X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaja2271 wrote:
    Aka 81, naprawdę, takie miałas z księdzem przeboje?A jakie było to imię, że tak mało wyrozumiały się okazał?

Emma.

Jęczał z nerwem, że tyle jest ładnych chrześcijańskich imion a tu takie POGAŃSKIE :D

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    My dziś na Orlenie -bieg na 10 km. Po roku niebiegania M. Zapisał się no i poszedł, mam nadzieje ze da radę ;)
    Pogoda jednak słaba, deszczyk siąpi. Agata sesja ok, my się nigdy nie spinamy. Fotografka fajna i wyluzowana. Wydaje mi się ze robi inne zdjęcia niż większość, ale zobaczymy ;)
    Czasami mam twardy brzuch ale nie zwracam na to uwagi :)

karolina0522, karolinka85, A1984, nenette, Scintilla lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczynki w tym pięknym dniu :)
    Agata - współczuje. Ja wlasnie nie chciałam M. zostawiać na grillu samego, wiec była z nim do końca.
    BrumBrumek - my jedziemy w piątek do znajomych do Krakowa, bedzie parapetówka, bo znajomy wybudował dom. Wiemy, ze niektórzy jadą tam nawet na trzy dni...My będziemy wracać w sobotę, bo mojej przyjaciółki mąż bedzie obchodził 50-te urodziny :)

Dzisiaj za to wybieramy sie z sąsiadami na mecz piłkarski na 13.00. Wiec teraz, po smakach zrobionych wczoraj przez Agatę - gotuje wlasnie młoda kapustę, a resztę obiadu zrobię jak wrócimy.

Karolinko - mnie brzuch twardnieje, jak po kilku godzinach lenistwa i leżenia rozpocznę intensywna aktywność (szybki marsz, sprzątanie, etc.).

karolinka85 lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    Dziewczyny ale mi nie chodzi o twardnienia macicy.. ;) bo to ze sie stawia tam kilka razy to normalne bo cwiczy,ale mi chodzi o twardy brzuch..bo czasami jak go dotykam to jest twardy nie jak kamien przy twardnieniu ale miekkim nazwac go nie mozna..
    A Wy macie miekki caly czas?nie liczac twardnien ;) ?
    No miękki, flakowaty :O nie może być...jest twardawy i sprężystym :-P wody, dzidzia,.to tłuszczyku nie czuć...Haha,za kilka tygodni będzie mięciutki ;-)
    A serio to miękki nie jest heat twardawy....

karolinka85 lubi tę wiadomość

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista ja bym go nie zostawila ale Zuzia juz chciala isc do domu wiec musialam isc z nia a ten po piwku wiec co bedzie z nami wracal. Powiedzialam mu ze za to ze tak zrobil chce jechac na zakupy

Karolinko ja mam czasami taki twardy po lewej stronie jak sie maly napnie to az skory brakuje...czasami mam skurcz wlasnie taki bezbolesny a czasami mam juz takie co nawet bola i tchu wtedy brakuje

karolinka85, Sista lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za odpowiedzi w sprawie twardszego brzucha ;)

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka81 wrote:
    Emma.

Jęczał z nerwem, że tyle jest ładnych chrześcijańskich imion a tu takie POGAŃSKIE :D
    Ci księża,o rany długo można by mówić jacy są dziwni. Co ich to obchodzi jakie rodzice imię wybrali :-\ nigdy tego nie pojme!
    My jak powiedzieliśmy że będzie Samuel,to była lekka konsternacja,ale chyba już się przyzwyczaili :-)

Na majówkę chcieliśmy się gdzieś wybrać, ale odkąd mam z tą szyjką plany legły w gruzach. Także teraz dopiero jak będzie misiek to gdzieś pojedziemy.

Łóżeczko też mamy już złożone,jak i resztę mebli bo właśnie też zależało mi na tym żeby wszystko się wywietrzyło.

Wczoraj byliśmy odwiedzić kolegę z pracy(przed ciążą pracowałam razem z mężem,także mamy wspólnych znajomych) było miło w końcu się gdzieś wybrać. No i stwierdził że tylko brzuszek mi urósł a tak to że niby nie przytyłam :-P słodkie kłamstwo,ale miło z jego strony. A tu już +13kg :-\
    Potem skoczylismy na pizze :-) niebo w gębie!!

