Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hops, toz to jakiś burak! :o
Na bank cie tylko nastraszył bo moze żona mu za skore zalazła... ale jaki obrót :o
Co do mojego brzucha... mam jak w 4 miesiacu. Ale to na 100% za sprawą tak krótkiej różnicy miedzy ciążami, mięśnie nie zdarzyły wrócić do formy. Ogólnie juz mam zaokrąglony brzuch i az mąż sie zapytał któregoś dnia co ja z nim zrobiłam
Ogólnie to wiedziałam ze w kolejnych ciążach wychodzi szybko ale az tak?! Rozmawiałam z dziewczynami z naszego starego forum i mówią ze faktycznie w kolejnej ciazy jesli odstęp był tak niewielki to brzuch był praktycznie od razu :o szok -
Koleżanka miała TSH ponad 12,0 i to na tabletkach. Nie mogła schudnać po ciąży plus inne objawy więc zrobiła badanie i wyszło ho ho. Musiała sporo dawke zwiększyć.
Większy brzuszek w kolejnej ciązy - potwierdzam. W pierwszej dopiero w 6 mies zaczynał się ujawniać. W drugiej szło to duuużo szybciej mimo, że przytyłam o połowe mniej. -
Pianisko na tym etapie dziecko ma około 1 cm, a macica wielkość orzecha włoskiego, więc na 100% nie jest to brzuch ciążowy, tylko po prostu wzdęcia. Nadmiar progesteronu rozleniwia jelita i taki mamy efekt, piłeczki;)
U Ciebie jest jeszcze krótka różnica miedzy ciążami, więc pewnie mięśnie brzucha nie trzymają jak powinny i to potęguje też efekt wzdętego brzucha- niby ciążowego;)
Sprawdzałaś czy nie masz rozstępu mięśni prostych po porodzie? Ja niestety mam i już nigdy mój brzuch nie będzie jak przed ciążą. Wystarczy, ze coś zjem i brzuch odstaje. Mięśnie się nie zeszły i nie ma co trzymać jelit...;(
To prawda, że w drugiej ciąży brzuszek widać szybciej, ale mimo wszystko nie w 7 tygodniu
Mnie już taki wydęty brzuch zaczyna denerwować... bo niby nie jest to brzuch ciążowy, a wygląda na taki i powoli zaczynają mnie przez to cisnąć spodnie, a nic nie przytyłam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2016, 17:16
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Hej dziewczyny przyłącze się do Was, w środę zrobiłam test i piękne dwie kreski. Do lekarza umówiłam się na 25, już nie mogę się doczekać wizyty
hops, Marutka, małaMyszka, grzeszna24, VillemoVilo, Aga_502, melmarmis, Magg_ie, tutusia, Paula_29 lubią tę wiadomość
-
agnes25 wrote:Hej dziewczyny przyłącze się do Was, w środę zrobiłam test i piękne dwie kreski. Do lekarza umówiłam się na 25, już nie mogę się doczekać wizyty
Witaj;)
Gratulacje! Dopisz się do tabelki na pierwszej stronie i może opowiesz nam coś o sobie? Długo się staraliście czy złoty strzał? Masz już dzieci?Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016 -
Witaj Agnes gratulacje!!
Pianistka.. no masa buraczana wręcz ..ale zobaczymy pojutrze:) a w ogóle to gdzieś tam wcześniej widziałam ze zakupiłas chustę?! Pochwal się albo napisz jaki model
Janów temacie tsh tez zielona niestety..
