Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Rozalia no to nieźle, słyszałam też coś wcześniej o tym ordynatorze, ale nie przypuszczałam, że tak zdziera.
Co do wizyt, własnie zadałam to pytanie mojej ginekolog, od kiedy będą wizyty co 2 tygodnie. Zobaczymy co odpiszenoooo muszę się ruszyć w końcu na ten spacer, a tu od forum sie oderwać nie mogę
Zaczęłam się zastanawiać na sesją brzuszkową ... ostatni dzwonek chyba, bo już duża się robiętzn. od dawna się robię, ale jest już chyba coraz gorzej hehe
-
Alorrene13 wrote:hejka wszystkim
Ładny dziś dzionek, trzeba się ruszyć dziś na spacer, wczoraj zostałam w domu to zanudzałam się szczerze mówiąc ...
Joasiu śliczny duży brzusio, chyba Julka ma tam sporo miejsca do latania, dlatego tak intensywnie czujesz ruchy
Agata współczuję swędziawki, sama tak miałam na nogach to wiem co czujesz, a co dopiero szyja i głowaTo co teraz? dermatolog czy alergolog? Ja Ci mogę polecić tylko to co mi dermatolog przepisała jak miałam swędzące i czerwone uda, mogę spisać, bo mam to gdzieś w systemie medicover...
Dziewczyny właśnie chcę się zapisać na USG 3D ale zastanawiam się czy babka medica czy Agatowa. Skoro i tak musze zapłacić, to stwierdziłam, że daruję sobie medicover. Wiem, że Agatowa ma trudne przypadki więc może lepiej ta babka. Nie byłyście chyba tam, czy któraś może mi doradzić ? Ja do tej pory miałam wszystko w gratisie w Medicover, to mój pierwszy wydatek medyczny, więc w sumie cieszę się i tak
Miłego Dnia !!! -
agawera wrote:pewnie to pytanie już było jak często chodzicie do lekarza ? chodzi mi czy którejś zwiększyła się częstotliwość wizyt bo ponoć po 34tc powinno się chodzić częściej
-
Alorrene13 wrote:Rozalia no to nieźle, słyszałam też coś wcześniej o tym ordynatorze, ale nie przypuszczałam, że tak zdziera.
Co do wizyt, własnie zadałam to pytanie mojej ginekolog, od kiedy będą wizyty co 2 tygodnie. Zobaczymy co odpiszenoooo muszę się ruszyć w końcu na ten spacer, a tu od forum sie oderwać nie mogę
Zaczęłam się zastanawiać na sesją brzuszkową ... ostatni dzwonek chyba, bo już duża się robiętzn. od dawna się robię, ale jest już chyba coraz gorzej hehe
On podobno też robi cc na "na żżyczenie" ale ja go sobie od razu darowalam ze względu na koszt kosultacji.
Też chciałam taką sesję ale czuję się mega nieatrakcyjnie i w końcu odpuścilam. Zrobię za to małemu noworodkowa i już gadalam z panią fotograf -
nick nieaktualnyAlorrene13 wrote:Wow Zyrcia... zapomniałam napisać wczoraj: Podziwiam Cię za wzorową postawę! Pogratulować
Na zdjęciu masz takie włosy ciemne
myślałam że masz jaśniejsze
nie farbuję , nie suszę, w zasadzie tylko się czeszę
musze zrobić w końcu jakieś zdjęcia, ale tu nie mam warunków, bo przez pokoje wala się sterta kartonów więc pochwalę się brzucholem za jakiś czas
Co do prześcieradeł, ja mam na razie jedno bawełniane, nie kupuję frotte, bo śpię teraz na takim i szlak mnie trafia, że jest takie szorstkie i nie miłepoza tym gorąco mi na takim więc i sobie jeszcze muszę zakupić i jeszcze z 1-2 dla Leona
Ja wydałam na wizyty 880 zł, a w zasadzie chodzę tylko na NFZ -_- ale jak podliczę ile wydałam na leki to też się ładna sumka uzbiera -_- a Zus mi wypłaca jakieś ochłapy, teraz dostałam 1100 zł i wydaje mi sie, że za mało, ale nie ogarniam tego już -
nick nieaktualny
-
CaneCorso wrote:Dziewczyny, na allegro jest info ze uzytkownik rp_77 nic od 2011 roku nie sprzedaje...czy to na pewno ten?
Gosia82. lubi tę wiadomość
-
Cześć Brzuchatki, co za piękny dzień!
Lilianko - cieszę się niezmiernie że rośniecie i wszystko idzie w dobrą stronę! Mam nadzieję że w Twojej głowie też trochę spokojniej
Agawera - trzymam kciuki żeby się Dzieciaczek zechciał trochę podtuczyć! No ale czytając nasze forum widzę że te pomiary z USG to taki trochę pic na wodę...
Zyrcia - szczerze podziwiam i gratuluję obywatelskiej postawy!
Nenette - gratuluję udanego USG, a cukrami się nie przejmuj, masz tu sztab specjalistek
Joasia super zdjęcia ciążowego apartamentu, śliczny masz ten brzusio!
