Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
s1985 wrote:przepisała mi lekarka po pozytywnym ciazowym ze wzgledu na przeszlosc moja w razie wuStaś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
Nasz synek - nasza mala wielka miłość -
Caroline29 Kontynuuj,nie zaszkodzi.
Hops,tak też jestem z wrocławia
Co do wagi,to ja w pierwszej ciąży przybrałam 19kg (sporo z tego bylo opuchlizną,bo rodziłam w upały),po czym w pół roku ważyłam 2kg mniej niż przed ciążą i się mnie niektórzy pytali,czy wszystko ok,czy zdrowa jestem (co było średnio miłe).hops lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny Ja przed pierwszą ciaza 58 a po ciąży 60-61. Nabilam do 83kilo takze sporo (25kilo) ale mialam baaardzo duży brzuch generalnie podobno nie bylo po mnie widac ale ja czulam sie jak słoń hihi Mam nadzieje ze tym razem na 15kg sie zakonczy
-
No to I ja sie wypowiem. W pierwszej ciazy startowalam z waga 50kg/ 160cm. Do porodu 62,kg , a miesiac po porodzie juz mniej niz przed ciaza.
Od 13-34tc jezdzilam na rowerku stacjonarnym 3razy w tyg po 30minut, wiec tyle co nic heh
Synek urodzil sie jak na mnie spory -3850gr. Brzuszek mialam malutki bo Antos byl kluseczka, tylkp 55cm :p
Ciekawe ile bedzie mialo drugie biorac pod uwage, ze z reguly jest wieksze...
Jak sie znowu poda do tatusia to pewnie 4kg pekna. Mąż ma 2metry.
Obecnie waze 46kg I chcialabym takze przytyc ksiazkowe 12kg:p ciekawe jak to bedzie tym razem. Cwiczyc za pewne nie bede.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2016, 16:51
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Belldandy ja też startuję z 46-47kg (ostatnio waga mi się ciut wahała). Jeżeli będzie jak u mojej mamy to przytyję mało, ona przed porodem ważyła... 52kg (startowała z 45) To oczywiście skrajność i absolutnie nie dążę do takiego wyniku, ale chciałabym zostać poniżej 60kg.
Ale przy tym apetycie to może jednak się nie udać Choć o dziwo na wadze wciąż 47kg. Zobaczymy.
A jak u Was z rozmiarem piersi? Ja to powinnam już pomyśleć o wymianie biustonosza... Poczekam pewnie jeszcze ze 2 tygodnie, aż się zacznę wylewać, bo póki co mam buły w staniku, który miał lekkie luzy przed ciążą. Z tego idealnego przed to już się wylewam i duszę -
Ja miałam w obwodzie brzuch większy o 60 cm, dziecko 4,15 kg i wielowodzie ^^
Brzuch był gigantyczny
Ogólnie całą ciąże byłam na chodzie i jeszcze w ostatnich tygodniach spacerowałam po 7-10 km. Te ostatnie kg to była woda bo kostki miałam szerokości łydek
Prawdę mówiąc tym razem liczę na mniejszy brzuch
A kg zostało mi 3 z 19,5 ale zabrakło energii i zapału by sie ich pozbyć -
tutusia wrote:Belldandy ja też startuję z 46-47kg (ostatnio waga mi się ciut wahała). Jeżeli będzie jak u mojej mamy to przytyję mało, ona przed porodem ważyła... 52kg (startowała z 45) To oczywiście skrajność i absolutnie nie dążę do takiego wyniku, ale chciałabym zostać poniżej 60kg.
Ale przy tym apetycie to może jednak się nie udać Choć o dziwo na wadze wciąż 47kg. Zobaczymy.
A jak u Was z rozmiarem piersi? Ja to powinnam już pomyśleć o wymianie biustonosza... Poczekam pewnie jeszcze ze 2 tygodnie, aż się zacznę wylewać, bo póki co mam buły w staniku, który miał lekkie luzy przed ciążą. Z tego idealnego przed to już się wylewam i duszę
U mnie na czczo 46, ale u gina po poludniu, po obiedzie I w ubraniu jest 47kg I tyle mam wpisane w karte:)
U mnie z biustem marnie po 21miesiacach karmienia:p
No I ciaza oszczedzila mi skóre, zero rozstepow, ale to genetyka juz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2016, 16:55
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Ja miesiąc temu przestałam karmić i mam wrażenie,że tak małych piersi nie miałam od kiedy pamiętam,kształt też już niestety nie ten
Jak na razie nie zaczął rosnąć.
(Start w tej ciąży 55kg i 173cm)Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2016, 17:06
-
Ale jestescie szczupłe ja w pierwszej ciąży często wymienialam stanik na większy, nie tyle miseczka do wymiany choć też ale obwód. Kupowałam też przedłużki. Do konca brzuch miałam wysoko, nie opadł wcale, wiec końcowe miesiące okropnie sie meczylam ze stanikiem,wszystko się wbijalo, a miękkie staniki nie trzymały biustu i jakoś tak głupio było mi chodzić w takim miekkim
-
Rudajola ja mam 155cm, więc te kg się inaczej rozkładają. Mam raczej normalną posturę, ale widać na mnie wahania nawet 2kg wagi. Na początku roku przez chwilę ważyłam niecałe 43kg (po grypie) i wtedy faktycznie żebra mi wyszły na wierzch i w ogóle fatalnie się czułam z taką wagą. Potem się wyprowadziliśmy na Maltę i najpierw miałam dyspensę totalną, bo przecież musiałam odrobić chorobowe kg, potem zaczęli się goście non stop, wesela, sezon i zanim się obejrzałam ważyłam 46-47kg co jest u mnie granicą dobrego wyglądu. Powyżej zaczyna się tłuszczyk i boczki. Także niby 3-4kg różnicy, a w wyglądzie różnice kolosalne.
A biust mi szybko zaczął rosnąć w ciąży. Już pod koniec 6go tygodnia jak mąż przyleciał do kraju na kilka dni i mnie zobaczył to powiedział, że bardzo urosły i widać. W ubraniach nie rzuca się w oczy (chyba, że jakieś eksponujące biust, ale takich raczej nie noszę). Startuję z rozmiaru 65E, czyli przeciętniak, w stronę małego. -
Marutka wrote:Dzisiaj mialam pierwsze USG - jest zarodek (4,7mm) i i serduszko (120u/min) Wszystkie Was mocno ściskam i trzymam kciuki za te, ktore jeszcze czekaja na pierwsza wizyte
Gratulacje !!! a który masz tydzień? I ile po owulacji?