A zgagę mam dzisiaj ze hoho.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2016, 17:35
-
Staraliśmy się trzy cykle, mam synka marcelka 13 listopada będzie miał dwa latka. W pierwszej ciąży miałam straszne mdłości 3 miesiące leżałam i wymioyowalam i w dzień i w nocy to było straszne i teraz mam nadzieję że teraz będzie lepiej
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
melmarmis wrote:ŚwinkaMinka no ja właśnie też spanikowałam, zrobiłam badanie przy okazji bety i mam 2,3 (norma 0,27-4,2), stwierdziłam że mieszczę się idealnie środku normy więc luz. A tu że 1 max? Czyli przekraczam o 150%??
melmarmis lubi tę wiadomość
-
Mamy dzieci, które były karmione piersią błagam was pomóżcie!!!
Jestem tak głupia, że nie wiem jak odstawić dziecko od piersi. Od razu, drastycznie koniec i już, czy stopniowo, pomału, wczoraj wam pisałam, że pierwsza noc bez cysia i mąż kładzie spać, a dzisiaj dałam, podziamkał z 4-5 min i zasnął...
Proszę powiedzcie mi jak mam to zrobić? -
Caroina wrote:Agnes25 witaj i gratuluje:)
Hops Ty się ciesz, że nie musisz nic wiedzieć o tej tarczycy;)
Dziewczyny ja się z Wami żegnam. Mąż wraca więc odezwę się po weekendzie bo pewnie czasu nie będzie.
Tak więc udanego weekendu wszystkim:)
Sumienia nie masz tak straszyć.. klaps na dupę i miłego weekendu ofkorsWiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2016, 17:53
Caroina lubi tę wiadomość
-
małaMyszka wrote:Mamy dzieci, które były karmione piersią błagam was pomóżcie!!!
Jestem tak głupia, że nie wiem jak odstawić dziecko od piersi. Od razu, drastycznie koniec i już, czy stopniowo, pomału, wczoraj wam pisałam, że pierwsza noc bez cysia i mąż kładzie spać, a dzisiaj dałam, podziamkał z 4-5 min i zasnął...
Proszę powiedzcie mi jak mam to zrobić?
Sa rozne szkoly. Podobno najlepsza to stoponiowo, ale chyba zalezy to od dziecka. A ile zazwyczaj sysek cycoli dziennie, w nocy czesto?
-
małaMyszka wrote:Mamy dzieci, które były karmione piersią błagam was pomóżcie!!!
Proszę powiedzcie mi jak mam to zrobić?
Oj nie pomoge bo cale 21miesiecy karmilam swoim pokarmem, ale z butelki... niestety nie ze swojego wyboru,wiec tutaj to ja decydowalam kiedy odstawic i robilam to stopniowo ograniczajac odcisgania,i az zeszlam do jednego i skonczylam z dnia na dzien. Robilam tak, zeby piersi przyzwyczaic i nie dorobic sie zastoju..
Wiem, ze sa dwie szkoly, albo powoli ograniczac karmienia, albo z dnia na dzien. Dziecko poplacze kilka dni i zapomni, ale wybor nalezy do Ciebie:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2016, 17:59
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016 -
Totoja wrote:Sa rozne szkoly. Podobno najlepsza to stoponiowo, ale chyba zalezy to od dziecka. A ile zazwyczaj sysek cycoli dziennie, w nocy czesto?
Czasami, jak coś się dzieje to w ciągu dnia dwa razy się zdarzy. -
Dziewczyny nasprzątałam się jak głupia, ale jak sama nie posprzątam po swojemu to mąż za Chiny nie posprząta tak dokładnie jakbym chciała.
Oczywiście robiłam przerwy co jakiś czas i nie dotykałam chemii, a mimo to brzuch mnie rozbolał i nadal boli ... zastanawiam się, czy nie narobiłam sobie czegoś... ehh -
No wlasnie bo niby z ktorego teraz zrezygnowac. Moze tak byv, ze jak odpuscisz dziennie to w nocy bedzie nadrabial i na odwrot. A moze sobrze jest tak jak wczoraj bylo, poki co maz go bedzie usypial, a piers bedzie awaryjnie.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Proszę powiedzcie mi jak mam to zrobić?małaMyszka lubi tę wiadomość