Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
No to jestem już po wyrwaniu ufff. Widać tylko wielki krater i wyglądam jakbym się komuś wbiła w szyję i wyssała krew
Nie to że bym nie chciała, ale dobrze że nie muszę z Wami rozmawiać bo paraliż twarzy jak u gwiazd po botoksie
Synek dzielnie zniósł moje nerwy, ale naparzał przed wizytą zdrowo.
Po wizycie dorwała nas taka ulewa że ciężko było cokowiek zobaczyć jak jechaliśmy autem, teraz znów ciemno...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 17:38
Z., Scintilla, Alorrene13, Viola lubią tę wiadomość
-
XxMoniaXx wrote:Karolina fajnie, że dobre wieści
ja mam następną wizytę 15- stego maja czyli 34 tydzień a potem chyba co2 tygodnie wizyty będą
na następnej wizycie GBS ,jakoś sie go bojeAlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
-
nick nieaktualnyPobranie GBS bezbolesne. Patyczkiem jak do uszu takie lekkie smyrnięcie.
Rozalia jesteś dzielna!
Gratuluje udanych wizyt kochane
A co do mojej energi to sama siebie nie poznaje. Już nie mogę sie doczekać kiedy Julka bedzie z nami i to chyba mnie tak nakręca.
No i na wadze wyświetliło sie 60 kgprzed ciążą 46kg przy wzroście 158 cm.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 17:52
karolina0522, Rozalia, Scintilla, karolinka85, nenette, Alorrene13, Ania1704, Nieukowa, Viola lubią tę wiadomość
-
My po wizycie.. Jestem nawet zadowolona..
cisnienie jak zwykle wielkie..ale to pewnie od tego ze sie spieszylam bo za pozno maz wyjechal a jeszcze musialam odebrac wyniki przed wizyta..
Na wizycie pobrala mi cytologie bo mialam ponad rok temu..badanie szyjki na samolocie jest ok dluga i zamnkieta..i uwaga podejrzewa ze synek sie obrocil glowka w dol bo jakby byl przy samej szyjce..z jednej strony dobrze ze sie odwrocil..a z drugiej nie koniecznie bo skoro naciska glowka to musimy jeszcze lezec do nastepnej wizyty..potem mowila ze po 34tc odstawiamy aspiryn cardio..a reszta lekow bez zmian.. Nastepna wizyta 26maja..i usg by omowic ze mna co i jak i uzgodnimy czy rodzimy wczesniej i jak czy pozniej..i od nastepnej wizyty powoli wyganiamy synka.. Bo ta wizyta bedzie juz OSTATNIA..wiec domyslam sie ze umowi sie ze mna na dany termin na cc..
Na bole jak na okres nospa..o ruchach nisko..ze pewnie gmyra lapkamii spytalam o sluz bo ostatnio mialam w nim takie brazowe jakby niteczki..ale mowila przy badaniu ze nic na palcu nie ma..ale biore spore ilosci lekow przeciwzakrzepowych wiec to moze przez to..zreszta jak wkladam luteine to tez jest czysty sluz..tylko czasami na papierze jest jakis inny..
A...i sporo przytylismy od ostatniej wizyty 3.8kg wedlug wagi w gabinecie..a wcale duzo nie jem.. Zreszta mysle ze 12.8kg od poczatku nie jest jakos tak przesadnie duzobo gruba wcale nie jestem..bo tylko w brzuszek poszlo
Ania1704, Lilianka27, Joasia:), nenette, Z., Inesicia, Scintilla, Alorrene13, karolina0522, Rozalia, sss, dorcia8919 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGratuluje wizyt - i tych ciążowych i dentystycznych
Rozalia jesteś dzielna
Ja z kolei po wizycie u okulistki - muszę mieć cesarkę. W pon mam wizytę u gina więc dowiem się co dalej. A po ciąży muszę iść na zabieg laserowy żeby przy dźwiganiu dziecka mi się nie pogorszyło z siatkówką..
