Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się już z Wawy. Wczoraj przyjechaliśmy po 20 i byłam wykończona. W sumie wyjechaliśmy od rodziców chyba przed 13, ale po drodze byliśmy jeszcze w kilku sklepach więc trochę nam zeszło. Dziś czeka mnie jeszcze rozpakowywanie po wyjeździe i zaczynam pranie.
U mnie też obniżone były parametry czerwonokrwinkowe i lekarz zalecił Szelazo, ale położna poradziła żeby może najpierw spróbować wprowadzić do diety warzywa zielone, sok z czerwonego buraka i wołowinę w większych ilościach niż dotychczas i ze względu na to, że bałam się zaparć po Szelazie zdecydowałam się faktycznie na zmianę diety i rzeczywiście parametry trochę się podniosły.
Pisałyście o 2 tygodniach opieki nad matką po cc. Na SR położna o tym mówiła, ale z tego co pamiętam dotyczy to zarówno porodów cc jak i sn. Wystarczy, że mąż pójdzie do swojego lekarza rodzinnego, powie, że żona po porodzie słabo się czuje, że nie ma kto jej pomóc przy dziecku (co w naszym przypadku akurat będzie prawdą), ewentualnie może zabrać jakiś dokument potwierdzający, że faktycznie żona rodziła i może dostać 2 tygodnie L4, które jest 80% płatne własnie na opiekę nad żoną.
Lilianko oby teraz było już tylko lepiej.
agawera trzymam kciuki za Zosię.
Gratuluję udanych wizyt i czekam na kolejne dobre wieści.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 08:24
Alorrene13, Scintilla, agawera, Z. lubią tę wiadomość
-
Witam sie p. Alez pogoda az chce sie zyc. Bylam odebrac wynik i ft4 za niskie wiec bedzie zwiekszenie dawki w pon na wizycie. Ja tez ciekawa jestem ile moj bąbel wazy.
Zachcialo mi sie golabkow a tak mi sie nie chce ich robicsiedzialabym caly dzien nw dworze i tak zeby mi ktos uslugiwal...kawka, ciasto, w domu posprzatal, golabki zrobil...marzenia
Alorrene13, karolina0522 lubią tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny
Mam pytanie do słodkich mam - jak często wymieniacie igły w glukometrze, faktycznie co pomiar?? I na ile nastawiacie siłę ukłucia? Ja dziś się ukłułam i krew mi wcale nie wyleciała, musiałam przycisnąć, a wiem że nie powinno się tak robić.. -
Nieukowa wrote:Dada, Dorcia, SSS, Szczesliwamama: odzywacie się ciągle, prosimy o dopisanie płci i imienia jeśli znacie
jestem jestemja juz pisalam nieraz ze mamy synka,plec znalismy juz w 14 tyg a jestesmy w 34
nazywal sie bedzie Ian Natanael ;)i chwala bogu mialam dwa dni okropnego przeziebienia ale tak sie naszpikowalam czosnkiem i prenalem ze dzis juz moge oddychac i mowic huraaaaaaaa a we wtorek wizyta maly juz pewnie wazy 2800 jak nic,ale i tak obawiam sie ze wysle mnie do szpitala bo szyjka jak sie skracala tak sie skraca
Alorrene13 lubi tę wiadomość
[/url]
-
Witam i ja w ten cudny dzień, niech już będę tylko takie do naszych porodów
już sobie wyobrażam te spacery po parku latem aby zgubić nadmiar
W nocy jakoś spać nie mogłam, przekrecalam się ze 100 razy zanim zasnęłam ale za to siku przetrzymalam do 5
Nenette ja miałam na czczo 74 po 1h 192 a po 2h 130. Tylko jeden wynik nieprawidlowy ale to podobno wystarczy do stwierdzenia cukrzycy. Ważniejszy jest ten drugi i z tego co pamiętam nie powinien Przekraczać po badaniu 140, więc na pewno jesteś słodkaA na Karowej to dyskusji by nie było że masz cukrzycę. Dieta kochana i moerzenie
A igłę zmieniam po tygodniu. Na początku musiałam ustawiać klucia na bardzo głębokie, a teraz,chyba palce się przyzwyczaily i mam na 1 a krew się leje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 09:40
Alorrene13, Scintilla, nenette, Ania1704 lubią tę wiadomość
-
Cześć Wam
Dziewczyny
Ja wczoraj miałam wizytę ale nie robił mi usg bo 27 Kwietnia jeszcze ide na wizytę bo gin wyjeżdża na Majówkę i wtedy zrobimy usg i pobierzemy wymazy na Paciorkowca a w Maju wizyty co 1,5 tyg kurcze sporo kasy pójdzie na te częstsze wizytyWczoraj mnie zbadał mi na fotelu szyjką wszystko ok długa zamknięta i wagowo już + 9kg Pozdrawiam :*
Joasia:), Alorrene13, Rozalia, Scintilla, nenette, Viola, karolinka85, karolina0522 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
I jest wiosna:) tak to można funkcjonować ... Chociaż brzusio spory i przeszkadza w codziennych czynnościach to jest dobrze. Oprócz tych typowych dolegliwości jak ucisk na pęcherz, zadyszka, szybsze zmęczenie doszedł ból żeber, szczególnie gdy jestem w pozycji siedzącej. Julka jest bardzo ruchliwym szkrabem, czasem mam wrażenie, że chce opuścić lokum przez pępek. No to sie wyżaliłam
Kochane chce Wam pogratulować udanych wizyt, za następne trzymam kciuki.
