X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Milk@ Ekspertka

Wysłany: 18 października 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hakorośl, niewiele Ci pomogę bo ja właściwie przestałam karmić tydz. przed tym jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży, jakoś tak płynnie nam się udało bez płaczu.
    Wiem, że jest przynajmniej jedna mama na naszym wątku, która karmi i chce karmić, bo specjalnie robiła badania, żeby sprawdzić czy wszystko ok i czy dalej może karmić (nie wiem jakie).

3jgx3e3kwiaavgi0.png
    zrz6j44jecrp7bwo.png
  • Justyna911 Ekspertka

Wysłany: 18 października 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje motylek :) na pewno wszystko bedzie dobrze tym razem :) bo czerwcowe dzieci są mega silne dlatego każda z nas "czerwcowek" na pewno donosi zdrowa ciąże ;)

4 cykle z clo
    5 cykl bez wspomagaczy- udany :)
    26.10.16- bicie serduszka <3
    f2w39n73kken1w0j.png
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanko :-) Macie moze uczucie zatkanego nosa, katar o rożnych portach dnia i kichanie ?
    Nie jest to przeziębienie, jedynie stanowi dziwny dyskomfort...

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • Karolina :* Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hakorośl wrote:
    Dziewczyny przepraszam jeśli był już ten temat poruszany i mimo wszystko pytam, ale dołączyłam niedawno. Czy któraś z Was posiadająca już dziecko/dzieci jest jeszcze karmiąca? Jeśli tak, to czy macie zamiar odstawić karmienie?

Ja wciąż karmię. Pierwsze badania krwi ok, także na ten moment będziemy kontynuować :)

hakorośl lubi tę wiadomość

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna911 wrote:
    Gratulacje motylek :) na pewno wszystko bedzie dobrze tym razem :) bo czerwcowe dzieci są mega silne dlatego każda z nas "czerwcowek" na pewno donosi zdrowa ciąże ;)
    Tak:) Czerwcowe Bąbelki są przywiązane do swoich mam. Chcą pobyc w brzuchach jeszcze 8 miesięcy, a pozniej wyjdą zdrowe i gotowe do dalszego zycia:):)

Caro, grzeszna24 lubią tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Caroina Ekspertka

Wysłany: 18 października 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka Pewnie, że dasz rade. Ja jestem bardzo wygodną osobą dlatego tak mam. Dla dzieciaczków super

Motylek Gratuluje 2 kresek i witaj w gronie

Justyna911 Popieram tezę. Mój mąż jest z czerwca i to mega silne dziecko;)

19Biedroneczka91 lubi tę wiadomość

a8doflw15bf09tk7.png

gyxw9vvjqzvw74oq.png

wff2px9i1zla76nq.png
  • Milk@ Ekspertka

Wysłany: 18 października 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowaa ja w poprzedniej ciąży tak (obrzęk śluzówki) miałam w okresie zimowym, trochę przez ciążę trochę przez uczulenie na pleśnie. w tej liczę, że uda mi się przed tym uchronić,jeszcze tylko nie wiem jak :P
    ale u mnie to było mocno nasilone, bo nie mogłam przez to w nocy spać, nie umiałam z otwartymi ustami.

3jgx3e3kwiaavgi0.png
    zrz6j44jecrp7bwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuekuje dziewczyny :*
    Za tydzień w czwartek mam lekarza, niewiem jak ja wytrzymam do wizyty.

grzeszna24 lubi tę wiadomość

• Asikkk Przyjaciółka

Wysłany: 18 października 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nowych wiadomosci tu :) Gratulacje dla serduszek i nowych mam :) co do kalendarza chinskiego -girl❤ marzenie moje.hmmm ale przeczuwam chlopca.Swoja droga sa ponoc jakies testy na plec cos jak ciazowe .po 10 tyg mozna je robic.slyszalyscie? Koszt 100-150 zl

w57vvfxmyn5tyz7o.png
    nzjddqk3ryvdff49.png
  • Asikkk Przyjaciółka

Wysłany: 18 października 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak uslysze serduszko bede fruwac ze szczescia... Jak bedzie dziewczynka to chyba sie ofikam :D

VillemoVilo lubi tę wiadomość

w57vvfxmyn5tyz7o.png
    nzjddqk3ryvdff49.png
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milk@ wrote:
    Sowaa ja w poprzedniej ciąży tak (obrzęk śluzówki) miałam w okresie zimowym, trochę przez ciążę trochę przez uczulenie na pleśnie. w tej liczę, że uda mi się przed tym uchronić,jeszcze tylko nie wiem jak :P
    ale u mnie to było mocno nasilone, bo nie mogłam przez to w nocy spać, nie umiałam z otwartymi ustami.