Rozalia lubi tę wiadomość
-
Jesteśmy po wizycie ... w ostatniej sekundzie wskoczyliśmy do auta i zdążyliśmy przed nawałnicą
Okazało się, że dziecko nie lubi jak lekarka bada mnie ręcznie ... przyspiesza jej wtedy puls ... później się normuje
Przestaje chyba patrzeć na wymiary USG bo dopiero po wyjściu z gabinetu zauważyłam, że HC jest mniejsze niż 2 tygodnie temuco jest niemożliwe - ogólnie lekarka skupiła się mocno na brzuszku, który znowu o kilka dni mniejszy - wracamy więc do wersji smukła talia,długie nogi.
Kazała się tym nie przejmować - mała się wierci ... waży mniej więcej 2200 czyli niezbyt dużo jak na ten moment ciąży - ale wydaje mi się, że wynik jest zaniżony przez ten wymiar HC - szyjka trzyma i przez 2 tyg raczej nie urodzę... ALE - okazało się, że mam lekko podwyższony ALAT w próbach wątrobowych ( norma do 35 u mnie wynik 41 ) ... podejrzewa, że to kwestia tego co jadłam dzień wcześniej - nie mniej muszę teraz co tydzień to kontrolować i jeśli wynik wzrośnie kładziemy się do szpitala ... a wtedy już chyba do rozwiązania
Z jednej strony cieszę się, że przy cukrzycy młoda nie ma wagi ponad normę co się zdarza często ... tak z drugiej po cichu zazdroszczę Wam wagi Waszych maluchów.
No i widzę, że stuknęła nam 1000 stronaZ., karolinka85, nenette, Alorrene13, Joasia:), Lilianka27, lilly78, karolina0522, Rozalia, Inesicia, Viola, Ania1704, Aka81, gosi_a, dorcia8919 lubią tę wiadomość
-
Też po wizycie,wszystko bez zmian. Szyjka krótka,mały głową nisko,ale wszystko inne w porzo. Podczas usg mieliśmy niezły ubaw,bo młody akurat jadł i jak rybka robił ustami
słodki widok. Ktg też super,skurczy brak. Także coś czuję że nie grozi mi przedwczesny poród
ale jeszcze 3tygodnie i biorę męża w obroty
Co do kosza na pieluszki,to właśnie się zastanawiamy nad kupnem. Bo ostatnio jak była szwagierka z córką i wyrzuciła pieluche z kupką do kosza był taki smród że myślałam że oszaleje. Także coś wymyślić trzeba
Herbatkę ostatnio kupiłam jedną dla mnie na laktacje,a drugą koperkową dla synka,obie z hipp. No i właśnie ekspresowe,bo te w granulkach rzeczywiście moim zdaniem się nie nadają.
Inesicia, Z., Scintilla, karolinka85, agawera, nenette, Alorrene13, lilly78, Rozalia, sss, Viola, Ania1704, Aka81, gosi_a, dorcia8919 lubią tę wiadomość
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ależ dziś wizyt, wszystkim gratuluję super wieści!
Scintilla trzymam kciuki aby wyniki się tylko obniżały.
Muniek ja ostatnio widziałam jak młody mrugał oczkami (lekarz zrobił zbliżenie) i do dziś to przeżywam, hormony mi walą w dekiel
angel piękne zdjęcieJa nie mam tak kształtnego brzuszka, więc dobrze że jednak się nie zdecydowałam na sesję i jeszcze ten cellulit na nogach brrrrr
lilly to mój trzeci ząb wyrywany przez tego przystojniakaMusiałam usuwać pod aparat orto i wg mnie to mniej boli niż niejedno badanie docipne
Kurcze nie wiem czemu tak dużo z Was ma problemy z zaparciami...ja wręcz przeciwnie, ostatnio potrafię iść do kibelka 2-3 razy dziennie, a wcześniej też praktycznie codziennie...
nenette wybacz że to napiszę ale zazdroszczę ccWiesz już jaki szpital wybierzesz na cięcie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 20:09
patrycja_24, Scintilla, karolinka85, Muniek lubią tę wiadomość