Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNieukowa wrote:Uff, ciężko was nadrobić
Dzisiaj siedzę na linii z ludźmi z pracy od 8:30 bo cośtam muszę pozałatwiać zdalnie ;/
Lilianka dla mnie to rewelacyjne wieści! To znaczy że większość niebezpieczeństw które by zmusiły lekarzy do przedwczesnego cc zniknęłaPrzepuklina na 5 milimetrów to chyba też nie jest aż tak dużo, jest szansa że ładnie wszystko zamkną bez robienia dużej krzywdy maleństwu.. Trzymam kciuki z całych siłza ładny przyrost wagi
Ja mam dziś mało ambitny plan: snuję się pod domu, zrobię obiad, trochę poprasuję i obejrzę jakiś film. I na angielski po południu.
A teraz zachciało mi się przejrzeć ciuszki i znaleźć jakiś zestaw dla Radka na wyjście ze szpitala. Zakładam że rozmiar 56 będzie na młodego jednak dobry, bo jest poniżej 50centyla póki co i do 4kg raczej nie dojdzie
Co myślicie: spakować bodziaka i śpioszki, czy może lepiej tylko pajac? Albo może wezmę wszystkiego po 1szt, kto wie czy czerwiec będzie bardzo upalny czy tylko trochę
No i nie wiem jaką czapaczkę wzięć- mam pińcet sztuk a wszystkie mi się wydają za duże i za ciepłe na małą głoweczkę...
Przepuklina duża ok.5,1cm. w odcinku lędźwiowym to raczej marne szanse na samodzielne chodzenie,łuski,ortezy,wkładki,wózek- takie są możliwości..po żyjemy zobaczymy jak będzie..gdyby była w krzyżowym to by chodziła. -
XxMoniaXx wrote:jakieś sprawdzone herbatki ? z konkretnej firmy ? jutro wybiorę sie do apteki albo rossmana i zobaczę jakie mają .
w domu mam entil na ukąszenia ale nie weim czy to można malutkim dzieciaczkom dawać pójde do apteki i zobaczę ..
kupie z apteki lub ze sklepu zielarskiego myślę żę firma to herbapol -
nick nieaktualnyAghata, jeśli masz sprawdzonego specjalistę, który przyjmie na NFZ i uwzględni ciążę to jak najbardziej- ja chodzę do gabinetu prywatnego bo ogromnie się zraziłam, nigdy w życiu nie pójdę już na nfz do dentysty no chyba, ze to będzie ktoś znajomy, polecony.
Kanałowe, powiadasz?Hmm....uwielbiam;-)
Fakt, ten pieniążek przydałby się teraz i na pewno miałabym jak spożytkować ale nie żałuje - ten jeden gabinet mam super sprawdzony.
aghata wrote:Karolaja ja robilam zeby w tej ciazy wszystko za free nawet kanalowe bo sie nalezy ale gin pytal mnie czy chodze do dentysty. Takze zaoszczedzilam ok 600zlWiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 15:32
Viola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAlorrene13 wrote:Dziewczyny zamierzacie kupić kosz na zużyte pieluszki?
Coś takiego:
http://www.ceneo.pl/11036921
Alorrene ja się zastanawiam właśnie, moje koleżanki polecały taki kosz..a celebrytkami nie sąagawera, Alorrene13, Viola lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczynki
My nadal w szale malowania, jedna warstwa szarości na ścianach juz jest, teraz pora na drugaMama z nudów okno mi w salonie myje, a ja odpoczywam
Co do ubranek ze szpitala, to na SR mówili, aby dziecko było ubrane o jedna warstwę więcej niż my. Zakładam, ze ja wyjdę w sukience, wiec Olga dostanie body z krótkim rękawem i spodenki z zakrytymi stopkami oraz czapeczkę. Jeśli ja bede musiała ubrać sweter, Olga dostanie jeszcze sweterek. No i w nosidełko bedzie kocyk, wiec w razie czego ja przykryjemy
Dzisiaj wyskoczyłam na zakupy, bo w poatek jedziemy na parapetowe do znajomych M., których jeszcze nie znam. No i nie chce sie pokazać jak mors nad brzegiem Bałtyku. Kupiłam zatem spodnie w stylu Zyrci: http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0283618006.html a do tego czarna koszulkę na ramiączkach. Jak sie okaże, ze bedzie chłodno, ubiorę na to kurtkę dżinsowa. Rzeczy nie sa z ciążowego stoiska, wiec spokojnie wykorzystam po porodzie
Co do kosza na pieluchy, to my kupujemy zestaw pojemników z Ikea, No i tam jest taki zamykany koszyk, w sam raz na pieluchy.
