X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Dada Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek mam podobnie z budzenie się na plecach....

Agata mam nadzieje ,ze pogoda dopisuje i,ze czujesz się cudownie.

Truskaweczka wszystkiego co najzdrowsze :)

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    Witam się dziewczynki i Tym razem to ja się pochwalę że dzisiejszego dnia 26 lat temu przyszłam na świat:) i kolejny roczek strzelił mi do kalendarium wiec czuję się jak by nie było starawo :)
    Pozdrawiam i życzę miłego weekendu :)
    Sto lat,sto lat :-) wszystkiego maj...

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ania to może być rwa kulszowa taki ból nad pośladkiem,też tak kilka razy miałam. Nie wydaje mi się że nospa ci w tym pomoże. Mi to samo się pojawiało i przechodziło.

Po przeszukaniu info w necie, też mi się wydaje, że może to być rwa. Niestety pisali, że może przejść dopiero po porodzie :( Oby przeszło, bo utrudnia mi to chodzenia..

• maglic Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Turskaweczko - wszystkiego czego tylko zapragniesz :*

Nenette - gratuluje udanej wizyty :) jak Ty to robisz, że leżąc masz takie ładne cukry ? Ja dzisiaj zeżarłam kromke, poszłam z psem, posprzątałam i 112 -.- nie lubię tego.

Mikolay - odpoczywaj kochana, wierzę że wszystko będzie dobrze :) szyja się wydłuży :*

Gosiu - gratuluje 8 miesiąca :) teraz to już czas będzie mijał jak z bicza :)

Ja dzisiaj od rana jakaś nie w humorze - pewnie to kwestia pogody. Miała być wiosna, a nie wiem co to jest :/ zimno i beznadziejnie. Humor odbija się na cukrach... :/ co jeszcze potęguje u mnie wewnętrznego wnerwa.

Żeby przeszło.

/ Aniu - u mnie taki ból nad pośladkiem skończył się kolką nerkową. Bolało jak cholera, chodzić nie mogłam, leżeć. Na początku tylko mnie łapało i puszczało. Po jakimś tygodniu zaczęło się piekło.. :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 10:11

ukdytv73la1h903i.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko - Baranku nasz - spełnienia najskrytszych marzeń, zdrowia, szczęścia, zadowolenia z męża i Maleństwa :) Oby dzien dzisiejszy i każdy następny był najpiękniejszy w Twoim życiu !!! Ściskam urodzinowo :):):)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko, sto lat, sto lat i spełnienia wszystkich marzeń i tego najważniejszego, zdrowego dzidziusia :)

Mikolay trzymaj się dzielnie, kroplowką opanuja skurcze i mam nadzieje ze to starczy jeszcze na te pare brakujących tygodni :)

Sama mam podobna sytuacje, na szczęście skurczy brak. Chociaż wczoraj pojechalam z mężem tylko na chwileczke do sklepu żeby zamówić wózek. Zawsze decyzja o wyjściu musi być bardzo dokładnie przemyślana żeby jak najmniej chodzić. No ale pani w sklepie była tak powolna ze myslalam ze zaraz wezme od niej ta kartkę i sama wypelnie... Wiec trochę trwało. Jak wrocilam to miałam wrażenie ze mi się brzuch zaczął napinac, przeczytałem jeszcze newsy tu na forum i mowie ze chyba tez mam skorcze ale to chyba Mała się rozpychala w jakiejś nowej pozycji bo brzuch się mocno i dosc czesto naciagal. Poszlam spać i dziś juz jest ok i Maja kopie jak zawsze ;)

U nas tez juz kawał roboty za nami :)

qbpsuxey0bei_t.jpg

Miłego dnia dziewczyny !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 10:20

Joasia:), Scintilla, Z., karolinka85, angel-84, nenette, Truskaweczka250, Rozalia, gosi_a, Inesicia, Finezja lubią tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczynki,
    Co do spania, to Olga jest ułożona po prawej stronie i uwielbia jak śpię na tym boku. Jak sie przekręcam na lewy bok, gdzie jest M. robi sie niewygodnie i boli brzuch :)
    Rano wskoczyłam na wage i nadal 16 na plusie, utrzymuje sie juz od dwóch tygodni. Juz mi M. obiecał pomoc przy ich gubieniu, bedzie zostawał z Olga jak bede chodziła na fitness i basen :)
    O pogodzie to mi nawet nie piszcie :( W czwartek kupiłam i posadziłam kwiatki. No i one cały czas w tych doniczkach i w kartonie w salonie stoją, bo nad ranem jest 0 stopni. Poczekam jeszcze kilka dni, zanim mi balkon przyozdobią.

