nie ma kto jej pomóc przy dziecku (co w naszym przypadku akurat będzie prawdą), ewentualnie może zabrać jakiś dokument potwierdzający, że faktycznie żona rodziła i może dostać 2 tygodnie L4, które jest 80% płatne własnie na opiekę nad żoną.
    Lilianko oby teraz było już tylko lepiej.
    agawera trzymam kciuki za Zosię.
    Gratuluję udanych wizyt i czekam na kolejne dobre wieści.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 08:24

Alorrene13, Scintilla, agawera, Z. lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Dada Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Brzuchatki.

My wlasnie wstajemy i jade odwiezc M na lotnisko :(
    A wieczorem wizyta takze dam znac ile moj klops wazy :)

Miłego dnia

szczesliwamama, Alorrene13, Scintilla, karolinka85, karolina0522 lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie p. Alez pogoda az chce sie zyc. Bylam odebrac wynik i ft4 za niskie wiec bedzie zwiekszenie dawki w pon na wizycie. Ja tez ciekawa jestem ile moj bąbel wazy.
    Zachcialo mi sie golabkow a tak mi sie nie chce ich robic :( siedzialabym caly dzien nw dworze i tak zeby mi ktos uslugiwal...kawka, ciasto, w domu posprzatal, golabki zrobil...marzenia

Alorrene13, karolina0522 lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Mam pytanie do słodkich mam - jak często wymieniacie igły w glukometrze, faktycznie co pomiar?? I na ile nastawiacie siłę ukłucia? Ja dziś się ukłułam i krew mi wcale nie wyleciała, musiałam przycisnąć, a wiem że nie powinno się tak robić..

• szczesliwamama Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Dada, Dorcia, SSS, Szczesliwamama: odzywacie się ciągle, prosimy o dopisanie płci i imienia jeśli znacie :D

jestem jestem :D ja juz pisalam nieraz ze mamy synka,plec znalismy juz w 14 tyg a jestesmy w 34 :) nazywal sie bedzie Ian Natanael ;)i chwala bogu mialam dwa dni okropnego przeziebienia ale tak sie naszpikowalam czosnkiem i prenalem ze dzis juz moge oddychac i mowic huraaaaaaaa a we wtorek wizyta maly juz pewnie wazy 2800 jak nic,ale i tak obawiam sie ze wysle mnie do szpitala bo szyjka jak sie skracala tak sie skraca :/

Alorrene13 lubi tę wiadomość

88c5skjocwzv43pd.png[/url]
  • aghata Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwamama moj synek tez jest wiekszy ale mysle ae urodza sie w terminie i beda wieksi nawet kolo4kg

szczesliwamama lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja w ten cudny dzień, niech już będę tylko takie do naszych porodów :) już sobie wyobrażam te spacery po parku latem aby zgubić nadmiar ;)
    W nocy jakoś spać nie mogłam, przekrecalam się ze 100 razy zanim zasnęłam ale za to siku przetrzymalam do 5 :)
    Nenette ja miałam na czczo 74 po 1h 192 a po 2h 130. Tylko jeden wynik nieprawidlowy ale to podobno wystarczy do stwierdzenia cukrzycy. Ważniejszy jest ten drugi i z tego co pamiętam nie powinien Przekraczać po badaniu 140, więc na pewno jesteś słodka :) A na Karowej to dyskusji by nie było że masz cukrzycę. Dieta kochana i moerzenie :) A igłę zmieniam po tygodniu. Na początku musiałam ustawiać klucia na bardzo głębokie, a teraz,chyba palce się przyzwyczaily i mam na 1 a krew się leje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 09:40

Alorrene13, Scintilla, nenette, Ania1704 lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam :) Dziewczyny :)
    Ja wczoraj miałam wizytę ale nie robił mi usg bo 27 Kwietnia jeszcze ide na wizytę bo gin wyjeżdża na Majówkę i wtedy zrobimy usg i pobierzemy wymazy na Paciorkowca a w Maju wizyty co 1,5 tyg kurcze sporo kasy pójdzie na te częstsze wizyty :/ Wczoraj mnie zbadał mi na fotelu szyjką wszystko ok długa zamknięta i wagowo już + 9kg Pozdrawiam :*

Joasia:), Alorrene13, Rozalia, Scintilla, nenette, Viola, karolinka85, karolina0522 lubią tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

I jest wiosna:) tak to można funkcjonować ... Chociaż brzusio spory i przeszkadza w codziennych czynnościach to jest dobrze. Oprócz tych typowych dolegliwości jak ucisk na pęcherz, zadyszka, szybsze zmęczenie doszedł ból żeber, szczególnie gdy jestem w pozycji siedzącej. Julka jest bardzo ruchliwym szkrabem, czasem mam wrażenie, że chce opuścić lokum przez pępek. No to sie wyżaliłam :)

Kochane chce Wam pogratulować udanych wizyt, za następne trzymam kciuki.
    Kochającym, kaszlącym i walczącym z infekcjami życzę zdrówka.
    Gratuluje udanych zakupów:)

My od dziś zaczynamy 32 tydzień, do terminu cc 51dni :) Wyprawka gotowa, tylko teraz czas trochę się dłuży. Chłopaki co dnia pytają " a długo jeszcze ". Tak sobie myśle, że byle ten kwiecień minął, bo maj to już z górki.

Miłego dnia :)

A to my 32 tydzień :)
    hlym1tf39igd_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 09:52

Rozalia, Scintilla, Truskaweczka250, Alorrene13, nenette, Sista, Viola, Ania1704, Muniek, karolinka85, Z., Inesicia, Finezja, karolina0522, dorcia8919 lubią tę wiadomość

• nadine24 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:
    Nadine no to mnie uspokoilas zobaczymy co moj gin jutro powie bo co lekarz to opinia.mam nadzieje,ze nie każe mi niczego brać bo i tak łatwo na kibelku nie jest..
    No właśnie , co lekarz to opinia :) ja też czekam co Ci na to powie :)

Sista , a ta lampka żyrafka też jest do kontaktu czy się ja wiesza na ścianie? Chciałam zgapić :D ale jak do kontaktu to co z tymi naklejkami :d

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    Cześć Wam :) Dziewczyny :)
    Ja wczoraj miałam wizytę ale nie robił mi usg bo 27 Kwietnia jeszcze ide na wizytę bo gin wyjeżdża na Majówkę i wtedy zrobimy usg i pobierzemy wymazy na Paciorkowca a w Maju wizyty co 1,5 tyg kurcze sporo kasy pójdzie na te częstsze wizyty :/ Wczoraj mnie zbadał mi na fotelu szyjką wszystko ok długa zamknięta i wagowo już + 9kg Pozdrawiam :*

Ja wczoraj podliczyłam wszystkie wizyty i do tej pory wyszło mi 1700zł, kosmos normalnie :)

Truskaweczka250, Joasia:) lubią tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadine24 wrote:
    Ja wczoraj podliczyłam wszystkie wizyty i do tej pory wyszło mi 1700zł, kosmos normalnie :)

To sobie policz ile ten lekarz ma pacjentek ciazowych przez 9 miesiecy, do tego nie ciazowe, pewnie pracuje jeszcze gdzies indziej...dlaczego ja nie skonczylam medycyny :P

Truskaweczka250, Joasia:), nenette, nadine24, karolina0522 lubią tę wiadomość

preg.png[/url]

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie przecież nie dość że w szpitalu pracuje to jeszcze na dwa gabinety prywatne i tyle pacjentek i jeszcze dodatkowo usg żyć nie umierać...:/ Ale to jest nasza Polska nie dość że płacimy składki zdrowotne to badania prywatni ci wypisze jeśli chcesz żeby się Tobą zajęli dobrze to tez wszystko za kasę :(

25.png
    Mili <3
  • Dada Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja razem z badaniami ponad 2000 masakra...a podobno teraz wizyty beda coraz cześciej..moze dzis dowiem sie czegoś wiecej

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenette - mój wynik to 94 na czczo i 2h po 147, u mnie przekroczony był na czczo o 2 i też stwierdzili cukrzyce. A ogólnie jak tam pierwsze pomiary? Mam nadzieję, że wszystkie w normie :)
    / a co do lanceta (tak to się nazywa? :D) to ja zmieniam jak mi się przypomni :D
    Pochwale się Wam u mnie dzisiaj na czczo 78 :O przenigdy od 7 tygodni nie miałam tak niskiego cukru na czczo - do tego wszystkie pomiary poniżej 100, podobno przed porodem się wszystko normuje ale mi zostało jeszcze min. 5 tygodni więc oby to nie było to <boi się>

Za wszystkie mamuśki trzymam mocno kciuki :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 10:01

Scintilla, Finezja lubią tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wyszło tylko 470 zł za usg prywatne.Współczuję Wam tych kwot, ale ja badania robię w ramach pakietu medycznego i do tego mam wszystkich lekarzy za 130 zł miesięcznie, więc to jakby nie patrzeć się opłaca.
    No lekarze sporo zarabiają ale zanim to nastąpi mają mase wyrzeczeń i nnauki. Podobno mój ordynator w samym szpitalu zgarnia 16 tys na miesiąc.

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny!!
    Zaczynam kompletowac wyprawkę, wiem że polecacie aptekę Gemini, proszę jednak przypomnijcie mi tego sprzedawcę na allegro, u którego warto kupować.
    Wszystkim życze miłego wiosennego dnia i gratuluję dłuuugich szyjek :-)

3i49zbmhdvaalxch.png
  • maglic Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane - wiem, że temat był pewnie wałkowany kilka razy, ale że ja i mój men jesteśmy rozczochrańcy to jaki materacyk polecacie? Gryke kokosy? pianke-gryke-kokosa? bo zgłupieć idzie :D
    No i prześcieradło:D z bawełny, frotki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 10:12

ukdytv73la1h903i.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra 16tys... Ja nie liczę ile wydałam bo jeszcze depresje załapię hehe

Alorrene13 lubi tę wiadomość

25.png
    Mili <3

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maglic wrote:
    Kochane - wiem, że temat był pewnie wałkowany kilka razy, ale że ja i mój men jesteśmy rozczochrańcy to jaki materacyk polecacie? Gryke kokosy? pianke-gryke-kokos bo zgłupieć idzie :D

Ja kupiłam Gryka-kokos i jest bardzo polecany przez Położną:)

maglic lubi tę wiadomość

25.png
    Mili <3
‹‹ 879 880 881 882 883 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