X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Paulina_90 Ekspertka

Wysłany: 22 października 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes25 wrote:
    Dziewczyny wasza pierwsza wizyta w którym tygodniu była? I czy było coś widać?
    Ja byłam w 6t4d ale wg USG był to 5t6d i było już widać serduszko :-)

agnes25, Justyna911 lubią tę wiadomość

Początek walki o Największe Szczęście - czerwiec 2016
    3 cykle clo
    1 cykl lametta
    10.10.2016 - Serduszko
    201706087149.png
    "I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu."
  • hops Ekspertka

Wysłany: 22 października 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja za to ze swoim niemężem mam kosę :) równowaga w przyrodzie musi być .. tez chciałam sobie dzisiaj posprzątać ale on : tego lepiej nie rób, to chemia,tego ci nie wolno itp. Powiedziałam mu niech mnie w Bieszczady do niedźwiedzi w naturalne środowisko wywiezie i wróci za 9 miechow..
    A wiec podsumowanie soboty wyglada następująco:
    Syf na chacie
    Oraz
    Kosa w domu

Pianistka już się nie mogę doczekać tej twojej chusty :) sama od ostatniej pogawędki o chustach się rozglądam .. ja bardzo lubię tzw kolory ziemi <3

Agnes moja wizyta była w jak myślałam 8t który okazał się początkiem 7go :/ ale serduszko już biło i normalnie widać już było główkę, tułów i raczki i nóżki w postaci kuleczek. Gdzieś tam wcześniej wklejałam fotkę . A kiedy się wybierasz?

agnes25 lubi tę wiadomość

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hops, no to chłop nic nie ugrał. Nie dosc ze nie posprzątane to i żonę czy nie-żonę wkurzył :D
    Moj juz tak nie głupkuje, za to w ciazy z Emmą zabrał mi iPoda, bo stwierdził ze jak bede słuchać muzyki idąc to napewno samochód mnie rozjedzie :P

A co do chusty to ja mam kilka takich ukochanych ale poza budżetem. Na te chwile nie jestem w stanie zapłacić za chuste 2 tys zł. A moje takie marzenia to m in Ehawee monochrome, ankalia mako i WW geo (oj duuuzo kolorów mi sie podoba) :)
    A wolisz chusty w jakiś deseń czy np z wzorem malowanym takim typu obraz?
    Ja nie lubię chust tęczowych, lubię szarości, turkus, granat, zieleń... te barwy :)
    Moja pierwsza to była ellevill paisley quatro green :) zobacz sobie, piękna :)

Edit: a jak lubisz kolory ziemi to popatrz na ellevill zara tri spice :) cudna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2016, 20:23

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • agnes25 Znajoma

Wysłany: 22 października 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hops wrote:
    A ja za to ze swoim niemężem mam kosę :) równowaga w przyrodzie musi być .. tez chciałam sobie dzisiaj posprzątać ale on : tego lepiej nie rób, to chemia,tego ci nie wolno itp. Powiedziałam mu niech mnie w Bieszczady do niedźwiedzi w naturalne środowisko wywiezie i wróci za 9 miechow..
    A wiec podsumowanie soboty wyglada następująco:
    Syf na chacie
    Oraz
    Kosa w domu

Pianistka już się nie mogę doczekać tej twojej chusty :) sama od ostatniej pogawędki o chustach się rozglądam .. ja bardzo lubię tzw kolory ziemi <3

Agnes moja wizyta była w jak myślałam 8t który okazał się początkiem 7go :/ ale serduszko już biło i normalnie widać już było główkę, tułów i raczki i nóżki w postaci kuleczek. Gdzieś tam wcześniej wklejałam fotkę . A kiedy się wybierasz?
    25 idę to będzie 6 tydzień więc tak się zastanawiam czy coś zobaczę

• ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja idę 28.10 ale to dopiero 5t6d będzie więc raczej nie będę nic podglądać, kolejną wizytę mam 8.11 i wtedy będzie już 7t3d więc może coś zobaczę :)

