Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
karolinka85 wrote:Widzialam reklame w tv
Co ja bym bez Was zrobiła - wybrałabym się niepotrzebnie do Rossmana - zdenerwowała - i to by się skończyło cukrową katastrofą dla mnie bo zamiast rożka kupiłam bym pewnie całe pudełko lodów!
Karolinko kolejne 5 punktów dla Gryffindoru za Twoją czujność!
u mnie wada optyczna to minus 2 i minus 1.75 i po ostatnim badaniu usłyszałam od okulisty, że jedyne co mi się może stać to mogę się rozmazać jeśli będę rodzić w makijażukarolinka85, Sista, Marcia86, karolina0522 lubią tę wiadomość
-
Hejka dziewczyny. Trochę się nie odzywałam, bo mam jakiś ciężki czas teraz. Brzuch mi opada coraz niżej i proszę Amelkę aby 3 tyg dała radę. Zaczęłam ogólnie panikować , poród i ogólnie jak to wszystko wyjdzie.
Rosną dzieciaczkija jutro podglądam małą
Noc też miałam do du........ wiecie co, chyba ta pogoda tak działa, że jaja są z tym spaniem.
Karolinka bóle brzucha już nam się mogą trafiać, także spokojnie.
Karolaja ja byłam na wizycie u stomatologa na początku ciąży, teraz pójdę jak mała odchowam 1 miesiąc na spokojnie. Też mam słabe zęby więc i tak mi po ciąży polecą.
Lilianko małowodziem się nie przejmuj. Ja mam wielowodzie tzn mam i nie mam. Ze sprawdzaniem wód to jest jakaś masakra, wystarczy że Laurka wypiła danego dnia sporo wód i już masz w okolicach 5 afi. U mnie w 2 stronę, mała zrobi siku i ma dzień lenia i nie pije dużo i już mam 24. Co wizyta jest inaczej, raz 24 a następnego dnia 15!!!!! Żeby sprawdzić wody musiałabyś mieć usg z 10 razy dziennie robione i obserwowanie malutkiej jak pije i ile ubywa. Ja mam niby te wielowodzie od 20 tc i nic się nie dzieje. Gin mój mówi że nie da się dokładnie zbadać wód i tym tematem sie nie przejmujemy. Także spokojnie. Widzisz raz było 5 a na 2 dzień 9, zrobiła akurat siku i już wody rosną.
Najważniejsze kochana że mała pięknie przybrała. A co do ruchów, dziecko rusza się jak chce i kiedy chce. Moja ostatnio co usg to śpi. Dzieciaki mają mało miejsca więc już tak nie fikają.karolinka85, Alorrene13, Z., Joasia:) lubią tę wiadomość
-
Scintilla wrote:naprawdę ?? .... to mi się pokiełbasiło w ciążowej głowie
Dzięki .... siedzę więc w piżamce dalej
Karolinka dobrze mówi po tusze idziemy 30 stegoScintilla, karolinka85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKochane gratuluję coraz większych wag dzieciaczków, szczególnie cieszę się Lilianko z Waszego wzrostu
tak pięknie urosła!
Ja dziś na 16 idę do okulisty, zobaczymy co powie, trochę się denerwuję..
aaaaa dziś skończyłam 32tc!! a tak chciałam dotrwać do tego czasu i mówiłam byle do 32tcto teraz byle do 34tc, trzeba sobie podnosić poprzeczkę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 09:51
Truskaweczka250, Scintilla, Inesicia, Z., karolinka85, Rozalia, Sista, Alorrene13, maglic, Joasia:), karolina0522 lubią tę wiadomość
-
Witam
U nas pogoda niestety też się popsułazjadłam śniadanie i chyba wskocze z powrotem do wyrka i poczytam sobie książkę,bo co tu innego robić...
Dziś znowu kontrola u lekarza. Ehh niech już będzie ten 38tydzień,chce rodzić!!!chce już synusia
Lilianko strasznie się cieszę że Laura przybiera na wadze,zobaczysz że nie będzie tak źle jak cię straszyli. Mała jest silna i walczy dzielnie!! Dalej trzymam kciuki
Patrze na majówki a tam chyba się rozkręcają dziewczynybobasków przybywa! Niebawem u nas takie emocje.
Miłego dnia kochaneWiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 10:08
Alorrene13, karolina0522 lubią tę wiadomość
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
nick nieaktualnyHej! Na samym początku gratuluję udanych wizyt- widzę, że mamy dorodne dziewczyny, oby tak dalej
Lilianka super wieści, wygląda na to, że wszystko idzie w dobrym kierunku
Rozalia trzymam kciuki za wyrywanie zęba- podziwiam bo ja się strasznie tego boję! Ja przyznam, że od początku ciąży chodzę do dentysty systematycznie, niestety z powodu starchu przed dentystą trochę zaniedbałam uzębienie i teraz słono za to płacę. Po porodzie muszę wyrwać ósemki
Ja też widziałam reklamę Rossmanna i czekam na 6.05. wtedy będzie promocja na lakiery i kosmetyki do ust a tego u mnie brak
Scintilla trzymam kciuki za wizytę!!!
