X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • agawera Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia to ja też robie takie sałatki nazywam je sałatka lodówkowa czyli to co lodówka oferuje ;)

gosi_a lubi tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    CaneCorso sorry przypomnialo mi sie ...
    Ja czasami ale rzadko kupuje rzeczy w takich wynalazkach jak okazik.pl i tak bylo w przypadku tych spodni. Już nie ma pewnie tego okazika bo to bylo jakis czas temu.... Pozdro :)
    Dzięki, czyli nie ma sensu żebym szukała, ale naprawdę świetne spodnie :-)
    Wyglądasz w nich rewelacyjnie. Aha i dzięki za rady z olejkiem ze słodkich migdałów, smaruję nim ciało a od 37 tygodnia zaczynam masowanie krocza. Jeśli dzidzia wyjdzie do 6.czerwca będzie superowo

Alorrene13 lubi tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Korzystajac z okazji ze umiem juz zmniejszac zdjecia chcialabym pochwalic sie moim pierwszym najwiekszym szczesciem.
    Oto Zuza szczesliwa bo mogla ubrac do przedszkola nowe kalosze i wziac parasolke

1t33h0.jpg
    Słodka dziewczynka, wygląda pięknie! I mówi Ci to kobieta, która (spodziewając się córki) nie lubi różowego koloru- doceń :-)

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagrzmiało, chwilkę popadało i znowu cisza, ale dziwna pogoda ;)
    CaneCorso dzięki, niewiele było widać na zdjęciu tych spodni a ty tak wypatrzyłaś, są takie cieniutkie bawełniane imitacja jeansu, a zakończenia z miękkiej tkaniny dresowej, gdzieś pewnie trafisz jakieś fajne ;)
    Ja już nie kupuję nic ciążowego, za krótki czas do użytkowania ;)
    6.06 w sobotę było by dla mnie idealnie ;) ;) ;)

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny napada mnie coś w stylu ... mam za mało rzeczy dla dziecka i buszuję na allegro, ale muszę się powstrzymać bo to bez sensu :P

syy26iyeeuly3wjb.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do herbatek to jakiś hipp albo coś w tym stylu może być ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was :)
    Ja dzisiaj od rana na pełnych obrotach. Byłam w lab.oddać krew i mocz, bo w czwartek wizyta. Potem kawka z przyjaciółką, zakupy i przygotowanie obiadu. Przed chwilą wyszedł Kuby rehabilitant, wiec od teraz w planach odpoczynek.

Lilianko bardzo sie cieszę, że pobyt w szpitalu przyniósł dobre wieści. Malutka rośnie, przybiera i oby tak dalej. Wszystkie tu kciuki trzymamy i wierzymy, że będzie dobrze.,

Ja do szpitala mam 3 koszule i 1 piżamę.

Jeżeli chodzi o kosz na zużyte pieluszki to mieliśmy przy Bartku. Więcej nie kupie, bo sie nie sprawdził. Pieluchy z siku ok ale pieluchy z kupą były koszmarne. Niby podczas wkładania do kosza pampers był zawijany jak cukierek, tylko ze po dwóch dniach opróżnianie kosza odbywało sie na balkonie. Smrud był okropny. Mąż tez bardzo wrażliwy na zapach wiec sie skusiliśmy. Bartek urodził sie w marcu gdzie nie ma upałów. Męczyliśmy sie z gadżetem jakiś miesiąc. Potem kupiłam woreczki na zużyte pieluszki a jest ich spory wybór, pachną i neutralizują zapach.

