Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Pianistka Ciśnienie mamy identyczne. Tez mam takie niskie ale nie mam takich skoków. I nie pamiętam, żebym kiedyś takie wysoki miała. Może na Ciebie cola bardziej działa.
W sumie z tym piwem nie próbowałam bo alkohol jest ostatnią rzeczą o jakiej marzę kiedy dopadnie mnie ból głowy. Kiedyś sprawdzę. Najpierw test z plasterkiem imbiru. -
Cześć dziewczyny,
Gratuluję wizyt i serduszek, ale też witam nowe mamusie.
Nie odzywałam się wczoraj, bo to był dla mnie bardzo zły dzień jak co roku... Chciałam żeby się skończył jak najszybciej...
Hops zmień lekarza i to koniecznie!!! Mi gin nawet powiedziała, że nie zmierzymy uderzeń serca, bo ciężko, ale pokazała mi jak kreseczka cyka za dwa tyg wizyta i dopiero na niej będziemy mierzyć i rozmawiać dalej, najważniejsze widziałam w poniedziałek.
Wg om 8+0 a usg 7+0 więc nie martwię się na tym etapie. Będzie dobrze Kochana!!!!
Ja też mojego bąka czasem podnoszę, ale staram się żeby to on jednak się wdrapał na biedną matkę heheehhe
Mdłości mam takie, że ledwo mogę oddech złapać... Na szczęście bez całowania muszli
Z chińskiego kalendarza wychodzi mi dziewczynkahops, Paula_29, Caro lubią tę wiadomość
-
Ja zawsze byłam zmarźluchem. A teraz mam na zmianę. Abo mi zimno albo mam napady gorąca i zalewam się potem. W poprzednich ciążach przy takich udeżeniach gorąca słabiło mnie, jakbym miała zemdleć. Teraz tez momentami zaczynam odczuwać takie osłabienie. Dodam, że morfologia zawsze wychodziła mi wzorowa a czułam się jak anemiczka
-
hej hej
Ja dziś o 15 zadzieram kiecę i lecę..a co do umawiania się to ja tam po prostu jadę i wchodzę.Nie umawiałam się.
Mam nadzieję że dzisiaj usłyszę lepsze wieści.
Miłego dnia dziewczyny...nie wiem jak u was ale u mnie leje od rana strasznie.VillemoVilo lubi tę wiadomość
-
Caroina wrote:Pianistka Ciśnienie mamy identyczne. Tez mam takie niskie ale nie mam takich skoków. I nie pamiętam, żebym kiedyś takie wysoki miała. Może na Ciebie cola bardziej działa.
W sumie z tym piwem nie próbowałam bo alkohol jest ostatnią rzeczą o jakiej marzę kiedy dopadnie mnie ból głowy. Kiedyś sprawdzę. Najpierw test z plasterkiem imbiru.
no własnie ja zwykle ciśnienie mam strasznie niskie ale wystarczy moment i skacze strasznie... Moja mama, babcia i jej siostra wszystkie mają arytmię, piorun wie czy i mi nie wyjdzie..
zdarzyło mi się nie raz zemdleć ze stresu jak mi ciśnienie skoczy więc staram się za wszelką cenę zawsze zachować luz i można odnieść wrażenie, że mam taki olewacki sposób bycia, ale tak naprawde jest lepiej niż denerwować się każdą pierdołą...
a słuchaj, a badałaś cukier? Może masz hipoglikemię i gdy Ci spadnie poziom cukru we krwi to momentalnie czujesz uderzenie gorąca, robi się słabo... pewnie też masz mroczki przed oczami
-
A ja troche zdolowana bylam rano u endokrynologa i dostalam euthyrox. Hormony mam dobre, w gornych granicach, przeciwcial nie ma, ale tsh 3,94 jest wg niej zdecydowanie za wysokie w ciazy. Mam brac lek, zeby kruszynie na pewno hormonow nie zabraklo i za miesiac na kontrole. Do tego cukier mi kazala kontrolowac, bo mam 89, a w ciazy powinien byc ponizej 92. Jak mi do tego wszystkiego (mam tez astme) dojdzie jeszcze cukrzyca ciazowa to padne
A przeciez zdrowo sie odzywiam, duzo odpoczywam i wcale nie mam duzo stresu. Nawet ciazowe niepokoje przechodze dosc lagodnie. Buu.. -
hops wrote:hej hej
Ja dziś o 15 zadzieram kiecę i lecę..a co do umawiania się to ja tam po prostu jadę i wchodzę.Nie umawiałam się.
