X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorcia8919 wrote:
    Nenette nasza przygarnięta ale jako niemowlę, więc nauczona od początku. Dobrze, że jeszcze krople są zamiast obróżek.

Marcia właśnie tą obrożę foresto mi weterynarz polecił. Tak więc liczę, że będzie skuteczna ;) Naczytałam się w necie większości pozytywów, więc si tego trzymam :)

Obróżka wygodniejsza, tak to faktycznie łatwo zapomnieć. Muszę co msc tacie przypominać ;) nasza miała ok 4lat jak się przybłąkała i nie było szans. I nie ma nadal, bo co jakiś czas sprawdzamy ;)

dorcia8919 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maglic moja linia też krzywa - ta z dołu pępka nie styka się z tą z góry ;) każda jakby sobie, asymetrycznie ;)

• lilly78 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 21:28

• Z. Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maglic, mi też się marzy grill, kiełbacha, kaszanka, karkówka mrrr a co do majonezu to jest taki light, i jako dodatek do jakiejś sałatki u mnie się sprawdził, testowałam też ketchup co prawda w niewielkiej ilości na kanapeczkę z serem i też spoko. Także może zrób test, nie ma co się katować :D

Ja teraz mam okropną ochotę na czipsiochy które leżą nieotwarte bo miałam gości i mi nie zeszły i patrzą na mnie wielkimi oczami :O i walczę ze sobą pijąc maślankę :D

nenette, Alorrene13, Scintilla lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz spełniona po zakupach :) chłopaki obkupione wiosennie, bo braki były juz znaczne.
    Bransoletka odebrana :)
    Teraz lenistwo bo jednak trochę sie nachodziłam.

Mój gin pobrał mi GBS w na ostaniej wizycie. Nic nie mówił o ważności. Miałam to w cenie wizyty, wiec jeżeli bedzie trzeba poddam sie badaniu jeszcze raz. Nic nie bolało wiec spoko ;)

Ale narobiliście mi smaka na grila... och Wy nie dobre :)

Gratuluje udanych wizyt :) jeszcze troszkę i będziemy gratulować szybkich i lekkich porodów.
    My jeszcze w dwupaku 35 dni :)
    Wskazania cc - poprzedni tez był przez cc, plus położenie narazie miednicowe.

Idę zjeść obiad i " pędzę" po Bartka do przedszkola.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 13:18

• CaneCorso Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje Drogie, robię właśnie zamówienie u mojego sprzedawcy na allegro. Powiedzcie proszę, czy jestescie zadowolone z kupionych u niego pieluch tetrowych? Bo słyszałam że tetra tetrze nierówna, a chciałabym taką naprawdę miękką.
    Z góry dzięki za pomoc
    Andrzela

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette wrote:
    Maglic moja linia też krzywa - ta z dołu pępka nie styka się z tą z góry ;) każda jakby sobie, asymetrycznie ;)
    To zupełnie tak jak u mnie;)
    Miałam w planach składnie łóżeczka za jakieś 2 tygodnie, ale chyba pogonię M żeby zrobił to we środę jak wróci z pracy. Pewnie gdyby był dziś w domu to już dziś by je skręcał. Do tej pory wydawało mi się, że do porodu jeszcze mnóstwo czasu, ale po dzisiejszej wizycie już tak nie uważam i zaczynam chyba lekko panikować. Myślę, że najdalej za miesiąc Zosia będzie już z nami. Ciężko w to uwierzyć, ale czas najwyższy wszystko ogarnąć i czekać na godzinę P.

Z., nenette lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Suzanna22 Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    28rihd2.jpg
    śliczny brzuszek:)

Karolaja2271 lubi tę wiadomość

3i498rib1erx75f8.png

3jgxs65gfim7i0be.png

Juleczko Kochamy Cie <3 [*] 23tyg.

