Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Justyna911 wrote:Gratulacje !!! a który masz tydzień? I ile po owulacji?
Wedlug lekarza 6t1d, wedlug belly 6t5d. Nie wiem niestety kiedy dokladnie mialam owulacje, bo mielismy sobie odpuscic kilka miesiecy hihihi Wiem, ze to dziwnie zabrzmi, ale kilka dni wokol ovu moj maz byl na wyjezdzie
małaMyszka, s1985 lubią tę wiadomość
-
Marutka wrote:Wedlug lekarza 6t1d, wedlug belly 6t5d. Nie wiem niestety kiedy dokladnie mialam owulacje, bo mielismy sobie odpuscic kilka miesiecy hihihi Wiem, ze to dziwnie zabrzmi, ale kilka dni wokol ovu moj maz byl na wyjezdzie
Hehe, to dokładnie tak samo jak u mnie
Mieliśmy dać spokój, Małżowi szykowały się delegacje, ostatnie było rano na 4 dni przed owulacją. Więc taki prawdziwy surprise
A tak poza tym to witam się wieczorne.
Po powrocie z pracy zasnęłam i obudziłam się teraz, masakra.
No dołączę do Ciebie Pianistka bo mnie też męczą biegunki. Zawsze miałam problem z zaparciami, a tu taka akcja hehe.
Gratuluję udanych wizytMarutka lubi tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
małaMyszka wrote:Wiecie co, mam taką ochotę na szpinak z jajkiem w sosie śmietanowym, z ziemniakami, że zaraz zejdę...
O Matko! Ale mi zrobiłaś apetyt na szpinak!!
A ja mam cały garnek rosołu z mieskiem, marchewką i pietruszką. Szalona teściowa mi nagotowałapoczątek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Jednak wizyty na NFZ są do kitu ! Przynajmniej u mnie w mieście.
Poje**** lekarka stwierdziła, że praca z dziećmi teraz mi się przyda bo nauczę się nimi opiekować.
Nie ma wskazań do wystawienia l4, mimo że mówiłam o przeziębieniu ...
Dodatkowo stwierdziła, że to początek ciąży i "wszystko się może zdarzyć" ... nosz kur** !
Jak tak można...
Jedyne co dobre z tej wizyty to zdjęcie mojego 1.5 cm maleństwa i jego bijące serduszko
caroline29, Marutka, Caro, Totoja, wania, s1985, VillemoVilo, Paula_29, LaRa, pingui, Sowaa, małaMyszka, hops, renc lubią tę wiadomość
-
Totoja wrote:Grzeszna ale sliczny dziubek.
Co do lekarki to wlasnie dlatego warto miec swojego lekarza tez prywatnie. Wtedy nie ma z tym problemu.
Jejku jaki fajny ludzik
Dokładnie.
Dziękuję Bogu, że mam swoją sprawdzoną prywatną Ginekolog.
Wizytę u niej mam dopiero 9 listopada i myślałam po prostu, że ta mi da dzisiaj do tego 9go i po sprawie.
Widać było podobno kręgosłup i jak się ruszał -
Dziewczyny, mam nadzieję, że u Was wszystko ok, a wizyty przebiegły prawidłowo Ja nie mam siły ani Was czytać, ani pisać. Jutro idę na oddział do szpitala. Od trzech dni mam takie wymioty, że nic jeść, ani pić nie mogę. Po 10 razy dziennie jak nic. W nocy śpię na siedząco, a i tak mi niedobrze Normalnie jestem wykończona. Dzisiaj byłam u mojego gina, ale powiedział, że niestety nie ma leku, który mógłby mi przepisać, abym brała sama w domu Także tylko szpital, tam mi coś dadzą, plus kroplówką i zdecydują czy zostanę na noc czy wyjdę. Trzymajcie się Po powrocie spróbuję Was nadrobić
Anaitat lubi tę wiadomość
-
madziątko wrote:Też mam tą aplikację, bardzo podoba mi się timeline i rozmiar dziecka Mój Ktosiek też jest aktualnie malinką
małaMyszka lubi tę wiadomość
O mamo! Grzeszna ja bym ją chyba zjechała z góry na dół! Ja też pracuję z dziećmi w dodatku niepełnosprawnymi i lekarz od pierwszej wizyty po kilka razy pyta się czy na pewno nie chcę zwolnienia. Dziś jak mu powiedziałam że do końca miesiąca popracuję to wręcz odetchnął i jeszcze kilka razy powiedział że gdybym chciała wcześniej to w każdej chwili mogę podejść.
