Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Moi znajomi maja core 3 miechy mlodsza niz moj Leo. Jak chlop dowiedzial sie ze bedzie cora to focha strzelil ma caly swiat. I trwalo to dlugo bardzo. Teraz beda mieli 2 bobo ( zaszla 4 miechy po ur.) I bedzie syn. Znajomy jest juz tak zakocgany w corze, ze jemu juz syn nie potrzebny.
-
Ale sie obżarłam Maż zrobił domową pizzę leże i nie mogę sie ruszyć, w tej ciąży łakomstwo się przyplatało.
U mnie sie nie sprawdziło że kwasne to chłopak, w poprzedniej ciąży słodycze mogły nieistnieć bardziej jadłam kwaśne i pikantne, teraz raczej wszystko na słodko. Marzy mi sie synek - wiadomo synek mamusi a co bedzie dowiemy sie za jakiś czas, wszystko jedno oby było zdrowe. -
Pianistka wrote:a to ciekawy pomysł
a co do dogadywania, że nie syn... dno totalne...
córki są równie wspaniałe, nie wiem w ogóle kto wymyślił to, że syn niby lepszy dla taty?
Mój mąż szaleje za swoją małą księżniczkąPianistka lubi tę wiadomość
Independent, hhahahaha :d ja napisałam dziś mojemu, żeby zajechał do sklepu po jakiś owoc dla mnie. przywiózł:
2 pudełka winogron, 2 kg bananów, 10 szt. kiwi, mango, melona, pudełko śliwek i granata :o oszalał
A tak serio to też mam parcie na jakąś pizzę albo burgera
Totoja, mnie to dziwi... dziecko się jeszcze nie urodziło a komuś nie pasuje my się długo staraliśmy o Emmę, było nam wszystko jedno, totalnie. teraz też jest ale jednak to taki dreszczyk emocjihakorośl, 19Biedroneczka91 lubią tę wiadomość
-
Biedroneczka Tym razem na pewno bedzie dobrze. Lekarze/położne znajac sytuacje dopilnują, zeby się to nie powtórzyło.
Mam nadzieje, że się nie sprawdza z tymi zachciankami bo przydałby się u Nas w końcu chłopczyk;) Mąż od początku marzył o synu i mimo, że było mi to obojetne to tym razem już też chciała bym chłopca. Wiem, że kolejną córeczke kochałby z całego serca ale byłby tez troche zawiedziony/niespełniony. Jednak jakoś przeczuwam, że znów dziewczynka bedzie. Tak to czesto bywa jak sie czegoś bardzo chce.
Swoją drogą to imie Emma bardzo mi się spodobało i dorzuce do mojej listy imion:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 20:59
19Biedroneczka91 lubi tę wiadomość
-
Caroina, mam znajomych.... chcieli mieć syna... mają 6-tą córkę w drodze
chłop powiedział, że juz dość, szanse wyczerpane
i miło mi, że to imię Wam się podoba jestem raczej osobą, której obojętne co ktoś myśli ale jednak w ciąży się obawiałam, czy córka nie będzie taką "Dżesiką" -
A ja co do smaków to właściwie trochę na słodkie trochę na kwaśne i mięsko, a czasem wcale. Misz masz Dzisiaj to w ogóle po powrocie z pracy snuje się jak cień po domu i nie mam ochoty na cokolwiek. Boli brzuch jak na @, tak dość mocno. Niby objaw ok, ale chyba chciałbym się położyć i obudzić około 14 tygodnia. Hehe.
Sama siedzę w domu, Małż w ciągłych delegacjach, więc taki jesienny nastrój mi się załącza. Muszę Wam posmęcić, bo nie mam gdziepoczątek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Mój mąż jak ktoś komentował że bedzie corka a nie syn odpowiadał prosto z mostu
" U chłopaka zucha pierwsza dziewucha "
Zakochany w córce jego oczko w głowie.Pianistka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pianistka wrote:Caroina, mam znajomych.... chcieli mieć syna... mają 6-tą córkę w drodze
chłop powiedział, że juz dość, szanse wyczerpane
i miło mi, że to imię Wam się podoba jestem raczej osobą, której obojętne co ktoś myśli ale jednak w ciąży się obawiałam, czy córka nie będzie taką "Dżesiką"
A u moich rodziców było tak: pierwsza dziewczyna, druga dziewczyna, trzecia dziewczyna, czwarty chłopak, piąta dziewczyna. Jedna szansa się trafiła hehPianistka lubi tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
25.06.2021 ⏸️
Caro, a smęć nam do woli
mój polazł na festiwal browarniczy a ja sama wykąpałam małą, uśpiłam i siedzę oglądam tv... zaraz się kładę pewnie
Independent, raczej bez sensu teoria, bo wiele mam ma dzieci różnych płci w bliskim odstępie czasu
Aga, piękne powiedzonko!