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • Milk@ Ekspertka

Wysłany: 22 października 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes25 jeśli to będzie początek 6 tygodnia, to może jeszcze nie być nic widać, ale pod koniec jest już szansa zobaczyć serduszko. zależy kiedy była owulacja i kiedy zagnieździła się fasolka :)

małaMyszka mamy dzieci w tym samym wieku (mój syn 6.08.2015),ja nie karmię od miesiąca. u mnie było o tyle łatwiej, że już w ogóle w dzień nie jadł z cycka i miałam wrażenie, że w nocy budzi się żeby sprawdzić czy mama dalej ma cycki bo wielkim głodem bym tego nie nazwała...ot potulić się chciał :) ). Przy czym u mnie nie wchodziło w grę podanie wody zamiast cy mleka modyfikowanego, bo nie chciał tego pić. Jak w nocy się budził, to go przytulałam i starałam się odłożyć do spania (proponowałam zawszę wodę, ale z marnym efektem).i jakoś tak udało mi się bez afery.Bardzo się bałam, że będę musiała odstawić w ciąży i będzie afera, bo substytutów nie akceptuje syn. nie ukrywam miałam trochę szczęścia, że się tak łagodnie udało.
    Żona kuzyna ostatnio odstawiała córkę i na 3 noce wybyła z domu i tato usypiał córeczkę i udało się odstawić. Budzi się dalej w nocy, wypija butelkę wody i śpi dalej.
    Generalnie wydaje mi się, że to jest zależne od dziecka i tego co ono w danym momencie potrzebuje, a dzieci są bardzo różne.A Ty masz jakieś odczucia, pomysł jak do tego podejść z jak najmniejszym bólem dla Was?

Ale się rozpisałam :)
    ja tsh miałam przed poprzednią ciążą 1,2 a w ciąży spadło mi do 0,9. teraz mam 1,4 (przed ciążą tyle samo).też się nie znam na tarczycy więc niestety nie pomogę.

małaMyszka lubi tę wiadomość

3jgx3e3kwiaavgi0.png
    zrz6j44jecrp7bwo.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie da się Was nadrobić:):) masakra. Ja tez mam ciagle wzdęty brzuch i piersi sie nie mieszcza w staniku, ktory kupilam pod koniec tamtej ciazy... Ale zawsze mialam male, wiec teraz cos mam:):)

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • sandri_1 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam w roznym 5tygodniu, 3tygodnie od zaplodnienia, i było widac tylko pęcherzyk ciążowy 4mm.

w4sqs65ge24sefoo.png
  • hakorośl Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję Wam za wszystkie odpowiedzi i rady.
    Zdecydowałam się na kurację całkiem naturalną i zrobiłam sobie szaloną miksturę z imbiru, miodu, czosnku i cytryny, wszystko w dużych ilościach i popijam od wczoraj, jest mi o niebo lepiej, mocno mnie postawiło na nogi.
    Gardło płuczę szałwią i to wszystko razem daje radę.

Oczywiście wszystkim Wam życze zdrowia, ale jakby jednak coś się próbowało do Was przyplątać to polecam.
    Czytałam też o piciu "złotego mleka" czyli mleko z kurkumą, ale do tego jeszcze nie dojrzałam chyba :p

tutusia lubi tę wiadomość

3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
    *biochem (luty 2024)
    *poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16

📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
    🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota
  • hakorośl Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami czytam kilka blogów, i wczoraj na jednym z odwiedzanych przeze mnie autorka napisała, że jest w ciąży, bezpośrednio po 1 genetycznych.
    Opisała jak była na wizycie, która miała pokazać już serduszko i niestety dostala zla wiadomość i skierowanie do szpitala.
    Jednak zostala przez przyjaciółkę pokierowana do innej lekarki z najlepszym sprzętem, a tam okazało się, że jest wszystko w najlepszym porządku.

Piszę tutaj o tym, ponieważ myślę, że niejednej z nas może się przydac ta świadomość gdzieś z tyłu głowy, że zawsze diagnozę należy potwierdzić i szukać dobrego specjalisty z dobrym sprzętem, bo nie wszystko jest takie na jakie wygląda w pierwszym momencie :)

Ale oczywiście wszystkim nam życze samych spokojnych wizyt, i szczęśliwych rozwiązań w terminie :)

sandri_1, Caro lubią tę wiadomość

*biochem (luty 2024)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2016, 14:33

• Totoja Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hakorośl wrote:
    Czasami czytam kilka blogów, i wczoraj na jednym z odwiedzanych przeze mnie autorka napisała, że jest w ciąży, bezpośrednio po 1 genetycznych.
    Opisała jak była na wizycie, która miała pokazać już serduszko i niestety dostala zla wiadomość i skierowanie do szpitala.
    Jednak zostala przez przyjaciółkę pokierowana do innej lekarki z najlepszym sprzętem, a tam okazało się, że jest wszystko w najlepszym porządku.

