Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 dzięki! Zacznę od wapna i zmiany na jeden z kremów o których piszesz

Alorrene13 lubi tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osobiście używałam kremu/balsamu Mediderm. Opakowanie 500 ml. Jest z tych trochę tańszych.

syy26iyeeuly3wjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam Fridę i teraz też planuję. Na początku ciężko mi było się przełamać, ale później nie zwracałam uwagi na zawartość tego co wyssałam a było naprawdę różnie :)
    Dzięki filtrom nic nie przedostaje się do buzi. Nigdy niczym się nie zaraziłam. Polecam tylko zakup dodatkowych filtrów.

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też planuję zakupić fridę. Co prawda na widok tego jak moja bratowa jej używa u bratanków robiło mi się trochę słabo, ale może jakoś się przełamię kiedy będzie chodziło o czysty nosek naszej córci.
    Co do starszych ludzi- ostatnio w kościele starsza kobieta (ok.80 lat), która obok mnie usiadła zwróciła mi uwagę, że w kościele nie powinnam mieć nogi na nogę założonej, podziękowałam za uwagę i siedziałam tak dalej myśląc co ją obchodzi jak siedzę. Później w trakcie mszy zorientował się, że jestem w ciąży i kiedy tylko ksiądz wyszedł to zapytała czy tak jest. Kiedy powiedziałam jej, że tak to zaczęła mi gratulować, życzyć powodzenia, mówiła, że była położną i takie tam. Normalnie miałam ochotę się rozpłakać i ją uściskać;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 16:50

Alorrene13, agawera, gosi_a lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam taki aspiratorek z canopolu ale w sumie działa na podobnej zasadzie jak frida. Położna taki polecała a ja chyba bałabym się takim podłączanym do odkurzacza.

Dziewczyny mające termin na początku czerwca czy Wy już spakowałyście torbę do szpitala?? Położna na SR mówiła że już czas najwyższy !! :o Dzisiaj zebrałam rzeczy które spakuję do torby w jedno miejscie i mam wiele wątpliwości np. ile pampersów bierzecie do szpitala? Całą paczkę 43 sztuki? czy może to za dużo? a te podpaski bella mama, teraz dopiero zobaczyłam że one są bez kleju.. :( myślicie że będą się trzymały do tych majtek jednorazowych/siateczkowych? a no i ile bierzecie podkładów seni? przepraszam że tyle pytań ale jakoś nie jestem pewna czy dobre ilości pakuję :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 16:43

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i właśnie ... bo wyciągać specjalnie odkurzacz itp żeby dziecku wyczyścić nos :O
    wolałabym ustami i po sprawie .. ale jak jakieś infekcje będę miała :O ?

nie wiem.. mam też gruszkę zwykłą i mam nadzieje, że ona sobie poradzi :P

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podkłady bella mama takie rózowe opakowanie są bez kleju ? :O bez kitu .. idę sprawdzić :O

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no faktycznie :O
    masakra....

ja torbę będę pakować ok 33 tc ...

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no bez bez, będą jezdzić po majtkach :P

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masakra :O myślałam, że choc klej tam dają :P

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • agawera Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    torbe myślałam że spakuję na poczatku czerwca ale teraz nie wiem okaze sie w czwartek najgorsze nie mam wszystkiego

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ratunku!
    Czy któraś z Was kupowała kocyk na allegro u tego sprzedawcy?
    http://allegro.pl/kocyk-minky-75x100-bawelna-100-kocyk-dzieciecy-i5220506980.html

Kocyk do mnie nie dotarł, a numer podany w aukcji nie istnieje :(

3i49zbmhdvaalxch.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    CaneCorso wysylam Ci link do przedmiotow...mi tez po uzytkownikh tak pokazalo

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=4222926
    Dziekuje Ci agatha, teraz się boję że mnie z kocykiem oszukali, kupiłam tam też rogal do karminia :(

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o pakowaniu torby nawet jeszcze nie myślę:P Zacznę pakować za miesiąc. Pampersów wezmę może ze 30, ale to ze względu na to, że mieszkamy dosłownie z 10 minut od szpitala więc M w każdej chwili będzie mógł dowieźć co będzie potrzebne. Do tego pewnie z 6 podkładów na łóżko i 2 opakowania bella mama. Na Żelaznej polecają właśnie te bez kleju bo i tak powinno się leżeć bez majtek i wentylować krocze. Dla mnie to trochę krepujące, dlatego kupiłam też te majtki siatkowe. Zobaczymy co położne na oddziale o tym powiedzą.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bez majtek w szpitalu?? A jak np. do toalety iść? wszystko się zachlapie :D

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata laska z Ciebie i wcale nie masz za dużo kg. Ja niby na diecie i mam 8 kg na plusie, więc gdybym jadła normalnie byłabym słoniem a Ty trzymasz dobrą wagę :)

Dziewczyny ja słyszałam że te aspiratory do odkurzacza są niebezpieczne,nie wiem ile w tym prawdy, ale poczytajcie w necie. Ja planuję kupić elektroniczny żeby nie musieć patrzeć na giluny :P

Torby nie pakuję bo mam termin wg OM na 20 czerwca więc obstawiam, że przed datą cc młody nie zechce wyjść :) No ale myślę że na początku maja już ją dla świętego spokoju zapakuję i niech stoi.

Alorrene ja się umówiłam wstępnie z tą panią
    https://www.facebook.com/littlephotoo
    Bardzo sympatyczna, zdjęcia ma wg mnie ładne i z tego co pamiętam różne pakiety cenowe, ale nie jakieś kosmiczne ceny jak u innych.

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrumek wrote:
    ja mam taki aspiratorek z canopolu ale w sumie działa na podobnej zasadzie jak frida. Położna taki polecała a ja chyba bałabym się takim podłączanym do odkurzacza.

Dziewczyny mające termin na początku czerwca czy Wy już spakowałyście torbę do szpitala?? Położna na SR mówiła że już czas najwyższy !! :o Dzisiaj zebrałam rzeczy które spakuję do torby w jedno miejscie i mam wiele wątpliwości np. ile pampersów bierzecie do szpitala? Całą paczkę 43 sztuki? czy może to za dużo? a te podpaski bella mama, teraz dopiero zobaczyłam że one są bez kleju.. :( myślicie że będą się trzymały do tych majtek jednorazowych/siateczkowych? a no i ile bierzecie podkładów seni? przepraszam że tyle pytań ale jakoś nie jestem pewna czy dobre ilości pakuję :/
    Ja torbe spakuje na początku maja, myślę że miesiąc przed to rozsądne wyprzedzenie. Wezmę jedną paczkę pieluch, tak zwanych "new born" z dziurką na gojący sie pępek- jeszcze ich nie kupiłam ale zamierzam. Podpaski poporodowe bella poleciła mi kolezanka, nie wiedziałam że nei mają kleju...

3i49zbmhdvaalxch.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    napisz do sprzedawcy , jak to nie pomoże to napisz do allegro

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrumek wrote:
    bez majtek w szpitalu?? A jak np. do toalety iść? wszystko się zachlapie :D
    Podobno można-jak chinka, drobnymi kroczkami, z wkładką między nogami;P Ale jako ze dla mnie to też niepojęte to zamierzam jednak przynajmniej do przechodzenia używać siatkowych. Jak M ostatnio je zobaczył to stwierdził, że wyglądają prawie jak koronkowe :P

BrumBrumek, karolinka85 lubią tę wiadomość

Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha :D to jutro zakupię te seksi majteczki :D

Inesicia lubi tę wiadomość

‹‹ 884 885 886 887 888 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