X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Caroina Ekspertka

Wysłany: 20 października 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoja Piękna fasolinka

VillemoVelo Nie masz co liczyć na rodziców. Od zawsze tak jest. Starsza chodzi do przedszkola i codziennie słysze w szatni taki kaszel gruźlika. Nie raz dziecko nie mogło oddechu złapać, a raz dziewczynka omal nie zwymiotowała przy kaszlu, a mimo to ją odprowadzili do sali. Paranoja. Też się boje bo prędzej czy później moja coś przyniesie do domu.

a8doflw15bf09tk7.png

gyxw9vvjqzvw74oq.png

wff2px9i1zla76nq.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caroina wrote:
    Totoja Piękna fasolinka

VillemoVelo Nie masz co liczyć na rodziców. Od zawsze tak jest. Starsza chodzi do przedszkola i codziennie słysze w szatni taki kaszel gruźlika. Nie raz dziecko nie mogło oddechu złapać, a raz dziewczynka omal nie zwymiotowała przy kaszlu, a mimo to ją odprowadzili do sali. Paranoja. Też się boje bo prędzej czy później moja coś przyniesie do domu.
    Ja w przedszkolu mialam kiedys sytuację, ze puścili dziecko wymiotujace z gorączka i biegunka... Zadzwonilismy do rodzicow, bo 3 godzinach zjawil sie sie tato, maly spal, bo mial prawie 39 goraczki. A tato wszedl i stwierdzil ze jak on spi to moze jednak nie bedzie go budzil i bral. Nalegalismy ze on musi isc do lekarza itd no to go zabral. Ale a jakze nastepnego dnia mały znowu był w przedszkolu, to nic ze dalej mial biegunke ale goraczka spadla...a najgorsze jest to ze tato nie pracowal...

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie po wizycie :)
    A wiec: jest kropek, JEdEn :) uffff serduszko podobno biło, ja tam nic ńie widziałam, wg usg ciąża ma 5 tyg 6dni.
    Dostałam zestaw badań do wykonania i tyle. Następna wizyta 17.11. Karta ciąży założona :)
    A teraz poznajcie moja fasolinke :)

I zapomniałam spytać z tego wszystkiego ile ma mm. No ale najważniejsze ze jest. Za miesiąc bedzie juz wyraźniejsza.

e3a307c435e1b553med.jpg

Pianistka, wania, Paulina_90, s1985, Marutka, Totoja, małaMyszka, VillemoVilo, Justyna911, Paula_29 lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :o
    Wiecie co, ja nie wiem czy to jest ignorancja czy głupota?!
    Straszne :/

LaRa gratulacje!!! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2016, 20:22

LaRa lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa gratuluję:) cudny Kropek:D zdrówka dla Was:*

LaRa lubi tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Anaitat Ekspertka

Wysłany: 20 października 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka2017 wrote:
    Dziewczyny, mam nadzieję, że u Was wszystko ok, a wizyty przebiegły prawidłowo :) Ja nie mam siły ani Was czytać, ani pisać. Jutro idę na oddział do szpitala. Od trzech dni mam takie wymioty, że nic jeść, ani pić nie mogę. Po 10 razy dziennie jak nic. W nocy śpię na siedząco, a i tak mi niedobrze :( Normalnie jestem wykończona. Dzisiaj byłam u mojego gina, ale powiedział, że niestety nie ma leku, który mógłby mi przepisać, abym brała sama w domu :/ Także tylko szpital, tam mi coś dadzą, plus kroplówką i zdecydują czy zostanę na noc czy wyjdę. Trzymajcie się :) Po powrocie spróbuję Was nadrobić :)

Trzymaj sie mamuska i wracaj szybko. U mnie tez mdlosci dzien i noc takze nie jestes sama kochana

j5rbj48alrszyhj9.pnghchyqqmz0pvs21f2.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wieczorkiem :)
    Jejku ciężko za Wami nadążyć :)
    Moja fasolka według apki ma rozmiar ziarenka gorczycy, ale od piątku już będzie wielkości pestki jabłka :) - fajna ta aplikacja
    Ja startuje z wagi 85 kg, niestety po pierwszej ciąży sporo mi przybyło i już zostało, dopóki karmiłam piersią to było dobrze a później już tylko gorzej :)
    podejrzewałam, że mam coś z tarczycą 9zmęczenie, waga, stany depresyjne, sucha skóra, ciemna i szorstka na kolanach i łokciach, ale tsh w badaniach krwi wyszło w normie, więc lekarz wykluczył
    jutro idę powtórzyć betę, czy coś jeszcze poza betą badałyście?

grzeszna24, małaMyszka lubią tę wiadomość

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świnka, wiem ze dziewczyny badają progesteron.
    Ja poki co robiłam sikane testy ciążowe i w porównaniu do was chyba nie czuje sie jeszcze w realnej ciazy :D bety nie było, usg tez jeszcze nie :D

Jak mnie głowa straszliwie boli :(

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem zła na teściowa! Jezor to ma długi jak nie wiem. Dziś sąsiadka dopytala się czy jestem w ciąży bo widziała mnie u gina i ze zmieniona na twarzy byłam a mądra teściowa przytaknela i największa plotkara w sąsiedztwie już wie!!:/ poza tym dziś już wypaplala przy kumplu męża ze ja teraz nie mogę dźwigać:/ kurr* moja ciąża a ona wszystkich bliskich informuje:/

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I to za wcześnie na informowanie!

