X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette wrote:
    Ja nie chodzę na SR to i nie wiem ;) okej, postaram się zatem nie stresować :)

I dlatego masz nas na forum do doradzenia :P Dasz radę :)

nenette lubi tę wiadomość

• Dada Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :)

Ale się wyspałam :)

Ja na majówkę będę na nowym mieszkaniu już wiec 15 min spacerkiem na plaże pewnie będę się czuła jakbym wyjechała ;)

Miłego dnia.

Ja dalej się pakuje.

Viola, Z., Sista, karolinka85, karolina0522, Scintilla lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A a co do imion to strasznie mnie wkurza ten temat księży i stresu czy się zgodzi czy trzeba będzie iść do innego kościoła.

Mi tez bardziej podoba się Stas :)

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 21:28

gosi_a, nenette lubią tę wiadomość

• aghata Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Hej Babeczki, a ja jestem zesr....od rana. Znalazłam obzartego kleszcza w naszym łóżku! !!!! pisalam wam ze mamy psa-yorka. Spi z nami i w ogole wszedzie gdzie sie da w domu. No i pewnie przywlokl na sobie tego kleszcza, ale najgorsze jest to ze nie wiem czy ten kleszcz spasł się na naszym psie czy też wylazl w nocy i opił sie na mnie bądź moim M!!!!!
    Marcia! ratuj. Jak to wyglada u kobiety w ciazy??? Jutro dzwonie do gina popytac. Zrobilabym badania ale terax jeszcze pewnie nic nie wyjdzie. Jestem przerazona!!!

To na bank kleszcz z psa, siedzial na nim kilka albo kilkanascie dni, raczej nie objadl by sie w jedna noc.

preg.png[/url]
  • aghata Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do jazdy autem ja jezdze caly czas bez auta chyba bym zwariowala lubie byc niezalezna, zawoze rano Zuzie do przedszkola potem ja odbieram nie wyobrwzam sobie jezdzic autobusem

preg.png[/url]
  • Viola Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no powiem wam ze takiego wielkiego nie widziałam jeszcze!!! na poczatku myslalam ze to cukierek...ale wiesz Aghata, my sie ciagle tulimy z tym naszym psem, szczegolnie mlodsza córka i takiego wielkiego to by raczej wyczula. Kurcze nie wiem co o tym myśleć, czy panikowac czy co....

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami kleszcze wybieraja sobie takie miejsce ze ciezko je znalezc ja w zeszlym roku bylam na grzybach i znalazlam kleszcze na pipie przy nodze podczas golenia sie tam.

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violu może niech Cię ktoś poogląda czy nie widać śladu po ugryzieniu.

• Viola Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem przegladnieta i nie widać śladu po ugryzieniu....no nic musze się uspokoić i pomyśleć racjonalnie...

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że ewentualny ślad byłby widoczny. Zdarzało mi się czasem wyciągać kleszcza z psa i zawsze ślad nawet lekki utrzymywał się dłuższy czas.
    Więc raczej niemożliwe żeby napił się od Ciebie.

• Viola Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślisz Aka?? kurcze to by mnie naprawdę podniosło na duchu, Aghata tobie też dzieki :-)

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola, dziewczyny mają rację, ten kleszcz by tak szybko nie urósł w 1 noc, musiał go psiak mieć wcześniej, raczej nie dopadł Was w nocy - miałabyś zaczerwienienie choćby minimalne w miejscu wkłucia. Też bym się bała, ale tak racjonalnie myśląc to szanse nikłe że Cię ugryzł a nawet jeśli - nie oznacza to od razu że czymś Cię zaraził.
    Ale pogadaj z ginem - pewnie też Cię uspokoi.

Viola lubi tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Jestem przegladnieta i nie widać śladu po ugryzieniu....no nic musze się uspokoić i pomyśleć racjonalnie...

Moim zdaniem to kleszcz z psa jak się napil, pies pewnie zaczął się drapac i kleszcz odpadł, na prawdę czasem łatwo przegapic go w sierści nawet jak się codziennie glaszcze... A Ty pewnie mialabys juz jakiś ślad skoro kleszcz taki duży. Także myślę ze spokojnie.
    Moze obejrzyj jeszcze psa, szczególnie za uszami, może będzie tam taki lekki odczyn ( grubsze, czerwone miejsce) i się uspokoisz ze to od psa.
    No i zabezpieczajcie psy i koty kropelkami przeciw kleszczom bo zima była bez mocnych mrozów i znów jest ogromny atak kleszczy !!

Viola lubi tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violka, może Ci też gin zlecić badanie krwi na borelioze jeśli się bardzo stresujesz

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podejrzewam, że skierowanie na badanie i tak gin wystawi.
    Też bym się denerwowała i myślała, ale jestem pewna, że byłby ślad. A skoro go nie ma to nie Ty byłaś celem.

Viola lubi tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczynki, badania zrobię tak czy inaczej. Tylko pogadam z ginem kiedy najlepiej.

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 16:40

Viola, karolinka85 lubią tę wiadomość

• Dada Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam ostatnio pytać czy ktoras na wyjątkowy 1000 wpis sie szykuje na rozpakowanie,ale tyle piszecie,ze to za szybko by było ;)

Nieukowa, Gosia82., Scintilla lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dużo piszecie ostatnio :D
    Viola ja bym się nie przejmowała, poprosiłabym męża żeby mnie dokładnie obejrzał jeszcze raz i zgłosiła na wszelki wypadek ginekologowi swoje obawy.

U mnie niedziela pracująca: trochę kwiatów posadziłam w ogrodzie, taras umyłam z wężą, no i przygotowuję właśnie pokój maluszka do malowania :) Oblepiłąm folią podłogę, jeszcze muszę futryny i parapety zabezpieczyć. Wieczorem mąż zagruntuje całość i w przyszłym tygodniu malujemy, kleimy dekory ścienne a potem obrabujemy ikeę :D

Alorrene13 lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
‹‹ 982 983 984 985 986 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