X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaja2271 wrote:
    Dorcia 8919- ja mam psa, który jest tak temperamentny i wymagający,że nie da się go nie wybiegać.Wczoraj wyciągałam jej kleszcza z pachwiny ( oczywiście w rękawiczkach), mimo tego,że jest zabezpieczona.Weterynarz na pewno doradzi odpowiednie zabezpieczenie pupila, dostosowane do Twojej sytuacji ( my mamy obrożę+ bravecto tabletki , które daje się raz na kwartał, nie mam pojęcia czy kociakom to samo się podaje).I spokojnie, nie denerwuj się;-)

Niestety u kotów tylko obroża, ale dobre i to :) właśnie wet tłumaczył mi, że dla psów jest więcej możliwości niż dla kociaków, więc liczę, że więcej stresów już nie będę miała :P kicia jak członek rodziny w końcu :D

• dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Oczywiście za wizyty kciukasy!

Dzień zapowiada się słoneczny i piękny :) Miejmy nadzieję, że ta wiosenna aura już zostanie z nami do samego lata :)

Dziś zamierzam wybrać konkretny wózek i łóżeczko, a że dziadki chcą kupić dla pierwszego wnuka, to ja oporów nie mam żadnych, tylko wskażę paluszkiem o to Wasz wnuczek chce :D

A jutro rodzice moi mają rocznicę ślubu, a ja wizytę. Liczę na jakieś fajne foto dla dziadków ;) Tylko ten mały łobuziak musi przestać się wstydzić jak do tej pory :P

Z., Truskaweczka250, Rozalia, Alorrene13, Muniek, karolinka85, Scintilla, lilly78, nenette, Inesicia, maglic lubią tę wiadomość

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Co tam U Was? Dawno mnie nie było jakoś ostatnio rzadko siedzę na necie nie mam ochoty i wgl jak sie czujecie u nas jeszcze 37dni <3 zaczynam się bać..
    Wczoraj spakowałam torbę przy pomocy męża żeby za dużo nie zabrać hehe Czuje sie jak słoń juz +10kg mam.

Dzisiaj mam wizytę o 16 dowiem sie po 2mc ile Milenka urosła nie moge sie doczekać:)

dorcia8919, Rozalia, Z., Alorrene13, Muniek, karolinka85, Scintilla, Nieukowa, nenette, maglic, Joasia:), Aka81 lubią tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej!
    My jeszcze w łóżku ale śniadanie grzecznie zjedzone o 7, aby cukry trzymać w ryzach.
    Noce niestety coraz gorsze, brzuch mi się podniósł i ciężko mi się oddycha. Nawet jak wstaję w nocy siku to sapie jak lokomotywa ;)
    Dzień zzapowiada się cudownie, słońce świeci a na patio latają z kosiarką i mimo że mieszkam na ostatnim piętrze czuję zapach świeżo
    skoszonej trawki. Baaardzo przyjemny i wiosenny :)
    Kciuki za wizyty mocno zaciśnięte! Mój podgląd małego dopiero za 3 tygodnie, więc jeszcze się naczekam...
    Ale do planowanego cc równo 50 dni! Je je je ;) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 09:08

Truskaweczka250, Z., Alorrene13, dorcia8919, Scintilla, Muniek, lilly78, nenette, maglic, Joasia:) lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś w nocy Zosia dała popalić pół nocy kopała w pachwiny przynajmniej tam mnie bolało a teraz znowu daje czadu chyba znowu sie odwróciła na poprzek bo sie wypycha
    czas wstawić pranko z korzystać z dobrej pogody ale mam na razie strasznego lenia

Sista, nenette, Joasia:) lubią tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również witam :-)
    Oczywiście kciuki zaciśnięte za wszystkie wizyty :-)
    U nas nocka znośna,chociaż mały karateka mnie okładał :-P
    Karolaja nie jesteś jedyna z kompleksami,też czasem mam taki dzień że jak się widzę to mam serdecznie dość! Ale z drugiej strony jak pomyślę o tym skarbie który siedzi tam w środku to stwierdzam że jestem głupia,bo przecież on jest najważniejszy :-) będzie dość czasu na doprowadzenie się do porządku :-)
    Miłego i słonecznego dnia dziewuszki :-P

Rozalia, Sista, karolinka85, dorcia8919, Scintilla, nenette, maglic, Joasia:), Viola lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki :)
    Trzymam mocno kciuki za wszystkie wizyty :)
    Co tu dużo pisać ... Słońce, wiosna, błogie lenistwo a myślami cóż ...
    Też już gdzieś przy porodzie :O i tak będzie pewnie coraz częściej.
    Dziś pewnie jakiś spacer, a o 18 spotkanie z przyjaciółkami. Na majówkę pogoda ma się popsuć, dlatego nigdzie chyba nie wyjedziemy, w innym wypadku rozważyłabym tą opcję. Mam zaproszenie na 30-tkę na Mazury, ale jak będzie zimno to nie ma sensu bo balować z pijaną brygadą mi się nie chce :P Wolę wysypiać się regularnie, miewam napady zmęczenia i wtedy muszę sobie polegiwać, to już chyba najwyższy czas ;)
    Też się chyba spakuję do szpitala za jakiś tydzień może ... Dostałam trochę rzeczy od znajomej dla dziecka, ale większych więc muszę je wyprać.
    MIŁEGO DNIA MAMINKI ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 09:25

