X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupujecie jakieś herbatki dla malucha ?
    żel na ukąszenia dla dzieci ? lato- komary itp ??????

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla nie sądzę abym dała radę robic to wszystko na raz, ale tak zamierzam spróbować wszystkiego :P

Scintilla lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    herbaty rumianek , koper wloski ekspresowe

na ukaszenia nic nie kupje najwyżej pożniej

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakieś sprawdzone herbatki ? z konkretnej firmy ? jutro wybiorę sie do apteki albo rossmana i zobaczę jakie mają .

w domu mam entil na ukąszenia ale nie weim czy to można malutkim dzieciaczkom dawać pójde do apteki i zobaczę ..

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleki kupowałam u tego sprzedawcy, również kilka eterycznych.

http://allegro.pl/etja-naturalny-olej-ze-slodkich-migdalow-50ml-i5174169913.html

Scintilla lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zamierzacie kupić kosz na zużyte pieluszki?
    Coś takiego:
    http://www.ceneo.pl/11036921

syy26iyeeuly3wjb.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kosza na pieluszki nie będę kupować .. nie mam miejsca zbytnio ani pieniążków na zbędne rzeczy a nie jest mi on koniecznie potrzebny :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Uff, ciężko was nadrobić :D
    Dzisiaj siedzę na linii z ludźmi z pracy od 8:30 bo cośtam muszę pozałatwiać zdalnie ;/

Lilianka dla mnie to rewelacyjne wieści! To znaczy że większość niebezpieczeństw które by zmusiły lekarzy do przedwczesnego cc zniknęła :) Przepuklina na 5 milimetrów to chyba też nie jest aż tak dużo, jest szansa że ładnie wszystko zamkną bez robienia dużej krzywdy maleństwu.. Trzymam kciuki z całych siłza ładny przyrost wagi :)

Ja mam dziś mało ambitny plan: snuję się pod domu, zrobię obiad, trochę poprasuję i obejrzę jakiś film. I na angielski po południu.
    A teraz zachciało mi się przejrzeć ciuszki i znaleźć jakiś zestaw dla Radka na wyjście ze szpitala. Zakładam że rozmiar 56 będzie na młodego jednak dobry, bo jest poniżej 50centyla póki co i do 4kg raczej nie dojdzie ;)

Co myślicie: spakować bodziaka i śpioszki, czy może lepiej tylko pajac? Albo może wezmę wszystkiego po 1szt, kto wie czy czerwiec będzie bardzo upalny czy tylko trochę :)
    No i nie wiem jaką czapaczkę wzięć- mam pińcet sztuk a wszystkie mi się wydają za duże i za ciepłe na małą głoweczkę...

Przepuklina duża ok.5,1cm. w odcinku lędźwiowym to raczej marne szanse na samodzielne chodzenie,łuski,ortezy,wkładki,wózek- takie są możliwości..po żyjemy zobaczymy jak będzie..gdyby była w krzyżowym to by chodziła.

• zapah_ciszy Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 ja również nie będę kupować kosza zużyte na pieluchy.

relgh371nuuw2sg6.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kosz na pieluchy to dla mnie fanaberia , a na pewno to kupuja osoby celebrytki bo to modne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 14:52

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    jakieś sprawdzone herbatki ? z konkretnej firmy ? jutro wybiorę sie do apteki albo rossmana i zobaczę jakie mają .

w domu mam entil na ukąszenia ale nie weim czy to można malutkim dzieciaczkom dawać pójde do apteki i zobaczę ..

kupie z apteki lub ze sklepu zielarskiego myślę żę firma to herbapol

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kupuje zwykły, malutki kosz plastikowy który będę miała obok przewijaka umieszczonego na łóżku. Koszt w jakiejś castoramie 10-15 zł ;)Mam taki w toalecie co by nie latać do głównego ;)

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aghata, jeśli masz sprawdzonego specjalistę, który przyjmie na NFZ i uwzględni ciążę to jak najbardziej- ja chodzę do gabinetu prywatnego bo ogromnie się zraziłam, nigdy w życiu nie pójdę już na nfz do dentysty no chyba, ze to będzie ktoś znajomy, polecony.
    Kanałowe, powiadasz?Hmm....uwielbiam;-)
    Fakt, ten pieniążek przydałby się teraz i na pewno miałabym jak spożytkować ale nie żałuje - ten jeden gabinet mam super sprawdzony.
    aghata wrote:
    Karolaja ja robilam zeby w tej ciazy wszystko za free nawet kanalowe bo sie nalezy ale gin pytal mnie czy chodze do dentysty. Takze zaoszczedzilam ok 600zl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 15:32

Viola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    Dziewczyny zamierzacie kupić kosz na zużyte pieluszki?
    Coś takiego:
    http://www.ceneo.pl/11036921

