X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz, w dorosłym życiu też tak czasem bywa ( ja mam 33 lata)- mam na myśli weryfikację znajomości.Bo, mimo wieku - też mam znajomych w różnych sytuacjach życiowych i na różnym jego etapie.Nie przejmuj się, sądzę, że takie sito jest bardzo potrzebne.Kto ma być w twoim życiu wykaże się zrozumieniem i po prostu będzie.
    To jest ta przysłowiowa beczka soli czasem....
    Pozdrawiam

.aś. wrote:
    Przemyślę jeszcze ten balonik chociaż czasu coraz mniej.

Karolinka, wytrzymaj jeszcze trochę, już niedługo. Może Ci się miednica poszerza czy coś? Albo dzidzia naciska.

Muszę się pożalić... Wy też dopiero teraz weryfikujecie "przyjaciół"? Strasznie jest mi przykro, bo teraz kiedy potrzebuję się wygadać, wyrwać, wszyscy zniknęli. Ani godziny czasu... praca, uczelnia. Z niektórymi się od początku ciąży próbuję spotkać i jakoś tak dziwnie się nigdy nie udaje. Przykro mi. Myślałam, że niektórych znam lepiej. Rozumiem, że rówieśnicy mogą mieć inne priorytety (21 lat), ale mimo wszystko na niektórych liczyłam. Jak widać na wyrost. Już się wyżaliłam. Słońce zachodzi to mogę iść na spacer.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 19:21

• Sista Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po wizycie :) Olga wazy juz 2000g i jest większa o dwa tygodnie, według wymiarów z USG :) W moczu wyszły liczne bakterie, ale bez leukocytów, wiec postanowiłam sie juz tym nie przejmować. A lekarz zapytał tylko czy swędzi i piecze i powiedział żeby sie nie przejmować. Mam skierowanie na GBS na 34 tydzien, a kolejna, ostatnia juz wizyta 27 maja :) Dziękujemy z Olga wszystkim ciotkom za kciuki :):):)
    Nieukowa - dobrze wiedzieć, ze takie fajne warsztaty, ja juz zapisana, pójdę z przyjemnością :)

Dziewczyny - mam te 16-17 kilo i banana na twarzy. Patrzę w lustro i widze tylko brzuch z wymarzonym Maleństwem w środku, ja wogole tych kilogramów nie widze :) Chyba te hormony szczęścia poszły mi na oczy :) Widziałam sie dzisiaj z sąsiadka, która urodziła 13 kwietnia i ona wyglada jakby urodziła trzy lata temu. Wierze, ze tez tak bede wyglądać, moze nie juz w lipcu, ale we wrześniu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 19:26

Scintilla, karolinka85, nenette, Inesicia, dorcia8919, Truskaweczka250, Ania1704, Joasia:), Aka81, Nieukowa, lilly78, Rozalia, Alorrene13, sss, Viola, Z., gosi_a lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za pocieszenie..mam nadzieje ze jest ok..a ten bol poprostu moze musi byc..mam nadzieje ze jutro juz bedzie ok.. Zreszta ja od poczatku ciazy miewam te bole jak na @ i przez to biore caly czas nospe 3x1.. Zobaczymy co jutro profesorka na to..

A te bole jak na okres moga swiadczyc o rozciaganiu sie?macicy lub niewiem czego..
    Bo z tego co pamietam to jak mialam pierwsze ktg to tez mialam taki bol a zapis wyszedl ok..

Dziewczyny super ze wizyty udane ;) i ze dzieciaczki tak pieknie rosna.. <3

Sista, dorcia8919 lubią tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek wrote:
    Truskaweczko aż nie mogę uwierzyć że twoja Milenka już tyle waży :-P WOW

Ja tez byłam w szoku bo w 30tc wżyła 1450g i tak z mężem obstawialiśmy 2,500 a tu szok hehe ;)Oby do 4kg nie dobiła bo będzie ciężko hehe

zapah_ciszy, Sista, Inesicia, Muniek, Z. lubią tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • zapah_ciszy Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to my dzisiaj..
    http://zapodaj.net/fdd8bad234c31.jpg.html

Ania1704, dorcia8919, Aka81, Karolaja2271, Scintilla, lilly78, Rozalia, nenette, karolinka85, Muniek, Alorrene13, Joasia:), Viola, Z. lubią tę wiadomość

relgh371nuuw2sg6.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinko, trzymaj sie, przesyłam moc pozytywnej energii !!! Ja sobie tylko myśle, ze nas chodzące tak nie boli, bo przez aktywność trenujemy i rozciągany brzuch i macice. A Ty w dużym stopniu leżysz i odpoczywasz dla Maluszka, to jak sie rozciąga to pobolewa. Synek wytrzymał dzielnie 31 tygodni, to jeszcze te 6 wytrzyma. Jestem pewna, ze bedzie dobrze :)

