X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupujecie jakieś herbatki dla malucha ?
    żel na ukąszenia dla dzieci ? lato- komary itp ??????

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla nie sądzę abym dała radę robic to wszystko na raz, ale tak zamierzam spróbować wszystkiego :P

Scintilla lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    herbaty rumianek , koper wloski ekspresowe

na ukaszenia nic nie kupje najwyżej pożniej

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakieś sprawdzone herbatki ? z konkretnej firmy ? jutro wybiorę sie do apteki albo rossmana i zobaczę jakie mają .

w domu mam entil na ukąszenia ale nie weim czy to można malutkim dzieciaczkom dawać pójde do apteki i zobaczę ..

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleki kupowałam u tego sprzedawcy, również kilka eterycznych.

http://allegro.pl/etja-naturalny-olej-ze-slodkich-migdalow-50ml-i5174169913.html

Scintilla lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zamierzacie kupić kosz na zużyte pieluszki?
    Coś takiego:
    http://www.ceneo.pl/11036921

syy26iyeeuly3wjb.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kosza na pieluszki nie będę kupować .. nie mam miejsca zbytnio ani pieniążków na zbędne rzeczy a nie jest mi on koniecznie potrzebny :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Uff, ciężko was nadrobić :D
    Dzisiaj siedzę na linii z ludźmi z pracy od 8:30 bo cośtam muszę pozałatwiać zdalnie ;/

Lilianka dla mnie to rewelacyjne wieści! To znaczy że większość niebezpieczeństw które by zmusiły lekarzy do przedwczesnego cc zniknęła :) Przepuklina na 5 milimetrów to chyba też nie jest aż tak dużo, jest szansa że ładnie wszystko zamkną bez robienia dużej krzywdy maleństwu.. Trzymam kciuki z całych siłza ładny przyrost wagi :)

Ja mam dziś mało ambitny plan: snuję się pod domu, zrobię obiad, trochę poprasuję i obejrzę jakiś film. I na angielski po południu.
    A teraz zachciało mi się przejrzeć ciuszki i znaleźć jakiś zestaw dla Radka na wyjście ze szpitala. Zakładam że rozmiar 56 będzie na młodego jednak dobry, bo jest poniżej 50centyla póki co i do 4kg raczej nie dojdzie ;)

Co myślicie: spakować bodziaka i śpioszki, czy może lepiej tylko pajac? Albo może wezmę wszystkiego po 1szt, kto wie czy czerwiec będzie bardzo upalny czy tylko trochę :)
    No i nie wiem jaką czapaczkę wzięć- mam pińcet sztuk a wszystkie mi się wydają za duże i za ciepłe na małą głoweczkę...

Przepuklina duża ok.5,1cm. w odcinku lędźwiowym to raczej marne szanse na samodzielne chodzenie,łuski,ortezy,wkładki,wózek- takie są możliwości..po żyjemy zobaczymy jak będzie..gdyby była w krzyżowym to by chodziła.

• zapah_ciszy Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 ja również nie będę kupować kosza zużyte na pieluchy.

relgh371nuuw2sg6.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kosz na pieluchy to dla mnie fanaberia , a na pewno to kupuja osoby celebrytki bo to modne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 14:52

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    jakieś sprawdzone herbatki ? z konkretnej firmy ? jutro wybiorę sie do apteki albo rossmana i zobaczę jakie mają .

w domu mam entil na ukąszenia ale nie weim czy to można malutkim dzieciaczkom dawać pójde do apteki i zobaczę ..

kupie z apteki lub ze sklepu zielarskiego myślę żę firma to herbapol

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kupuje zwykły, malutki kosz plastikowy który będę miała obok przewijaka umieszczonego na łóżku. Koszt w jakiejś castoramie 10-15 zł ;)Mam taki w toalecie co by nie latać do głównego ;)

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aghata, jeśli masz sprawdzonego specjalistę, który przyjmie na NFZ i uwzględni ciążę to jak najbardziej- ja chodzę do gabinetu prywatnego bo ogromnie się zraziłam, nigdy w życiu nie pójdę już na nfz do dentysty no chyba, ze to będzie ktoś znajomy, polecony.
    Kanałowe, powiadasz?Hmm....uwielbiam;-)
    Fakt, ten pieniążek przydałby się teraz i na pewno miałabym jak spożytkować ale nie żałuje - ten jeden gabinet mam super sprawdzony.
    aghata wrote:
    Karolaja ja robilam zeby w tej ciazy wszystko za free nawet kanalowe bo sie nalezy ale gin pytal mnie czy chodze do dentysty. Takze zaoszczedzilam ok 600zl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 15:32

Viola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    Dziewczyny zamierzacie kupić kosz na zużyte pieluszki?
    Coś takiego:
    http://www.ceneo.pl/11036921