Miłej niedzieli :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 10:38

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • aghata Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam dzisiaj placzacy dzien, te hormony mnie wykoncza!!

preg.png[/url]
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette wrote:
    Kochane czy któraś z Was używa adaptera do pasów w samochodzie? Ja do tej pory nie miałam, ale jakoś mam ostatnio stracha i zastanawiam się czy dla spokoju ducha nie kupić..
    Miłego dnia!! :)

Ja używam, mam pożyczony od koleżanki ale wiem że są też wypożyczalnie.
    Wg mnie ważna sprawa, ja nie umiałam tak zapiąć normalnego pasa aby był pod brzuchem. No i jestem samochodową panikarą. Wygodne i łatwe do założenia.

nenette lubi tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w niedziele.
    Nocka kiepska chyba z 4 razy wstawalam na siku ale przez to ze wieczorem popilam bo mnie suszylo
    U mnie o dziwo na imie Marcel jakies wiekszej reakcji nie bylo, mama nawet nie mruczala ale miala problem z zapamietaniem. A ksiadz to moze mnie pocalowac za przeproszeniem..... Maja g ...do powiedzenia oni tacy swieci jak my wszyscy... Sorki ale czasami to maja takie pomysly a potem sie dziwia ze'ludzie do kosciola nie chodza...

U mnie cieplo ale slonce gdzies zniklo.

A1984 lubi tę wiadomość

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka ja mam twardy brzuch od 4 mc ciąży, właściwie non stop, jak dobrze nadmuchana piłka. Gin mnie straszył że to skurcze ale mamy się dobrze, żadnych skurczy nie czuję ani nie wyszły w KTG, chyba nie ma się co martwić ;-)

Na majówkę jedziemy na Kaszuby do totalnej wioski, 80 km do cywilizacji i szpitala :D
    Ale u nas termin na koniec czerwca więc raczej ryzyko małe, jakbym miała termin np na 5 czerwca to już bym tam nie pojechała bo jednak średnio mi się widzi poród w lesie tudzież w samochodzie.

Co do imion, uważam że Apolonia i Pola są śliczne! Zresztą zawsze się znajdzie ktoś komu się dane imię źle kojarzy bo miał głupią koleżanką w podstawówce o tym imieniu, wszystkim się nie dogodzi, olać. U nas się nikomu właściwie Borys nie podoba, ale nam się podoba, poza tym jak tak całą ciążę gadam do brzucha to już nie będę chłopakowi teraz robić wody z mózgu ;-) Imion żeńskich jest wg mnie jest więcej ładnych - następnym razem celujemy w Helenkę lub Jagodę!

Aghata a popłacz sobie, to zdrowo!

Miłego dnia Dziewczyny!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 11:00

Sista, nenette, karolinka85, Alorrene13, sss, Karolaja2271, Scintilla, maglic lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu ten posiew to Gbs i pobiera to ginekolog jakoś w 37 tygodniu czy 36.
    My na majówkę nie wyjeżdżamy bo mój szwagier robi urodziny a poza tym przyjeżdża do nas rodzinka bo mojemu kuzynowi urodził się synek miesiąc temu. W nastepny weekend mój mąż wyjeżdża na turniej a później już bedzie 35 tydzień i wolę już nie podróżować, możliwe że teściowie przyjadą do nas.
    ja podobnie jak aghata mam twardy brzuch tylko jak Zuzia wypchnie dupkę lub nogę :-)

Nieukowa dziękuję za informację o ketonach!

Ania1704 lubi tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki, my już w domu. Wróciliśmy wczoraj po północy. Troszkę poczytałam Wasze wpisy ale z góry przepraszam jak coś pominę :)

Piątek i sobota były piękne i słoneczne, ponad 22C. Zrobiłyśmy z moją mamuśką rundę po lumpeksach i znów mam pranie ubranek, ale już tych większych. Zakupiłam worki próżniowe i będę pakować. Żal nie kupić jak po 2 zł sztuka :)
    Objadłam się też lodami, mamy obiadami i cukry miałam ok. Pewnie dlatego że sporo chodziłam. Odwiedziłam też rossmanna i kupiłam zapas podkładów i pudrów :)
    W ogóle czuję się jakby mi wróciła część dolegliwości I trymestru, mdłości, zawroty głowy, napady głodu. Nie wiem co jest grane.

Mnie puchną tylko palce u dłoni, najgorzej rano chociaż wczoraj musiałam zdejmować obrączkę pod wodą i chyba czas się z nią pożegnać do porodu.

Agata Madalińskiego to bym w życiu nie wybrała ze względu na ordynatora. Byłam u tego pana na usg w lux medzie i nigdy więcej, przemądrzały jak nie wiem co, gburowaty, uważa się za niewiadomo kogo dlatego też zraziłam się automatycznie do szpitala. No ale wiadomo to moje osobiste doświadczenie.

Gosiu śliczny napis zrobiliście Zuzce :)

Nenette ja adapterów nie używam, pas mam na biodrach i jest ok.