karolinka85 lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć czytam codziennie, dziś mam trochę stresa bo o 20 karetka przywozi tatę z ojomu po 4miesiacach z Respiratorem, dobrze, że do mamy przyjechała taty siostra ni a my w Gdansku. Trzymajcie kciuki aby ez,ysko było om. Karolina ja też dziś coś dziwnego odczuwam w brzuchu jakieś bóle, trochę okresowe. Mały się rusza wiec uważam, że pewnie tak ma być, może tam się rozciąga albo on się dziwnie ułożył

karolinka85, Joasia:), Viola, Scintilla lubią tę wiadomość

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to My 3kg szczęścia w brzuszku:)35tc
    bilbd9qw9dfg_t.jpg

dorcia8919, Inesicia, zapah_ciszy, Sista, lilly78, Aka81, Rozalia, nenette, agawera, karolinka85, Muniek, Ania1704, sss, Alorrene13, Joasia:), Viola, Suzanna22, Karolaja2271, Z., gosi_a, Katha81, Marcia86, Scintilla, Finezja lubią tę wiadomość

25.png
    Mili <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śliczne macie te brzuszki.

Ja jestem ciekawa ile moje maleństwo waży, ale wizytujemy dopiero 6 i wtedy dopiero dostanę skierowanie na usg.

Dzisiaj maleństwo tak nisko leżakował że miałam wrażenie że zaraz wystawi mi nóżki. Dziwne uczucie. Zastanawiam się czy dalej leży miednicowo, bo w większości czuje ruchy z boku brzucha.

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

• .aś. Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 16:43

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    93? 92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: ?
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • Sista Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ułożenia Olgi, to lezy głowa w dol. Pupę ma nad pępkiem delikatnie po lewej stronie od pępka, a nóżki wypycha z prawego boku (a ja cały czas myslalam, ze ona tam raczka gmera). Tak wiec lezy troszkę poprzecznie, ale buźkę ma skierowana w strone brzucha. Niestety, nie ma fajnego foto bo w zasadzie jest przy samej ścianie macicy :) No ale zobaczymy sie juz za 42 dni (rety, znowu uświadomiłam sobie, ze to za chwile).

nenette, maglic, Finezja lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj lezy glowka w dol juz chyba od miesiaca a jak dostaje czkawki to czuje na dole przy spojeniu lonowym a kopie wiadomo przepona ze oddechu brak.

Ciesze sie ze wizyty przebiegly bezproblemowo.

Sista, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jest w domu, puls ponad 90 tak się biedny zestresowal. A mi też Jas szaleje, dziś oglądałam kolejna dawkę porodów, zaraz się przyzwyczaje że nie będę się tak bała. ale wiem, że jeśli się nie zdecyduje na cc i tego nie załatwię jakoś. To musze jechać do takiego szpitala gdzie jest nadzieja z zzo,bo inaczej nie idę rodzic :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 21:53

• Viola Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje pozytywnych wizyt Dziewczynki:-) Truskaweczka jestem zazdrosna bo myślałam ze to ja mam największą Kluske, no ale co zrobić ;-)
    Gosia, Tata ma powód do takiego pulsu....w koncu po 4 miesiącach jest z powrotem w domku.
    Poszłam dzisiaj z moim "kundlem" do weterynarza żeby oprócz kropelek na kleszcze założyć mu jeszcze obrożę. Ale pani weterynarz stanowczo odradzila ze wzgledu na moją ciążę a później ze wzgledu na dziecko. Powiedziala ze obroza jest przesiąknięta chemią i jeśli pies śpi z nami to nie jest to dobry pomysł teraz podczas ciąży. Tak samo pozniej kiedy dziecko bedzie przytulać się do psa to obroża nie jest zbyt bezpieczna. Tak wiec pozostają nam tylko krople.
    Muszę tez w koncu zrobic jakieś przyzwoite zdjecie mojego brzuszka i pochwalic sie....ostatnio sobie nacykalam samych nieprzyzwoitych ;-) czyli majty i cyckonosz, wiec nie bede straszyc ....

Sista, Joasia:), nenette, Truskaweczka250, Rozalia, karolinka85, maglic, Inesicia, dorcia8919, Scintilla lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję na początku szczęśliwych wizyt, cieszę się, że maluszki rosną, ja swoją gwiazdeczkę zobaczę w środę i już się nie mogę doczekać :)

Z dolegliwości mi najbardziej teraz dokucza puchnięcie dłoni i stóp. Oczywiście to wychodzi dopiero wieczorem, ale jak jest tak ciepło to postanowiłam zrezygnować z noszenia obrączki, bo mało mi palców nie rozsadzi :)

Dzisiaj byliśmy na kolejnych zajęciach SR, nie wiem kiedy czas poleciał tak się wciągnęłam :) Babka nam polecała laktator firmy Ardo, nie jest droższy od tych aventów i lovi, a ma bodajże 3 wkładki żeby dobrze dopasować do brodawki.