Piszę tutaj o tym, ponieważ myślę, że niejednej z nas może się przydac ta świadomość gdzieś z tyłu głowy, że zawsze diagnozę należy potwierdzić i szukać dobrego specjalisty z dobrym sprzętem, bo nie wszystko jest takie na jakie wygląda w pierwszym momencie :)

Ale oczywiście wszystkim nam życze samych spokojnych wizyt, i szczęśliwych rozwiązań w terminie :)

Masz racje. Ze 2 tyg temu mialam male plamienia. Polecialam na IP. A tam ze serducho juz nie bije. Ale jak to jeszcze przed chwila bilo???? Wtf. Tego samego wieczoru poszlam na usg, dla samej siebie by miec pewnosc a tam sliczny pulsujacy kropek. Plulam sobie w twarz, ze tam pojechalam bo plamien juz nie bylo.

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • tutusia Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Cały dzień dziś spędziłam u przyjaciółki i opiekowałyśmy się jej 7miesięczną bratanicą :) Mała trochę płakała, ale ogólnie słodziak (i klocek;) Dla mnie to jednak teraz trochę za dużo było i o 18 jak przyjacióła usypiała małą to ja padłam na godzinę ;) Podziwiam te z Was co się teraz małymi dziećmi zajmują. Wojowniczki jesteście! Sama też planuję małą różnicę między dziećmi, ale nie wiem czy dam radę...

Dużo pisałyście, więc pewnie nie wszystko co bym chciała uda mi się skomentować ;)

Piersi tak jak pisałam zdecydowanie urosły, przerzuciłam się na staniki, które były dobre jak byłam 2-3kg grubsza, ale za niedługo pewnie i tak zakupy mnie czekają.
    Dziewczyny a czy sprawdzałyście swoje wymiary i prawidłowy rozmiar jaki powinnyście nosić? Bo mignęły mi tu takie rozmiary jak 90C czy 75D (przy narzekaniu na duży biust), a to są jednak wbrew pozorom bardzo mało popularne rozmiary. Większość kobiet nosi za luźne obwody i za małe miski. Jeśli Wam niewygodnie w Waszych stanikach to sobie to sprawdźcie. Ja po sprawdzeniu i poznaniu pełnej rozmiarówki stanikowej z rozmiaru 70C-70D zeszłam do 60F-65E (zależy od firmy). I to wcale nie jest wbrew pozorom duży biust - taki średniaczek (a gdybym była wyższa to pewnie by nawet mały się wydawał).

hops Ty zmień lepiej tego gina, bo tylko stresować Cię będzie! nie warto.

Brzuch też dziś dojrzałam! I to nie wzdęcie, tylko w tej zupełnie dolnej części brzucha takie wybrzuszenie malutkie, którego na pewno tam nie było! A w spodniach to mi ciasno już od dawna - albo wzdęcia, albo po prostu przeszkadza mi jak coś naciska brzuch. Spodnie po jedzeniu muszę rozpiąć, więc raczej wybieram spódnice i sukienki. Myślałam, zeby kupić jakieś spodnie na teraz, ale nie wiem co... Na ciążowe zdecydowanie za wcześnie, a zwykłe będą cisnąć w brzuch lub wisieć na tyłku i udach. Jakieś pomysły?

indepedent - nie wiem jak zwolnienie w trakcie ciąży, ale prawdopodobnie będzie Ci się należał 1000zł/msc przez rok tzw. kosiniakowego. To świadczenie dl akobiet, którym nie przysługuje urlop macierzyński (studentki, umowy zlecenie, bezrobotne). Poszukaj w necie info.

A na koniec się pochwalę, ze za jakieś 2 tygodnie w końcu mój mąż do mnie przyleci! Już mi na głowę siada z tęsknoty :( Zostanie przynajmniej na 2 tygodnie - do 22 listopada, bo wtedy będę szła na USG prenatalne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2016, 22:19

f2w3flw1wyt7w9l7.png
  • sandri_1 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hakorośl, ciesze sie ze jest ci lepiej. Uwazaj na siebie.

hakorośl lubi tę wiadomość

w4sqs65ge24sefoo.png
  • tutusia Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hakorośl naturalne sposoby najlepsze! :) Ja po antybiotykach zawsze chorowałam zaraz znów, dlatego nie biorę, bo to bez sensu. Kuruj się dalej i na pewno będzie dobrze :)

Ja się jeszcze pochwalę, że dziś zaczęłam 9 tydzień :) Łiii :)

f2w3flw1wyt7w9l7.png
  • Paulina_90 Ekspertka

Wysłany: 22 października 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobna historia do tej, o której pisze hakorośl przydarzyła się dziewczynie z innego wątku na ov... Zarodka nie było, pęcherzyk niby o dziwnym kształcie, załamanie, stres... za kilka dni powtórka usg i pięknie pulsujacy kropuś :-) Także ja też uważam ze lepiej sprawdzic kilka razy.

