Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mojego wzielam na wizyte serduszkowa. Wszedl od razu ze mna. Czesc gabinetu do badan jest oddzielona parawanem, wiec poprosilam meza o podejscie do ekranu dopiero jak lekarz znalazl pecherzyk, zarodek i bijace serduszko
Ale od razu ostudze zapal. Moj tez na razie z dystansem podchodzi do wszystkiego i jak sie zapytalam pozniej co pomyslal/poczul jak patrzyl na serduszko to powiedzial, ze on tam nie wie na co patrzyl, jakas kropka migala oczywiscie lekarz mu w trakcie opisal co i jak.
Ale, zeby byc fair wobec malza mego to powiem tez, ze jak dostal do reki zdjecie z usg to sie wpatrywal i nawet dopytywal co znacza jakies ttam parametry na nim. A potem w samochodzie podspiewywal (mimo, ze ogolnie praca byl zestresowany).
Na usg prenatalne planuje sie umawiac w tym tyg. Jakos w drugiej polowie listopada wypadnie. I zupelnie sie nim nie stresuje, bo nie zakladam z gory, ze bedzie cos nie tak. Stres mnie pewnie dopadnie tuz przed wizyta.
Kupilam ten euthyrox i od jutra bede lykac. Wciaz mi z tym zle ale z cukrem mnie pocieszylyscie. Faktycznie nie ma co z gory panikowac dzieki! -
Ja w tamtej ciazy meza wzielam ze soba tak w 13 tygodniu. Jak dzidziuś mial juz dzidziusiowe ksztalty i bylo go dobrze widac:) teraz tez tak zrobie. U nas bylo tak, ze lekarz zawolal Michasia jak juz pomierzyl wszystko, wtedy mnie pozakrywal tak, ze mimo ze bylo to ostatnie dopochwowe USG czulam sie komfortowo:) a mąż patrzył w ekran jak zaczarowany:* Myszka jakby machala do nas. Niestety to jedno z niewielu naszych wspólnych wspomnień. Ale tym bardziej jestem zdania ze warto wziąć męża chociaz na jedno USG:)
ines. wrote:euthyrox to nic złego przecież dlaczego się tak tym stresujesz?
No wlasnie! Gorzej sie czlowiek czuje ze chora tarczyca:)Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Dziś mnie podbrzusze kuje. Biegam ciągle do toalety, bo śluzu mam pełno. Dziś w pracy dziecko na mnie wpadło i uderzyło boleśnie w brzuch. Zaraz potem poczułam mokro i z sercem na ramieniu pobiegłam do łazienki. Na szczęście nic nie było. Zastanawiam się teraz kiedy pójść na zwolnienie. Planowałam pracować do końca roku, ale teraz już sama nie wiem.
-
Ja od stycznia tego roku biorę euthyrox.
Najpierw brałam małą dawkę, potem przeszłam na 75 mg, a teraz w tygodniu biorę dalej 75 mg, a w weekend 100 mg.
Trzy tygodnie temu miałam tsh 1.43. Teraz w sobotę idę zrobić kolejne badanie, zobaczymy ile wyjdzie.
Jeśli będzie większe, to już cały czas będę brać dawkę 100 mg.
Nie ma się czym martwić -
Ja euthyrox biore od pierwszej ciazy czyli gdzies od czerwca 2014.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 12:58
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016 -
VillemoVilo wrote:Dziś mnie podbrzusze kuje. Biegam ciągle do toalety, bo śluzu mam pełno. Dziś w pracy dziecko na mnie wpadło i uderzyło boleśnie w brzuch. Zaraz potem poczułam mokro i z sercem na ramieniu pobiegłam do łazienki. Na szczęście nic nie było. Zastanawiam się teraz kiedy pójść na zwolnienie. Planowałam pracować do końca roku, ale teraz już sama nie wiem.
nick nieaktualnyU mnie taka sytuacja, że póki co mąż przebywa za granicą więc na wszelkie badania czy usg chodzę sama mąż wróci dopiero pod koniec listopada, ja będę już kończyć I trymestr, więc mam nadzieję, że już wtedy wybierzemy się na usg razem mój lekarz nie ma oporów żeby mąż wchodził ze mną na badanie np jeszcze wtedy kiedy miałam monitoring podczas starań. Gabinet jest tak wyposażony że mam do dyspozycji łazienkę na przebranie się, jednorazowe spódniczki i kapcie także nie świecę tyłkiem mąż w tym czasie zazwyczaj omawiał swoje wyniki z lekarzem.
-
nick nieaktualny
-
Tinaa2015 Twój mąz wraca na stałe czy będzie znów wyjeżdżał? Ja mam podobna sytuacje. Mój jest kierowca i ciagle za granicą jeździ. Do domu zjeżdża np co drugi weekend. Na szczęście poczatkiem roku chce zmienic system pracy i jezdzic tylko przez 2tyg w miesiącu. Oby sie udało bo przyda się przy trójce:)
Mandarynki są już te dobre:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 13:16
-
19Biedroneczka91 wrote:Doskonale Cie rozumiem. Ja najbardziej się boje podczas dyżurów na przerwach. Caly czas jedna reka ochraniam brzuch.... Masakra
-
Ja zjadlam miseczke makaronu z kurczakiem I czuje sie tak pelna jak po calym garze... zoladek.boli..
Jade na wizyte. Trzymac kciuki!Ezia90, małaMyszka, grzeszna24, VillemoVilo, Caro lubią tę wiadomość
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016 -
Z tego co wiem nasze fasolki sa na tyle małe jeszcze,że chroni je spojenie łonowe.ale wiadomo,trzeba na siebie uważać
Mi po śniadaniu przeszkadzał smak chleba w ustach,jakby był taki słodki,cały czas mi się przez to dużo śliny produkowało.zagryzam właśnie jabłkiem
Belldandy trzymam kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 13:38
-
Aaa i któraś pytała o karmienie, póki gin mi nie powie że mam odstawić, to karmię... Boję się tego, bo mój mały uwielbia cysiać i ciężko będzie mu to zabrać