Moja córa mam wrażenie, że kręci się non stop :) Pewnie nie ma miejsca biedulka, bo ciągle wchodzi mi pod żebra nogami, a ręką mnie nawala w pachwinie :) Co chwilę wypycha też zadek koło pępka :)

Ja na razie rozstępów nie mam, jeśli chodzi o wagę to jest ok 11 kg, ale wiem, że jak tylko się rozkręcą ciepłe dni, to zwolni mi się przyrost, bo przejdę na zimne dania typu sałatki, bo nic ciepłego nie przełknę.

Pozdrowienia dla wszystkich brzuchatek :)

Sista, Z., Joasia:), nenette, Rozalia, Viola, karolinka85, maglic, dorcia8919, Scintilla lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dzis nie urodzę bedzie cud....ledwo żyje :((( nienawidze przeprowadzek a to mija 14 w zyciu

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Gratulacje pozytywnych wizyt Dziewczynki:-) Truskaweczka jestem zazdrosna bo myślałam ze to ja mam największą Kluske, no ale co zrobić ;-)

A to ile ma Twoja kluseczka? dzisiaj mnie zaskoczyła kobietka że tak urosła:)

25.png
    Mili <3
  • Viola Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moja w 33w3d miała 2500 kg....juz powiedziałam mężowi że spadlismy na drugie miejsce ;-)

Truskaweczka250, karolina0522 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana..od ponad godziny nie spie..w tym w nocy z 5wizyt w wc..i tak krece sie z boku na bok.. :(
    Dobrze ze brzuch poki co nie boli.. :) mam nadzieje ze na wizycie wszystko bedzie ok..
    Milego dnia Wam zycze..i udanych wizyt :)

dorcia8919, Alorrene13, Joasia:) lubią tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Jeszcze was nie nadrobiłam,bo wczoraj wieczorem wróciłam z Łódzi i byłam padnięta..wypuścili mnie choć wynaleźli kolejny problem..małowodzie:( miałam tylko 5 AFI,ale piłam ze 4litry z 3dni i podniosły się do 9..tak więc mnie wypuścili,choć za 4tyg mam się znowu tam zgłosić,no już raczej do porodu..

Poza tym moja Laurka przez miesiąc przybrała dosłownie prawie kilogram i waży już 1769g i żadnej hipotrofii już nie ma:)) co mnie cieszy,im większa tym lepiej dla neurochirurgów..mam nadzieję,że dojdziemy do 2,5kilo przez te 4tyg.
    Miałam też konsultację z p.neurochirurg i jak się okazało powiedziała,że nie jest to wada letalna i wodogłowie z tego co widzi nie jest duże i póki co mózg czysty bez uszkodzeń...przepuklinę cięzko było określić ze względu na małowodzie no ale ma 51mm tak ok...niby duzo,ale niewiadomo co jest w tym worku,prawdopodobnie jest to odcinek tylko lędźwiowy...jedyne co mnie martwi to to,że podczas badania mała nie ruszała nóżkami i na wypisie napisane,że stopy nieprawidłowo ułożone..nie wiem czy jej się nie chciało ruszać czy może miejsca nie miała i tak se ułożyła?? nie wiem..3tyg temu były nasilone ruchy i stopy prawidłowe więc aż tak,by to się zmieniło..mam nadzieję,że po porodzie okaże się,że rusza nogami,a stopki nie będą końsko;szpotawe..bo nie chcę siedzieć długo w szpitalu..nie stać mnie na hotel na długi czas..podobno po operacji przepukliny szwy ściągają po tyg..już..na wodogłowie robią operację razem z operacją przepukliny bądź obserwują główkę i robią potem..

Powiem tak chcę być dobrej myśli i tego się trzyma..na ktg jest ruchliwa,serce ok,inne narządy też..mam nadzieję,że Bóg tak bardzo jej nie doświadczy...

A swoją drogą to cc mnie przeraża to leżenie,ten ból,ta niemoc wstania..ale muszę to przeżyć.

Dostałam już w prezencie podusie,kołderkę i poszewkę na to ..dokupić muszę tylko prześcieradełko i ochraniacz..na początek wystarczy,bo jak wróce z niunią do domu to kupię drugi komplet..

Gratuluję wam udanych wizyt,tego ,że dzieciaczki rosną..i się prawidłowo rozwijają:)

Szkoda,że dziś brzydka pogoda, a tak chciałam skorzystać z niej,pospacerować..

A najgorsze jest to,że musze pić 3,5l wody dziennie..mój brzuch jest stale napełniony,ale jak trzeba to trzeba...wiecie co już stwierdziłam,że co nas nie zabiję to nas wzmocni..mam nadzieję,że już nic mi nie wynajdą i szczęśliwie donoszę te 4tyg i w końcu moja niepewność się skończy!

POzdrawiam was:) i całuję:**

gosi_a, Z., Ania1704, dorcia8919, Scintilla, nenette, Alorrene13, Truskaweczka250, Nieukowa, Aka81, karolina0522, Joasia:) lubią tę wiadomość

‹‹ 990 991 992 993 994 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