Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nadine24 wrote:Dzięki dziewczyny, mam jeszcze masc macmiror , to będę się nią dodatkowo wspomagać
a w razie czego , jak kuracja 6 dniowa nie pomoże to odwiedzę lekarza
masakra , tyle czasu miałam juz spokój ,a tu nagle przywaliło tak że mam dość
ale to tez wina luteiny..bo wszystko podraznia mi w srodku
i tez szczerze mam dosc..bo jak nie piecze to swedzi
ehh
Ja dam rade tylko zeby synkowi one nie zaszkodzily w zaden sposob.. -
nick nieaktualnyMoja @ Bożena " też papuśna sie zrobiła
A ja w ramach zmiany tematu zakupów w e-smyku kupiłam wyprawkę ale dla Bartusia do pierwszej klasy. Jest akurat promocja na szkolne artykuły. Bartek jest fanem transformersa, a teraz jest dostępna cała seria artykuł szkolnych z tym motywem. Bartek szczęśliwy bo wszystko bedzie z Optimus primeA w sierpniu taki asortyment albo nie dostępny i ceny *2 .
Mąż w pracy, chłopaki grają na Xbox' sie, a ja po porcji tortu leżakuje. Jeszcze zamarze o takich czasachWiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 15:18
Scintilla, nenette, Sista lubią tę wiadomość
-
lilly78 wrote:Truskaweczko, wszystkiego najlepszego!! Szczęśliwego i spokojnego doczekania czerwca
a mi wyszły ketony w moczu i leukocyty powyżej normynie podoba mi sie to i nie do końca wiem co to oznacza, ale nic mnie nie swędzi, nic nie boli, zobaczę co ginka w poniedziałek na to
Lilly - wiem po sobie, że ketony wyłażą w cukrzycy gdy za mało się zje albo wypije.Pij dużo wody żeby przepłukać drogi moczowe i będzie ok.
mój ginekolog nie zwraca uwagi na ketony.. według niego w ciąży mogą się trafić.
-
w urzędzie byłam załatwiłam tylko myślałam że w 2 miejscach można mieć meldunek stały a tu nie ma takiej opcji wiec w dowodzie mam Gdańsk a czasowy do 04,2020 roku
infekcje mam dalej po zrobieniu toalety porannej po jakiejś chwili znowu schodzi ze mnie śluz beżowy a najciekawsze jest to że nic nie swędzi nie boli i muszę chodzić z podpaska bo mam uczucie mokrości
też będę musiała na wrzesień mieć wyprawkę dla Wery mam nadzieję że będzie taka mała jak w tym roku
Asie masz już jakiś spis rzeczy potrzebnych , Wera na mikołaja dostała paczuszkę z my little pony i ustaliliśmy że zostawimy ja do 1 klasy :)albo kupie to co było potrzebne do zerówki mam nadzieje że listę jeszcze mam -
Brrrrr... nie było mnie w domu może z 20 minut a zmarzłam jakbym co najmniej przez 8 godzin rozdawała Ulotki na ulicy.
Pampersy kupiłam 2x33 Premium Care 1 ... jak już będę w szpitalu i będę znała wagę maluszka to poproszę aby M. nakupował z różnych Firm po 1 opakowaniu i będę testować
Chusteczki mam 2x Cleanic Sensitive ( były w dobrej promocji 1 paczka za 2,90) nie chcę kupować więcej bo spróbuję podmywać pupcię przegotowaną wodą i wacikami .... a kupić chusteczki koło siebie to nie kłopot
W ogóle zauważyłam ostatnio, że lubię w ciąży "wąchać chemię"... dziwnie to brzmi ale uwielbiam np zapach prania ... a jak się kąpię lubię powąchać gąbkę, którą się myję
... no ale ja nigdy nie byłam do końca normalna
Ciekawe co u Stokrotki - czy jej potwierdzili tą cholestazę i zostawili w szpitalu - odezwij się kochana jak nas podczytujesz!nenette, karolinka85 lubią tę wiadomość
-
Scintilla wrote:W ogóle zauważyłam ostatnio, że lubię w ciąży "wąchać chemię"
... dziwnie to brzmi ale uwielbiam np zapach prania ... a jak się kąpię lubię powąchać gąbkę, którą się myję
... no ale ja nigdy nie byłam do końca normalna
mnie odrzuca od chemi i tyk zapachów nawet perfumów czy dezodorantów -
agawera wrote:mnie odrzuca od chemi i tyk zapachów nawet perfumów czy dezodorantów
mnie odrzuca właściwie jedynie od fajek ... dziwne bo kiedyś sama popalałam i nigdy nie był to kłopot ... właśnie się obawiam bo za 2h mam wizytację kilku palaczek i mam nadzieję, że nie zrobią mi z domu popielniczki i będą umiały się powstrzymać ... w przeciwnym razie będę musiała szukać miejsca do nocleguWiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 16:25
-
u mnie we wtorek byla wizyta i wszystko niby ok ,krew etc,ale mocz znowu zly i biore duomox przez tydzien ;/ 6 maja ostatnia wizyta i juz moja gin miala kombinowac z okluista dla mnie by bylo cc ale okazalo sie ze maly jest poprzecznie ulozony i 20 maja juz skierowanie na cc
Scintilla, Joasia:), karolinka85 lubią tę wiadomość
[/url]
-
Scintilla wrote:mnie odrzuca właściwie jedynie od fajek ... dziwne bo kiedyś sama popalałam i nigdy nie był to kłopot ... właśnie się obawiam bo za 2h mam wizytację kilku palaczek i mam nadzieję, że nie zrobią mi z domu popielniczki i będę umiały się powstrzymać ... w przeciwnym razie będę musiała szukać miejsca do noclegu
mam astme wiec staram sie nie przebywac tam gdzie dym mój nie pali a teściowa wychodzi z pokoju jak chce zapalić
Scintilla, Sista lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMIKOLAY wrote:Muniek ciebie puścili ze szpitala z szyjką 1,3 ?
