Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Sista na wakacje będzie rok odkąd pracuję w tej firmie. Więc jeszcze przed ciążą zaczęłam.
A co do kontroli to nie wierzyłam, że dadzą mi spokój widząc co się dzieje w koło z tymi kontrolami. Ale nie sądziłam, że pracując przez 7 miesięcy będąc w ciąży będą chcieli podważyć wiarygodność mojej pracy. ehWiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 20:27
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 16:37
dorcia8919, BrumBrumek, sss, maglic, Joasia:), Z., nenette, karolinka85, Scintilla lubią tę wiadomość
Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94🎉 (3.05)
93🎉(29.05)
92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: ?
3 wizyta: ?
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
Ja tak pytam, bo pracuje od marca 2014, ale jak na razie cisza z ZUS (nie zapeszam). Moze dlatego, ze mnie zasiłek wypłaca pracodawca. Kurcze, strasznie Ci współczuje
W momencie najwiekszych wydatków, wstrzymują kasę
Ciekawe czy wypłaca przed narodzinami Maleństwa, czego nie zycze
-
Witaj .aś.
maglic ja mam wizytę w przyszły piąte więc dopiero wtedy będę coś wiedzieć. Ciekawe czy już na tej wizycie gin pobierze ten wymaz na paciorkowce czy będzie czekał do następnej.
Mimo tego, że smaruję brzuszek regularnie 2 razy dziennie to obawiam się, że zaczynają się pojawiać rozstępy. A tak było pięknie. -
Sista właśnie masz ten komfort, że płaci pracodawca. Dobrze, że mamy oszczędności to z nich za wszystko będę kupować. Zobaczymy, może się uwiną szybciej niż myślę
ach ta moja naiwna nadzieja. Jeśli wypłacą w czerwcu na początku to będzie dobrze. Zobaczymy co czas pokaże.
-
Też jestem ciekawa kiedy dostanę piewrwszą wypłatę z zusu, bo kontrola trwa w najlepsze. Na zwolnieniu jestem od końca stycznia. Za pierwszy miesiąc zwolnienia zapłacił pracodawca a jak przyszło na wypłatę z zusu, to kontrola. Wszystko odbywa się drogą pocztową na zasadzie bzdurnych pytań, które właśnie jak u droci mają za zadanie udowodnić że pracowałam i czy nie chcę od nich kasy wyłudzić. Patologia normalnie. Tylko że u mnie zarówno ja, jak i pracodawca dostaliśmy pisma o wszczęściu postępowania dlatego jestem zdziwiona że u dorci nie ma żadnej informacji.
Sista to możesz spać spokojnie jak płaci pracodawcaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 20:41
-
Dziewczyny, współczuje
Ja sobie tego nie wyobrażam, mam kredyt we franku na moje mieszkanie i gdyby mi tak wstrzymali wypłatę, to po dwóch/trzech miesiącach byłabym bankrutem. Pomimo oszczędności
Wiem, ze M. by mi pomógł, ale zawsze byłam niezależna finansowo, a to jest jak ubezwłasnowolnienie
-
A teraz z innej beczki. Czy znacie jakaś książkę lub strone www z jadkospisem dla karmiącej matki? Szukam na internecie i zgłupiałam, bo widze na obiad kapuśniak, albo kompot z wiśni. A na innej stronie jest napisane, ze stronimy od kapusty i owoców pestkowych (nawet w kompocie). Chodzi mi nie o reguły żywieniowe, ale przykładowe jadłospisy na cały dzien. Tak byłoby mi łatwiej robić listy zakupow dla M.
-
No ja właśnie teraz powoli się tak czuję...Za większość rzeczy płaci mąż, ratę kredytu też on spłaca i tylko mam nadzieję że ten zafajdany urząd się ogarnie i wypłaci mi kasę przed narodzinami małego.
Sista mi diabetolog mówił że po porodzie mogę ciągnąć dietę cukrzycową, ale konkretnego jadłospisu nie mam i wolałabym jednak jeść bardziej po ludzkuWiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 21:09
-
[QUOTE=
powiedzcie mi jeszcze , mam materac gryka - kokos . Z jednej strony czuć takie sianko pod ręką a z drugiej twarde...
powiedzcie mi którą stroną ma dziecko na nim leżeć bo nie wiem[/QUOTE]
Tez mam materace gryka-kokos. Na początek kładziemy na tej twardszej stronie - kokos, a potem na gryke podobno jak dziecko zaczyna wstawać.
Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
Dorcia dziwi mnie ze pracodawca nic nie dostal. Ja np nie miqlam zadnego pisma tylko firma dostala co ma przygotowac jakie papiery i prezes moj sie z nimi umowil przekazal dokumenty odpowiedzila na gupkowate pytania. Poczym nie mieli sie do czego doczepic , protokol i po sprawie. Ja pracuje 6 lat w firmie. A takie listowne wyjasnianie to glupie bo mozna sobie pisac i pisac. Tez czekalam 2 miesiace na kase wkoncu zadzownilam i wyplacili..
Jak widac Zus zawsze potrafi zaskakiwac...
Co do okulisty zobaczymy jak moje oczy i mam nadzieje ze jednak bedzie porod naturalny..Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm -
Wolałabym, żeby osobiście zrobili kontrolę, ale u nas mają ponad 60 km i zauważyłam, że wolą wysyłać pisma z prośbą o dowody. Jak dla mnie głupota, bo to może trwać w nieskończone, ale skoro mogą to robią takie cyrki, byle by później wypłacić. Naczytałam się sporo o kontrolach, więc nic mnie chyba już nie zdziwi. Tyle dobrego, że nic poza rachunkami bierzącymi nie musimy płacić. Bo tak jak Wy macie kredyty to już całkiem bym nie wydoliła z kasą i z tymi opóźnieniami. Porażka na maxa. Zostały mi raptem dwa miesiące do porodu, wydatków coraz więcej, a oni sobie jaja robią ehh...
No dziś rozmawiałam z szefem i oni żadnego pisma nie mają. zdziwiłam się nieco, bo bardziej spodziewałabym się że oni dostaną niż ja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 21:42
-
nick nieaktualnyWidzę, ZUS znów dał o sobie znać, bardzo wam współczuję brak kasy w takim momencie to nic przyjemnego
Sista ja też szukam info na temat diety, w necie są niestety sprzeczne informacje. Rozmawiałam z dwoma koleżankami i jedna radziła aby na początku jeść samo gotowane mięso, zupy bardzo delikatne bez soli, veget i kostek, omijać rzeczy które powodują wzdęcia by nie zaszkodzić dziecku druga nie zaleca diety bo sama jej nie wprowadziła gdy karmila i dziecku nic nie było! Ja dla spokoju na samym początku wybiorę opcję od pierwszej koleżanki
-
witam was dziewczyny nigdy sie nie udzielalam ale potrzebuje w tej chwili pomocy .... jestem 30 tyg ciazy polezalam troszke w wannie i od kad wyszlam straszne mam bole brzucha i w pochwie gdy tylko prubuje wstac z luzka w wannie wylecialo jakiegos sluzu ze mnie jak myslicie co robic pomuzcie
-
Witam się ze szpitala. Niestety mam tylko tel i nie nadrobię wszystkiego co naskrobałyście ;(
Niestwty moja głupia szyjka zaszalała w ciągu dwuch tygodni się wew rozwarła i trzyma tylko szew ;( miałam 34 mm a jest 16/17 mm. Dziś 1 dawka sterydów i wlew czegoś na f prEciw skurczom których dostałam ze stresu .