Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Melduję się po wizycie i dziękuję za kciuki. Znów wyszło, że Malutka jest tydzień większa niż z terminu OM, ale z tego wszystkiego zapomniałam dopytać ile dokładnie już waży. Lekarz trochę zaskoczył mnie faktem, że nie pobrał dziś gbs, tylko stwierdził, że zrobi to na następnej wizycie za 2 tygodnie (a wtedy to już nawet wg. terminu OM będzie ciąża donoszona). No nic umówię się na wizytę nie za 2, a za 1,5 tygodnia bo boję się, że Zosia będzie chcieć wyskoczyć wcześniej (chociaż mam w planach wytrzymać przynajmniej do 20 maja). Poza tym kazał zrobić morfologię, mocz, powtórzyć WR i HBs Ag i tyle. I co najważniejsze zapewnił mnie, że przyjmą mnie na Żelazną, kiedy będę rodzić.
O rany ten poród staje się co raz bardziej realny. Chyba czas zacząć myśleć o spakowaniu torby.
aghata, Suzana śliczne brzuszki.
.aś. ja też ostatnio czuję się uprzywilejowana. Mało jeżdżę tramwajami, ale jakieś 2 tygodnie temu jechałam i ledwo skasowałam bilet, a pan ok. 30 już mi miejsce ustąpiłNa poczcie też mężczyzna się zlitował i mnie przepuścił i nawet Pani w kasie w Biedronce poprosiła mnie pierwszą do kasy;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 11:50
Z., Scintilla, nenette, gosi_a, Ania1704, dorcia8919, Rozalia, karolina0522, Truskaweczka250, Nieukowa, maglic, Joasia:), Aka81, sss, Alorrene13 lubią tę wiadomość
-
Aś, ja mam rozstępy na cycach i jeden mi się pojawił na brzuchu, stosowałam różne balsamy dla kobiet w ciąży właśnie na rozstępy i jak widać nic nie dało. Jak ktoś ma mieć to będzie miał. Teraz używam zwykłych balsamów bo mam ich całą masę (taki maniak ze mnie, że jak coś ładnie pachnie to kupuje i potem stoi bo właściwie to nie lubię się smarować balsamami... ). Tak żeby skóra była po prostu nawilżona. Nie wierzę już w żadne właściwości specjalistyczne tych kremów ;P
A ja możliwe, że cesarkę będę mieć ze względu na ułożenie dziecka ale to się okaże na dniach, wolałabym jednak SN bo się boję operacji. Ale uważam, że każda powinna rodzić jak chce i jak jej się podoba i najważniejsze w taki sposób aby to było dobre i dla przyszłej mamy i dla maluszka, który powinien się urodzić zdrowy.
Inesica, super wieściA z tym gbs to może stwierdził po badaniu szyjki, że przez te 2 tygodnie nic nie powinno się zadziać? Na pewno wszystko będzie dobrze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 11:50
nenette, maglic lubią tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Z. wrote:Aś, ja mam rozstępy na cycach i jeden mi się pojawił na brzuchu, stosowałam różne balsamy dla kobiet w ciąży właśnie na rozstępy i jak widać nic nie dało. Jak ktoś ma mieć to będzie miał. Teraz używam zwykłych balsamów bo mam ich całą masę (taki maniak ze mnie, że jak coś ładnie pachnie to kupuje i potem stoi bo właściwie to nie lubię się smarować balsamami... ). Tak żeby skóra była po prostu nawilżona. Nie wierzę już w żadne właściwości specjalistyczne tych kremów ;P
przy Weronice smarowałam sie balsamami takimi zwykłymi i dla ciężarnych rozstępy wyszły na piersi i w około pępka i sie wkurzyłam bo to smarowanie nic nie dałotym razem niczym sie nie smarowałam tylko może na początku ciąży sie smarowałam ale jak zaczęły mnie kremy wszystkie uczulać przestałam i teraz sie nie przejmuję i tym razem wyszły tylko na brzuchu w okolicy pępka
-
nick nieaktualnyCzłowiek dłużej pośpi i ledwo nadrabia
Mi gin ma pobrać GBS niezależnie czy cc czy sn - taki wymóg szpitala, no i czasami nawet przy planowym cc zdarzają się porody sn, bo akcja rozkręca się wcześniej i szybko.
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty!
Dorcia moj tata kupuje jakies kropelki u weterynarza, ktore zakrapla kotu na kark przeciwko pchłom i kleszczom. Nasza kotka nie chce nosić obróżki, więc szukaliśmy alternatywy, bo po ogrodzie gania codziennie.
Suzanna pięknie wyglądaszja marze o fryzjerze, bo włosy mam już prawie do pasa, jak tylko pozwolą mi wstać to się zapisuję
Aghata śliczny brzuszekWiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 12:05
Suzanna22 lubi tę wiadomość
-
Nenette miałam wybór albo obroża albo krople. Te same właściwości, więc zdecydowałam sie na obrożę. Zapomniałoby mi się niechcąco zakropić i kłopot gotowy, a tak obroża na kilka m-cy i "spokój". Nasza od początku przyzwyczajona do obroży, więc nie mam z tym problemu.
Aś mi rozstępy wyszły - niestety. Do 7 miesiąca nie było widać praktycznie, że jestem w ciąży, a po świętach brzuch urósł w takim tempie, że po prostu popękałMyślałam, że się załamię. Od samego początku używałam bio oliwke oraz palmersa i jak widać nic to nie dało. Więc jak ma coś wyjść, to wszelka pielęgnacja na nic nie przyda. Ale w głowie mam, że może wyszło by ich więcej gdyby nie to smarowanie (zawsze to jakaś pociecha).
-
wam już opada brzuch ja tam nic nie widzę może dlatego ze mam mała piłeczkę
dziś jak weszłam na wagę to mam + 10chciała bym przytyć jeszcze 2 kg moje się uda
co do wymazu w szpitalu pobierali mi wymaz ale nie chce mi sie po niego jechać może jutro się wybioreWiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 12:27
-
nick nieaktualnydorcia8919 wrote:Nenette miałam wybór albo obroża albo krople. Te same właściwości, więc zdecydowałam sie na obrożę. Zapomniałoby mi się niechcąco zakropić i kłopot gotowy, a tak obroża na kilka m-cy i "spokój". Nasza od początku przyzwyczajona do obroży, więc nie mam z tym problemu.
nasza to przybłęda i nie chciała się nauczyć noszenia obróżki, robi figury karateki i ściąga ją w 30sekund
dorcia8919 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam dziewuszki:)
Ja jeszcze do maja sie oszczedzam jak to gin nakazała
Faktycznie w majowke ma sie pogoda troche zepsuc wiec mial bc gril ale pewnie na spotkaniu ze znajomymi w domu sie skonczychoc na grilla mam wielka ochote
Dziś dzwoniła do mnie położna ze zjawi się u mnie jutro po raz kolejny i posluchamy serduszka małej
Dorcia, można zakraplac kotu krople raz w miesiącu na kark przeciw pchlom i kleszczom. Tylko te z substancja czynną fipronil czyli preparaty Frontline, Fiprex itp. Inne tylko dla psów niestety. No i obrozki , ale tu jest ryzyko ze jeśli kot wychodzi na dwór może się zachoczyc o jakieś krzaczory i się poddusic. Jedyna jaką znam, skuteczna i sama się Ospina w takich sytuacjach to obroza Foresto i wytzymauje cały sezon ok 7-8 m-cy
Miłego dnia !!!
dorcia8919, Sista, nenette lubią tę wiadomość
Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
Mi też odpukać rozstępy jeszcze się nie pojawiły,mimo że mam na to poddatna skórę. Ale znając mojego pecha pewnie dzień przed porodem wyskoczą
Lenie się na całego,pogoda taka super że nie chce się schodzić z balkonuWiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 12:13
dorcia8919, Rozalia, Nieukowa, maglic, karolinka85, nenette, Inesicia, Sista, Joasia:), lilly78, Z., gosi_a, sss, .aś., Alorrene13, Katha81, Scintilla, BrumBrumek lubią tę wiadomość
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
Nenette nasza przygarnięta ale jako niemowlę, więc nauczona od początku. Dobrze, że jeszcze krople są zamiast obróżek.
Marcia właśnie tą obrożę foresto mi weterynarz polecił. Tak więc liczę, że będzie skutecznaNaczytałam się w necie większości pozytywów, więc si tego trzymam
Marcia86, nenette lubią tę wiadomość
-
Czesc Dziewczyny! Dziś rano byłam na badaniach, kobieta mnie pyta który tydzien ciąży więc mówię że 34. A ona: oooo to już tuż tuż. A ja: niech mnie pani nie straszy, bo ja jeszcze pokoju nie mam urządzonego...żeby wstwić łóżeczko musieliśmy wynieść dwie szafy, a pod spodem zastaliśmy ścianę w opłakanym stanie, bierzemy się więc za mlowanie i liczymy, że będzie szybko schło
Miłego dnia dziewczynki.dorcia8919, Joasia:), Alorrene13, Scintilla lubią tę wiadomość
-
Ja tylam dosyc powoli i systematycznie, tylko cycki urosly mi za szybko - mam na spodzie pod brodawkami po 3-4 rozstepy. Ale po porodzie dopiero moze zaczac byc widac na brzuchu...
Gbs jest na 100% wazny miesiac- ale o tym czy podac antybiotyk przy przedawnionym o kilka dni wyniku decyduje dopiero porodowka.
Sacze wlasnie wode z cytryna, mieta i kostkami lodu. Za goraco zeby sie ruszyc robic obiadnenette lubi tę wiadomość
-
Hejjj Mamuśki :*
Przez weekend naskrobałyście tyle, że nie jestem w stanie nadrobićWybaczcie :*
Mi zostało ostatnie prasowanie, spakowanie torby, uszykowanie pokoju młodego (ostatnie poprawki) i porobienie prac zaliczeniowych do szkoły- ale syndrom wicia gniazda mnie opuścił, więc odkładam wszystko na potem:D zażerałabym się tylko mrożonymi jogurtami naturalnymi
Scintilla - kaszanka to i mi chodzi po głowie, albo kiełbasa taka aż spalona- no ale taka bez keczupu i musztardy?
jakoś nie mogę odważyć się spróbować musztardy, keczupu czy majonezu.
Gosiu - literki fantastyczne!sama zamierzam zabrać się za literki DIY no ale lenia mam i nie wiem kiedy je zrobię
dodatkowo napaliłam się na cotton ball light z piłek pingpongowych
Co do plam na twarzy to ja też właśnie mam i krzywą linię negrę na brzuchu - jakby jakaś nawalona była, kręta taka
Brzuszki wszystkie macie przepiękne!mój teraz wygina się w różne finezyjne kształty - ale kocham Go najbardziej na świecie
Wszystkim gratuluję nowych tygodni :* już jesteśmy bliziutko
Dziewczyny z POWEREM dajcie go trochęjutro 36 tydzień się zacznie - a ja ze wszystkim w lesie
pojade na porodówke zszokowana, że to już a ja taka nie gotowa
dorcia8919, nenette, karolinka85, Muniek, Sista, Z., Rozalia, Scintilla lubią tę wiadomość