Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kenya, nie ciemnieje czy blednie? Podejdź moze na betę jutro?
    Nie bede Ci snuć ze to nic takiego bo u mnie zawsze w straconej ciazy od początku testy nie ciemnialy i było czuć lipę na kilometr :( mam jednak nadzieje ze jak sprawdzisz betę to bedzie piękny przyrost :*

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 16 października 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magg_ie wrote:
    Bete jak narazie miałam w porządku 10dpo 39,7 12dpo 124,6 ( normy 4 tdz 40-4480) jutro będzie 17dpo i zobaczymy
    Ja mam ten sam przedział bety i zastanawiam się skąd aż taka rozpiętość wyników...U mnie bardzo razie dwie bety robione i rośnie ok ale jutro sprawdzam znowu...

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • kaśka2608 Przyjaciółka

Wysłany: 16 października 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caroline29 wrote:
    Hey! Można przylaczyc! Ostatnia @ 07.09. Na teście pojawiły sie || kreseczki jak będzie z fasolka wszystko dobrze to termin bedzie na czerwiec 2017. Jutro ide na betę.
    Hej caroline:) na pierwszej stronie jest tabelka do wpisania:)

Zadzwonilam do kolezanki dietetyczki spytac o ten tran i takie dawki wit. A jakie ja bralam na pewno nie zaszkodzily, wiec zapominam o temacie narazie.

Dziewczyny, ja sie dokładnie tak zamartwialam w pierwszej ciazy codziennie mialam nowe zmartwienie. Wiem, ze wszyscy tak mowia i to wkurza, ale tak nie mozna! Ja juz mialam wrecz nerwice, potrafilam przezywac wszystko co zjadlam, czy to domylam, a potem martwilam sie ze dziecko sie za malo rusza, potem ze za duzo... ciaza to ma byc czas radosci i stres nie pomoze nam w niczym, wiec postanowiłam założyć z gory ze jest wszystko dobrze. A bedzie co bedzie. Chociaz wiem ze predzej czy pozniej mnie cos dopadnie jak ta witamina A hehe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2016, 15:16

wania, mamuta lubią tę wiadomość

2 cykl starań, 2 kreski 15 października 2016 :)
    rfxg9jcgfkmh3wqh.png
  • Justyna911 Ekspertka

Wysłany: 16 października 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki69 wrote:
    Dziewczyny Ja jestem chyba nienormalne zamiast cieszyć się ciąża to ciągle siedzę I zamartwię się czy wszystko będzie dobrze najpierw Bałam się czy bhcg będzie dobrze przyrastało. Teraz ciągle myślę czy nie mam jakiegoś wirusa czy wszystkie badania wyjdą OK, ciągle się boję że przez to że miałam problemy hormonalne i i miesiączkę wywoływane tabletkami oraz owulację też to boję się że mój pęcherzyki komórka są gorszej jakości i nic się z tego nie rozwinie wiem że ciągłe schizowanie nie sprzyja pozytywnie ale ja po prostu nie potrafię to jest silniejsze ode mnie... co jakiś czas przez chwilę kłuje w okolicach jajnika Już sobie wyobrażam że to ciąża pozamaciczna... nie potrafię pomyśleć o tym że wszystko będzie dobrze... boję się że mimo iż bhcg urosło ładnie w ciągu 48 godzin to teraz zacznie spadać...wiem jestem głupia :/

Niki ja mam to samo, tez czarne myśli w głowie które próbuje odganiać cały czas. Tez sobie wkrecalam ze ciaza pozamaciczna jak młocie w jajniku czułam :P czekam do wizyty za dwa tygodnie i jak zobacze serduszko to juz na prawdę uwierzę ze bedzie dobrze :)
    Dzisiaj byłam w sklepie i patrzyłam na takie malutkie ciuszki dla noworodków i sie wzruszyłam aż... nie moge sie doczekać az bede takie kupować <3

4 cykle z clo
    5 cykl bez wspomagaczy- udany :)
    26.10.16- bicie serduszka <3
    f2w39n73kken1w0j.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    belldandy o kurczę.. No nieciekawie. Oby wszystko skończyło się dobrze..
    Też mam brata, 20lat i właśnie kupił sobie samochód, więc jak jedzie gdzieś daleko to zawsze się denerwuje..