U mnie od samego rana trwa remont drugiego pokoju, dla córeczki oczywiście. Tak bardzo bym chciała aby było już po, mam dosyć tego bałaganuScintilla, Rozalia, Viola lubią tę wiadomość
-
aghata wrote:Witsm sie po wizycie. Powiedzcie mi na wydruku z usg ktore to jest waga dziecka?
Fw (shepard)
Fw (hadlock1)
Fw (hadlock3)
Wskaźniki fw to uśredniona waga dziecka na którą składają się różne dane(inne w jednym, inne w drugim przypadku inne w 3 ) a to są nazwiska, te osoby opracowały algorytm obliczania wagi dzidziusia i cały ten schemat, że taki to a taki wymiar odpowiada danemu tygodniowi ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 10:50
-
nick nieaktualny
-
mi strasznie sie zeby sypia w ciazy ;/ przed mialam wyrywane chirurgicznie juz dwie 8mki,wczoraj leczyla mi kanalowo 6stke tak ze pol nocy nie spalam dzis z bolu ;/. o 3 w nocy wzielam tabletke przeciwbolowa ;/ teraz troche puscilo,ale boli ...mocz znowu mi nie pachnie ,dalam do badania a kilka dni temu skonczylam 10 dni antybiotyku wlASNIE na mocz ;/ zwaryjuje ;/
[/url]
-
Uff, ciężko was nadrobić
Dzisiaj siedzę na linii z ludźmi z pracy od 8:30 bo cośtam muszę pozałatwiać zdalnie ;/
Lilianka dla mnie to rewelacyjne wieści! To znaczy że większość niebezpieczeństw które by zmusiły lekarzy do przedwczesnego cc zniknęłaPrzepuklina na 5 milimetrów to chyba też nie jest aż tak dużo, jest szansa że ładnie wszystko zamkną bez robienia dużej krzywdy maleństwu.. Trzymam kciuki z całych siłza ładny przyrost wagi
Ja mam dziś mało ambitny plan: snuję się pod domu, zrobię obiad, trochę poprasuję i obejrzę jakiś film. I na angielski po południu.
A teraz zachciało mi się przejrzeć ciuszki i znaleźć jakiś zestaw dla Radka na wyjście ze szpitala. Zakładam że rozmiar 56 będzie na młodego jednak dobry, bo jest poniżej 50centyla póki co i do 4kg raczej nie dojdzie
Co myślicie: spakować bodziaka i śpioszki, czy może lepiej tylko pajac? Albo może wezmę wszystkiego po 1szt, kto wie czy czerwiec będzie bardzo upalny czy tylko trochę
No i nie wiem jaką czapaczkę wzięć- mam pińcet sztuk a wszystkie mi się wydają za duże i za ciepłe na małą głoweczkę...Alorrene13, Z., Scintilla, Viola lubią tę wiadomość
-
Byla kolezanka to nie pisalam...wizyta ok, Staś wazy ok 2977 wg pomiarow glowa wieksza o 2 tyg kosc udowa i brzuszek ok, ale tym akurast sie nie przejmuje. Pobral mi gin gbs zawiozlam do labo po wynik mamprzyjechac za 10 dni, za dwa tyg wizyta i wtedy ustalimy co z cc. Odstawic luteine i nospe.
Aka81, Alorrene13, Rozalia, Z., maglic, dorcia8919, Scintilla, Inesicia, Viola, Nieukowa, Joasia:), gosi_a, karolina0522 lubią tę wiadomość
[/url]
-
Karolaja2271 wrote:Czesc, dziewczyny!Patrzę sobie dziś na stan konta: jest wypłata!!!Postanowiłam więc zrobić sobie jakąś drobnąprzyjemność, celuję w księgarnię i obaczę jakiś lokalny "pchli targ".Po złym humorze ślad zaginął, Polka macha rękoma i nogami jak motylek.
I takie pytanie mam do Was: jak dbałyście o zęby w trakcie ciąży?Czy wasz gin zająknał się o wizycie u stomatologa?Moje zęby od zawsze słabe , więc to było pierwsze, com zrobiła: poszła nie mała sumka, trochę stresu ale, odpukać:mam spokój do stycznia 2016.
Od wczoraj mam kanapę w kuchni - mąz maluje pokój Polki, a ja przynajmniej do żarcia mam blisko;-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 11:40
[/url]
-
Nieukowa wrote:Uff, ciężko was nadrobić
Dzisiaj siedzę na linii z ludźmi z pracy od 8:30 bo cośtam muszę pozałatwiać zdalnie ;/
Lilianka dla mnie to rewelacyjne wieści! To znaczy że większość niebezpieczeństw które by zmusiły lekarzy do przedwczesnego cc zniknęłaPrzepuklina na 5 milimetrów to chyba też nie jest aż tak dużo, jest szansa że ładnie wszystko zamkną bez robienia dużej krzywdy maleństwu.. Trzymam kciuki z całych siłza ładny przyrost wagi
Ja mam dziś mało ambitny plan: snuję się pod domu, zrobię obiad, trochę poprasuję i obejrzę jakiś film. I na angielski po południu.
