X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 21:10

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

• karolinka85 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadine24 wrote:
    Dzięki dziewczyny, mam jeszcze masc macmiror , to będę się nią dodatkowo wspomagać :) a w razie czego , jak kuracja 6 dniowa nie pomoże to odwiedzę lekarza :) masakra , tyle czasu miałam juz spokój ,a tu nagle przywaliło tak że mam dość :/
    Kochana ja nigdy nie mialam problemu z infekcjami a teraz w ciazy to juz chyba 4 jak nie lepiej.. :( ale to tez wina luteiny..bo wszystko podraznia mi w srodku :( i tez szczerze mam dosc..bo jak nie piecze to swedzi :( ehh
    Ja dam rade tylko zeby synkowi one nie zaszkodzily w zaden sposob..

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ostatnio tez dopada zgaga a nigdy jej nie mialam. Zjadlam kiwi i jabko i zobaczymy.

Ja zakupilam husteczki pampers sentisive i pampersy tez 2 paczki jedynke i 2 dwojek.

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja @ Bożena " też papuśna sie zrobiła :)

A ja w ramach zmiany tematu zakupów w e-smyku kupiłam wyprawkę ale dla Bartusia do pierwszej klasy. Jest akurat promocja na szkolne artykuły. Bartek jest fanem transformersa, a teraz jest dostępna cała seria artykuł szkolnych z tym motywem. Bartek szczęśliwy bo wszystko bedzie z Optimus prime :) A w sierpniu taki asortyment albo nie dostępny i ceny *2 .

Mąż w pracy, chłopaki grają na Xbox' sie, a ja po porcji tortu leżakuje. Jeszcze zamarze o takich czasach ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 15:18

Scintilla, nenette, Sista lubią tę wiadomość

• maglic Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly78 wrote:
    Truskaweczko, wszystkiego najlepszego!! Szczęśliwego i spokojnego doczekania czerwca

a mi wyszły ketony w moczu i leukocyty powyżej normy :/ nie podoba mi sie to i nie do końca wiem co to oznacza, ale nic mnie nie swędzi, nic nie boli, zobaczę co ginka w poniedziałek na to

Lilly - wiem po sobie, że ketony wyłażą w cukrzycy gdy za mało się zje albo wypije. ;) Pij dużo wody żeby przepłukać drogi moczowe i będzie ok. :D mój ginekolog nie zwraca uwagi na ketony.. według niego w ciąży mogą się trafić.

ukdytv73la1h903i.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w urzędzie byłam załatwiłam tylko myślałam że w 2 miejscach można mieć meldunek stały a tu nie ma takiej opcji wiec w dowodzie mam Gdańsk a czasowy do 04,2020 roku

infekcje mam dalej po zrobieniu toalety porannej po jakiejś chwili znowu schodzi ze mnie śluz beżowy a najciekawsze jest to że nic nie swędzi nie boli i muszę chodzić z podpaska bo mam uczucie mokrości :(

też będę musiała na wrzesień mieć wyprawkę dla Wery mam nadzieję że będzie taka mała jak w tym roku
    Asie masz już jakiś spis rzeczy potrzebnych , Wera na mikołaja dostała paczuszkę z my little pony i ustaliliśmy że zostawimy ja do 1 klasy :)albo kupie to co było potrzebne do zerówki mam nadzieje że listę jeszcze mam

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brrrrr... nie było mnie w domu może z 20 minut a zmarzłam jakbym co najmniej przez 8 godzin rozdawała Ulotki na ulicy.