U nas to akurat nie wypadek samochodowy. Brat był w nocy w Krakowie i szedł z kolegami koło galerii handlowej. Szli po metalowej kładce/ belce? i ona się urwała i wpadł około 7 metrów w dół. To wszytko działo się około 3 nad ranem. Mądrzy koledzy wyciągnęli go z dołu, zapakowali w auto i wieźli 45km do naszego miasta, do szpitala, zamiast wezwać karetkę...
    Tutejsi lekarze nie lepsi, zamiast zapakować go na wózek czy coś.. skoro mówił,że wpadł głęboko i boli go bardzo kręgosłup i noga, to kazali mu chodzić z prześwietlenia na prześwietlenie na nogach... W ogóle początkowo zajmowali się nogą, tylko brat im mówił, zeby skupili się lepiej na plecach bo zaraz z bólu odleci... i dopiero wtedy wyszło, że kręgi złamane w kręgosłupie, noga także.
    Na razie brat leży unieruchomiony z nogą w gipsie i czeka na jutro bo ma być jakaś lekarka zajmująca się kregosłupem i ma być decyzja czy w gorset czy jak...

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was ma taki sam objaw ciążowy jak mój czyli bóle żołądka?
    W pierwszej i obecnej ciąży coś takiego mi doskwiera... Ale z tego co piszecie, to chyba jestem jedyna i to tylko mój objaw;p

Mam też kłucia w okolicy warg sromowych... masakra, czuje się jakby mnie ciągle coś gryzło;p

Ja bym już chciała drugi trymestr, a już najlepiej czuć ruchy dziecka i wiedzieć, że jest ok... No nic, odliczam na razie tygodnie ciąży, aż będę mogła chociaż detektorem sprawdzić serduszko dziecka, to bardzo uspokaja w oczekiwaniu na koleją wizytę ;)

Ciekawe kiedy w obecnej ciąży doświadczę pierwszych ruchów. Z synkiem w 16tc poczułam po raz pierwszy, teraz powinno być podobno szybciej...

Gdyby ktoś pytał, to detektor mam taki, działa od 10tc...
    https://cito-sklep.pl/detektory-tetna-plodu/31-detektor-tetna-plodu-babysound-b-.html?gclid=Cj0KEQjwyozABRDtgPTM0taCrKsBEiQATk6xDtHHf7pJHMxfqjdwUegycVlARgPUSSP85PgWFcW4Q0caAopn8P8HAQ

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2016, 16:09

[*] 2014 i 2016
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://cito-sklep.pl/detektory-tetna-plodu/1-detektor-tetna-plodu-sonoline-b.html

Ja mam ten

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    https://cito-sklep.pl/detektory-tetna-plodu/1-detektor-tetna-plodu-sonoline-b.html

Ja mam ten

Pamiętasz od którego tygodnia udawało Ci się namierzyć kropka?;p U mnie niby pisze 10tydzień, ale nie pamiętam już jak to było w praktyce...czy czasem nie wcześniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2016, 16:16

[*] 2014 i 2016
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    Pamiętasz od którego tygodnia udawało Ci się namierzyć kropka?;p U mnie niby pisze 10tydzień, ale nie pamiętam już jak to było w praktyce...czy czasem nie wcześniej.
    Nie zdążyłam nigdy złapać tętna na detekrorze

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • Anaitat Ekspertka

Wysłany: 16 października 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja tez schizuje caly czas. Cala noc nie spalam, bo bolaly mnie piersi. Pozniej brzuch. Nawet wody nie moglam sie napic bo wydawala mi sie gorzka...

Belldandy trzymam kciuki z brata

Caroline29 napisz pozniej wyniki bety, moja otatnia @ byla 08.09.
    czyli dzien po tobie. We wtorek juz bylo widac pecherzyk z cialkiem zoltym na usg i lekarka kazala mi przyjsc w piatek na kolejne usg.

j5rbj48alrszyhj9.pnghchyqqmz0pvs21f2.png
  • Nisia2901 Ekspertka

Wysłany: 16 października 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wlasnie bylam w toalecie i na papierze znalazlam krew, nie jest ona mega czerwona to raczej rozowa. nie wiem co robic :( czy zwiekszyc luteine czy jechac na izbe przyjec czy czekac do wizyty we wtorek :( aż sie poplakalam :(

oar8vfxmb84zoiiv.png
  • kaśka2608 Przyjaciółka

Wysłany: 16 października 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia2901 wrote:
    Dziewczyny wlasnie bylam w toalecie i na papierze znalazlam krew, nie jest ona mega czerwona to raczej rozowa. nie wiem co robic :( czy zwiekszyc luteine czy jechac na izbe przyjec czy czekac do wizyty we wtorek :( aż sie poplakalam :(
    Nisia pojedz na izbe, moze to nic takiego, jest masa powodow plamien... trzymam kciuki!

