WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my zrezygnowaliśmy ze szkoły rodzenia. Nie byliśmy z niej zadowoleni, ja się nudziłam a mąż miał ubaw :) No i zaważyło to że wczoraj odwołali zajęcia. Olaliśmy to i pójdziemy za żywioł, a co nie będę wiedzieć to Was podpytam :)

Podkłady i całą resztę zamawiałam canpola w gemini. W ogóle to kilka dupereli w koszyku a 500 zł mi wyszło, myślałam że będzie sporo mniej a tu zonk...

Mamy z Wwy gdzie kupujecie stacjonarnie bieliznę? Ja mam swój ulubiony sklep, ale tam płacę za stanik po 200 zł i o ile mogę sobie na jeden taki do karmienia pozwolić, to na trzy już mowy nie ma. A moje cycki niby jakieś wielkie nie są ale za to okropnie ciężkie i grawitacja robi swoje, więc muszę mieć coś na dobrym stelażu :D :D

Sista isofix to ta baza pod fotelik tak? żeby można było łatwiej wpinać? My tego nie kupujemy bo nasz fotelik jest z dolnej półki cenowej i chyba nawet tego nie ma w opcji. A nawet jakby miał to byśmy sobie darowali, bo szkoda nam kasy ale myślę że jak ktoś dużo planuje jeździć to fajna sprawa :)
    Zmałpuje Twój aspirator bo też taki chciałam kupić, a ten jest widzę całkiem fajny i cena rozsądna :)

Hmmm ciekawe ile ja jeszcze przytyję...gin mi powiedział ze śmiechem, że toleruje jeszcze maks 5 kg więc zobaczymy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 19:01

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie mam wózka. Zdążymy jeszcze :D

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista my kupiliśmy bazę isofix. Jak dla mnie Maluch może mieć mniej zabawek i gadżetów, ale jeśli chodzi o bezpieczeństwo to postanowiliśmy w nie zainwestować. Nigdy nie wiadomo co się może wydarzyć.
    Rozalia niestety z biustonoszem do kamienia nie pomogę bo ostatnio bieliznę kupowałam albo na kontri.pl albo w sklepie stacjonarnym 300 km od Wawy przy okazji odwiedzin rodziców. Niestety nie znalazłam do tej pory sklepu w stolicy gdzie byłyby przystępne ceny więc obawiam się, że i teraz przyjdzie mi kupować na kontri.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 19:11

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista, my kupiliśmy bazę do fotelika. Jest znacznie wygodniej bo tylko klik klik i fotelik wpięty a poza tym na nierownościach fotelik zmienia swoje położenie a w bazie jest stabilnie. No ale wiadomo kto co lubi. :-)

wnidt5odau6o2x80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też używamy mocowanie isofix przy foteliku Bartka i dla Julki kupiliśmy bazę maxi cosi z takim systemem montażu. Dużo jeździmy, wiec bezpieczeństwo na pierwszym miejscu.

Co do podkładów poporodowych kupiłam babyono.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam biustonosz w Kapphalu, mają duży wybór :)

• Sista Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uważajcie na biustonosze do karmienia Canpola. Ja teraz nosze biustonosze 80C, no to zamówiłam do karmienia 80D. No i przymierzylam, ledwo sie dopina i cycki ledwo mieszczą :) Tak wiec numeracja jest duzo zaniżona, ale zostawię sobie, bo planuje karmić prze rok, to moze pózniej sie przyda.
    Isofixa chyba nie kupie, bo fotelik do tego jest cięższy, a ja to potem wtargnąć na drugie piętro muszę z Olga oraz z siatkami w drugiej ręce :) Jak sie dobrze pozapina, to bezpieczeństwo to samo. A ja jeszcze samochodu nie mam i moze sie okazać, ze system isofix do tego co kupie nie pasuje. No a samochodu nie zaczęłam jeszcze szukać i mi dziś M. uświadomił, ze najwyższa pora kupować, bo potem z dużym brzuchem lub Olga bedzie słabo.
    U mnie na wózek dostałam od mamy, wczoraj przyszedł przelew :) Wiec starczy na wózek i elektroniczna nianie z tv :):)

Rozalia lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz młody nie będzie miał ani gadżetów ani nadmiaru zabawek, chyba że dostanie coś w prezencie. Inesica bezpieczeństwa nie kupisz, oczywiście możesz je zwiększyć ale akurat baza isofix nie zwiększa bezpieczeństwa o czym jest mnóstwo arytkułów choćby w internecie. Bardziej zgodzę się z Gosią że jest to po prostu super wygodne dla rodzica i bardziej stabilne dla malucha.