Suzanna
  • agawera Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CaneCorso wrote:
    Moje Drogie, robię właśnie zamówienie u mojego sprzedawcy na allegro. Powiedzcie proszę, czy jestescie zadowolone z kupionych u niego pieluch tetrowych? Bo słyszałam że tetra tetrze nierówna, a chciałabym taką naprawdę miękką.
    Z góry dzięki za pomoc
    Andrzela

zamawiałam taki http://allegro.pl/tetra-pieluchy-tetrowe-80x80-podwojnie-tkane-i5243465366.html

jak dla mnie grubość jest ok jeszcze ich nie prałam wiec polecam
    w innych miejscach co kupowałam i wyprałam miały być grube a jakościowo sa beznadziejne

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Suzanna22 Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie niestety dopadły rozstępy u dołu brzucha i po bokach pępka , mimo smarowania. Nie jestem zadowolona ale nic na to nie poradzę.

Co do gbs to ja mialam pobierany jakies 2,5 tyg- 3 tyg temu , lekarz stwierdził że w naszym przypadku lepiej pobrac wczesniej, ale nic nie mówił o ważnosci tego badania. Zapytam go w czwartek czy bedziemy powtarzac w związku z tym że trzymamy sie w dwupaku dłuzej :)

3i498rib1erx75f8.png

3jgxs65gfim7i0be.png

Suzanna
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    zamawiałam taki http://allegro.pl/tetra-pieluchy-tetrowe-80x80-podwojnie-tkane-i5243465366.html

jak dla mnie grubość jest ok jeszcze ich nie prałam wiec polecam
    w innych miejscach co kupowałam i wyprałam miały być grube a jakościowo sa beznadziejne

Ja mam te same. Raz wyprałam i uprasowałam. Póki co mogę polecić;)

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki agawera! Też je zakupię :-)

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Suzanna22 Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o literki na ścianę to planuję zamówić u tego sprzedawcy
    http://allegro.pl/literki-3d-20-cm-imie-dziecka-2-dekory-gratis-i5290653649.html
    tylko nie mogę sie zdecydować który wzór :)

Muszę się pochwalić, że przed chwilą spakowałam torbę do szpitala, muszę tylko dopakować wodę w małych butelkach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 13:55

maglic, karolinka85, nenette lubią tę wiadomość

3i498rib1erx75f8.png

3jgxs65gfim7i0be.png

Suzanna
  • Sista Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie po obiadku, Mama przywiozła ruskie pierogi, mniam :) Malowanie pokoju w trakcie, pranie sie suszy, wiec odpoczywam. Niestety, jak wystawie suszarkę z praniem na balkon, to juz nie ma miejsca, nawet jak stoję ;)
    Dziewczyny - stresujcie mnie tym pakowaniem torby, my zrobimy to chyba pod koniec maja, jak mamy sie rozpakować 10-tego. Podobnie z GBS, zgaduje, ze dopiero na kolejnej wizycie.
    Co do rozstępów, to ja niby mam tendencje, bo jestem pełna starych rozstępów z czasów ogólniaka, kiedy odchudzałam sie zawsze z efektem jojo. A teraz nie mam nawet pol rozstępu, tyje po pol kilo w każdym tygodniu od samego poczatku, wiec skóra równomiernie sie rozciąga. Do smarowania używam Neutrogeny, dwa razy dziennie.
    Nieukowa - u nas deszcz padał wczoraj, tak spokojnie ze 2-3 godziny, wiec mnie to wystarczy. Zazieleniło sie ślicznie :)
    Wizyta i spotkanie z córeczka o 18.00. Muszę spisać nurtujące mnie pytania, bo w gabinecie zawsze zapominam :/
    Słonecznego popołudnia !!!

Rozalia, dorcia8919, Joasia:), maglic, karolinka85, Scintilla, nenette lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Chciałam się przyłączyć do Waszego grona. Jestem w 35 tygodniu ciąży. Czekamy na synka. Jak na razie roboczo mówimy do niego Gucio i coś mi się wydaje że tak zostanie. Wszyscy już się przyzwyczaili :) Mieliśmy trochę przebojów z zajściem w ciążę, ale najważniejsze że się udało. Obecnie leżakujemy od 3 tygodni bo skraca nam się szyjka. Dziś idziemy na kontrolę więc zobaczymy jak sytuacja się rozwija i czy leżenie pomogło.