Taki mieliśmy
    5frgo7bdgb55_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 17:10

Z., Viola, Alorrene13, nenette, Scintilla lubią tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do ubrania maluszka do domu to choćby nie wiem jaki upał ubiorę w cieńki ale długi rękawek :) przewiduje pajacyk :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Z. Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zakupiłam te woreczki :) będę takie zawinięte pampki wyrzucać do plastikowego kosza i codziennie go opróżniać po całym dniu więc chyba nie powinno być źle z nieprzyjemnymi zapachami :)

Joasia, podziwiam za energię, mi już powoli brakuje i jakiś leń się wkrada. Może jeszcze siły mi wrócą :)

Joasia:) lubi tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • agawera Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    co do herbatek to jakiś hipp albo coś w tym stylu może być ?

tak ale ekspresowe nie granulowane chyba że chcesz aby dziecko piło duzo cukru

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze już sama nie wiem jakie zakupić te herbatki :/

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia poczekaj kupisz po porodzie :) Położna napewno doradzi co warto kupić. Spokojnie :)
    Ja z zakupem czekam :)

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wyjście też przewiduję ubrać małą w pajacyka, ale tak naprawdę zobaczę co poradzi mi położna. A do szpitala wezmę ze 4 sztuki bodzików z krótkim rękawem, 3 pajacyki, 2 czapeczki, skarpetki, może body z długim. A jak będę czegoś potrzebować to zawsze M może przywieźć.
    Jednak udało mi się dziś skończyć prasowanie. Zostaje tylko upranie pokrowca na materac (ale póki co jeszcze go nie mamy) i przy okazji upranie 3 maskotek. Szafka Małej już zapełniona więc nic już nie kupuję. Chyba mamy wszystko. Wczoraj przy okazji szukania jakiejś sukienki dla siebie w szmateksie, znalazłam cieniutki śpiworek, w sam raz na lato i zapłaciłam za niego 1,90zł ;)
    Herbatek żadnych nie kupuję, bo nie zamierzam Małej dopajać, a jeśli chodzi o kolki to sama będę pić herbatę z koperku i to podobno ma pomóc na kolki u Maluszka.
    Specjalistycznego kosza na pieluszki nie kupuję. Kupiłam za to paczkę woreczków na pieluchy o których pisała Joasia. Zobaczymy czy się sprawdzą.
    Ps. Właśnie robię sałatkę ze szpinaku. Wcześniej raczej ciężko było mi go przełknąć, a teraz mogę codziennie zajadać ;)

Wow mamy już 1000 stron ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 17:21

Z., nenette, Scintilla, Alorrene13, Viola lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,
    Ja już po..... :-)
    Morfologia na granicy normy,.muszę pobrać jakieś witaminki
    Szyjka trochę krótsza było 3cm, 6 tyg.a teraz ok 2,5cm, zamknięta,twarda.
    Wymazy pobrane, l4 jest , skierowanie na cc jest, choć.nadal nie wiem który szpital, a następna wizyta za....4tyg, czyli w 38 tg. .czyli co ma być.to będzie....
    Pozdrawiam i gratuluję udanych wizyt....

Alorrene13, Joasia:), karolinka85, nenette, Scintilla, Viola, sss lubią tę wiadomość

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam te woreczki na pieluszki :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina fajnie, że dobre wieści :) ja mam następną wizytę 15- stego maja czyli 34 tydzień a potem chyba co2 tygodnie wizyty będą :)

na następnej wizycie GBS ,jakoś sie go boje :P

karolina0522 lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • agawera Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    kurcze już sama nie wiem jakie zakupić te herbatki :/

to opinia mojej położnej niech jeszcze inne dziewczyny się wypowiedza

https://www.bobovita.pl/assets/Uploads/pdf/herbatka-o-smaku-melisy-rumianku-i-lipy.pdf

https://www.bobovita.pl/assets/Uploads/pdf/herbatka-o-smaku-rumiankowym.pdf

http://www.misiontek.pl/webpage/herbatka-granulowana-dla-dzieci-w-ogole-nie-powinna-nazywac-sie-herbatka.html

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Karolina fajnie, że dobre wieści :) ja mam następną wizytę 15- stego maja czyli 34 tydzień a potem chyba co2 tygodnie wizyty będą :)

na następnej wizycie GBS ,jakoś sie go boje :P

GBS jest bezbolesny i trwa dosłownie sekundę :) więcej strachu przed samą wizytą niż to warte :)

A ja herbatek też nie kupuję :)

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a miałaś tylko z pochwy pobierany ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze mam jedna butelke z tt .. planuje karmić piersią ale czy ta jedna butla wystarczy ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 17:35

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 995 996 997 998 999 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