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ pędzicie ze stronami. Już zapomniałam co chciałam odpisać. Ale wspieram we wszystkich troskach <3
    Sama za to dziś mam jakąś chandre.
    Wczoraj byłam na wizycie i wyszłam niepocieszona więc nie bardzo miałam humor opisywać. Ogólnie z dzieckiem okej, szyjka okej ale faktycznie wyszły mi te hemoroidy. Dostałam na to maść. Wczoraj odczuwałam dyskomfort ale dziś to już koszmar tak mnie tyłek boli. Normalnie nie wiem co ze sobą zrobić bo stać za bardzo nie mogę bo bolą nogi potem puchną a potem w nocy napinają mi się łydki. Siedzieć też nie bardzo bo tyłek... leżeć też słabo bo zaraz zgaga łapie. Więc osiągnęłam level ekstremalnie hard o.O

Żeby było mało to moje dziecko jest albo mega akrobatą albo lekarz u którego byłam jest frajerem (przepraszam za określenie ale dziś mam jakieś nerwy). W każdym razie w usg III trymestru wpisał mi ułożenie główkowe wiec moja radość była ogromna bo chcialam rodzić sn (mi sie co prawda wydawało bardziej 'skośne' ale z lekarzem się kłócić nie będę w końcu lekarz chyba wie lepiej?). A po wczorajszej wizycie mój gin prowadzący mówi że dziecko leży poprzecznie i że on nie wierzy że był glowkowo bo jest za duży i by tej głowy już nie dał rady podnieść i tamten lekarz wpisał źle. I sama nie wiem czy mam wyjatkowego akrobate czy tamten lekarz konował? I sobie myślę że niechby nie daj boże zaczął się poród przedwczesny, daje w szpitalu ostatnie usg, oni patrzą ulozenie okej i kaza rodzić naturalnie. A przy ulozeniu poprzecznym sie nie da. Wiec i mi mogloby sie cos stac i dziecku. Wiecej sie na usg do tego lekarza nie zapisze. Ech.

Na pocieszenie wstawilam dzis pierwsze pranie ciuszków. Okazuje się że mam ich całkiem sporo :) jak juz popiore, poprasuje i poukladam w komodzie to będę pakować torbe do szpitala i uzupelniac ostatnie wyprawkowe braki. A później mogę rodzić :)

I doszłam do wniosku że nie ważne już jak dziecko przyjdzie na swiat najwazniejsze zeby zdrowe. Jak sie nie obróci to trudno. Bedzie cc i może moj zadek nie zostanie zmasakrowany bo wtedy hemoroidki mialabym do leczenia operacyjnego.. będzie co ma byc.

Dobra, juz nie smęce. Udanego weekendu! :)

Scintilla lubi tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Ja kupiłam biustonosz w Kapphalu, mają duży wybór :)

Byłam już u nich i niestety nie pasował mi żaden, a raczej cycki miałam koło pępka :D

Sista lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my nie mamy łózeczka

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 21:07

• sss Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Ja wrocilam po szkole rodzenia. Co do plynow do higieny intymnej powiedxiala ze najlepiej stosowac to co przed porodem po potem skora bardziej wrazliwa i moze cos uczulc. Pisze na lezaco sorki ....

No i nie zrobilam zadnych zakupow bo brzuch mi sie mega spinal co chwile i maly wypychal ze nie moglam kroku zrobic i sie wystraszylam szybko do auta i lezakuje.. Chyba po moim myciu podlog juzprzechodzi. Czekam az maz kolacvje zrobi ale chyba musze sama sie ruszyc bo on cos na polu robi...

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • Dada Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    a gdzie do lekarza w Gdyni chodzisz?
    zrobiłaś mi ochotę na pizze może jakaś mała zamówię ;)wiem ze puste kalorie ale trudno uwielbiam takie fastfoody jak pizza czy kebab

Agawera ja do gina na ul.zwinisławy

A1984 co to za lekarz...bez przesady ,mam znajome co 20kg przytyły i nikt im nic nie mowil.

Widziałam Leoncja :) wazy 1250g i ma głowę o tydz większa....ale tym sie nie mam przejmować...
    Mam zacząć brać zelazo i jeszcze jakies tabletki sorbiten ?ktoras moze bierze cos takiego?

nenette, Sista, Scintilla lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam wózek i łóżeczko już dawno .. łózeczko kupił mąż małej na gwiazdkę jak byłam w 14 tc :)

staników nie mam , piżam i szlafroka i to dla mnie najgorszy zakup !!!

piżamy chce na allegro ale nie wiem jak trafic z rozamirem i to odkładam na konieć :o

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly78 wrote:
    Zyrcia, w stacjonarnym Kappahlu kupiaś te staniki? kurcze, nawet nie wiedziałam, że mają karmniki, muszę się przejść do nich.

my też jeszcze nie mamy łóżeczka i wózka
    Tak :) hm też ma fajne ;)

wózek zamawiamy w przyszłym tygodniu, a łóżeczku w sklepie jest na miejscu więc po 20tym mam zamiar kupić jak już będę miała je gdzie wstawić ;)

lilly78 lubi tę wiadomość

• Dada Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam jeszcze nic ,wiec albo bede wracać do tych stron z Waszymi wypowiedziami albo zarzucę ponownie temat,zreszta niektóre z Was juz beda po porodzie wiec powiedzą co sie przydaje a co nie...

U mnie podobnie z wózkiem i dziadkami ...

A ja nie moge mieć izofiks bo auto nie przystosowane :/

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj M dzis do mnie na lotnisku mowi,ze dziwnie tak zostawia kobietę w ciazy ,a przyjedzie i przedstawię mu syna w nowym mieszkaniu do ktorego przeprowadzę sie za 3 tyg..... Same nowości

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swędzące łydki mogą być objawem cukrzycy ciążowej?

3i49zbmhdvaalxch.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie strasznie boje że mój M. nie zdąży z pracy jak sie zacznie i zostanę sama a nie chce :( a pracuje na kopalni więc nie ma możliwości wyjadzu jak tylko mi sie zamarzy :(

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 886 887 888 889 890 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