2 cykl starań, 2 kreski 15 października 2016 :)
    rfxg9jcgfkmh3wqh.png
  • Anaitat Ekspertka

Wysłany: 16 października 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia2901 wrote:

Nie panikuj kochana tylko jedz na izbe, duzo dziewczyn tutaj ma plamienia. Trzymaj sie i nie denerwuj. Wszystko bedzie dobrze

j5rbj48alrszyhj9.pnghchyqqmz0pvs21f2.png
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 16 października 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna911 wrote:
    Niki ja mam to samo, tez czarne myśli w głowie które próbuje odganiać cały czas. Tez sobie wkrecalam ze ciaza pozamaciczna jak młocie w jajniku czułam :P czekam do wizyty za dwa tygodnie i jak zobacze serduszko to juz na prawdę uwierzę ze bedzie dobrze :)
    Dzisiaj byłam w sklepie i patrzyłam na takie malutkie ciuszki dla noworodków i sie wzruszyłam aż... nie moge sie doczekać az bede takie kupować <3
    Ja mam iść na wizytę w przyszły poniedziałek pewnie serduszka nie będzie i kolejne stresujące dni czekania. Oby chociaż pęcherzyk był tam gdzie trzeba...boję się hak zagadać o l4 bo moja koleżanka miała problem dopóki nie zobaczył lekarz serduszka dlatego kierownik dał jej urlop ja też mam zaległy a póki co dwa tygodnie wolnego za nadgodziny w razie gdyby do 3go listopada nic nie było widać w sensie serducha i lekarz nie zgodzi się na l4 to poproszę o urlop bo ja codziennie dźwigać ciężkie kartony z warzywami rozkładam towar a potem wypiekam pieczywo a kartony z pieczywem ciężkie i muszę wchodzić po nie do dużej mroźni -24° boję się takiego wysiłku. Dziękuję tylko za to zezakuray wypadło mi teraz wolne bo tak to ja nie wiem co bym zrobiła...
    Ale my jesteśmy panikary.ja codziennie robię testy sprawdzając czy nie jasniejszy kreska i dziś jest dobrze widoczna ale jeszcze nie tak w pełni ciemna jak ta druga. .

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 16 października 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli macie w pakiecie tv program TLC to sobie włączcie i popatrzcie bo ciekawy program o ciążach takich nietypowych

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 16 października 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety a Wam lekarz na wizycie badał też piersi??? Jakoś mnie to stresuje :)

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki69 wrote:
    Jeśli macie w pakiecie tv program TLC to sobie włączcie i popatrzcie bo ciekawy program o ciążach takich nietypowych
    Też to oglądam

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 16 października 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    Też to oglądam
    Ludzie z różnymi sytuacjami się zmagają...

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki69 wrote:
    Ludzie z różnymi sytuacjami się zmagają...
    Ten odcinek jest najsmutniejszy

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • Karolina :* Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobitki :)

U mnie na ten moment ok choć mdli... i plakać mi się wciąż chce. Mój partner pracuje caly tydzien lacznie z sobata od rana do wieczora wiec wiecej czasu mamy dla siebie w niedziele. I co, poszedl wczoraj na pilkę i skręcil kolano...wrócił po kolacji ze znajomymi jak juz kolanko ostygło nie mógł wyjść z samochodu wrrrr. I tak to niedziela z synkiem 9 miesiecy i drugim synkiem nieco większym...kulejącym.

Nie pamiętam, która pisała ale trzymam kciuki za zdrowie brata, który miał wypadek.

Co do piersi to ja wciąż karmię i musze powiedzieć, że początek kiedy się dosysa koszmarnie boli...tak samo jak początki po porodzie, tylko teraz jest tak stale. Nic to zagryzam zęby...

Ja nie testuję bo nie chcę się stresować. Już bym chciała usg i zobaczyć czy wszystko ok ale mogę tylko czekać na list...z wyznaczonym terminem wizyty ehh :(

Chociaż mogę pooglądać wasze fasoli ahhhhh

Aaaa no i witam wszystkie nowe mamuśki :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2016, 17:40

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
‹‹ 101 102 103 104 105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