Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam
u nas pogoda marzenie,zaraz idę na balkon trochę się wygrzac i może swoją bladą twarz trochę opale
moje dziecko tak się ostatnio rozpycha że czasem to aż boli,mam wrażenie że chce wyskoczyć stamtąd
Oczy mi normalnie wychodzą z orbit jak widzę ile wydajecie na lekarzy,skandal co w tym kraju się wyprawia!! Ja musiałam płacić tylko za badania prenatalne i połówkowe i to wszystko. Resztę pokrywa ubezpieczenie. A na opiekę złego słowa nie mogę powiedzieć.
No i też muszę zainwestować w taką lampkę led,bo faktycznie to dobry pomysł. Wcześniej jakoś o tym nie pomyślałam
Miłego i pięknego dnia,powodzenia na wizytachJoasia:), Rozalia, Scintilla lubią tę wiadomość
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
Nenette cukry po nabiale to ja miałam kosmiczne,pisze mialam bo teraz jem rano jogurt owocowy bo lepszy mam po nim cukier a potem drugie śniadanie jem normalniejsze
W porze obiadu trzustka działa najlepiej i cukry są piękne, ale z upływem czasu im bliżej wieczora tym niestety gorzej...
nenette lubi tę wiadomość
-
karolina0522 wrote:Plus trzeba doliczyć ile na.leqo jeszcze bierze np. za cesarki...
ale was wzieło , tak było tak jest i tak badzie że lekarzowi dawało się koperte aby wszystko było ok i opieka była lepsza
moja mama jakiś czas temu dowiedziała się dlaczego miała miłą pielęgniarkę do porodu w latach 80karolina0522 lubi tę wiadomość
-
karolina0522 wrote:Plus trzeba doliczyć ile na.leqo jeszcze bierze np. za cesarki...
Akurat jestem tego dobrym przykłademNo ale np ordynator z bielanskiego bierze za wizyte 450 zł tak tak dobrze czytacie i to jest sama konsultacja.
karolina0522 lubi tę wiadomość
-
A jeszcze się pochwalę prezentem od mojego braciszka
troszkę duży rozmiar ale nie szkodzi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 12:15
Rozalia, agawera, Scintilla, nenette, szczesliwamama, karolinka85, Inesicia, karolina0522, Finezja, sss, Alorrene13 lubią tę wiadomość
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
No dobrze, ale czy tak powinno być, że za wszystko trzeba ekstra płacić? I tak dużo zarabiają, w każdym razie my nie mamy na to wpływu i trzeba z tym żyć
Z tamtych lampek żyrafka zdecydowanie, bo jest też chyba największaa tamte maciupkie, choć pszółka jeszcze sympatyczna
Zobaczymy jak z fotkami, jak byłam na zwykłym USG w środę lekarz powiedział, że teraz by było widać idealnie, młody miał buźkę pokazaną z profilu i się nie zasłaniał, zobaczymy jak będzie dziś... Joasiu mój synek też się wypycha, kopki już rzadko się zdarzają ...
Zmykam na spacer, pa ! -
Rozalia wrote:Akurat jestem tego dobrym przykładem
No ale np ordynator z bielanskiego bierze za wizyte 450 zł tak tak dobrze czytacie i to jest sama konsultacja.
MASAKRA ... inna sprawda, że z nim pewnie konsultują najtrudniejsze przypadki, ale to i tak przesada -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Muniek nawet sie nie obejrzysz a szlafrok bedzie pasowal.
Ja tez chodze na nfz i placilam tylko za prenatalne i niektore badania tarczycy ale poprzednia ciazy przechodzilam do lekarki prywatnie wiec wiem jaki to ból.