Alorrene ja się zastanawiam właśnie, moje koleżanki polecały taki kosz..a celebrytkami nie są :P

agawera, Alorrene13, Viola lubią tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki :)
    My nadal w szale malowania, jedna warstwa szarości na ścianach juz jest, teraz pora na druga :) Mama z nudów okno mi w salonie myje, a ja odpoczywam :)
    Co do ubranek ze szpitala, to na SR mówili, aby dziecko było ubrane o jedna warstwę więcej niż my. Zakładam, ze ja wyjdę w sukience, wiec Olga dostanie body z krótkim rękawem i spodenki z zakrytymi stopkami oraz czapeczkę. Jeśli ja bede musiała ubrać sweter, Olga dostanie jeszcze sweterek. No i w nosidełko bedzie kocyk, wiec w razie czego ja przykryjemy :)
    Dzisiaj wyskoczyłam na zakupy, bo w poatek jedziemy na parapetowe do znajomych M., których jeszcze nie znam. No i nie chce sie pokazać jak mors nad brzegiem Bałtyku. Kupiłam zatem spodnie w stylu Zyrci: http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0283618006.html a do tego czarna koszulkę na ramiączkach. Jak sie okaże, ze bedzie chłodno, ubiorę na to kurtkę dżinsowa. Rzeczy nie sa z ciążowego stoiska, wiec spokojnie wykorzystam po porodzie :)
    Co do kosza na pieluchy, to my kupujemy zestaw pojemników z Ikea, No i tam jest taki zamykany koszyk, w sam raz na pieluchy.
    U nas pada deszcz, wiec ja sie zabieram za prasowanie ubranek, które wczoraj tak ładnie sie wysuszyli w słoniu.
    Miłego popołudnia Dziewczynki :)

Ps: Nieukowa - u Ciebie juz pada? U nas w sumie od 11.00.

Alorrene13, Alorrene13, Viola, Scintilla, Joasia:), karolinka85, nenette lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette wrote:
    Alorrene ja się zastanawiam właśnie, moje koleżanki polecały taki kosz..a celebrytkami nie są :P

;)

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedzi dotyczące kosza. Rozważam dlatego, że łóżeczko i przewijak mam w sypialni. Mój mąż jest bardzo wrażliwy na zapachy więc z plastykowego raczej wyczuje. Główny kosz jest w kuchni na podłodze, więc nie dość że musiałabym tam lecieć w nocy to M. miałby taki zapach rano przy śniadanku więc mimo wszystko jednak może warto, choć wiem że koszt spory :(
    Do dentysty też muszę iść, też tego nie lubię i szukam gdzieś w okolicy, wiem jednak że żadna z Was nie mieszka koło mnie więc nie polecicie mi nikogo :( Z resztą która to pisała że w zaawansowanej ciąży to nie bardzo? Niby dlaczego? Znieczulenie brałam w 1 i 2 trymestrze więc chyba i w 3 nie byłoby przeciwskazań? U nas coś może chwilkę dziś pokropiło a tak to się zbiera i zbiera i chmurzy i na razie nie może lunąć ... ale duszno i ciepło więc ewidentnie burza powinna nadejść :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 15:54

syy26iyeeuly3wjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene ja ten kosz rozważam z tych samych powodów co Ty ;)

Alorrene13 lubi tę wiadomość

• gosi_a Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie Mamuśki :)

Lilianka, cieszę się, że wcale nie jest tak źle na jak się zapowiadało i myślę, że do porodu będzie jeszcze lepiej ;)

Maglic, ja nie mam gotowych receptur, bo daję mix sałat, a potem wrzucam wszystko co mam w lodówce i tak wychodzi sałatka :)

Scintilla- Twój plan przyspieszający poród jest najlepszy :) Widzę, że też posmakowałaś się w lodach, ja już nie umiem bez nich żyć, a że cukier i tak ok to sobie pozwalam :)

Allorene, ja nie będę kupować kosza na pieluchy, bo nie będę miała gdzie go postawić, a nie mam gigantycznego mieszkania, więc wyrzucę śmierdzielka do śmieci.

Ja do szpitala biorę łącznie 3 koszule, z czego w jednej zamierzam rodzić i dobrze żeby była rozpinana jak najbardziej żeby jak się maleństwo urodzi to miało łatwy dostęp do piersi. Po porodzie chyba będę korzystać z pajacy, ale w sumie mam wszystkie body rozpinane po całości więc pewnie bodziaki też wezmę.

Gratuluję udanych wizyt i liczę na kolejne pozytywne wieści :)

P.s. Zapisałam się na sesję ciążową- za 2 tygodnie :)

Alorrene13, Scintilla lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,A ja czekam na wizytę na nfz,
    Jak.zwykle opóźnienie.....duzeeee,
    zobaczymy, jak moja szyjka, ktora była badaną 6.tygodni temu....
    Ehhh dziś.ciągnie i boli mnie brzuch
    Najlepsze mam wynik moczu który oddalam.trzymałam 5.godz. Nim oddalam do.labka,.ale.wysxedl ok ;-) dalszą relacje zdań potem, jak wyjdę

Alorrene13, Scintilla, karolinka85 lubią tę wiadomość

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
‹‹ 994 995 996 997 998 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