Ja mam dziś z OM 8t0d a z USG 7t0d i mój Bąbel ma 9,3mm. Az w szoku byłam że to już serio widać człowieczka a nie pulsującą kropkę jak 10 dni temuMarutka lubi tę wiadomość
-
Paulina_90 wrote:O mamo! Grzeszna ja bym ją chyba zjechała z góry na dół! Ja też pracuję z dziećmi w dodatku niepełnosprawnymi i lekarz od pierwszej wizyty po kilka razy pyta się czy na pewno nie chcę zwolnienia. Dziś jak mu powiedziałam że do końca miesiąca popracuję to wręcz odetchnął i jeszcze kilka razy powiedział że gdybym chciała wcześniej to w każdej chwili mogę podejść.
Ja mam dziś z OM 8t0d a z USG 7t0d i mój Bąbel ma 9,3mm. Az w szoku byłam że to już serio widać człowieczka a nie pulsującą kropkę jak 10 dni temu
Tak jak mówisz.
Pokazała mi nawet gdzie maleństwo ma główkę, pupkę i serduszko
To już na prawdę człowieczek, a nie kropkaMarutka, Paulina_90, Caro, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Grzeszna Super fotka. Przynajmniej to się doktorce udało.
Gratuluje:)
Mamuśka2017 Jejku współczuje samopoczucia. Nie martw się, tam postawią Cie na nogi i odżyjesz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2016, 18:53
grzeszna24 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, ale piękne zdjęcia! Ja mam usg we wtorek, tylko nie wiem czy coś będzie widać.
Dziś u mnie w pracy kilkoro dzieci chorych i to nie lekko. Dudniący kaszel, którego by się nie powstydził gruźlik. Nikt mi nie wmówi, że rodzic rano nie widział, że dziecko chore. Chyba pogadam z lekarzem o zwolnieniu.rudajola, Magg_ie lubią tę wiadomość
-
Mamuśka2017 wrote:Dziewczyny, mam nadzieję, że u Was wszystko ok, a wizyty przebiegły prawidłowo Ja nie mam siły ani Was czytać, ani pisać. Jutro idę na oddział do szpitala. Od trzech dni mam takie wymioty, że nic jeść, ani pić nie mogę. Po 10 razy dziennie jak nic. W nocy śpię na siedząco, a i tak mi niedobrze Normalnie jestem wykończona. Dzisiaj byłam u mojego gina, ale powiedział, że niestety nie ma leku, który mógłby mi przepisać, abym brała sama w domu Także tylko szpital, tam mi coś dadzą, plus kroplówką i zdecydują czy zostanę na noc czy wyjdę. Trzymajcie się Po powrocie spróbuję Was nadrobić
Miałam to samo w 1 ciąży, też dostałam skierowanie do szpitala,a w szpitalu do którego pojechałam z miską... Mnie odeslali. Może to nie ciazowe a jakaś wirusowka? Mnie męczył tak intensywnie kilka dni. Poza tym miałam mdłości ale w normie. Te parę dni wymiotowalam co parę minut i piłam tylko wodę żeby mieć co zwracać czopki wstrzymały torsje. Ale myślałam ze zejde. U Ciebie ciąża mnoga hcg wysokie to mi ze organizm tak agresywnie reaguje
Bardzo współczuję mękiWiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2016, 19:44
-
Grzeszna, no co za babsko?! :i
Wrrrrr
I gratuluje pięknej krewetki :* miałam dokładnie takie same odczucia gdy poszłam na usg w 8 tc z Emmą i było widać juz tułów, główkę i 4 takie kuleczki cudowny widok
Totoja gratulacje i Twojej piękności tez
Mamuśka, współczuje samopoczucia oby ci tam cos pomogli
Moja koleżanka w ciazy używała opasek seaband i mowi ze pomagały na mdłości...
moze warto spróbować?
grzeszna24 lubi tę wiadomość