Majówkę spędzamy w Warszawie, planujemy grilla ze znajomymi ale patrząc na pogodę to chyba skończy się na kawce w domu :/

17 maja mam komunię brata, ciężko mi się jeździ i to będzie już 37 tydzień ale głupio nie pojechać, chociaż mam trochę stracha żeby nie urodzić po drodze w lesie ;)

A pogoda dziś nie rozpieszcza...siąpi jakiś mały deszczyk...mimo wszystko ruszamy na spacerek, miłego dnia kochane :)

A1984, Ania1704, Sista, karolina0522, Scintilla, maglic lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w niedzielę!
    Ja od rana ze stresem. Wyczułam u mojego kota kleszcza :/ Jeszcze wczoraj jak ją czesałam nic nie widziałam (cała czarna jest więc co się dziwić) ani nie czułam. A przez noc urósł dziad jeden. A mąż oczywiście, że panikara jestem. Więc wpakowanie kota do koszyczka i heja do weta. Mićka nie chciała dać się oglądać, aż zaczęła płakać. No i wtedy sama się zestresowałam :/ Ale na szczęście z wielką walką z naszym uparciuchem udało się usunąć kleszcza. Ale z nerwów aż mnie brzuch bolał. A że mąż do pracy to musiałam jechać sama.

I po tej wizycie zastanawiam się jak ja sobie poradzę z takimi sytuacjami i z dzieckiem. Jak przy kocie się stresuję, to co będzie z dzieckiem. Aż się boję myśleć.

A tak niedziela pochmurna. Więc pewnie spędzę w domu tym bardziej, że mężulek w pracy. A wieczorem jedziemy do znajomych, więc trochę rozrywki mnie czeka.

Majówka na miejscu bo nasza straż obchodzi 60-lecie więc czeka nas impreza :) byle tylko pogoda dopisała i będzie git.

Miłej niedzieli dla wszystkich :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Ja używam, mam pożyczony od koleżanki ale wiem że są też wypożyczalnie.
    Wg mnie ważna sprawa, ja nie umiałam tak zapiąć normalnego pasa aby był pod brzuchem. No i jestem samochodową panikarą. Wygodne i łatwe do założenia.

Agata dzięki, nie wiedziałam o wypożyczalniach, poszukam :)

W ogóle od kilku dni mam wrażenie, że brzuch mi się obniżył.. wiem, że pisałyście, że tak może być ale to chyba bardziej ok 33-34tc a nie w 31 :/ no i nie wiem teraz o co chodzi, to znaczy, że za 2tyg mogę urodzić?

• dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette wrote:
    Agata dzięki, nie wiedziałam o wypożyczalniach, poszukam :)

W ogóle od kilku dni mam wrażenie, że brzuch mi się obniżył.. wiem, że pisałyście, że tak może być ale to chyba bardziej ok 33-34tc a nie w 31 :/ no i nie wiem teraz o co chodzi, to znaczy, że za 2tyg mogę urodzić?

Kochana u nas na SR położna mówiła, że w 8 miesiącu już się może obniżyć brzuch, ale nie oznacza to, że zaraz urodzimy :) więc spokojnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia dzięki.. myślałam jednak, że to bardziej pod koniec 8msc a nie tak na początku :/

• dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette wrote:
    Dorcia dzięki.. myślałam jednak, że to bardziej pod koniec 8msc a nie tak na początku :/

Nam powiedziała, że nie ma reguły czy na początku czy na końcu. To zależy od organizmu. I że mamy właśnie się tym nie stresować bo to normalne.

karolinka85, Scintilla lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Babeczki, a ja jestem zesr....od rana. Znalazłam obzartego kleszcza w naszym łóżku! !!!! pisalam wam ze mamy psa-yorka. Spi z nami i w ogole wszedzie gdzie sie da w domu. No i pewnie przywlokl na sobie tego kleszcza, ale najgorsze jest to ze nie wiem czy ten kleszcz spasł się na naszym psie czy też wylazl w nocy i opił sie na mnie bądź moim M!!!!!
    Marcia! ratuj. Jak to wyglada u kobiety w ciazy??? Jutro dzwonie do gina popytac. Zrobilabym badania ale terax jeszcze pewnie nic nie wyjdzie. Jestem przerazona!!!

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorcia8919 wrote:
    Nam powiedziała, że nie ma reguły czy na początku czy na końcu. To zależy od organizmu. I że mamy właśnie się tym nie stresować bo to normalne.

Ja nie chodzę na SR to i nie wiem ;) okej, postaram się zatem nie stresować :)

‹‹ 981 982 983 984 985 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