X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • agawera Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadine24 wrote:
    Ja normalnie prałam i nic się z nią nie stało :)

My dzisiaj u schyłku 34ego tygodnia i pozostało tyklo 37 dni do CC :)
    może w tym tygodniu uda mi się zebrać i spakować torbę, tylko zastanawiam się nad koszulą do ewentualnego porodu SN, kompletnie nie wiem co będzie najlepsze
    a Wy jaką koszulkę macie przygotowaną do SN?

w pralce ? a z tymi ziarenkami nic się nie stało ?

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Suzanna22 Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    O kurcze, Suzanna , chyba jesteś pierwsza w kolejce z terminem ;) Będzie dobrze, tyle czasu musiałaś zaciskać nogi, a teraz trzeba będzie w końcu odpuścić :D
    Termin na Dzień dziecka wg OM toretycznie :) Wg ostatniego usg na 30maja a w praktyce się okaże kiedy się wykluje:)

To odpuszczanie to chyba najprzyjemniejsza rzecz po tym leżeniu w łózku:) Czekam tylko do 37 tyg i zaczynam aktywny tryb życia :)

Scintilla, Nieukowa, gosi_a, nenette, maglic lubią tę wiadomość

3i498rib1erx75f8.png

3jgxs65gfim7i0be.png

Juleczko Kochamy Cie <3 [*] 23tyg.

Suzanna
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobienie Was po weekendzie to mini maraton :D
    Cieszę się, że nadal u nas dwupaki ... oby jak najdłużej :)

My wczoraj wróciliśmy po weekendzie "wizytowym" ... czyli 2 dni jazdy autem - siedzenia przy stole, odpowiadania na pytania typu "Jak się czujesz", "Czy się boisz" :) w Sobotę dopisała chociaż pogoda ... - byłam oficjalną testerką leżaków i mebli ogrodowych u teściów :D ... wieczór spędzony na kefirowaniu ramion i klaty M. ( mam wrażenie, że chce być najbardziej opalanym przyszłym ojcem jak trafimy już na porodówkę :D )
    Z jednej strony czuję skrępowanie - ale z drugiej mocno mi się podoba takie "usprawiedliwione" lenistwo .... i udało mi się po raz pierwszy skosztować arbuza w tym sezonie :)

Notoryczne siedzenie ma swoje minusy ... ja również poczułam wczoraj wieczorem opuchliznę na dłoniach i stopach ... w dodatku kilkugodzinna jazda autem nie jest najbardziej komfortowa dla mojego brzucha - ciągle miałam wrażenie kłucia w szyjce - dlatego wracałam do domu bez spodni :D ... i tak się zastanawiałam co ewentualnie powiem policji jak nas zatrzymają :D

Majówkę pewnie spędzimy bliżej domu ... na działce u moich rodziców - mam nadzieję, że pogoda będzie cudna bo M. ma urodziny i to dobry pretekst aby zrobić grilla :P - (a tęskno mi do kaszanki :()

Ja zaczynam odliczać dni do terminu donoszonej ciąży ... i też celuję w poród na dzień mamy :)

Widzę, że szykuje się tydzień wizytacji - kciuki mocno zaciśnięte - szczególnie za dzisiejsze ! ... A my się podglądamy już jutro :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 10:18

karolinka85, Z., Rozalia, Ania1704, Alorrene13, nenette, maglic, Joasia:) lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    w pralce ? a z tymi ziarenkami nic się nie stało ?

nic a nic, później tylko jak już ubrałam tę piankę to trzeba było trochę te ziarenka "rozmasować" równo w tych kwadracikach :)

prałam chyba na 40st. 1200 obrotów , jeśli dobrze pamiętam, z pralki wyjęłam już prawie suchy

żeby się pozbyć tych wszystkich drobnoustrojów prałam w proszku antybakteryjnym do pieluch + olejek herbaciany - też antybakteryjny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 10:22

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrowienia od mojego kotowca. Bierzcie z niego przykład :)

gj0ekh3z18nx.jpg

Scintilla, Suzanna22, agawera, Sista, dorcia8919, Z., karolinka85, Rozalia, lilly78, Muniek, Alorrene13, Inesicia, nenette, maglic, Marcia86, Joasia:), zyrcia, Aka81, Karolaja2271, Finezja lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadine24 wrote:
    nic a nic, później tylko jak już ubrałam tę piankę to trzeba było trochę te ziarenka "rozmasować" równo w tych kwadracikach :)

prałam chyba na 40st. 1200 obrotów , jeśli dobrze pamiętam, z pralki wyjęłam już prawie suchy

żeby się pozbyć tych wszystkich drobnoustrojów prałam w proszku antybakteryjnym do pieluch + olejek herbaciany - też antybakteryjny :)

a jaki program jakiś szybki czy normalne pranie ?
    naczytałam sie u wujka googla ze pecznieje ze barwi wiec sie troche przestraszyłam

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Pozdrowienia od mojego kotowca. Bierzcie z niego przykład :)

gj0ekh3z18nx.jpg

jejciu jaki cudny tez takiego chcem :D

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa u mnie też przed cc pobierają wymazy, myślę że to standardowe badanie. I też będę miała wcześniej niż miesiąc przed cc i gin noc noe mówił że będą nieważne...

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ile czeka się na taki wymaz ?

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    ile czeka się na taki wymaz ?

