X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Milk@ Ekspertka

Wysłany: 18 października 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hakorośl, niewiele Ci pomogę bo ja właściwie przestałam karmić tydz. przed tym jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży, jakoś tak płynnie nam się udało bez płaczu.
    Wiem, że jest przynajmniej jedna mama na naszym wątku, która karmi i chce karmić, bo specjalnie robiła badania, żeby sprawdzić czy wszystko ok i czy dalej może karmić (nie wiem jakie).

3jgx3e3kwiaavgi0.png
    zrz6j44jecrp7bwo.png
  • Justyna911 Ekspertka

Wysłany: 18 października 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje motylek :) na pewno wszystko bedzie dobrze tym razem :) bo czerwcowe dzieci są mega silne dlatego każda z nas "czerwcowek" na pewno donosi zdrowa ciąże ;)

4 cykle z clo
    5 cykl bez wspomagaczy- udany :)
    26.10.16- bicie serduszka <3
    f2w39n73kken1w0j.png
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanko :-) Macie moze uczucie zatkanego nosa, katar o rożnych portach dnia i kichanie ?
    Nie jest to przeziębienie, jedynie stanowi dziwny dyskomfort...

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • Karolina :* Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hakorośl wrote:
    Dziewczyny przepraszam jeśli był już ten temat poruszany i mimo wszystko pytam, ale dołączyłam niedawno. Czy któraś z Was posiadająca już dziecko/dzieci jest jeszcze karmiąca? Jeśli tak, to czy macie zamiar odstawić karmienie?

Ja wciąż karmię. Pierwsze badania krwi ok, także na ten moment będziemy kontynuować :)

hakorośl lubi tę wiadomość

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna911 wrote:
    Gratulacje motylek :) na pewno wszystko bedzie dobrze tym razem :) bo czerwcowe dzieci są mega silne dlatego każda z nas "czerwcowek" na pewno donosi zdrowa ciąże ;)
    Tak:) Czerwcowe Bąbelki są przywiązane do swoich mam. Chcą pobyc w brzuchach jeszcze 8 miesięcy, a pozniej wyjdą zdrowe i gotowe do dalszego zycia:):)

Caro, grzeszna24 lubią tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Caroina Ekspertka

Wysłany: 18 października 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka Pewnie, że dasz rade. Ja jestem bardzo wygodną osobą dlatego tak mam. Dla dzieciaczków super

Motylek Gratuluje 2 kresek i witaj w gronie

Justyna911 Popieram tezę. Mój mąż jest z czerwca i to mega silne dziecko;)

19Biedroneczka91 lubi tę wiadomość

a8doflw15bf09tk7.png

gyxw9vvjqzvw74oq.png

wff2px9i1zla76nq.png
  • Milk@ Ekspertka

Wysłany: 18 października 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowaa ja w poprzedniej ciąży tak (obrzęk śluzówki) miałam w okresie zimowym, trochę przez ciążę trochę przez uczulenie na pleśnie. w tej liczę, że uda mi się przed tym uchronić,jeszcze tylko nie wiem jak :P
    ale u mnie to było mocno nasilone, bo nie mogłam przez to w nocy spać, nie umiałam z otwartymi ustami.

3jgx3e3kwiaavgi0.png
    zrz6j44jecrp7bwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuekuje dziewczyny :*
    Za tydzień w czwartek mam lekarza, niewiem jak ja wytrzymam do wizyty.

grzeszna24 lubi tę wiadomość

• Asikkk Przyjaciółka

Wysłany: 18 października 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nowych wiadomosci tu :) Gratulacje dla serduszek i nowych mam :) co do kalendarza chinskiego -girl❤ marzenie moje.hmmm ale przeczuwam chlopca.Swoja droga sa ponoc jakies testy na plec cos jak ciazowe .po 10 tyg mozna je robic.slyszalyscie? Koszt 100-150 zl

w57vvfxmyn5tyz7o.png
    nzjddqk3ryvdff49.png
  • Asikkk Przyjaciółka

Wysłany: 18 października 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak uslysze serduszko bede fruwac ze szczescia... Jak bedzie dziewczynka to chyba sie ofikam :D

VillemoVilo lubi tę wiadomość

w57vvfxmyn5tyz7o.png
    nzjddqk3ryvdff49.png
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milk@ wrote:
    Sowaa ja w poprzedniej ciąży tak (obrzęk śluzówki) miałam w okresie zimowym, trochę przez ciążę trochę przez uczulenie na pleśnie. w tej liczę, że uda mi się przed tym uchronić,jeszcze tylko nie wiem jak :P
    ale u mnie to było mocno nasilone, bo nie mogłam przez to w nocy spać, nie umiałam z otwartymi ustami.