Alorrene13 - dzięki za porady odnośnie swędziawki, dziś jakby lepiej (tak samo z siebie). Zacznę chyba od przerzucenia się na proszki do prania dla niemowląt bo ja jednak mam skłonności do alergii więc może za silna chemia. Co do USG - ja bym wybrała Agatową, wiem że tak głównie ciężkie przypadki ale a) kasa idzie na hospicjum b) wg mnie są bardzo profesjonalni i dokładni. Co do babka medica - nie byłam więc się nie wypowiem, ale pewnie wybrałaś najlepszą opcję! Udanych fotek!
Któraś pytała o zaparcia, u mnie zawsze działa:
- kawa na czczo (wiemmmm, niezdrowo na maxa)
- kilka kiwi na czczo
Ja byłam dziś u gina i trochę wkurzona wyszła (tudzież wytoczyłam się). Mam 8,5 / 9 kg na plusie - wg mojego gina za dużo i mam do końca ciąży przytyć nie więcej niż 2 kg i się pilnować bo cytuję "po porodzie będzie tragedia". Wagę z przed ciąży mam w normie więc nie startowałam z nadwagą. No kurde jak ja mam to zrobić? 2 kg przez 10 tygodni? Powiedział że mam mniej jeśćAhaaaaaaaa.
Co do wizyt powiedział że widzimy się ostatni raz w 34 tyg (nie wiem czemu ostatni), potem w 36 USG, a od 34 mam co tydzień wpadać na KTG.
Nic mi nie doradził ze swędzeniem - tyle tylko że mam zmienić kremy / proszki.
Także Słodkie Mamy - zaczynam Wam zazdrościć tej stojącej w miejscu wagi, chyba też muszę chociaż częściowo się przestawić na taką opcję.Joasia:), Alorrene13 lubią tę wiadomość
-
A1984 jestesmy na tym samym etapie..a na poprzedniej wizycie 31marca mialam +9kg
przeciez to nie jest duzo.. Rozumiem jakbys miala nadwage przed ciaza..ale Ty przeciez chudzinka jestes
wiec nie wiem czemu sie czepia wagi
?
A1984 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgata ja wczoraj powiedziałam diabetolog, że przytyłam ok 7kg to stwierdziła, że spokojnie mogę jeszcze przytyć, a wręcz powinnam. Gin też mówił, że to raczej mało. Myślę, że Twoje 8,5-9 to normalnie. Oczywiście nie jestem lekarzem ale nawet patrząc tu na forum to nie przytyłaś dużo.
Mnie też wszystko swędzi, dziś w nocy spać nie mogłam, tak mnie nogi swędziały. Próby wątrobowe też mam ok. Tak myślę czy to właśnie proszek nie zaczął mnie uczulaćA1984, nadine24 lubią tę wiadomość
-
Dzięki za wagowe info Dziewczyny, też się zdziwiłam co się dziś przyczepił bo wcześniej nie komentował wagi. Pamiętam tylko że na pierwszej wizycie mi powiedział że przy moim wzroście i budowie zaleca przytycie 8-12 kg.
No ale jak teraz przytyję więcej to trudno, nie mam zamiaru się głodzić ale fakt że słodycze i podjadanie orzeszków mogę sobie spokojnie darować -
Agata na twoim miejscu nie sluchalabym tego lekarza,jakieś bzdury gada!! To niby za dużo,przecież ty chudzina jesteś. Także jedz normalnie i się nie przejmuj. Ja mam 11na+ też mam się pilnować ale ja przed ciąża też szczupła nigdy nie byłam. Najśmieszniejsze jest to że odkąd nie chodzę na spacery waga stoi w miejscu,czyli jakieś 4tyg
dziwne to ale generalnie się cieszę
A1984 lubi tę wiadomość
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
Macie z tymi lekarzami ja to chyba na jakis skarb trafilam. Nigdy nie komentowal mojej wagi, pewnie w normie. Pamieytam jak moja kolezanka jakos po 30 tygodniu byla u niego i wtedy go znaiepokoila waga ale byla tez opuchnieta wiec na oddzial ja skierowal. Pamietam bo z nia lezalam tylko ja w 6tygodniu.
Ja wizyt nie liczylam i lekow tez nie. Ale ja naszczescie nie place duzo bo 70.zl za wizyte z usg ( za usg nigdy nie liczy a powinien) wiem ze genetycze tez malo dawalam bo raz 100 a potem 150. Moj przyjmuje naszczescie tez na nfz przy szpitalu i tam zawsze mi skierowania na badania wypisyuje wiec za free. Ale ostatnio pielegniarki sie pytaly czy zamierzam tu przychodzic bo ja zadko i wogole. Co je to obchodzi place skladki place mi sie nalezy. Zawsze wpadam bez umowione wizyty ale tak robi tam polowa lasek a nasz lekarz i tak przyjmuje.
Ja mam wizyte 15.04 potem za 3 tygodnie i juz potem wizyta co 2 tygodnie a ktg co tydzien. Ktg z wizyta kosztuje mnie tylko 10 zl + 70 wizyta a samo ktg 30 zl. Jeszcze 10 zl za polozna.
Nie liczylam i wole tego nie robic.
Kiedys jak chodzilam gdzie indziej to kazda wizyta 150 a pamietam ze na pierwsze badania ciazowa wydalam ok 400 zl bo prywatnie .....
Musze isc do okuilisty oczywisice prywatnie bo na nfz to sie nie doczekam. A tak mi ostatnio wzwankuja ze szok chyba ta alergia bo sie nasilila. Czuje kazdy kurz ble.....Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm