Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-) u nas pogoda marzenie,zaraz idę na balkon trochę się wygrzac i może swoją bladą twarz trochę opale :-P moje dziecko tak się ostatnio rozpycha że czasem to aż boli,mam wrażenie że chce wyskoczyć stamtąd :-)

Oczy mi normalnie wychodzą z orbit jak widzę ile wydajecie na lekarzy,skandal co w tym kraju się wyprawia!! Ja musiałam płacić tylko za badania prenatalne i połówkowe i to wszystko. Resztę pokrywa ubezpieczenie. A na opiekę złego słowa nie mogę powiedzieć.

No i też muszę zainwestować w taką lampkę led,bo faktycznie to dobry pomysł. Wcześniej jakoś o tym nie pomyślałam :-)

Miłego i pięknego dnia,powodzenia na wizytach ;-)

nick nieaktualny, Rozalia, Scintilla lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenette cukry po nabiale to ja miałam kosmiczne,pisze mialam bo teraz jem rano jogurt owocowy bo lepszy mam po nim cukier a potem drugie śniadanie jem normalniejsze :) W porze obiadu trzustka działa najlepiej i cukry są piękne, ale z upływem czasu im bliżej wieczora tym niestety gorzej...

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina0522 wrote:
    Plus trzeba doliczyć ile na.leqo jeszcze bierze np. za cesarki... :-P

ale was wzieło , tak było tak jest i tak badzie że lekarzowi dawało się koperte aby wszystko było ok i opieka była lepsza

moja mama jakiś czas temu dowiedziała się dlaczego miała miłą pielęgniarkę do porodu w latach 80 ;)

karolina0522 lubi tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina0522 wrote:
    Plus trzeba doliczyć ile na.leqo jeszcze bierze np. za cesarki... :-P

Akurat jestem tego dobrym przykładem :P No ale np ordynator z bielanskiego bierze za wizyte 450 zł tak tak dobrze czytacie i to jest sama konsultacja.

karolina0522 lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze się pochwalę prezentem od mojego braciszka :-) troszkę duży rozmiar ale nie szkodzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 12:15

Rozalia, agawera, Scintilla, nick nieaktualny, szczesliwamama, karolinka85, Inesicia, karolina0522, Finezja, sss, Alorrene13 lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • agawera Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    Akurat jestem tego dobrym przykładem :P No ale np ordynator z bielanskiego bierze za wizyte 450 zł tak tak dobrze czytacie i to jest sama konsultacja.

o mamuniu :( i pomysleć że mam wizyty co 2 tygodnie to bym chyba zbankrutowana

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobrze, ale czy tak powinno być, że za wszystko trzeba ekstra płacić? I tak dużo zarabiają, w każdym razie my nie mamy na to wpływu i trzeba z tym żyć ;)

Z tamtych lampek żyrafka zdecydowanie, bo jest też chyba największa :) a tamte maciupkie, choć pszółka jeszcze sympatyczna ;)

Zobaczymy jak z fotkami, jak byłam na zwykłym USG w środę lekarz powiedział, że teraz by było widać idealnie, młody miał buźkę pokazaną z profilu i się nie zasłaniał, zobaczymy jak będzie dziś... Joasiu mój synek też się wypycha, kopki już rzadko się zdarzają ...

Zmykam na spacer, pa ! :)

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:

MASAKRA ... inna sprawda, że z nim pewnie konsultują najtrudniejsze przypadki, ale to i tak przesada :(

syy26iyeeuly3wjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmykam na balkon pranie wieszać na suszarkę : ) pa

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://wrzucaj.net/images/2015/04/10/IMG20150410110109.jpg

Paczka dojechała :)

nick nieaktualny, Scintilla, karolinka85, lilly78, Rozalia, Alorrene13, gosi_a, Muniek, karolina0522, Finezja, nick nieaktualny, sss, Marcia86 lubią tę wiadomość

• aghata Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek nawet sie nie obejrzysz a szlafrok bedzie pasowal.

Ja tez chodze na nfz i placilam tylko za prenatalne i niektore badania tarczycy ale poprzednia ciazy przechodzilam do lekarki prywatnie wiec wiem jaki to ból.

Juz farsz zrobilam teraz najgorsze parzenie kapusty

Muniek, karolina0522, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • agawera Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie to pytanie już było jak często chodzicie do lekarza ? chodzi mi czy którejś zwiększyła się częstotliwość wizyt bo ponoć po 34tc powinno się chodzić częściej

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    pewnie to pytanie już było jak często chodzicie do lekarza ? chodzi mi czy którejś zwiększyła się częstotliwość wizyt bo ponoć po 34tc powinno się chodzić częściej

Do tej pory raz w miesiącu... ale na ostatniej wizycie dowiedziałam się, że kolejne wizyty będą już co 2 tyg ( w tym także badania na mocz + morfologię )- u mnie się zaczną od 33tyg ciąży.