Mam nadzieję że dzisiaj usłyszę lepsze wieści.
Miłego dnia dziewczyny...nie wiem jak u was ale u mnie leje od rana strasznie.
kciuki, kciuki, kciuki!!! mocno zaciskamy
napewno ten doktor powie coś mądrzejszego
u nas też dziś pada... ale w sumie to kiedy u nas nie pada?
Jak młoda wstanie z drzemki to idziemy na spacer mimo deszczu
bo nie ma złej pogody! jest tylko nieodpowiednie ubranie -
tutusia wrote:A ja troche zdolowana bylam rano u endokrynologa i dostalam euthyrox. Hormony mam dobre, w gornych granicach, przeciwcial nie ma, ale tsh 3,94 jest wg niej zdecydowanie za wysokie w ciazy. Mam brac lek, zeby kruszynie na pewno hormonow nie zabraklo i za miesiac na kontrole. Do tego cukier mi kazala kontrolowac, bo mam 89, a w ciazy powinien byc ponizej 92. Jak mi do tego wszystkiego (mam tez astme) dojdzie jeszcze cukrzyca ciazowa to padne
A przeciez zdrowo sie odzywiam, duzo odpoczywam i wcale nie mam duzo stresu. Nawet ciazowe niepokoje przechodze dosc lagodnie. Buu..
kochana, najważniejsze, że jesteś pod kontrolą bierzesz leki więc zapanujecie nad TSH...
A co do cukru, to cukrzycę ciążową można zdiagnozować po krzywej cukrowej. Sam cukier na czczo jest średnio miarodajny no chyba że byś miała 150...
póki co Tym sobie głowy nie zaprzątaj -
Totoja wrote:Wlasnie mykamy do sklepu bo chce mi sie pasztetu z ogorkiem
Jejku jak mi się wczoraj chciało kanapki z pasztetem i kiszonym ogórkiem !
Mąż musiał jechać o 2i do sklepu po pasztet xD
Co do bólu głowy to mnie też męczy, ale na szczęście nie tak bardzo. Czuję, że boli, ale da się żyć na razie.
Co do mdłości to od soboty mam okropne !
Jak wstanę to mam helikopter w głowie, później jak otwieram lodówkę to odlatuję, ale najgorsze jest jak jadę samochodem ... Mam do pracy 20 minut drogi i w tym czasie 3 razy się muszę zatrzymywać bo nie daję rady...
Oprócz tego cały czas burczy mi w brzuchu, ale głodna nie jestem. I weź tu człowieku bądź mądry
Zapisałam się na jutro na wizytę u gin na NFZ, do której kiedyś chodziłam.
Mam trochę bliżej niż do tej, do której jeżdżę prywatnie, więc zobaczymy co ona powie.
I na 99% wezmę od niej zwolnienie.
Miłego dnia mamusie ! -
Hej,
Witam sie w nowym tygodniu (ciąży of kors Hihi).
Wczoraj powiedziałam małżowi, ze jak ta senność i mdłości bedą sie mnie trzymać to ńie ogarnę z 1,5 rocznym maluchem nie ma czasu na leżenie
Co najgorsze odrzuciło mnie totalnie od mojej rozpisanej diety przytyje w cholerę.... Bo mam smaki na wszystko inne, tylko nie na zdrowe jedzenie. Oooooo i cola! To moja miłość.
Co do noszenia dzieciaczków, to ńie da sie ńie nosić, No jak? Tu do mycia, kąpieli, na spacerze bo kolanka bolą, do wózka trzeba wsadzić, No ńie ma jak ńie ńosic. Mam nadzieje ze fasol sie dobrze wgryzł i dogada sie z siostra
Zaraz zbieram sie z mała na spacer póki ńie pada a i mdłości ńie męczą.
a spać chce mi sie odkąd otworzyłam oczy.
Całe szczęście moje dziecko przesypia całe noce. Ale co z tego jak ja bym nadal spała?