Pampersy kupiłam 2x33 Premium Care 1 ... jak już będę w szpitalu i będę znała wagę maluszka to poproszę aby M. nakupował z różnych Firm po 1 opakowaniu i będę testować :)
    Chusteczki mam 2x Cleanic Sensitive ( były w dobrej promocji 1 paczka za 2,90) nie chcę kupować więcej bo spróbuję podmywać pupcię przegotowaną wodą i wacikami .... a kupić chusteczki koło siebie to nie kłopot :)

W ogóle zauważyłam ostatnio, że lubię w ciąży "wąchać chemię" o.O ... dziwnie to brzmi ale uwielbiam np zapach prania ... a jak się kąpię lubię powąchać gąbkę, którą się myję o.O ... no ale ja nigdy nie byłam do końca normalna :/

Ciekawe co u Stokrotki - czy jej potwierdzili tą cholestazę i zostawili w szpitalu - odezwij się kochana jak nas podczytujesz!

nenette, karolinka85 lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • agawera Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    W ogóle zauważyłam ostatnio, że lubię w ciąży "wąchać chemię" o.O ... dziwnie to brzmi ale uwielbiam np zapach prania ... a jak się kąpię lubię powąchać gąbkę, którą się myję o.O ... no ale ja nigdy nie byłam do końca normalna :/

mnie odrzuca od chemi i tyk zapachów nawet perfumów czy dezodorantów

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    mnie odrzuca od chemi i tyk zapachów nawet perfumów czy dezodorantów

mnie odrzuca właściwie jedynie od fajek ... dziwne bo kiedyś sama popalałam i nigdy nie był to kłopot ... właśnie się obawiam bo za 2h mam wizytację kilku palaczek i mam nadzieję, że nie zrobią mi z domu popielniczki i będą umiały się powstrzymać ... w przeciwnym razie będę musiała szukać miejsca do noclegu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 16:25

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • szczesliwamama Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie we wtorek byla wizyta i wszystko niby ok ,krew etc,ale mocz znowu zly i biore duomox przez tydzien ;/ 6 maja ostatnia wizyta i juz moja gin miala kombinowac z okluista dla mnie by bylo cc ale okazalo sie ze maly jest poprzecznie ulozony i 20 maja juz skierowanie na cc :)

Scintilla, Joasia:), karolinka85 lubią tę wiadomość

88c5skjocwzv43pd.png[/url]
  • agawera Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    mnie odrzuca właściwie jedynie od fajek ... dziwne bo kiedyś sama popalałam i nigdy nie był to kłopot ... właśnie się obawiam bo za 2h mam wizytację kilku palaczek i mam nadzieję, że nie zrobią mi z domu popielniczki i będę umiały się powstrzymać ... w przeciwnym razie będę musiała szukać miejsca do noclegu :D

mam astme wiec staram sie nie przebywac tam gdzie dym mój nie pali a teściowa wychodzi z pokoju jak chce zapalić

Scintilla, Sista lubią tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIKOLAY wrote:
    Muniek ciebie puścili ze szpitala z szyjką 1,3 ?
    Nenette a tobie podawali sterydy dla bombla?
    Ja dostaje info proszę być dobrej myśli i wytrzymać 2 tyg.
    Mała waży już 1500 g i mam nadzieję, że dotrwamy do 1800-2000 g

Mikolay mnie nikt nie proponował nawet szpitala, powiedzieli, że wskazanie byłoby przy silnych skurczach. Mi skurcze wyciszali na IP i do domu. Tobie pewnie robili wlew z fenoterolu, oby poskromił skurcze raz na zawsze. Sterydów na płucka też mi nie dawali. 2tyg temu przy zakładaniu pessara gin mówił, że zobaczymy jak szyjka zareaguje i wtedy będzie rozważał sterydy. Szyjka trzyma, więc zdecydował, że na razie nie ma co. Mam się tylko wnikliwie obserwować i jakby co to od razu na IP. Nie martw się, dasz radę wytrzymać te 2tyg, a myślę, że nawet i dłużej. Marcia ma chyba i krótką szyjkę i rozwarcie i trzyma się już długi czas dzielnie :) W którym szpitalu leżysz?

Aaa no i zobacz jaka duża jest Twoja mała :) moja waży tyle samo, a jest 2tyg starsza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 16:28

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Moja @ Bożena " też papuśna sie zrobiła :)

A ja w ramach zmiany tematu zakupów w e-smyku kupiłam wyprawkę ale dla Bartusia do pierwszej klasy. Jest akurat promocja na szkolne artykuły. Bartek jest fanem transformersa, a teraz jest dostępna cała seria artykuł szkolnych z tym motywem. Bartek szczęśliwy bo wszystko bedzie z Optimus prime :) A w sierpniu taki asortyment albo nie dostępny i ceny *2 .