Tutusia, my przed Emmą jeszcze zanim pojawiły się problemy z ciążami, zawsze oboje marzyliśmy o dziewczynce potem jak się okazało że będzie chłopak, to w sekundę zmiana myślenia i ogromna radość a potem znowu dziewczynka
a i powiem Wam, że Emma od zawsze miała być jedynaczką. kazdy mnie przekonywał że po porodzie mi się zmieni a ja uparcie twierdziłam, że nie ma szans dopiero 3-4 miesiące po porodzie zaczęło nam chodzić po głowie drugie dziecko cieszę się, że zmieniliśmy zdanie
-
Mnie odrzucały zielone warzywa, ale to chyba przez to, że trafiło mi się gotowanie na BN i wszystkie zapach mi się zmiksowały...
Nie jadłam np. czekolady z ogórkiem, czy wszystkiego co kwaśne, słone,ostre.
Miałam chęć na lody to jadłam, chciałam fryty to szamałam.
Zafiksowałam się na syna, jak usłyszałam,że chyba mamy dziewczynkę,to prawie zeszłam z fotela, ale po chwili,nie, nie chwileczkę, coś mi mignęło, wytrzymajmy się z ogłaszaniem płci, bo teraz już nie mam pewności. Na następnej wizycie już było wiadomo, że synuś -
Dziewczyny mam lekką załamkę. Pomijam już, że nie mam ani pół objawu ciążowego i nawet nie dotarłam jeszcze na betę z braku czasu (może jutro)- a raczej z tego, że boję się, że wyjdzie za niska i coś pojdzie nie tak. To do tego wszystkiego rozchorowałam się, prawdopodobnie mam anginę.
Fatalne jest to, że przy anginie jest konieczny antybiotyk...a tu I trymestr
Co więcej te bezpieczne w ciąży to penicylina, amoksycylina, na które ja jestem uczulona. Więc mam opcję nie brać nic, co może zaszkodzić mi i dziecku, wziąc i bać się o dziecko, i jeszcze pytanie co, żeby nie dostać wstrząsu anafilaktycznego w reakcji alergicznej, wrrr...
Jestem taka zła, najchętniej chciałabym nie być dorosła i odpowiedzialna, żeby ktoś podjął decyzję za mnie.
3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
*biochem (luty 2024)
*poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16
📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota -
Caroina wrote:Pianistka Bardzo przyjemne i sympatyczne imie dalekie od np. Żakliny, Fontanny czy Gryzeldy:D więc spokojnie:)
Aga_502 Tak, nie raz słyszałam, że prawdziwy mężczyzna powinien spłodzić córkę
swoją drogą ja biorę pod uwagę imie Nadia, występuje też w Norwegii w identycznej pisowni i wymowie
a takich imion my potrzebujemy
Na szczęście!! Dla syna przekonałam męża by nie dawać jego poprzedniego faworyta... a mianowicie... Thor tak miał się nazywać mój syn i całe szczęście, jest córką, bo nie mogłam mężula przegadać
teraz podoba nam się Emil
Emma i Emil -
nick nieaktualny
-
Pianistka a dziękuję
Małż od zawsze mówił o jednym dziecku, jak zaczęły się problemy to temat "jednego" ucichł, a jak czasem poruszałam temat, że "jak w końcu nam się uda" to zobaczymy i może postaramy się o kolejne w krótkim odstępie. Życie weryfikuje plan. Heh, moja znajoma często powtarza "jeśli chcesz rozsmieszyc Boga, opowiedz mu o swoich planach na przyszłość". No coś w tym jest.
małaMyszka dopiero zauważyłam że wizytujemy w ten sam dzieńmałaMyszka lubi tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
25.06.2021 ⏸️
ja natomiast nie rozumiem fenomenu ogórków w ciąży;p Nigdy mnie do nich nie ciągnęło, tak samo jak z mieszaniem smaków;)Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Mąż ma wujka, który ma syna i ten syn ma córkę 4 miesiące starszą od mojego Antka i teraz urodziła się druga córka i nie może tego przeboleć... Cały czas powtarza, że mój mąż to się postarał, że nazwisko przejdzie dalej itp...
widac ze zawiedziony troszke
Ja tam rozumiem, ze ktoś może mieć jakieś preferencje co do płci, marzenia czy coś i jest to jak najbardziej normalne, ale żeby tak mówić przy swoim synu, ze jest rozczarowany?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 21:14
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016