Dobrze wiedzieć, mam tez podobnie z tym spaniem w nocy i ciągłymi pytaniami w pracy czy nie jestem chora :-)

Co do płci dziecka to ja stawiam na synka, ale czasem wydaje mi sie ze bedzie córa :-) na dwoje babka wróżyła.
    Z testami na płeć i kalendarzami chińskimi nie sprawdzam. Najważniejsze zeby było zdrowe.

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • Milk@ Ekspertka

Wysłany: 18 października 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to była jakaś masakra, zanim się skapnęłaam, że to nie choroba, to robiłam wszystko
    "żeby się wyleczyć", włącznie z poparzeniem czoła, bo tak bardzo chciałam wygrzać zatoki, żeby mi wreszcie przeszło.

3jgx3e3kwiaavgi0.png
    zrz6j44jecrp7bwo.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asikkk wrote:
    Ale nowych wiadomosci tu :) Gratulacje dla serduszek i nowych mam :) co do kalendarza chinskiego -girl❤ marzenie moje.hmmm ale przeczuwam chlopca.Swoja droga sa ponoc jakies testy na plec cos jak ciazowe .po 10 tyg mozna je robic.slyszalyscie? Koszt 100-150 zl

Asikkk czytałam o tym, ale podobno dają 90% pewności więc nie wiem czy jest sens:) później się nastawisz a tu może się okazać inaczej

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hakorośl znam kilka mam, które karmiły będąc w ciąży, robiły badania tak jak dziewczyny pisały i jak wszystko ok to karmiły dalej chyba, że maluchy samo się odstawiały ( tak też się może zdarzyć bo podobno się mleko zmienia)

P.S. w którym szpitalu rodziłaś? Teraz też wybierzesz ten sam?

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • hakorośl Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Hakorośl znam kilka mam, które karmiły będąc w ciąży, robiły badania tak jak dziewczyny pisały i jak wszystko ok to karmiły dalej chyba, że maluchy samo się odstawiały ( tak też się może zdarzyć bo podobno się mleko zmienia)

P.S. w którym szpitalu rodziłaś? Teraz też wybierzesz ten sam?

Dziękuję za odpowiedź!
    Rodziłam na Ujastku i jeżeli szcześliwie dotrwam do końca też tam chcę rodzić, bardzo byłam zadowolona :)

Paula_29 lubi tę wiadomość

3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
    *biochem (luty 2024)
    *poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16

📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
    🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do płci dziecka ja mam w domu dziewczynkie, ktora marzy zeby miec siostrzyczke. A dlamnie bez znaczenia, jak to sie mowi alby zdrowe było. Chociaż majac córeczke i patrzac jaka jest slodka e porownaniu do synow kolezankek to dziewczynka mogla by byc :D

• s1985 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana z potwornym bólem głowy, wczoraj jeszcze było znosnie ale jak ja dziś wytrzymam w pracy

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • I.Ana.I Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej. próbowałam Was nadrobić... ale i tak sie zgubiłam która co pisała.
    mi sie chce mega spać, byłam w sobote w aptece bo mam problem z wypróznianiem. chyba za duzo jem, ale nie poradze nic na to ze głodna jestem ciagle. przez te problemy brzuch mnie boli i jelita kłują.

3e18ed7294.png
    08e43fafa5.png
  • zwm Ekspertka

Wysłany: 19 października 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mnie również głowa boli i w dodatku nie mam ochoty na jedzenie jadę porobić badania które zleciła mi pani ginekolog

• s1985 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zwm wrote:
    Witam mnie również głowa boli i w dodatku nie mam ochoty na jedzenie jadę porobić badania które zleciła mi pani ginekolog
    to jak ja, jeść też mi się nie chce ;/, u mnie z badaniami to się lekarka nie spieszy

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
‹‹ 124 125 126 127 128 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