Kochającym, kaszlącym i walczącym z infekcjami życzę zdrówka.
Gratuluje udanych zakupów:)
My od dziś zaczynamy 32 tydzień, do terminu cc 51dniWyprawka gotowa, tylko teraz czas trochę się dłuży. Chłopaki co dnia pytają " a długo jeszcze ". Tak sobie myśle, że byle ten kwiecień minął, bo maj to już z górki.
Miłego dnia
A to my 32 tydzień
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 09:52
Rozalia, Scintilla, Truskaweczka250, Alorrene13, nenette, Sista, Viola, Ania1704, Muniek, karolinka85, Z., Inesicia, Finezja, karolina0522, dorcia8919 lubią tę wiadomość
-
Dada wrote:Nadine no to mnie uspokoilas zobaczymy co moj gin jutro powie bo co lekarz to opinia.mam nadzieje,ze nie każe mi niczego brać bo i tak łatwo na kibelku nie jest..
ja też czekam co Ci na to powie
Sista , a ta lampka żyrafka też jest do kontaktu czy się ja wiesza na ścianie? Chciałam zgapićale jak do kontaktu to co z tymi naklejkami :d
-
Truskaweczka250 wrote:Cześć Wam
Dziewczyny
Ja wczoraj miałam wizytę ale nie robił mi usg bo 27 Kwietnia jeszcze ide na wizytę bo gin wyjeżdża na Majówkę i wtedy zrobimy usg i pobierzemy wymazy na Paciorkowca a w Maju wizyty co 1,5 tyg kurcze sporo kasy pójdzie na te częstsze wizytyWczoraj mnie zbadał mi na fotelu szyjką wszystko ok długa zamknięta i wagowo już + 9kg Pozdrawiam :*
Ja wczoraj podliczyłam wszystkie wizyty i do tej pory wyszło mi 1700zł, kosmos normalnieTruskaweczka250, Joasia:) lubią tę wiadomość
-
nadine24 wrote:Ja wczoraj podliczyłam wszystkie wizyty i do tej pory wyszło mi 1700zł, kosmos normalnie
To sobie policz ile ten lekarz ma pacjentek ciazowych przez 9 miesiecy, do tego nie ciazowe, pewnie pracuje jeszcze gdzies indziej...dlaczego ja nie skonczylam medycynyTruskaweczka250, Joasia:), nenette, nadine24, karolina0522 lubią tę wiadomość
[/url]
-
Dokładnie przecież nie dość że w szpitalu pracuje to jeszcze na dwa gabinety prywatne i tyle pacjentek i jeszcze dodatkowo usg żyć nie umierać...
Ale to jest nasza Polska nie dość że płacimy składki zdrowotne to badania prywatni ci wypisze jeśli chcesz żeby się Tobą zajęli dobrze to tez wszystko za kasę
-
Nenette - mój wynik to 94 na czczo i 2h po 147, u mnie przekroczony był na czczo o 2 i też stwierdzili cukrzyce. A ogólnie jak tam pierwsze pomiary? Mam nadzieję, że wszystkie w normie
/ a co do lanceta (tak to się nazywa?) to ja zmieniam jak mi się przypomni
Pochwale się Wam u mnie dzisiaj na czczo 78przenigdy od 7 tygodni nie miałam tak niskiego cukru na czczo - do tego wszystkie pomiary poniżej 100, podobno przed porodem się wszystko normuje ale mi zostało jeszcze min. 5 tygodni więc oby to nie było to <boi się>
Za wszystkie mamuśki trzymam mocno kciuki :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 10:01
Scintilla, Finezja lubią tę wiadomość
-
Mi wyszło tylko 470 zł za usg prywatne.Współczuję Wam tych kwot, ale ja badania robię w ramach pakietu medycznego i do tego mam wszystkich lekarzy za 130 zł miesięcznie, więc to jakby nie patrzeć się opłaca.
No lekarze sporo zarabiają ale zanim to nastąpi mają mase wyrzeczeń i nnauki. Podobno mój ordynator w samym szpitalu zgarnia 16 tys na miesiąc.Truskaweczka250 lubi tę wiadomość
-
Kochane - wiem, że temat był pewnie wałkowany kilka razy, ale że ja i mój men jesteśmy rozczochrańcy to jaki materacyk polecacie? Gryke kokosy? pianke-gryke-kokosa? bo zgłupieć idzie
No i prześcieradło:D z bawełny, frotki?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 10:12
-
maglic wrote:Kochane - wiem, że temat był pewnie wałkowany kilka razy, ale że ja i mój men jesteśmy rozczochrańcy to jaki materacyk polecacie? Gryke kokosy? pianke-gryke-kokos bo zgłupieć idzie
Ja kupiłam Gryka-kokos i jest bardzo polecany przez Położnąmaglic lubi tę wiadomość