Podobno ok. tygodnia. Ja w tym tygodniu będę miała pobierane chyba

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!!!! Ja już byłam na mini spacerze połączonym z zakupami i nawet udało mi się zrobić pranie :) :)
    Trzymam kciuki za wszystkie wizyty!!!
    Czas leci jak szalony, jeszcze trochę i będziemy miały relacje z porodówek!!!
    Dziś zauważyłam, że mój brzuch jest niżej niż do tej pory, przyznam szczerze, że trochę mnie to zmartwiło kiedyś słyszałam, że robi się tak przed porodem :( a tego bym jeszcze nie chciała.
    Jeżeli chodzi o GBS to ja będę miała na kolejnej wizycie a będzie to 35 tydzień!

• nadine24 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    a jaki program jakiś szybki czy normalne pranie ?
    naczytałam sie u wujka googla ze pecznieje ze barwi wiec sie troche przestraszyłam

normalne codzienne pranie, u mnie ten program ma 1h 12min :) ja też trochę czytałam, ale mimo wszystko wolałam zaryzykować przy używce, nie wiem jak był wcześniej eksploatowany i miałam parę plamek :) w najgorszym wypadku stwierdziłam że kupi się nowy i tyle, bo i tak na łóżeczku sporo zaoszczędziłam :)

ja też póki co mam mieć CC i będę mieć prawdopodobnie teraz pobierany gbs do badania, ale podobno do przyjęcia w każdym szpitalu jest potrzebny wynik wymazu w kierunku paciorkowca, niezależnie od sposobu rodzenia

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadine24 wrote:
    normalne codzienne pranie, u mnie ten program ma 1h 12min :) ja też trochę czytałam, ale mimo wszystko wolałam zaryzykować przy używce, nie wiem jak był wcześniej eksploatowany i miałam parę plamek :) w najgorszym wypadku stwierdziłam że kupi się nowy i tyle, bo i tak na łóżeczku sporo zaoszczędziłam :)

ja też póki co mam mieć CC i będę mieć prawdopodobnie teraz pobierany gbs do badania, ale podobno do przyjęcia w każdym szpitalu jest potrzebny wynik wymazu w kierunku paciorkowca, niezależnie od sposobu rodzenia

własnie też tak pomyslałam zawsze jak bedzie coś nie tak to założe podkład żeby nie łyło nic widac a jak to nic nie da to kupie nowy ok 90zł kosztuje wiec tragedi chyba nie ma ;)
    u mnie program normalny ok. 1:45 1000 obrotów i 40stopni

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    A ja się wyłamię, powiem wam, że wolałabym żeby padał deszcz i to tak non stop przez tydzień. Tak sucha ziemia że masakra ;( Wolno się wszystko zieleni i czeka nas susza jak nie popada... oczywiście fajnie że jest słonko, ale jak kopię w ogrodzie to mi się na płacz zbiera tak głęboko gleba sucha ;/

Z. : u mnie może nie tyle wzrost zainteresowania, co dużo życzliwych osób spotykam- w pociągu to pół przedziału się zerwało żeby zrobić mi miejsce ostatnio, a wczoraj dostałam zniżkowy bilet na basen bo "niech się maluszek przyzwyczaja" - w regulaminie nie ma zniżek dla ciężarnych, ale pani w kasie miała gest :D

No i mama mi zaliczyła lekki zawód, bo się nagle obudziła, że coś mi do wyprawki kupi. Na moje "nie wydawaj pieniędzy bo wszystko mam" była mega zdziwiona, zaczęła wypytywać czy mam kocyki, tetrę, kremy itd... Oczywiście mam :) No i był foch, że czemu tak szybko kupowałam, ona teraz nie może się zrealizować jako babcia :D Stwierdziła że przyjedzie przepatrzeć moje rzeczy i jak coś to mi dokupi. Droga wolna, ja jej nie bronię :)
    Mi dużo rzeczy mama kupiła,już dużo wcześniej :-) ale niestety teściowie mają to wszystko gdzieś,nic kompletnie nam nie dali ani nawet nie zaproponowali. Za to dla pierwszej wnuczki to co chwilę coś cisną :-\ szkoda gadać!!
    Nieukowa oddawaj tego kota,rany jaki słodki :-)

Ja jak już mam okazję gdzieś wyjść,to wszyscy patrzą na mój brzuch jakby pierwszy raz w życiu widzieli ciężarną :-) ale z objawem jakiejś życzliwości się jeszcze nie spotkałam.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • aghata Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowicie ze jestescie grube, wielkie a ja widzialam na zdjeciach same laski.

Spojrzcie na mnie od razu zobaczycie ze Wy jestescie chudzinki w porownaniu do mnie

mrtxxf.jpg

gosi_a, dorcia8919, nenette, karolinka85, maglic, Alorrene13 lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu z tym brzuchem to takie dawne zabobony. Brzuch jest ciężki o
    i dlatego opada :-) nie martw się bo to wcale nie oznacza że będziesz zaraz rodzić :-)

Ania1704 lubi tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekajcie bo juz opanowalam zmniejszanie i zwiekszanie zdjec zaraz wysle w normalnym rozmiarze

preg.png[/url]
  • aghata Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28rihd2.jpg

dorcia8919, agawera, Scintilla, lilly78, maglic, Inesicia, zapah_ciszy, nenette, Z., karolinka85, .aś., gosi_a, Rozalia, Muniek, Sista, Joasia:), sss, Alorrene13, Karolaja2271, Finezja lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • agawera Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    28rihd2.jpg

śliczny

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 16:40

‹‹ 985 986 987 988 989 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