Mąż w pracy, chłopaki grają na Xbox' sie, a ja po porcji tortu leżakuje. Jeszcze zamarze o takich czasach ;)

Mój mąż by sie z Twoim Bartusiem dogadał. Transformersy wymiatają no a Optimus Prime to już szał :-) x boxem niepogardzi i ps4 ;-)

Joasia:) lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pieprzę... laski... wybiłam/skręciłam sobie kciuk...
    Nawet nie wiedziałam ze to fizycznie możliwe...

Zaczęłam inwentaryzowac rzeczy do szpitala i tak siedze na podlodze, wyciagam rzeczy z szuflady oparta o jedna rękę... zmieniłam środek ciężkości, oparłam się całym ciężarem na jednej dłoni i jak mi nie strzeli coś w tej ręce... kciuk pod nienaturalnym kątem (udało mi się go wstawić w staw z powrotem)... wyję od kwadransa, dłoń w wodzie z lodem spuchnięta, piszę na klawiszach jedną ręką... mąż totalnie nie przejęty, stwierdził że do porodu się zagoi... ;/

Joasia:) lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam materac gryka - kokos.Dziewczynki która srona jest dla maluszka ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 16:40

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa to sie urządziłaś :/ ja bym jechała na pogotowie jak palec spuchnięty ..

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale co mi zrobią? normalnie robi się rtg ale przecież ja nie mogę mieć ;/ palec wskoczył na miejsce więc został mi altacet i woda z lodem...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi :-) faktycznie też nie będę za dużo tych pieluszek jedynek kupować bo nie wiem jaki synuś się urodzi,a mąż zawsze może kupić.

Mikolay jak byłam w szpitalu,to było prawie 4tygodnie temu moja szyjka miała 2,5cm. Tyle że musiałam tam być bo dostawalam antybiotyk na bakterie. Przy okazji dali mi też te sterydy na płucka. Dopiero jak w czwartek byłam na kontroli u swojej lekarki okazało się że szyjka tak bardzo się skróciła. Ale nie było mowy o szpitalu. Mam leżeć i też właśnie obserwować. Dziś zaczęłam 33tc więc chociaż jak te 3tygodnie jeszcze wytrzymam to będę szczęśliwa :-)

Orchidea ja kupiłam właśnie ten persil,bo moja szwagierka go też używała i małej nic nie było. A ostatnio jak pralam pierwszą turę ubranek to strasznie ładnie pachniały,podoba mi się ten zapach. Zobaczymy czy młodemu też to spasuje. Herbatki jak na razie żadnej nie pije,ale zamierzam. Tak na wszelki wypadek kupię sobie. Są w rossmannie np.taka z hipp http://www.rossmannversand.de/produkt/311672/hipp-mama-bio-stilltee.aspx

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika no to po Amelce przyjdzie czas na takiego " Bartusia " ;) No pewno Twój mąż, jak każdy facet dogadał by sie z moimi chłopakami :) Kuba za to fan driftu i filmów z serii " Szybcy Wściekli " Mój mąż kilka młodzieńczych lat jeździł w rajdach samochodowych ( na co,nie ukrywam mnie uwiódł ) przekazał w genach samochodowe uwielbienie chłopakom. Och jak dobrze, że teraz bedzie dziewczynka :)

Nieukowa, oby ból kciuka szybko minął. Polubiłam za postawę męża, męższczyzni potrafią wesprzeć ciężarną żonę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 16:55

• agawera Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Ale co mi zrobią? normalnie robi się rtg ale przecież ja nie mogę mieć ;/ palec wskoczył na miejsce więc został mi altacet i woda z lodem...

pewnie poleci ci to co mnie jak bolały biodra i farmacełta polecił kompres który można włożyć do kuchenki podgrzać go albo włożyć do lodówki

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
‹‹ 937 938 939 940 941 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