Scintilla, Sista, Muniek, karolinka85, Suzanna22, Nieukowa, Z., dorcia8919, Rozalia, nenette, maglic, Joasia:), Viola lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Suzanna22 Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 36 tygodniu ciąży :) Pełna energii z rana, zamierzam dziś zrobić dobry obiad dla mojego T i nawet wyjść na spacer bo pogoda piękna :) Od momentu kiedy lekarz pozwolił na więcej niż leżenie, czuje się naładowana jak bateria.

Powiem Wam jeszcze ,że zaczynam mieć stracha przed porodem, czuję ,że to coraz bliżej i zaczynam panikować że nie dam rady :o

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące !!!! <3

Ja miałam dziś zrobić badania ale stwierdziłam ,że pójdę jutro żeby nie marnować tej pięknej pogody na stanie w kolejce:)

Muniek, Z., Alorrene13, dorcia8919, karolinka85, Scintilla, Inesicia, nenette, maglic, Viola lubią tę wiadomość

3i498rib1erx75f8.png

3jgxs65gfim7i0be.png

Juleczko Kochamy Cie <3 [*] 23tyg.

Suzanna
  • Suzanna22 Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to my z Lenką w 36 tc.
    e99b015ad99bd3a0med.jpg

Muniek, gosi_a, Z., Alorrene13, dorcia8919, karolinka85, Rozalia, Scintilla, lilly78, Sista, Ania1704, Inesicia, nenette, Marcia86, maglic, Joasia:), Viola, Aka81, sss, Finezja lubią tę wiadomość

3i498rib1erx75f8.png

3jgxs65gfim7i0be.png

Suzanna
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzanna to jeszcze dwa tygodnie i możesz rodzić :-) ale fajnie :-P
    Nie wiem kiedy ten czas ucieka,jeszcze troszkę a wszystkie będziemy się chwalić bobasami a nie brzuszkami. Oj nie mogę się już doczekać!!

Suzanna22, Rozalia, Nieukowa, Joasia:) lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, Suzanna , chyba jesteś pierwsza w kolejce z terminem ;) Będzie dobrze, tyle czasu musiałaś zaciskać nogi, a teraz trzeba będzie w końcu odpuścić :D

Muniek, laska jesteś, nie przesadzaj. Karolajna ty też, pamiętaj że po porodzie sporo zrzucimy na dzień dobry :D

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, ja wizytuję w czwartek :)

Joasia nie za wcześnie ten GBS? I skoro masz cesarkę to czy on w ogóle ma sens? GBS powinno się zrobić dość późno, najlepiej po 36tc, bo wynik jest ważny TYLKO MIESIĄĆ. Ja będę mieć pobieranego 12 maja, czyli na równo miesiąc przed terminem i jeżeli przenoszę, to tak czy siak dostanę antybiotyk bo badanie straci ważność...

Dzisiaj ja też się na spacer wybieram. W zasadzie za jakieś pół godzinki :) A wieczorem jadę na warsztaty "Planeta Dziecko" - ciekawe czy będzie to tak samo nachalna propaganda jak warsztat "mamo to ja", czy może będzie coś bardziej merytorycznego...

Alorrene13, Z., dorcia8919, Scintilla, Sista, Muniek, nenette, Joasia:) lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    29vdmi1.jpg

Czy biała powłokę można prać w pralce bo właśnie zwatpilam
    czy może recznie nia sucho

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 09:50

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzzana ale seksi mama z Ciebie :) laska jak się patrzy :)

U nas też słońce ale u mnie jakiś leń ;) może jeszcze się zmotywuje do działania a jak nie to będę leżeć i pachnieć w końcu jutro też jest dzień :D

Jutro możliwe że dowiem się jak nasz synek jest ułożony i jeśli główkowo to za 2 i pół tygodnia zaczynam wielkie sprzątanie i seksowanie :D Wiosna przyszła i t9 będzie idealny czas aby Młody zobaczył jak na świecie jest pieknie ;)

A mam pytanie, czy u Was też zwiększyło sie zainteresowanie otoczenia w okół Was? Bo mam wrażenie że wszyscy na około nagle stali się ciekawscy p9d względem czy już wygladam jak orka czy jeszcze nie czy spuchłam czy zdycham czy leżę i się turlam ;p a ja nie bardzo lubie być w centrum zainteresowania... jaksos wolałabym gdyby się obylo hez tych ciekawskich spojrzen i poszeptywan8a na około.

