X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadine mi na infekcje kazali brać macmiror przez 12 dni, ale może jak szybko zaatakujesz to te 6 sztuk da radę ;)

nadine24 lubi tę wiadomość

• Muniek Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki jakie będziecie używać chusteczki nawilżające dla bobasa?myślałam nad pampers,ale na tym blogu sroka nie mają dobrych opini. No i ile jeszcze kupujecie tych najmniejszych pieluch? Już nie raz o tym było,ale wybaczcie moje zaniki pamięci są straszne :-P

Nadine ja ostatnio dostałam na grzybka maść z Clotrimazolem,po 4dniach już praktycznie nie czułam pieczenia,a muszę powiedzieć że było bardzo źle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 13:16

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maglic wrote:
    Pieczesz sama? :> może tez bym spróbowała, ale ja to antytalent kulinarny. Pieke tylko schab na obiad xD i cukry ładne? :D

Nie no kupuję :P ja jestem beztalencie kucharskie pod prawie każdym względem :) Ale widziałam przepisy na ten chleb w necie, wiec jeśli się pokusisz to daj znać, może i ja spróbuję wtedy upiec :)

Ja będę używać właśnie pampers chyba że młodego uczulą. Generalnie już sobie te blogi darowalam, bo zwariować szło że to złe, to niedobre, to ma fatalny skład itp itd... Pupa Mikołaja zweryfikuje wszystko ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 13:14

Muniek, maglic lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, mam jeszcze masc macmiror , to będę się nią dodatkowo wspomagać :) a w razie czego , jak kuracja 6 dniowa nie pomoże to odwiedzę lekarza :) masakra , tyle czasu miałam juz spokój ,a tu nagle przywaliło tak że mam dość :/

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa Muniek właśnie a propos Twojej szyjki, ja też mam tylko 1,5cm (tzn miałam 2tyg temu, przy pessarze mi nie mierzyli już) i zamierzam wytrwać do 36tc minimum :P damy radę, kto jak nie my :)

maglic, Muniek, Sista lubią tę wiadomość

• gosi_a Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek ja kupiłam chusteczki Hipp i zamierzam jeszcze Dady. Pampersy sensitive mam 2 małe paczki i chcę jeszcze kupić jedną paczkę Dady. Dokupi się w razie czego :-)

Muniek lubi tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadine24 wrote:
    Truskaweczka wszystkiego najlepszego :)

A ja dziś nie dość że pół nocy nie spałam to jeszcze obudziłam się z takim pieczeniem w pochwie , że najchętniej siedziałabym w misce z zimną wodą :) po długiej długiej przerwie znowu się przypałętały grzybki chyba :/ po konsultacji smsowej z ginem, na szczęście mogę użyć globulki które mam w domu - macmiror.
    Nie pamiętam dokładnie która z Was, ale chyba któraś ich używała? Przez ile dni je aplikowałyście? Mam 6 szt. i mam nadzieję, że taka kuracja wystarczy :)
    Ja miałam Macmiror. Gin mówił żeby stosować przez 12 dni, ale przy wypisywaniu recepty nie zaznaczył jak duże ma być opakowanie, a farmaceutka powiedziała, że w takim przypadku może sprzedać mi tylko opakowanie z 8 globulkami. Na szczęście te 8 pomogło. Ale jeśli to dopiero początek infekcji to może i 6 da radę.
    Co do chusteczek to wczoraj w Rossmanie nabyłam Huggis natural care (3 opakowania za 14.99).
    Przy tak zimnym wietrze wybrałam się na spacer bez nauszników i obawiam się, że w najbliższych dniach pewnie to odchoruję. Tyle lat walki z bólem ucha i niczego głupi człowiek się nie nauczył. Zobaczymy. Może akurat nic mi nie będzie.
    I jeszcze efekt mojego spaceru czyli nie mogłam się oprzeć i znów weszłam do szmateksu;P Ale to już ostatni raz;P
    ttdmjj6tkyq1_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 13:50

nadine24, Sista, karolinka85, Scintilla lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak racja z tymi blogami :-) ja w sumie pierwszy raz wczoraj tam zajrzałam i szczerze to tylko mi mętlik w głowie zrobiło. Nie będę już tego czytać zdam się na intuicje,a faktycznie jak coś będzie nie tak to zawsze można kupić inne.