U nas pada deszcz, wiec ja sie zabieram za prasowanie ubranek, które wczoraj tak ładnie sie wysuszyli w słoniu.
Miłego popołudnia Dziewczynki
Ps: Nieukowa - u Ciebie juz pada? U nas w sumie od 11.00.Alorrene13, Alorrene13, Viola, Scintilla, Joasia:), karolinka85, nenette lubią tę wiadomość
-
Dziękuję za odpowiedzi dotyczące kosza. Rozważam dlatego, że łóżeczko i przewijak mam w sypialni. Mój mąż jest bardzo wrażliwy na zapachy więc z plastykowego raczej wyczuje. Główny kosz jest w kuchni na podłodze, więc nie dość że musiałabym tam lecieć w nocy to M. miałby taki zapach rano przy śniadanku więc mimo wszystko jednak może warto, choć wiem że koszt spory
Do dentysty też muszę iść, też tego nie lubię i szukam gdzieś w okolicy, wiem jednak że żadna z Was nie mieszka koło mnie więc nie polecicie mi nikogoZ resztą która to pisała że w zaawansowanej ciąży to nie bardzo? Niby dlaczego? Znieczulenie brałam w 1 i 2 trymestrze więc chyba i w 3 nie byłoby przeciwskazań? U nas coś może chwilkę dziś pokropiło a tak to się zbiera i zbiera i chmurzy i na razie nie może lunąć ... ale duszno i ciepło więc ewidentnie burza powinna nadejść
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 15:54
-
nick nieaktualny
-
Witam wszystkie Mamuśki
Lilianka, cieszę się, że wcale nie jest tak źle na jak się zapowiadało i myślę, że do porodu będzie jeszcze lepiej
Maglic, ja nie mam gotowych receptur, bo daję mix sałat, a potem wrzucam wszystko co mam w lodówce i tak wychodzi sałatka
Scintilla- Twój plan przyspieszający poród jest najlepszyWidzę, że też posmakowałaś się w lodach, ja już nie umiem bez nich żyć, a że cukier i tak ok to sobie pozwalam
Allorene, ja nie będę kupować kosza na pieluchy, bo nie będę miała gdzie go postawić, a nie mam gigantycznego mieszkania, więc wyrzucę śmierdzielka do śmieci.
Ja do szpitala biorę łącznie 3 koszule, z czego w jednej zamierzam rodzić i dobrze żeby była rozpinana jak najbardziej żeby jak się maleństwo urodzi to miało łatwy dostęp do piersi. Po porodzie chyba będę korzystać z pajacy, ale w sumie mam wszystkie body rozpinane po całości więc pewnie bodziaki też wezmę.
Gratuluję udanych wizyt i liczę na kolejne pozytywne wieści
P.s. Zapisałam się na sesję ciążową- za 2 tygodnieAlorrene13, Scintilla lubią tę wiadomość
-
Hej,A ja czekam na wizytę na nfz,
Jak.zwykle opóźnienie.....duzeeee,
zobaczymy, jak moja szyjka, ktora była badaną 6.tygodni temu....
Ehhh dziś.ciągnie i boli mnie brzuch
Najlepsze mam wynik moczu który oddalam.trzymałam 5.godz. Nim oddalam do.labka,.ale.wysxedl okdalszą relacje zdań potem, jak wyjdę
Alorrene13, Scintilla, karolinka85 lubią tę wiadomość
AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg