X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o swojej wadze nawet nie chcę myśleć. Moim założeniem było zatrzymanie się na 63 kg, ale obawiam się, że to może być nierealne bo dziś było już 62 kg czyli +11. Wcześniej od pewnego momentu tyłam pół kg tygodniowo, ale w ostatnim tygodniu +1,2. Co prawda staram się za ten stan obarczyć zaparcia, które ostatnio trochę mi dokuczały, ale na pewno nie pomagają też przysmaki typu panna cotta, lody, ciastka itp. Muszę trochę przystopować.
    Co do rozstępów to chyba nie zauważyłam na razie żadnych nowych. Póki co tylko mniej widoczne zrobiły się te które miałam już wcześniej na piersiach, ale to chyba efekt tego, że urosły one o jakieś 3 rozmiary. Aż strach pomyśleć co będzie podczas karmienia.
    No i wczoraj wieczorem zaczęłam przymierzać moje ciążowe "kreacje" i o ile do tej pory czułam się atrakcyjnie to od wczoraj czuję się jak gigantyczna kulka. Ale przecież po ciąży wszystkie zbędne kg znikną raz dwa ;P
    Suzanna śliczne te literki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 14:51

Suzanna22, Scintilla, nenette lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 16:41

• nadine24 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na szczęście też na razie się obyło bez rozstępów i mam nadzieję że tak zostanie. Chociaż bardziej obawiam się bardziej rozciągniętej skóry, bo jak się później brzuszek wyrzeźbi to nawet rozstępy nie będą szpecić, a jednak na nadmiar skóry to tylko chirurg będzie mógł coś poradzić :C

Agawera, i jak po praniu pokrowca? przeżył?

A ja właśnie wróciłam ze spaceru do ZUSu i słabo mi na myśl o tym burdelu tam. Okazało się że jak się zatrudniałam w obecnej firmie to jeszcze nie było tego elektronicznego systemu i zgłoszenie do ubezpieczenia zostało przyjęte z błędem, zamiast pierwszego imienia miałam wpisane drugie. Na początku 2014 zatrudniłam się dodatkowo w drugiej firmy i stamtąd wpłynęło drugie zgłoszenie (bez błędów). W międzyczasie wprowadzono ten super elektroniczny system. Teraz po rozwiązaniu umowy i wyrejestrowaniu teoretycznie system powinien widzieć drugiego płatnika, ale ze względu na ten błąd system tego nie wyłapuje a ręcznie nie da się tego zmienić. Mój pracodawca musi zgłosić mnie ponownie z tą starą datą i wtedy moje ubezpieczenie się wznowi.
    Kosmos normalnie, myślałam że krew mnie zaleje.
    A teraz jak na złość cały dzień moje kadry nie odbierają telefonu ;/

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj, Mamo!

gucio wrote:
    Witajcie. Chciałam się przyłączyć do Waszego grona. Jestem w 35 tygodniu ciąży. Czekamy na synka. Jak na razie roboczo mówimy do niego Gucio i coś mi się wydaje że tak zostanie. Wszyscy już się przyzwyczaili :) Mieliśmy trochę przebojów z zajściem w ciążę, ale najważniejsze że się udało. Obecnie leżakujemy od 3 tygodni bo skraca nam się szyjka. Dziś idziemy na kontrolę więc zobaczymy jak sytuacja się rozwija i czy leżenie pomogło.

• CaneCorso Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gucio wrote:
    Witajcie. Chciałam się przyłączyć do Waszego grona. Jestem w 35 tygodniu ciąży. Czekamy na synka. Jak na razie roboczo mówimy do niego Gucio i coś mi się wydaje że tak zostanie. Wszyscy już się przyzwyczaili :) Mieliśmy trochę przebojów z zajściem w ciążę, ale najważniejsze że się udało. Obecnie leżakujemy od 3 tygodni bo skraca nam się szyjka. Dziś idziemy na kontrolę więc zobaczymy jak sytuacja się rozwija i czy leżenie pomogło.
    Witaj Mamo Gucia, my chyba mamy przewagę dziewczynek (poprawcie mnie dziewczyny, jesli się mylę), w każdym razie ja będę miała dziewczynkę,lekarz mówi że nic już jej nie wyrośnie :-)
    Miłego dnia

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny.

trzymam kciuki za wizyty.

Ja mam wizytę za 2 tyg i tez bede miała pobierany ten gbs a to 33 tydzien dopiero bedzie.

Wlasnie czekam na auto i pomocników do przeprowadzki.spakowalam razem 27 dużych kartonów i plecy odmawiają posłuszeństwa.a jeszcze tu mnisze wrócic posprzątać ... Napisałam do M.ze ma szczescie,ze go tu nie ma bo pakowanie jest straszne...

Pozniej sie odezwe.

Miłego popoludnia

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .aś. jak ja Ci zazdroszczę, że nie boisz sie porodu!!!!!!!!! Ja jestem po prostu spanikowana na całego

3i49zbmhdvaalxch.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i oczywiście trzymam kciuki za najbliższe wizyty :)
    ja wizytuję w czwartek - sądny dzień :)

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aś mam podobnie jak Ty. Jakoś nie myślę, że nie dam radę, w końcu każda z nas sobie poradzi. Taką mamy naturę. A jak się nakręcimy, że będzie źle to pewnie tak się stanie.
    Z resztą też mam podejście - jeszcze tyle czasu. Ale szczerze, uważam że to takie "zdrowe" nie nakręcanie się :)

No i zaczęło padać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 15:12

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada podziwiam;)
    Przypomniało mi się jeszcze coś co dziś rano mnie rozbawiło. Mianowicie czekam sobie dziś na wizytę (nawiasem mówiąc byłam pierwsza, ale na wizytę u położnych czekałam 40 minut i myślałam, że mnie trafi), a na korytarzu stoi sobie przewijak i przyszła para z bardzo malutkim dzieciaczkiem żeby go przebrać (dziewczynka miała pewnie max 2 tygodnie). Mama zdjęła jej pieluchę, wytarła pupę chusteczkami już miała zakładać nową pieluszkę, a córcia wyrzuciła kupkę prosto na bluzkę i apaszkę mamy (tata zdążył zrobić unik). Oczywiście wszyscy w poczekalni mieli ubaw, ale kobiecie raczej do śmiechu nie było.

Suzanna22, Z., Ania1704, Sista, Rozalia, Scintilla, nenette, sss lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie jesteście śliczne, dziewczyny.Olałam basen.Tyję sobie dziś w samotności i błagam Polkę " z dupki Mamusi uszczknij i z bioderek:;-)
    Rozstępy mam tylko na piersiach, stosuje olej migdałowy ( pół litra niecałe 30 pln i starcza na baaaaardzo długo, dobre także do pielęgnacji niemowląt oraz dla alergików skórnych).
    Buziaki, piękne Mamy - mi dół jeszcze nie przeszedł.

dorcia8919, Nieukowa, Scintilla, nenette lubią tę wiadomość

• agawera Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie 2 prania zrobiłam i wymieniłam na dworzu, pokrowiec od materaca nie wygląda tragicznie jak opisują wiec spoko żadnych zabarwien nie widzę

nadine24 lubi tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to na poprawę humoru dla wszystkich Mamuś pozdrowienia z naszego spacerku :)
    xnnr280v5cqc_t.jpg
    rhkfjigvum46_t.jpg

lilly78, Ania1704, CaneCorso, dorcia8919, Inesicia, Z., nadine24, Karolaja2271, Marcia86, Sista, maglic, gosi_a, Rozalia, Joasia:), Scintilla, agawera, Aka81, nenette, karolinka85, sss, Muniek, Truskaweczka250, Suzanna22, A1984 lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 16:42

Alorrene13, dorcia8919, Karolaja2271, Nieukowa, Scintilla, nenette, karolinka85, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość

• CaneCorso Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    No to na poprawę humoru dla wszystkich Mamuś pozdrowienia z naszego spacerku :)
    xnnr280v5cqc_t.jpg
    rhkfjigvum46_t.jpg

Allorene ja chcę takie spodnie!!! Gdzie mam je kupić??Chciałam takie jak Żyrcia, ale jednolite będą bardziej uniwersalne. Proszę o info :-)

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka81 wrote:
    Ja póki co rozstępów nie mam i mam nadzieję, że tak zostanie. Brzuchol smaruję tylko oliwką z rossmanna.

Zyrciu jeśli doczytasz to wpisz mi imię Stella. Po ciężkich pertraktacjach może już tak zostanie...

Ja jutro mam spotkanie z położną, w środę usg a gbs pobierane będzie na następnej wizycie 14.05 tj. m-c przed terminem.

Z Was wszystkich przybrałam na wadzę chyba najwięcej, ale chwalić się tym nie będę ;-)
    Oto my w 34tc:
    2wnwk79.jpg

Aka - brzusio śliczny, a co do wagi, to możesz sie ze mną licytować, ja mam 16kg na plusie (myśle nawet, ze juz 17, ale nie wchodziłam na wagę od tygodnia). No i ja jestem w 32 tygodniu :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzanna, ja literki zamawiałam od nich i są super. Wzoru Ci nie doradzę bo sama musisz wybrać . Uprzedzam że długo trzeba czekać na przesyłkę bo chyba ze 3 tygodnie ale na pewno warto :-)

Suzanna22 lubi tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • zapah_ciszy Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Aka - brzusio śliczny, a co do wagi, to możesz sie ze mną licytować, ja mam 16kg na plusie (myśle nawet, ze juz 17, ale nie wchodziłam na wagę od tygodnia). No i ja jestem w 32 tygodniu :)

Dziewczyny, akurat w tym to chyba jestem przodowniczką..:/
    U mnie 23 kg na plusie..

relgh371nuuw2sg6.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w końcu wygrałam "wojnę" z zusem. Dzwonilam do nich i pani mnie poinformowała że nie znaleźli niczego co mogłoby wskazywać na wyłudzenie. Pff też mi nowość ;) Grunt że już poszło info do działu zzasiłków,naliczą wyrownanie i w końcu mi kasiorka wpłynie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 16:27

Joasia:), Scintilla, Nieukowa, nenette, karolinka85, Z., Sista lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia zazdroszczę, że masz już to za sobą. U mnie się dopiero zaczęło i nie chcę myśleć ile im to zajmie. Tym bardziej, że nie pojawią się sami tylko listownie :/ A to wyrównanie wypłacą Ci od razu?

Rozalia lubi tę wiadomość

‹‹ 988 989 990 991 992 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