A teraz zachciało mi się przejrzeć ciuszki i znaleźć jakiś zestaw dla Radka na wyjście ze szpitala. Zakładam że rozmiar 56 będzie na młodego jednak dobry, bo jest poniżej 50centyla póki co i do 4kg raczej nie dojdzie
Co myślicie: spakować bodziaka i śpioszki, czy może lepiej tylko pajac? Albo może wezmę wszystkiego po 1szt, kto wie czy czerwiec będzie bardzo upalny czy tylko trochę
No i nie wiem jaką czapaczkę wzięć- mam pińcet sztuk a wszystkie mi się wydają za duże i za ciepłe na małą głoweczkę...
Ja tez się zastanawialam nad ciuszkami do szpitala. Pytalam koleżanek i mówiły ze najlepsze pajace bo najszybciej można dostać się do pieluchyale wzielam jeszcze 3 bodziaki bo może będzie ciepło, a pewnie tak i zawina ubraná w body w pieluszki.
Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
Hej
Ja po wizycie kontrolnej iii młody jest główką w dółco prawda jeszcze wysoko ale oby tak pozostał a później ładnie wstawił się w kanał rodny
GBS pobrany, wynik w ciągu 3-7 dni, skierowania na kolejne badania morfo, mocz i powtarzamy toxo, wr itp., na dniach usg z szacowaniem wagi, a potem wizyta za 2 tygodnie i pewnie będziemy już coś więcej wiedzieć jak z porodembo kolejną wizytę mam praktycznie dzień czy dwa przed ciążą donoszoną
Już coraz bliżej
A do szpitala biorę kaftanik, na to śpioch, czapeczka, rękawiczki, skarpetki. Weźcie pod uwagę, że nawet jak będzie upał to noworodka się nie zostawi w samym bodziaku bo taki maluszek nie ma jeszcze pełnej termoregulacji dlatego jest ubierany cieplej niż my. Przynajmniej tak coś mówili na SR.Alorrene13, maglic, Rozalia, nenette, dorcia8919, Scintilla, karolinka85, Inesicia, Nieukowa, Aka81, karolina0522 lubią tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Hej Dziewczyny ...
Gratuluję udanych wizyt i pokaźnej wagi "Maleństw"
Lilianko cieszę się, że u Ciebie taka zmiana na lepsze, cały czas trzymamy kciuki!
Poranek zaczelam leniwie, relaks w łóżku z kawką, posłuchaliśmy z synkiem płyty, a zaraz czas się ogarnąć, ale takiego relaksu potrzebuję coraz częściej. Powodzenia na dzisiejszych wizytach, na pewno wszystko będzie dobrze
Czytalam troszkę o sposobach przyspieszenia porodu i czy to sie sprawdza czy tez nie, pomocne w ostatnich tyg ciazy moga sie okazac: picie herbatki z lisci malin, silna stymulacja sutków, nawet laktatorem, jedzenie świeżego ananasa (nie wiedzialam), seks,orgazm, dlugi spacer, cwiczenia, wysilek fizyczny np. Sprzatanie, masaż szyjki macicy jakimś olejkiem naturalnym np. Ze słodkich migdałów lub z nasion wiesiołka (ten może być też do łykania w kapsułkach) - te olejki równiez w celu przygotowania krocza aby uniknąć ewentualnego nacięcia, pęknięcia. Olejki moźna kupić na allegro, ja tak zrobiłam. Zastanawiam sie tylko kiedy zaczac, zeby nie bylo przedwczesnie, ale mysle ze od 34-36 to juz spokojnie. To tak dla Was gdybyscie chciały wycelowac w konkretny termin jak jachciałabym urodzić między 2 a 8 czerwca, a jak się nie uda to trudno, wtedy nawet po 18 moze byc (wraca z urlopu znajoma polozna
) ...
Ja dzis sprzatam, i tyle, wieczorem kolejna proba wizyty na porodowce, moze tym razem sie uda.
Nieukowa ja mam kilka czapeczek, slyszalam tylko ze te bez wiazan lepsze, bawelniane, zakrywajace uszy, mi sie wydaje ze lepiej ciut wieksza niz za mala ale to tylko moje zdanie bo mysle ze moj bedzie mial sporą głowę
Muszę pomyśleć powoli o pakowaniu torby do szpitala, i to jest wlasnie to ze nie wyobrazam sobie teraz spakowac wszystkiego bo przeciez nie wiem jaka bedzie pogodaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 12:17
Z., maglic, Rozalia, nenette, dorcia8919, Scintilla, karolinka85, karolina0522 lubią tę wiadomość