Dobrze wiedzieć, mam tez podobnie z tym spaniem w nocy i ciągłymi pytaniami w pracy czy nie jestem chora :-)

Co do płci dziecka to ja stawiam na synka, ale czasem wydaje mi sie ze bedzie córa :-) na dwoje babka wróżyła.
    Z testami na płeć i kalendarzami chińskimi nie sprawdzam. Najważniejsze zeby było zdrowe.

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • Milk@ Ekspertka

Wysłany: 18 października 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to była jakaś masakra, zanim się skapnęłaam, że to nie choroba, to robiłam wszystko
    "żeby się wyleczyć", włącznie z poparzeniem czoła, bo tak bardzo chciałam wygrzać zatoki, żeby mi wreszcie przeszło.

3jgx3e3kwiaavgi0.png
    zrz6j44jecrp7bwo.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asikkk wrote:
    Ale nowych wiadomosci tu :) Gratulacje dla serduszek i nowych mam :) co do kalendarza chinskiego -girl❤ marzenie moje.hmmm ale przeczuwam chlopca.Swoja droga sa ponoc jakies testy na plec cos jak ciazowe .po 10 tyg mozna je robic.slyszalyscie? Koszt 100-150 zl

Asikkk czytałam o tym, ale podobno dają 90% pewności więc nie wiem czy jest sens:) później się nastawisz a tu może się okazać inaczej

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hakorośl znam kilka mam, które karmiły będąc w ciąży, robiły badania tak jak dziewczyny pisały i jak wszystko ok to karmiły dalej chyba, że maluchy samo się odstawiały ( tak też się może zdarzyć bo podobno się mleko zmienia)

P.S. w którym szpitalu rodziłaś? Teraz też wybierzesz ten sam?

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • hakorośl Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Hakorośl znam kilka mam, które karmiły będąc w ciąży, robiły badania tak jak dziewczyny pisały i jak wszystko ok to karmiły dalej chyba, że maluchy samo się odstawiały ( tak też się może zdarzyć bo podobno się mleko zmienia)

P.S. w którym szpitalu rodziłaś? Teraz też wybierzesz ten sam?

Dziękuję za odpowiedź!
    Rodziłam na Ujastku i jeżeli szcześliwie dotrwam do końca też tam chcę rodzić, bardzo byłam zadowolona :)

Paula_29 lubi tę wiadomość

3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
    *biochem (luty 2024)
    *poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16

📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
    🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do płci dziecka ja mam w domu dziewczynkie, ktora marzy zeby miec siostrzyczke. A dlamnie bez znaczenia, jak to sie mowi alby zdrowe było. Chociaż majac córeczke i patrzac jaka jest slodka e porownaniu do synow kolezankek to dziewczynka mogla by byc :D

• s1985 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana z potwornym bólem głowy, wczoraj jeszcze było znosnie ale jak ja dziś wytrzymam w pracy

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • I.Ana.I Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej. próbowałam Was nadrobić... ale i tak sie zgubiłam która co pisała.
    mi sie chce mega spać, byłam w sobote w aptece bo mam problem z wypróznianiem. chyba za duzo jem, ale nie poradze nic na to ze głodna jestem ciagle. przez te problemy brzuch mnie boli i jelita kłują.

3e18ed7294.png
    08e43fafa5.png
  • zwm Ekspertka

Wysłany: 19 października 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mnie również głowa boli i w dodatku nie mam ochoty na jedzenie jadę porobić badania które zleciła mi pani ginekolog

• s1985 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zwm wrote:
    Witam mnie również głowa boli i w dodatku nie mam ochoty na jedzenie jadę porobić badania które zleciła mi pani ginekolog
    to jak ja, jeść też mi się nie chce ;/, u mnie z badaniami to się lekarka nie spieszy

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
‹‹ 124 125 126 127 128 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