Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Agata to chyba jakiś żart z tą niby zbyt dużą wagą. U mnie póki co 9-9,5 na plusie i myślę, że jest ok tym bardziej, że tyję ostatnio cały czas w równym tempie - jakieś 0,5kg tygodniowo. Chociaż przyznaję, że w ostatnich dniach brzuszek co raz bardziej daje mi się we znaki. Na szczęście nie mam problemów z oddychaniem ale np. jak wczoraj jechaliśmy samochodem i telefon spadł mi na dywanik to miałam jednak problem żeby go podnieść. Chyba zaczynam powoli czuć się jak kulka, aczkolwiek pocieszam się tym, że to już 8 miesiąc.
-
Scintilla - drużyna Kabanosa to jest coś
Powinnyśmy zrobić taką grafikę xD ja w sumie już mam stopy jak Frodo, jak się nałaże takie wielkiee i dziwne
i reklamować te drobiowe, podłóźne niby parówki
Dolary murowane
Nenette - ja jem o 22:00 samego kabanosa, bez niczego.Zazwyczaj jest właśnie drobiowy - chyba najsmaczniejszy. Miałam jakiegoś z gęsi teżale był dziwny w smaku. I rano już są poniżej 90. Mój największy to 101 więc jestem mega zadowolona, że tak mi się udało pozbijać
Tylko jadam 'większą' kolację bo jak jej nie zjem to mam ketonówki -.- chyba, że nie jestem głodna bo żołądek boli mnie od nogi syna, czy co on mi tam wpycha to jem mniej i się nie stresuje, zapijam wodą
, wczoraj np. na kolacje jadłam to co na obiad - schaboszczaka z pieca w oliwie + 4 kartofle i sałatka
mierzę o 22:00 cukier, pożeram tego kabanosa i idę spać
Po tym co piszecie namówię mojego Gabrysia żeby był ginekologiempozagląda sobie chłopak, a i może mamusi kupi jakiś superwóz
karolina0522, Scintilla, gosi_a, nenette, Alorrene13 lubią tę wiadomość
-
Siemaneczko Dziewczynki
Piszecie tyle od rana, że ja już nie wiem dokladnie co było 3 strony wcześniej, więc nie miejcie żalu jeżeli zapomnę o jakimś wątku. No to jedziemy z tematami:
- ginekolog- mój bierze za wizytę 130 zł, badania robię prywatnie, ale nie liczę ile poszło już na to kasy, tylko bym się załamała, a tak to przynajmniej nie żyję w stresie, bo gość umie uspokoić a i złe nowiny potrafi jakoś tak delikatnie przekazywać, np. ostatnio 3 razy mi powtarzał jak to dobrze, że łożysko się podniosło, a wcześniej mówił mi że to nic takiego
- wizyty- ja już od 3 wizyt chodzę do lekarza co 3 tygodnie, podejrzewam, że niedługo będzie co 2, a od 36 tygodnia co tydzień, ale czas pokaże.
- waga- ja utyłam już coś koło 10 kg, ale czuję, że zatrzymuje mi się woda w organizmie bo jestem jakaś ociężała, puchną nogi a i doszły zaparcia. Niestety takie uroki żelaza. Lekarze nie krytykują mojej wagi, więc myślę że grunt to regularność przybierania na wadze.
- słodkie mamy- popieram Scintillę- nabiał powoduje skok cukru, więc lepiej sobie go odpuścić na śniadanie, później hulaj dusza piekła nie mau mnie na szczęście wyniki są już ok, nie przekraczam żadnych norm.
- prześcieradło- ja mam jedno bawełniane, jedno z frotty.
A teraz trochę egoistycznie o sobie: Byłam na basenie, super wycisk był więc sił jakby mniej, ale biorąc pod uwagę to, że właśnie się piorą otulacze do łóżeczka, a później pościel dla Zuzi to jest motywacja. Pogoda sprzyja praniu, bo jest 18 stopni, do tego słoneczko i wiaterek więc idealnieDzisiaj kupiliśmy ostatnie 3 sztuki bodziaków na krótki rękaw i dzięki temu zakończyliśmy zakupy ubranek. Teraz pranko i prasowanko
A jutro zaczynam 30 tydzieńDo niedawna mówiłam- oby do 30tego tygodnia, później poleci. No i pewnie że poleci, bo za 2 miesiące będzie ciąża donoszona i wtedy niech się dzieje wola nieba.