Alorrene ja się zastanawiam właśnie, moje koleżanki polecały taki kosz..a celebrytkami nie są :P

agawera, Alorrene13, Viola lubią tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki :)
    My nadal w szale malowania, jedna warstwa szarości na ścianach juz jest, teraz pora na druga :) Mama z nudów okno mi w salonie myje, a ja odpoczywam :)
    Co do ubranek ze szpitala, to na SR mówili, aby dziecko było ubrane o jedna warstwę więcej niż my. Zakładam, ze ja wyjdę w sukience, wiec Olga dostanie body z krótkim rękawem i spodenki z zakrytymi stopkami oraz czapeczkę. Jeśli ja bede musiała ubrać sweter, Olga dostanie jeszcze sweterek. No i w nosidełko bedzie kocyk, wiec w razie czego ja przykryjemy :)
    Dzisiaj wyskoczyłam na zakupy, bo w poatek jedziemy na parapetowe do znajomych M., których jeszcze nie znam. No i nie chce sie pokazać jak mors nad brzegiem Bałtyku. Kupiłam zatem spodnie w stylu Zyrci: http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0283618006.html a do tego czarna koszulkę na ramiączkach. Jak sie okaże, ze bedzie chłodno, ubiorę na to kurtkę dżinsowa. Rzeczy nie sa z ciążowego stoiska, wiec spokojnie wykorzystam po porodzie :)
    Co do kosza na pieluchy, to my kupujemy zestaw pojemników z Ikea, No i tam jest taki zamykany koszyk, w sam raz na pieluchy.
    U nas pada deszcz, wiec ja sie zabieram za prasowanie ubranek, które wczoraj tak ładnie sie wysuszyli w słoniu.
    Miłego popołudnia Dziewczynki :)

Ps: Nieukowa - u Ciebie juz pada? U nas w sumie od 11.00.

Alorrene13, Alorrene13, Viola, Scintilla, Joasia:), karolinka85, nenette lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette wrote:
    Alorrene ja się zastanawiam właśnie, moje koleżanki polecały taki kosz..a celebrytkami nie są :P

;)

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedzi dotyczące kosza. Rozważam dlatego, że łóżeczko i przewijak mam w sypialni. Mój mąż jest bardzo wrażliwy na zapachy więc z plastykowego raczej wyczuje. Główny kosz jest w kuchni na podłodze, więc nie dość że musiałabym tam lecieć w nocy to M. miałby taki zapach rano przy śniadanku więc mimo wszystko jednak może warto, choć wiem że koszt spory :(
    Do dentysty też muszę iść, też tego nie lubię i szukam gdzieś w okolicy, wiem jednak że żadna z Was nie mieszka koło mnie więc nie polecicie mi nikogo :( Z resztą która to pisała że w zaawansowanej ciąży to nie bardzo? Niby dlaczego? Znieczulenie brałam w 1 i 2 trymestrze więc chyba i w 3 nie byłoby przeciwskazań? U nas coś może chwilkę dziś pokropiło a tak to się zbiera i zbiera i chmurzy i na razie nie może lunąć ... ale duszno i ciepło więc ewidentnie burza powinna nadejść :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 15:54

syy26iyeeuly3wjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene ja ten kosz rozważam z tych samych powodów co Ty ;)

Alorrene13 lubi tę wiadomość

• gosi_a Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie Mamuśki :)

Lilianka, cieszę się, że wcale nie jest tak źle na jak się zapowiadało i myślę, że do porodu będzie jeszcze lepiej ;)

Maglic, ja nie mam gotowych receptur, bo daję mix sałat, a potem wrzucam wszystko co mam w lodówce i tak wychodzi sałatka :)

Scintilla- Twój plan przyspieszający poród jest najlepszy :) Widzę, że też posmakowałaś się w lodach, ja już nie umiem bez nich żyć, a że cukier i tak ok to sobie pozwalam :)

Allorene, ja nie będę kupować kosza na pieluchy, bo nie będę miała gdzie go postawić, a nie mam gigantycznego mieszkania, więc wyrzucę śmierdzielka do śmieci.

Ja do szpitala biorę łącznie 3 koszule, z czego w jednej zamierzam rodzić i dobrze żeby była rozpinana jak najbardziej żeby jak się maleństwo urodzi to miało łatwy dostęp do piersi. Po porodzie chyba będę korzystać z pajacy, ale w sumie mam wszystkie body rozpinane po całości więc pewnie bodziaki też wezmę.

Gratuluję udanych wizyt i liczę na kolejne pozytywne wieści :)

P.s. Zapisałam się na sesję ciążową- za 2 tygodnie :)

Alorrene13, Scintilla lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,A ja czekam na wizytę na nfz,
    Jak.zwykle opóźnienie.....duzeeee,
    zobaczymy, jak moja szyjka, ktora była badaną 6.tygodni temu....
    Ehhh dziś.ciągnie i boli mnie brzuch
    Najlepsze mam wynik moczu który oddalam.trzymałam 5.godz. Nim oddalam do.labka,.ale.wysxedl ok ;-) dalszą relacje zdań potem, jak wyjdę

Alorrene13, Scintilla, karolinka85 lubią tę wiadomość

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
‹‹ 994 995 996 997 998 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