Nenette masz krótką szyjke ale masz ten pessar,on ci tam to wszystko trzyma. Mnie nawet czegoś takiego nie zaproponowali :-\ no ale leżę i odpoczywam bo nic innego nie mogę już zrobić. Ale masz rację damy radę ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 13:49

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • maglic Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia - jak coś uda mi się zmajstrować to dam znać :D :) / chociaż wątpie w to czy będzie mi się chciało :D bo dopadł mnie etap - nicniechcenia i leżenia, mam nadzieję że tak nie będzie do końca ciąży? :O

Co do pampersów ja wybrałam Dady, chusteczki też :D jak nie przypasują to kupię inne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 13:57

ukdytv73la1h903i.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosi_a wrote:
    Muniek ja kupiłam chusteczki Hipp i zamierzam jeszcze Dady. Pampersy sensitive mam 2 małe paczki i chcę jeszcze kupić jedną paczkę Dady. Dokupi się w razie czego :-)

Ja tez stawiam na te marki. Zobaczymy czy się hipp i dada sprawdzi. Generalnie co ma mniej dodatków to lepsze, a pampersowe husteczki bardzo intensywnie pachną.

gosi_a lubi tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko Wszystkiego Najlepszego :-)

Co do szczypania, mnie też zaczęło coś szczypać, ale bardziej wargi sromowe niż tam w środku. Mam w razie co globulki. Brałam antybiotyk i pomyślałam że od tego ale też zmienilam wkładki i tak skumałam że może od tych wkładek. Od 2 dni nie używam wkładek i chodzę po domku w tych majtkach poporodowych i przechodzi :-) chyba uczuleniowe to miałam.
    Wogóle od paru dni mam strasznie powiększoną bożene :-) zauważyła któraś z Was takie cos? :-)

I przylazła straszna zgaga :-( ehhhh pali jak w paszczy smoka wawelskiego :-)

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • maglic Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Truskaweczko Wszystkiego Najlepszego :-)

Co do szczypania, mnie też zaczęło coś szczypać, ale bardziej wargi sromowe niż tam w środku. Mam w razie co globulki. Brałam antybiotyk i pomyślałam że od tego ale też zmienilam wkładki i tak skumałam że może od tych wkładek. Od 2 dni nie używam wkładek i chodzę po domku w tych majtkach poporodowych i przechodzi :-) chyba uczuleniowe to miałam.
    Wogóle od paru dni mam strasznie powiększoną bożene :-) zauważyła któraś z Was takie cos? :-)

I przylazła straszna zgaga :-( ehhhh pali jak w paszczy smoka wawelskiego :-)

U mnie Bożena wygląda jak wielki hamburger ;) więc nie jesteś sama :D

kasika8303, karolina0522 lubią tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Tak wracajac Do zabombonow to moja siostra mi powiedziala ze koty dusza dzieci i przegryzaja tetnice..i lepiej zebym sie pozbyla Kota.hm nie wiem gdzie ona sie chowala Ale chyba nie przyznam sie ze pod jednym dachem mielosmy dziecinstwo ;-)

Muniek Co za plyn kupijesz Tu w de Do prania.Bo ja kupilam persil sensitiv bo innego nie znalazlam.
    I pijesz juz jakas cherbate na laktacje albo bedziesz pila? Gdzie to mozna kupic?

Wogole to ostatnio mam Zakaz jedzenia czekolad ,choc cukier mam dobry.i ostatnio zle sie czulam zmiezyli mi cukoer i mialam 77 ,powiedzieli ze troche za nisko ?? Jak to jest?

Jesli chodzi o spanie to ja nie potrafie spac na boku, jak poloz e się na lewy bok to odrazu maly kopie nóżkami i muszę odwrócić się .najlepiej na wzak.lekarz mówi że każda ciąża znajdzie sobie dobrą pozycję do leżenia.a więc leze na wznak oblozona poduchamy.

Wogole to ja już chce za miesiąc dzieciatko już mieć...

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym bardziej porównała do pieroga ;)))

Sista lubi tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam awaryjnie paczkę jedną paczkę chusteczek tesco loves baby , cenowo nie wychodzi najlepiej ale podobno mało chemii :)

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek - co do chusteczek, ja zakupiłam Johnson&Johnson, akurat była promocja za 4-pak 16zl. Niedaleko moich rodzicow jest Netto, wiec tam zakupiłam chusteczki polecane przez Soroke (3,99zl za 80sztuk). Podobnie jak z pieluchami, chce używać dwóch rodzajów, aby nie uzależnić Olgi od jednej marki ;)
    Co do pieluch - to jedynek mam 33 Pampers Białe oraz 86 Pampers zielone. Jak na razie mam jednej firmy, bo udało mi sie drapnąć mega okazje.

Kasika - moja Bożenka od poczatku ciazy jest duzo bardziej ukrwiona. Teraz to taki soczysty hamburger ;) Wrażliwa maksymalnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 14:43

kasika8303 lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się boję nawet zaglądać między nogi :D

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek ciebie puścili ze szpitala z szyjką 1,3 ?
    Nenette a tobie podawali sterydy dla bombla?
    Ja dostaje info proszę być dobrej myśli i wytrzymać 2 tyg.
    Mała waży już 1500 g i mam nadzieję, że dotrwamy do 1800-2000 g

b4ipuen.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zakupiłam chusteczki Tami w Rosmanie, na SR dostałam małą paczkę pampersów, kupiłam małą paczkę pieluch pampersów sensitve które zabiore do szpitala. Mam zamiar jeszcze kupić duże opakowanie pieluch Dada.

Sista lubi tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to moja Bożenka widzę standardowo się powiększyła :-)

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
‹‹ 936 937 938 939 940 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