Juz farsz zrobilam teraz najgorsze parzenie kapustyMuniek, karolina0522, Joasia:) lubią tę wiadomość
[/url]
-
agawera wrote:pewnie to pytanie już było jak często chodzicie do lekarza ? chodzi mi czy którejś zwiększyła się częstotliwość wizyt bo ponoć po 34tc powinno się chodzić częściej
Do tej pory raz w miesiącu... ale na ostatniej wizycie dowiedziałam się, że kolejne wizyty będą już co 2 tyg ( w tym także badania na mocz + morfologię )- u mnie się zaczną od 33tyg ciąży. -
nick nieaktualny
-
Scintilla wrote:Do tej pory raz w miesiącu... ale na ostatniej wizycie dowiedziałam się, że kolejne wizyty będą już co 2 tyg ( w tym także badania na mocz + morfologię )- u mnie się zaczną od 33tyg ciąży.
ja na ost bylam w 32 tyg i teraz dala mi wizyte zaa 2 tyg ale u mnie z racji chyba skracajacej sie szyjki ...ja place za kazda wizyte 150zl z usg,plus dojazd 60 km w jedna strone ...ale wszystkie prenatalne od niej mialam skierowania za free ...[/url]
-
nenette wrote:Kurcze nigdy nie jadłam sera białego na śniadanie i chciałam tak zdrowo dziś, chyba przedobrzyłam w takim razie
a na noc to jecie samego kabanosa? Drobiowego/wieprzowego?
Różnie ... czasami zjem samego kabanosa, czasami z Wasą lub bułką żytnią - to zależy jak obfita była kolacja... Najczęściej kupuje drobiowe - ale jak nie ma to wieprzowym też nie pogardzę
. Ja akurat na czczo mam cukier unormowany więc musisz dopytać naszą Maglic która wersja kabanosa najlepiej na nią działa... trzymam kciuki aby podziałało i u Ciebie
-
nadine24 wrote:Ja wczoraj podliczyłam wszystkie wizyty i do tej pory wyszło mi 1700zł, kosmos normalnie
-
nick nieaktualnyAleż piękny dzień ! wreszcie czuć wiosnę
Jeszcze gratis dziś doszedł przelew ze skarbówki za pit więc chyba dokończę w przyszłym tygodniu wyprawkę)
Z. dzięki za polecenie syropuwczoraj od razu poleciałam kupić i dziś już czuję wieeeelką ulgę
Radżi wstaje rano i pyta co tyle siedzę w tym kiblu, a ja że rodzę
chodziło o co innego, ale spanikował
hahaha
Jutro od rana rundka do castoramy już po wszystko co potrzebne i zamówić meble. Tak po cichu liczę, że uda mi się w okolicach 20go urządzać pokoiki
http://www.expressilustrowany.pl/artykul/3816669,rozpedzone-bmw-potracilo-pieszego-na-ul-przybyszewskiego-zdjecia,id,t.html#komentarze
Pod artykułem dotyczącym wypadku wielka wojnaa zdjęcie dobrali jakbym stała i patrzyła, a nie udzielała pomocy, no ale czekaliśmy już wtedy na pogotowie a chłopak odzyskał na chwilę przytomność. Taka byłam podniecona wczorajszym dniem, że nie mogłam spać i ciągle myślę czy chłopak przeżył. Sprawcę kojarzymy z osiedla, coś czuję, że gość ma pozamiatane -_-
Ciekawa jestem ile Leon już waży, a tu trzeba czekać aż do poniedziałku do 18tej -_-
Dziś mam dzień lenia, a wieczorem idziemy na parapetówkę to napoję się chyba KarmiAlorrene13, Rozalia, nenette, karolinka85, karolina0522 lubią tę wiadomość
-
Alorrene13 wrote:MASAKRA ... inna sprawda, że z nim pewnie konsultują najtrudniejsze przypadki, ale to i tak przesada
Wlasnie nie... On prowadzi swoją klinikę i normalnie do niego pacjentki prowadzące ciążę chodzą. Moja znajoma u niego bywała z problemami z zajściem i mówiła ze buc, a do tego potrafi wizytę skończyć w 15 min.