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nigdy nie jadłam sera białego na śniadanie i chciałam tak zdrowo dziś, chyba przedobrzyłam w takim razie ;) a na noc to jecie samego kabanosa? Drobiowego/wieprzowego? :)

• szczesliwamama Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Do tej pory raz w miesiącu... ale na ostatniej wizycie dowiedziałam się, że kolejne wizyty będą już co 2 tyg ( w tym także badania na mocz + morfologię )- u mnie się zaczną od 33tyg ciąży.

ja na ost bylam w 32 tyg i teraz dala mi wizyte zaa 2 tyg ale u mnie z racji chyba skracajacej sie szyjki ...ja place za kazda wizyte 150zl z usg,plus dojazd 60 km w jedna strone ...ale wszystkie prenatalne od niej mialam skierowania za free ...

88c5skjocwzv43pd.png[/url]
  • szczesliwamama Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek wrote:
    A jeszcze się pochwalę prezentem od mojego braciszka :-) troszkę duży rozmiar ale nie szkodzi
    rhri8o.jpg

megasny !!!

Muniek lubi tę wiadomość

88c5skjocwzv43pd.png[/url]
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette wrote:
    Kurcze nigdy nie jadłam sera białego na śniadanie i chciałam tak zdrowo dziś, chyba przedobrzyłam w takim razie ;) a na noc to jecie samego kabanosa? Drobiowego/wieprzowego? :)

Różnie ... czasami zjem samego kabanosa, czasami z Wasą lub bułką żytnią - to zależy jak obfita była kolacja :D ... Najczęściej kupuje drobiowe - ale jak nie ma to wieprzowym też nie pogardzę ;). Ja akurat na czczo mam cukier unormowany więc musisz dopytać naszą Maglic która wersja kabanosa najlepiej na nią działa... trzymam kciuki aby podziałało i u Ciebie :)

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadine24 wrote:
    Ja wczoraj podliczyłam wszystkie wizyty i do tej pory wyszło mi 1700zł, kosmos normalnie :)
    Niestety masakra z tymi wizytami. U mnie też na wizyty już poszło 1600zł, a przed nami jeszcze jedna wizyta w kwietniu i 2-3 wizyty w maju. Do tego dochodzą oczywiście koszty badań. Normalnie kosmos.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ piękny dzień ! wreszcie czuć wiosnę ;)
    Jeszcze gratis dziś doszedł przelew ze skarbówki za pit więc chyba dokończę w przyszłym tygodniu wyprawkę :))

Z. dzięki za polecenie syropu ;) wczoraj od razu poleciałam kupić i dziś już czuję wieeeelką ulgę :D Radżi wstaje rano i pyta co tyle siedzę w tym kiblu, a ja że rodzę :D chodziło o co innego, ale spanikował :D hahaha
    Jutro od rana rundka do castoramy już po wszystko co potrzebne i zamówić meble. Tak po cichu liczę, że uda mi się w okolicach 20go urządzać pokoiki :D

http://www.expressilustrowany.pl/artykul/3816669,rozpedzone-bmw-potracilo-pieszego-na-ul-przybyszewskiego-zdjecia,id,t.html#komentarze
    Pod artykułem dotyczącym wypadku wielka wojna :P a zdjęcie dobrali jakbym stała i patrzyła, a nie udzielała pomocy, no ale czekaliśmy już wtedy na pogotowie a chłopak odzyskał na chwilę przytomność. Taka byłam podniecona wczorajszym dniem, że nie mogłam spać i ciągle myślę czy chłopak przeżył. Sprawcę kojarzymy z osiedla, coś czuję, że gość ma pozamiatane -_-

Ciekawa jestem ile Leon już waży, a tu trzeba czekać aż do poniedziałku do 18tej -_-

Dziś mam dzień lenia, a wieczorem idziemy na parapetówkę to napoję się chyba Karmi :D

Alorrene13, Rozalia, nick nieaktualny, karolinka85, karolina0522 lubią tę wiadomość

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    MASAKRA ... inna sprawda, że z nim pewnie konsultują najtrudniejsze przypadki, ale to i tak przesada :(

Wlasnie nie... On prowadzi swoją klinikę i normalnie do niego pacjentki prowadzące ciążę chodzą. Moja znajoma u niego bywała z problemami z zajściem i mówiła ze buc, a do tego potrafi wizytę skończyć w 15 min.

f2wljw4z4o3fmwct.png
‹‹ 881 882 883 884 885 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