Ania1704, dorcia8919, sss, agawera, Z., Muniek, Inesicia, patrycja_24, Alorrene13, Karolaja2271, CaneCorso, Katha81, Nieukowa, Sista, Joasia:), Rozalia, karolinka85, Scintilla, nenette lubią tę wiadomość

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wyjściu na dwór dopisuje się do teskniących za deszczem, zasapałam się jak świnia :D
    Rozstepów nie mam żadnych i błagam niech tak zostanie ;) Smaruje się palmersem od początku.
    Pranie na balkonie łapie promienie, a ja za chwilę łapie się za sprzątanie łazienki :)

Ania1704, Sista, maglic, Scintilla, nenette lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie leżę sobie po obiadku- miałam gołąbki :) Narobiłyście smaka na specjały z grilla ;/ Chwilę odpocznę i wybiorę się na mały spacer. Przyznam szcerze, że wczoraj kiedy padało lepiej mi się funkcjonowało, nie puchły mi nogi i nie byłam tak zmęczona, ale cieszę się, że jest wiosna. U mnie nie widać rozstepów i mam nadzieję, że tak zostanie. Od początku ciąży systematycznie wcieram w siebie różne specyfiki, aktualnie jest to oliwka dla mam z Rossmanna.

Sista, Scintilla lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co rozstępów nie mam i mam nadzieję, że tak zostanie. Brzuchol smaruję tylko oliwką z rossmanna.

Zyrciu jeśli doczytasz to wpisz mi imię Stella. Po ciężkich pertraktacjach może już tak zostanie...

Ja jutro mam spotkanie z położną, w środę usg a gbs pobierane będzie na następnej wizycie 14.05 tj. m-c przed terminem.

Z Was wszystkich przybrałam na wadzę chyba najwięcej, ale chwalić się tym nie będę ;-)
    Oto my w 34tc:
    2wnwk79.jpg

sss, Z., dorcia8919, Muniek, Alorrene13, Suzanna22, Karolaja2271, Katha81, lilly78, Nieukowa, Sista, Ania1704, maglic, Rozalia, karolinka85, Viola, Scintilla, Joasia:), nenette, zyrcia, Truskaweczka250, Finezja lubią tę wiadomość

• sss Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie witam po wekendzie.
    U mnie gril w sobote wczoraj u tescia ale jestem dumna z siebie bo nie pojadlam kielbaski bo balam sie zgagi. Dwa gryzy od meza kielbaski i kurczaczek i warzywka.

Ja wizytuje po swiecie majowym a potem juz hm. Co tydzien b....... Co do wymazu narazie nic niemowil lekarz.

Ja dzis piore posciel i ochraniacze... Ale cos pogoda sie psuje

W srode ide do fryzjera na farbe i ciachu ciachuuu.......moze wpadne do kosmetyczki i sie wstrzymuje z brwiami ale juz mnie denerwuja...
    Mi jeszcze nie opada brzuszek... A co do czopu to polozna mowila ze to nie jesr tak ze odpada i juz porod zazwyczaj jest do dwoch tygodni...

Rozstepy mi niestety wyszly na cyckach choc jak swego czasu schudlam to od tamej pory mialam kilka malowidocznych i narazie odpukac nigdasie indziej. Ale niestety z powodu mojego duzego biustu strasznie mie sie przedzialek poci i wychodza mi tam syfki bu........

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę braku rozstępów. Może gdybym rosła regularnie byłoby wszystko ok. a u mnie ruszyło nagle, więc w sumie nie dziwię się za bardzo. Ale nie ukrywam, że "załamało" mnie to nieco. Kryzys przyszedł też, że aż mi głupio było, że tak się przejęłam tą całą zmianą wyglądu. No ale w końcu wszystko dla Maluszka.

U mnie coś pogoda zaczyna się zmieniać. Naszły chmury, są grzmoty i podejrzewam, że zacznie padać. A niech trochę popada, ale nie za długo ;)

A tak to sobie pogrzeszyłam :D Dopadłam się do lodów i zjadłam całe pudełko :D Jestem maniakiem lodów domowej roboty, więc ostatnio zrobiłam wiśniowe z czekoladą :) Wiśnie oczywiście ze słoika mamusinej roboty :) po prostu pycha :D

nenette lubi tę wiadomość

‹‹ 987 988 989 990 991 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