Ściskam serdecznie wszystkie mamusie i życzę takiego humoru jaki mam jaInesicia, nenette, karolinka85, Scintilla, Alorrene13 lubią tę wiadomość
-
A ja z tej rozpaczy czekam we włoskiej pizzeri na monciaku na pizzę a pozniej tiramisu...moj M juz w powietrzu.a ja dopiero o 17:30 gin w Gdyni.poryczalam sie jak bóbr na lotnisku
Dobrze ,ze chociaz pogoda rozpieszcza ...milogo popoludniaAlorrene13, Joasia:) lubią tę wiadomość
-
werka odebrana od babci
nie mam totalnie siły na nic pewnie przez ta astmę połączona z grypa w nocy się dusze budzę się średnio 3 razy w nocy w ciągu dnia łamią kości
czasami mam dość za nie mogę wziąć jakiegoś normalnego leku choćby gripeks czy coś w tym stylu, jeszcze 2,5 miesiąca i będzie lepiej
A1984 jak by można było podtuczyć i to było taki łatwe to pewnie bym zrobiła , mojej mamy pytanie mnie rozwaliło a czy bierzesz witaminy ? jakby to miało jakiś wpływ? Zosia będzie drobna tak jak ja czy Weronika i trzeba się do tego przyzwyczaić -
Dada wrote:A ja z tej rozpaczy czekam we włoskiej pizzeri na monciaku na pizzę a pozniej tiramisu...moj M juz w powietrzu.a ja dopiero o 17:30 gin w Gdyni.poryczalam sie jak bóbr na lotnisku
Dobrze ,ze chociaz pogoda rozpieszcza ...milogo popoludnia
a gdzie do lekarza w Gdyni chodzisz?
zrobiłaś mi ochotę na pizze może jakaś mała zamówię ;)wiem ze puste kalorie ale trudno uwielbiam takie fastfoody jak pizza czy kebab -
Dada, to smacznego, tez dziś miałam ochotę na pizzę
Teraz to masz podwójne odliczanie kiedy M przyjedzie i kiedy maluszek się urodziczas szybko sieci.
Co do lekarza to ja tez trafilam na super gin. Ponieważ nie mogłam sie dostać na NFZ to musialam iść prywatnie. Wizyta u niej to 120 zł ale jak np po tygodniu miałam przyjść bo czegoś nie mogła zbadać to zawsze bezpłatnie. Potem juz brała tylko 100 zł, a ostatnio za wizytę z USG i założeniem pessara i pessarem 50 zł, AZ byłam w szoku, ale powiedziała ze tylko tyle bo zbankrutujemya wizyty tez raz w miesiącu. Z drugiej strony tez tak robilam ze nie zawsze bralam od właścicieli zwierzakow pełnej kwoty przy stałych klientach choć powinnam, a wizyta w gab wet np 50 zł tylko.
Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
Agawera no racja, zapomniałam jaka Ty drobinka jesteś! To nic dziwnego że Zosia jest drobna, natura wie co robi i wielkość dziecka chyba zazwyczaj dopasowuje do wielkości Mamy
Dada szybko Wam zleci, zobaczysz! Wiem że łatwo się mówi ale tak jak Dziewczyny pisały - przynajmniej będziesz go miała na miejscu jak Dzieciaczek już będzie i zacznie się zabawa -
nadine24 wrote:ja też kupiłam fride , ale właśnie sobie ostatnio uświadomiłam że przecież te wszystkie ewentualne bakterie będą lądować prosto w moich płucach i chyba kupie katarek do odkurzacza
no właśnie i mój tak ma wiec wole coś takiego podłaczyć do odkurzacza i miec spokój i żadnej obawy ze połykamy bakterieWiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 15:46
-
Moja dzisiejsza historia z tramwaju, kurde aż to smutne
Babcia: na oko lat 75, w tramwaju, mierząc wzrokiem mnie i mój gigantyczny brzuch "jak się ma siłę tak stroić przed lustrem to i postoi w tramwaju". Ja: ubrana w legginsy i trampki, bez oznak dłuższego przebywania przed lustrem, nie wywierająca żadnej presji na Babci celem ustąpienia mi miejsca. Zatkało mnie i żadnej celnej riposty nie było, ehh
Alorrene13, Joasia:), CaneCorso, sss lubią tę wiadomość
-
Ech Agata starsi ludzie są naprawdę różni, dziś mnie Pani w Rossmannie przepuściła w kolejce, to było bardzo miłe. Przytyłaś prawidłowo. Ja na ostatniej wizycie miałam +10, więc na kolejnej będę mieć pewnie +12, no i co z tego, nie dajmy się zwariować
Wklejam na wszelki wypadek to co mi wtedy dermatolog zaleciła na "Nieokreślone kontaktowe zapalenie skóry":
Wapno do picia kilka razy Miejscowo. Na zmiany Advantan krem 2xdz do 7 dni cienko. Do pielęgnacji ciała Balneum Optiderm lub Dexeryl krem lub mediderm lub Xera calm Avene.
Rozalia a masz jakąś fotografkę z polecenia w Wawie do sesji noworodkowej?
Aspirator mam sopelek, nie ogarniam jak się tego używaGeneralnie też pociąga się powietrze ustami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 15:57
A1984 lubi tę wiadomość