Agata - zycze Ci aby ten dzien był najcudowniejszym dniem w Twoim życiu !!! Kolejny taki juz niebawem, jak przywitasz Borysa :):):)

Miłego dnia Dziewczynki :):):)

Scintilla, Joasia:), karolinka85, nenette lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Kochane za życzenia oby się wszystkie spełniły:)<3 <3 :)

karolinka85, Joasia:) lubią tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry weekendowo :) ja po wczorajszym dniu padłam, najpierw usg, później wizyta koleżanek i spać poszłam ok 1 - dziś ledwo się obudziłam ;)

Truskaweczko wszystkiego najpiękniejszego, spełnienia marzeń :)

Scintilla wrzucę fotkę, już wczoraj chciałam, ale przez tel coś mi nie wychodzi. Muszę z tym poczekać aż M mi odda tableta :)

Maglic moje cukry nie takie cudowne, wczoraj po pomidorówce 142 yyyy chyba zaszalałam z ryżem, niby pełnoziarnisty ale powinnam zjeść go pewnie dużo mniej..

Agatko trzymam kciuki żeby Wasz ślub był taki jak sobie wymarzyłaś, żeby było pięknie :)

• agawera Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś spróbuje sie zameldować w Gdynii (okazało się że nas stały meldunek sie skończył w listopadzie ) i okaże sie czy włascicielka musi przy tym być bo według niej nie że wystarczy mi uwawa jak jest na stałe

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka wszystkiego najlepszego :)

A ja dziś nie dość że pół nocy nie spałam to jeszcze obudziłam się z takim pieczeniem w pochwie , że najchętniej siedziałabym w misce z zimną wodą :) po długiej długiej przerwie znowu się przypałętały grzybki chyba :/ po konsultacji smsowej z ginem, na szczęście mogę użyć globulki które mam w domu - macmiror.
    Nie pamiętam dokładnie która z Was, ale chyba któraś ich używała? Przez ile dni je aplikowałyście? Mam 6 szt. i mam nadzieję, że taka kuracja wystarczy :)

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj byłam taka nie w sosie, unikałam męża żeby mu nie nawrzucać bo mnie wkurzał :D

Dziś za to humor lepszy, zimno ale chociaż słonko jest.

Truskawcia 100 lat i wiecznej radości z pociechy :)

Sista do połowy maja mogą być przymrozki, więc jeśli to coś co przemarza, to jeszcze postoi w kartonie...

Ja się wzięlam za ogród. Powoli, małą łopatką przekopuję wielgachny kompostownik, no ale nie mam pomocy bo mąż dłubie pokoik dla Radka (oświetlenie póki co, ale może jutro zagruntujemy ściany pod malowanie...
    Mam nadzieję do wieczora skończyć, żeby mieć fajną ziemię pod sadzenie roślin za 2-3 tygodnie...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka wszystkiego najlepszego!!!!! Sto latek!!!

Mikolay trzymam kciuki za szyjkę i maluszka,mam nadzieje e wytrzyma i będzie wszystko dobrze..

Nenette my jesteśmy w tym samym tygodniu i mój ważył w środę 1507g i było w normie i nawet z usg wyszło ze jest tydzień większe. Co lekarz co usg inne normy.

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry!

Truskaweczka sto lat!

Agata udanego ślubu i nocy poślubnej!

Mikolay trzymaj się, powodzenia!

U nas pogoda nijaka, leniwa dość. Choć w sumie od kilku dni mam leniwe :P zaraz kawka i ogarnięcie chaty.
    Miłego dnia

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sss wrote:
    Nenette my jesteśmy w tym samym tygodniu i mój ważył w środę 1507g i było w normie i nawet z usg wyszło ze jest tydzień większe. Co lekarz co usg inne normy.

Sss moja wczoraj dokładnie 1506g i niby 2 dni starsza (tak wychodzi od początku). Mi też mówią, że w normie tyle, że nie w tej górnej, a bliżej średniej..wczoraj była w 45 centylu wiec ciut poniżej średniej, nie wiem jak oni to liczą ;)

• Sista Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa - to sa pelargonie pnące. M. wspomniał rano, ze przymrozki sa przy gruncie, a nasz balkon na drugim pietrze. Wiec poczytam na necie co robić i chyba je zainstalujemy jutro na balkonie :)
    U nas lenistwo, założyłam sobie, ze dziś kończę Język niemowlat, bo jestem w połowie ;)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, u mnie noc spokojna i tylko jedno siku :) Rano obskoczyliśmy zakupy w tesco, cukiernie i teraz bierzemy się za sprzątanie bo o 15 wpadają znajomi. Pogoda niestety nie rozpieszcza, ale mnie humor poprawia kopiący synek a sloneczko w końcu też zawita na dłużej :) Nenette gratuluję pozytywnej wizyty:) Mnie gin mówił że dziecko może nagle zacząć szybko przybierać więc pewnie Twoja mała jeszcze trochę na siebie wrzuci albo będzie drobną kobietą :) A co do cukrów to u mnie ryż odpada w każdej postaci, ostatnio odstawiłam też makaron pelnoziarnisty i chleb zytni bo mi cukier szedł w górę. Aktualnie jem chleb bez mąki, takie cudo wynalazlam i cukry w normie :)
    Truskaweczko najlepszego, lekkiego porodu i spelnienia marzeń :) Ależ u czerwcówek dużo kwietniowek ;) Miłego dnia!

Truskaweczka250, nenette lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    Hej dziewczynki, u mnie noc spokojna i tylko jedno siku :) Rano obskoczyliśmy zakupy w tesco, cukiernie i teraz bierzemy się za sprzątanie bo o 15 wpadają znajomi. Pogoda niestety nie rozpieszcza, ale mnie humor poprawia kopiący synek a sloneczko w końcu też zawita na dłużej :) Nenette gratuluję pozytywnej wizyty:) Mnie gin mówił że dziecko może nagle zacząć szybko przybierać więc pewnie Twoja mała jeszcze trochę na siebie wrzuci albo będzie drobną kobietą :) A co do cukrów to u mnie ryż odpada w każdej postaci, ostatnio odstawiłam też makaron pelnoziarnisty i chleb zytni bo mi cukier szedł w górę. Aktualnie jem chleb bez mąki, takie cudo wynalazlam i cukry w normie :)
    Truskaweczko najlepszego, lekkiego porodu i spelnienia marzeń :) Ależ u czerwcówek dużo kwietniowek ;) Miłego dnia!

Pieczesz sama? :> może tez bym spróbowała, ale ja to antytalent kulinarny. Pieke tylko schab na obiad xD i cukry ładne? :D

ukdytv73la1h903i.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadine24 wrote:
    Truskaweczka wszystkiego najlepszego :)

A ja dziś nie dość że pół nocy nie spałam to jeszcze obudziłam się z takim pieczeniem w pochwie , że najchętniej siedziałabym w misce z zimną wodą :) po długiej długiej przerwie znowu się przypałętały grzybki chyba :/ po konsultacji smsowej z ginem, na szczęście mogę użyć globulki które mam w domu - macmiror.
    Nie pamiętam dokładnie która z Was, ale chyba któraś ich używała? Przez ile dni je aplikowałyście? Mam 6 szt. i mam nadzieję, że taka kuracja wystarczy :)
    Kochana ja stosuje macmiror..sa 2 opakowania jedno 8szt drugie 12szt..ja mam to wieksze.. Dzis wezme juz 6szt.i powiem szczerze ze jeszcze od czasu do czasu cos zapiecze..ehh mam nadzieje ze jak skoncze cale opakowanie to bedzie ok ;)

nadine24 lubi tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pewnie ten ryż mnie załatwił ;) chleb mam ok, dziś na śniadanie 2kromki z jajkiem (robiłam test czy moge jajko rano) i warzywami i cukier 72, jak na czczo..

‹‹ 935 936 937 938 939 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