Co do piersi i za ciasnych spodni to jestem z Wami w tym bólu :-D Nawet na ostatniej wizycie pierwsze pytanie od mojego lekarza to "Piersi bolą??", na co ja "taaaaak" a lekarz "to dobrze" :-D

A tsh w ciąży powinno być do 2,5. Ja miałam chwile przed ciążą 2,23 a już na początku ciąży 3,33 :-/ I oczywiście zwiększony euthyrox i za jakieś 2tyg będę powtarzać. Ale słyszałam tez o przypadkach że w ciąży kobietom tsh spadalo wiec i tak się zdarza.

Spokojnej nocy Kobietki :-)

3 cykle clo
    1 cykl lametta
    10.10.2016 - Serduszko
    201706087149.png
    "I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu."
  • hakorośl Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Mamy dzieci, które były karmione piersią błagam was pomóżcie!!!
    Jestem tak głupia, że nie wiem jak odstawić dziecko od piersi. Od razu, drastycznie koniec i już, czy stopniowo, pomału, wczoraj wam pisałam, że pierwsza noc bez cysia i mąż kładzie spać, a dzisiaj dałam, podziamkał z 4-5 min i zasnął...
    Proszę powiedzcie mi jak mam to zrobić?

A chcesz odstawić z własnej potrzeby, czy kazał Ci lekarz?

Bo ja ciągle karmię i zastanawiam się co zrobić. Do końca 1 trymestru jeszcze bym chciała chyba karmić, żeby miał trochę osłony przeciwwirusowej w tym okersie największych zachorowań i karmię tyle samo co Ty w zasadzie.

*biochem (luty 2024)

• Anaitat Ekspertka

Wysłany: 23 października 2016, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jestem po wizycie serduszkowej i serduszko bije 128/min. Jestem przeszczesliwa.
    Z miesiaczki byl to 6t1d, a z usg wyszlo 6t5d. Jednak nie bedzie blizniakow :(

tutusia, Totoja, Paulina_90, Marutka, VillemoVilo, hops, LaRa, Caro, melmarmis, wania, ines., Justyna911, małaMyszka, Paula_29, renc lubią tę wiadomość

j5rbj48alrszyhj9.pnghchyqqmz0pvs21f2.png
  • Paulina_90 Ekspertka

Wysłany: 23 października 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaitat wrote:
    Hej dziewczyny jestem po wizycie serduszkowej i serduszko bije 128/min. Jestem przeszczesliwa.
    Z miesiaczki byl to 6t1d, a z usg wyszlo 6t5d. Jednak nie bedzie blizniakow :(
    Gratuluję :-) Co do bliźniaków to ja w sumie też zawsze chciałam, ale ciąża mnoga to zawsze większe ryzyko i nawet mój lekarz był raczej zadowolony że jest jedno serduszko. Akurat mam w dalszej rodzinie przypadek - dziewczyna jest w 5 mies ciąży, bliźnięta... Jedno umiera i w związku z tym nie wiadomo czy chociaż jedno uratują :-( Także ważne że serduszko bije :-) Spokojnej ciąży :-)

3 cykle clo
    1 cykl lametta
    10.10.2016 - Serduszko
    201706087149.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Nie odzywam sie bo ...... Mam kochankę....porcelanę. Wczoraj caluski dzien sie przytulalysmy. I teraz zastanawiam sie czy to wymioty ciążowe czy czymś sie strulam? Wymioty nawet po wodzie mineralnej, ból brzucha, dreszcze i osłabienie, nerwowość.
    Bałam sie nocy ale jakoś udało mi sie przespać, choc ból brzucha-żołądka, dawał o sobie znać :( boje sie zjesc cokolwiek, wypić :( czy któraś z Was tez tak ma? Malz chciał mnie wczoraj wywieźć do szpitala ale sie opieralam, i jeśli dzis nie przejdzie to jadę bo boje sie o kropka.

Gratuluje wszystkich wizyt i serduszek. W miarę możliwości bede dawac znać, ale trudno was nadrobić.
    Na ta chwile nadaje z łóżka bomnie mam sił wstać :/

Miłego dnia.

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
‹‹ 163 164 165 166 167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