Nenette a tobie podawali sterydy dla bombla?
Ja dostaje info proszę być dobrej myśli i wytrzymać 2 tyg.
Mała waży już 1500 g i mam nadzieję, że dotrwamy do 1800-2000 g
Mikolay mnie nikt nie proponował nawet szpitala, powiedzieli, że wskazanie byłoby przy silnych skurczach. Mi skurcze wyciszali na IP i do domu. Tobie pewnie robili wlew z fenoterolu, oby poskromił skurcze raz na zawsze. Sterydów na płucka też mi nie dawali. 2tyg temu przy zakładaniu pessara gin mówił, że zobaczymy jak szyjka zareaguje i wtedy będzie rozważał sterydy. Szyjka trzyma, więc zdecydował, że na razie nie ma co. Mam się tylko wnikliwie obserwować i jakby co to od razu na IP. Nie martw się, dasz radę wytrzymać te 2tyg, a myślę, że nawet i dłużej. Marcia ma chyba i krótką szyjkę i rozwarcie i trzyma się już długi czas dzielnieW którym szpitalu leżysz?
Aaa no i zobacz jaka duża jest Twoja małamoja waży tyle samo, a jest 2tyg starsza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 16:28
-
Joasia:) wrote:Moja @ Bożena " też papuśna sie zrobiła
A ja w ramach zmiany tematu zakupów w e-smyku kupiłam wyprawkę ale dla Bartusia do pierwszej klasy. Jest akurat promocja na szkolne artykuły. Bartek jest fanem transformersa, a teraz jest dostępna cała seria artykuł szkolnych z tym motywem. Bartek szczęśliwy bo wszystko bedzie z Optimus primeA w sierpniu taki asortyment albo nie dostępny i ceny *2 .
Mąż w pracy, chłopaki grają na Xbox' sie, a ja po porcji tortu leżakuje. Jeszcze zamarze o takich czasach
Mój mąż by sie z Twoim Bartusiem dogadał. Transformersy wymiatają no a Optimus Prime to już szałx boxem niepogardzi i ps4
Joasia:) lubi tę wiadomość
-
Ja pieprzę... laski... wybiłam/skręciłam sobie kciuk...
Nawet nie wiedziałam ze to fizycznie możliwe...
Zaczęłam inwentaryzowac rzeczy do szpitala i tak siedze na podlodze, wyciagam rzeczy z szuflady oparta o jedna rękę... zmieniłam środek ciężkości, oparłam się całym ciężarem na jednej dłoni i jak mi nie strzeli coś w tej ręce... kciuk pod nienaturalnym kątem (udało mi się go wstawić w staw z powrotem)... wyję od kwadransa, dłoń w wodzie z lodem spuchnięta, piszę na klawiszach jedną ręką... mąż totalnie nie przejęty, stwierdził że do porodu się zagoi... ;/Joasia:) lubi tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi
faktycznie też nie będę za dużo tych pieluszek jedynek kupować bo nie wiem jaki synuś się urodzi,a mąż zawsze może kupić.
Mikolay jak byłam w szpitalu,to było prawie 4tygodnie temu moja szyjka miała 2,5cm. Tyle że musiałam tam być bo dostawalam antybiotyk na bakterie. Przy okazji dali mi też te sterydy na płucka. Dopiero jak w czwartek byłam na kontroli u swojej lekarki okazało się że szyjka tak bardzo się skróciła. Ale nie było mowy o szpitalu. Mam leżeć i też właśnie obserwować. Dziś zaczęłam 33tc więc chociaż jak te 3tygodnie jeszcze wytrzymam to będę szczęśliwa
Orchidea ja kupiłam właśnie ten persil,bo moja szwagierka go też używała i małej nic nie było. A ostatnio jak pralam pierwszą turę ubranek to strasznie ładnie pachniały,podoba mi się ten zapach. Zobaczymy czy młodemu też to spasuje. Herbatki jak na razie żadnej nie pije,ale zamierzam. Tak na wszelki wypadek kupię sobie. Są w rossmannie np.taka z hipp http://www.rossmannversand.de/produkt/311672/hipp-mama-bio-stilltee.aspx
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
nick nieaktualnyKasika no to po Amelce przyjdzie czas na takiego " Bartusia "
No pewno Twój mąż, jak każdy facet dogadał by sie z moimi chłopakami
Kuba za to fan driftu i filmów z serii " Szybcy Wściekli " Mój mąż kilka młodzieńczych lat jeździł w rajdach samochodowych ( na co,nie ukrywam mnie uwiódł ) przekazał w genach samochodowe uwielbienie chłopakom. Och jak dobrze, że teraz bedzie dziewczynka
Nieukowa, oby ból kciuka szybko minął. Polubiłam za postawę męża, męższczyzni potrafią wesprzeć ciężarną żonę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 16:55
-
Nieukowa wrote:Ale co mi zrobią? normalnie robi się rtg ale przecież ja nie mogę mieć ;/ palec wskoczył na miejsce więc został mi altacet i woda z lodem...
pewnie poleci ci to co mnie jak bolały biodra i farmacełta polecił kompres który można włożyć do kuchenki podgrzać go albo włożyć do lodówki