• Milk@ Ekspertka

Wysłany: 20 października 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ludziom ciężko jest utrzymać taką informację tylko dla siebie, dlatego niestety prawda jest taka, że jeżeli chcesz do jakiegoś momentu nie chwalić się całemu światu, to musisz zachować to dla siebie i swojego męża.

W poprzedniej ciąży jak ogłosiliśmy rodzinie męża, to zaraz okazało się, że ktoś rozmawiał z kimś przez tel. i się przypadkiem wygadał, mimo że wiedział że chcielibyśmy tą osobę osobiście poinformować.także niestety teraz trzymamy dla siebie (zwłaszcza, że plamienia/krwawienia miałam, więc ciąża nie pewna...)

3jgx3e3kwiaavgi0.png
    zrz6j44jecrp7bwo.png
  • Olcc. Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje wizytę! Kropek ma 7,6mm i bije mu pięknie serduszko... wg usg 6tydz6dz. Do tej pory mam te dudnienie serduszka w głowie, jestem najszczęśliwsza na świecie!

ines., Pianistka, małaMyszka, VillemoVilo, Caroina, grzeszna24, Paulina_90, LaRa, Justyna911, caroline29, Marutka, Paula_29, pingui lubią tę wiadomość

7 cs szczęśliwy
    f2w33e3kfq66sy2y.png
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My musieliśmy powiedziec naszym bo nie dałoby się ukryć, po prostu nie. Ale teraz to mnie wkurzaja

• Olcc. Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wyglądam...

https://zapodaj.net/92413dce29581.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2016, 21:07

ines., VillemoVilo, Caroina, małaMyszka, pingui lubią tę wiadomość

7 cs szczęśliwy
    f2w33e3kfq66sy2y.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez pewnie babcie porozgadywaly juz komu trzeba. Moj brat bedzie mial dziecko z maja (2tyg roznicy) i niby o sobie nawzajem nie wiemy, a matula juz dawno sie wygadala.
    Cd przygod serowych. Maz sie zlitowal i ser wyrzucil. Ale zanim wyrzucil to wyjal z pojemnika i caly dom do odkazenia. Tak mnie zmulilo, ze muszle przytulalam. Dopiero biedak zrozumial, ze ja prawde mowilam i to przez niego bylo mi tak niedobrze. Eh te chlopy.
    Syn juz spi wiec mam czas na relaksik. Leze sobie wlasnie w wannie pelnej piany.

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • ines. Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcc. wrote:
    Melduje wizytę! Kropek ma 7,6mm i bije mu pięknie serduszko... wg usg 6tydz6dz. Do tej pory mam te dudnienie serduszka w głowie, jestem najszczęśliwsza na świecie!

właśnie oglądałam wrzucone foty i myślałam o Tobie jak Twoja wizyta :) gratuluję pięknej fasoliny :)

wysłałam Ci dzis priv, zerknij proszę w wolnej chwili

Olcc. lubi tę wiadomość

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcc gratulacje :)
    No piękny wizytowy dzien :)

Ezia, no tak to chyba juz jest :/ my powiedzieliśmy rodzicom ale wiem ze oni nikomu nic nie wychlapią... reszta sie dowie kiedyś tam przy okazji

Olcc. lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • sandri_1 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pisze bo dzis nie pisalam jeszcze, a chce sobie zobaczyć mój suwaczek :)

VillemoVilo lubi tę wiadomość

w4sqs65ge24sefoo.png
  • Caroina Ekspertka

Wysłany: 20 października 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka Bez urazy ale niektórzy nie powinni mieć dzieci. Żeby obce osoby bardziej martwiły się o dziecko niż jego rodzic…smutne

ŚwinkaMinka U mnie też TSH i reszta w normie, a na USG stan zapalny tarczycy. Dopiero zbadanie przeciwciał tarczycowych anty-TPO i anty-TG. U mnie dopiero tam powychodziły odchylenia od norm

LaRa i Olcc. Gratuluje:)

Pianistka U mnie podobnie. Nie było USG, nie ma objawów poza tym, że czesto sikam i mam napady głodu.

w ogóle na czym się przyłapuje często gdy jestem głodna, że na nic nie mam ochoty. Wcale mnie nie mdli. Otwieram lodówke: Może zjem sobie to...nieee, może tamto...nieeee i tak ze wszystkim....Wkurzające jak sie chce czyms zabić głód;)

LaRa lubi tę wiadomość

a8doflw15bf09tk7.png

gyxw9vvjqzvw74oq.png

wff2px9i1zla76nq.png
  • VillemoVilo Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuska, trzymaj się.

My jeszcze nie ogłosiliśmy nowiny. Czekam na usg, chociaż ledwo wytrzymuję.

k0kdanlirkz38pxc.png
    k0kdvcqg5yj19pn8.png
‹‹ 142 143 144 145 146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