Milego dnia brzuchatki :)

dorcia8919, karolinka85, Rozalia, Scintilla, Alorrene13, nenette, maglic lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się wyłamię, powiem wam, że wolałabym żeby padał deszcz i to tak non stop przez tydzień. Tak sucha ziemia że masakra ;( Wolno się wszystko zieleni i czeka nas susza jak nie popada... oczywiście fajnie że jest słonko, ale jak kopię w ogrodzie to mi się na płacz zbiera tak głęboko gleba sucha ;/

Z. : u mnie może nie tyle wzrost zainteresowania, co dużo życzliwych osób spotykam- w pociągu to pół przedziału się zerwało żeby zrobić mi miejsce ostatnio, a wczoraj dostałam zniżkowy bilet na basen bo "niech się maluszek przyzwyczaja" - w regulaminie nie ma zniżek dla ciężarnych, ale pani w kasie miała gest :D

No i mama mi zaliczyła lekki zawód, bo się nagle obudziła, że coś mi do wyprawki kupi. Na moje "nie wydawaj pieniędzy bo wszystko mam" była mega zdziwiona, zaczęła wypytywać czy mam kocyki, tetrę, kremy itd... Oczywiście mam :) No i był foch, że czemu tak szybko kupowałam, ona teraz nie może się zrealizować jako babcia :D Stwierdziła że przyjedzie przepatrzeć moje rzeczy i jak coś to mi dokupi. Droga wolna, ja jej nie bronię :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 09:56

Sista, Z., Alorrene13, gosi_a, nenette, maglic, Joasia:) lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 21:28

• dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa z tym deszczem to się zgodzę. Ziemia tak sucha, że masakra. Ale jak na razie na deszcz się nie zapowiada i niestety trzeba podlewać. Bo szkoda, żeby wszystko padło.

• Suzanna22 Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. wrote:
    Suzzana ale seksi mama z Ciebie :) laska jak się patrzy :)

U nas też słońce ale u mnie jakiś leń ;) może jeszcze się zmotywuje do działania a jak nie to będę leżeć i pachnieć w końcu jutro też jest dzień :D

Jutro możliwe że dowiem się jak nasz synek jest ułożony i jeśli główkowo to za 2 i pół tygodnia zaczynam wielkie sprzątanie i seksowanie :D Wiosna przyszła i t9 będzie idealny czas aby Młody zobaczył jak na świecie jest pieknie ;)

A mam pytanie, czy u Was też zwiększyło sie zainteresowanie otoczenia w okół Was? Bo mam wrażenie że wszyscy na około nagle stali się ciekawscy p9d względem czy już wygladam jak orka czy jeszcze nie czy spuchłam czy zdycham czy leżę i się turlam ;p a ja nie bardzo lubie być w centrum zainteresowania... jaksos wolałabym gdyby się obylo hez tych ciekawskich spojrzen i poszeptywan8a na około.

Milego dnia brzuchatki :)

Dziękuje ale czuję sie malo seksi, bardziej jak wielka orka badź jakis wieloryb. Juz zaczynam myślec jak zgubic nadmiar kg po ciąży , bo od tego lezenia dupa urosła potwornie:)

Tez zauwazyłam wieksze zainteresowanie ludzi a zwłaszcza sąsiadów jak wychodze, czasem sie zastanawiam czy nie jestem brudna albo rozmazana :)

Z., nenette lubią tę wiadomość

3i498rib1erx75f8.png

3jgxs65gfim7i0be.png

Suzanna
  • aghata Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez sie witamy. Jestem na nogach juz od 5:40 bo mialam dzis wizyte u neurologa. Biedna Zuza musiala isc do przedszkola juz na 6:30. Dostalam zaswiadczenie ze moge przy cc miec zewnatrzoponowe a nie ogolne.

Nieukowa co do gbs to mi tez pobierali przed cc.

Trzymam kciuki za wizyty

Joasia:) lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    29vdmi1.jpg

Czy biała powłokę można prać w pralce bo właśnie zwatpilam
    czy może recznie nia sucho

Ja normalnie prałam i nic się z nią nie stało :)

My dzisiaj u schyłku 34ego tygodnia i pozostało tyklo 37 dni do CC :)
    może w tym tygodniu uda mi się zebrać i spakować torbę, tylko zastanawiam się nad koszulą do ewentualnego porodu SN, kompletnie nie wiem co będzie najlepsze
    a Wy jaką koszulkę macie przygotowaną do SN?

Rozalia lubi tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa u mnie coś podobnego bo co znajomi przychodzą i się pytają ze chcemy wam coś kupić co wam brakuje może nie macie wanienki i czy może my chcemy to mówię my już właściwie wszystko mamy widzę ich dół że chcieli by coś kupić
    bo z wyprawki mi brakuje torby do wózka , fride (bo ta po weronice wiekowa ), mleko (bo wole mieć na wszelki wypadek jedno mleko ), pieluchy na razie 1 op kupie i stwierdziłam ze będziemy testować wiec zacznę od rossmana) i coś na kolkę wiec liczę ze jak mój dostanie premię w maju to wszystko kupię i bedzie z głowy zostanie oczekiwanie

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
‹‹ 984 985 986 987 988 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