Miłego dnia
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!Paula_29 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny
chętnie do Was dołączę. 04.10 zobaczyłam na teście II kreseczki, potem beta 981, usg w 6tc pokazało, że ciąża jest młodsza i był widoczny jedynie pęcherzyk ciążowy 1,2cm. 28.10 kolejna wizyta i mam nadzieję zobaczyć już wiele więcej )) termin wg owulacji to 13.06.2017 ))tutusia, VillemoVilo, małaMyszka, Paula_29, Aga_502 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
tutusia wrote:A ja troche zdolowana bylam rano u endokrynologa i dostalam euthyrox. Hormony mam dobre, w gornych granicach, przeciwcial nie ma, ale tsh 3,94 jest wg niej zdecydowanie za wysokie w ciazy. Mam brac lek, zeby kruszynie na pewno hormonow nie zabraklo i za miesiac na kontrole. Do tego cukier mi kazala kontrolowac, bo mam 89, a w ciazy powinien byc ponizej 92. Jak mi do tego wszystkiego (mam tez astme) dojdzie jeszcze cukrzyca ciazowa to padne
A przeciez zdrowo sie odzywiam, duzo odpoczywam i wcale nie mam duzo stresu. Nawet ciazowe niepokoje przechodze dosc lagodnie. Buu..
To jest 89 z krwi czy z glukometru? Wg mnie to masz ok cukier, pomierz i zobacz moze to byl jednoraxowy wynik i zazwyczaj masz nizszy. A np u mnie glukometr pokazuje o ok 10 wiecej niz z krwi.
-
Powiem Wam że ja jakoś nie mam ani wrażliwości na zapachy ani wilczego apetytu, ani w sumie żadnych zachcianek
w poprzedniej ciąży codziennie mogłam jeść rosół, pić kakao i zagryzać Kinderkami
ale to pewnie jeszcze przyjdzie
Jestem dziś tak niewyspana że pokusiłam się o kawę... no ale nie dam rady bez nie wiem czy 5 h dziś spałam i to na raty, pogoda jest jaka jest więc dobija jeszcze bardziej
-
To z krwi. Nie mam glukometru. Znaczy ona nie straszyla mnie cukrzyca, tylko kazala skontrolowac znowu cukier i jesli podskoczy to na diete bede musiala przejsc. Nie znosze diet (nigdy nie mialam problemow z waga ani zdrowotnych pod tym katem, wiec nie musialam nigdy na zadnej byc).
Ten euthyrox mnie troche dobil, bo nie lubie brac lekow. Pewnie za kilka dni pogodze sie z sytuacja, ale poki co przeraza mnie widmo kolejnej dozywotniej choroby... -
U mnie tez glukoza 88 ale lakarz nic nie mowi. Norma, to norma:p
Ja juz powoli sie szykuje na wizyte... wlosy umyte, ubranie wyprasowane:) jeszcze prysznic I make up I gotowe. Dzisiaj na USG wejde chyba z małżem I synkiem bo nie mamy go gdzie zostawic.
Mama u brata bo dzis ma operacje kregoslupa.
Wczoraj myslalam, ze dostane zawalu. Ide siku, wycieram sie papierem, a tam kropla krwi... ja juz panika, ale czuje, ze mnie piecze.. no to biegiem po lusterko:p patrze na podwozie, a tam naskórek lekko zadrapany, pewnie papierwm bo teraz wszystko delikatne:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 10:20
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
belldandy wrote:U mnie tez glukoza 88 ale lakarz nic nie mowi. Norma, to norma:p
Ja juz powoli sie szykuje na wizyte... wlosy umyte, ubranie wyprasowane:) jeszcze prysznic I make up I gotowe. Dzisiaj na USG wejde chyba z małżem I synkiem bo nie mamy go gdzie zostawic.
Mama u brata bo dzis ma operacje kregoslupa.
Wczoraj myslalam, ze dostane zawalu. Ide siku, wycieram sie papierem, a tam kropla krwi... ja juz panika, ale czuje, ze mnie piecze.. no to biegiem po lusterko:p patrze na podwozie, a tam naskórek lekko zadrapany, pewnie papierwm bo teraz wszystko delikatne:)2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18