X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • ines. Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melmarmis wrote:
    ŚwinkaMinka no ja właśnie też spanikowałam, zrobiłam badanie przy okazji bety i mam 2,3 (norma 0,27-4,2), stwierdziłam że mieszczę się idealnie środku normy więc luz. A tu że 1 max? Czyli przekraczam o 150%??

2,3 wcale nie musi być źle. sprawdź jeszcze ft3 i ft4 i to da jakiś obraz.

tak w ogóle to masakra ile natworzyłyście od wczoraj :D nie sposób was nadrobić :D

moje mdłości nagle w tym tygodniu ustały, nie wiem o co chodzi ale oczywiście zaczynam sobie wkręcać, że to coś złego, bo za wcześnie żeby ustawały skoro były. no nic pozostaje czekać do poniedziałku :/

melmarmis lubi tę wiadomość

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja troszkę odbiegne od tematu .. czy któraś z Was pracowała na umowę zlecenie i dostała potem jakieś pieniądze za urlop? Moja teściowa dowiadywała się i podobno jeśli są przepracowane minimum 3 miesiące to coś się należy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2016, 18:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musiałam i to zapytać bo już mnie denerwują wszyscy wokół bo interesuje ich tylko to czy będę miała pieniądze a nie to czy wszystko będzie ok z ciążà.. jestem już po jednym poronieniu dlatego zdrowie teraz mam na pierwszym miejscu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2016, 18:58

• Justyna911 Ekspertka

Wysłany: 22 października 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj wam pisałam ze nie mam żadnych mdłości a dzisiaj mnie muli cały dzien... nie jest zle do wytrzymania i tylko po jedzeniu i tak mnie zastanawia czy to taki dzien czy sie zaczęły ciazowe mdłości :P i jeśli tak to czy bedzie gorzej, bo jak narazie jest do zniesienia :D

4 cykle z clo
    5 cykl bez wspomagaczy- udany :)
    26.10.16- bicie serduszka <3
    f2w39n73kken1w0j.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    independent nie wiem jak jest teraz, ale jak ja byłam w pierwszej ciąży to było tak, że na L4 można było iść tylko jeśli zgłosiłaś swemu pracodawcy by odciągał Ci od pensji chorobowe (pracodawca nie ma takiego obowiązku i często nie płacą) i rzeczywiście trzeba było przepracować minimum 3 miesiące by nabyć prawo do L4, wtedy sprawę przejmuje ZUS i wypłaca 100 zwolnienia, ale nie wiem jak jest w przypadku macierzyńskiego

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grzeszna24 wrote:
    Dziewczyny nasprzątałam się jak głupia, ale jak sama nie posprzątam po swojemu to mąż za Chiny nie posprząta tak dokładnie jakbym chciała.
    Oczywiście robiłam przerwy co jakiś czas i nie dotykałam chemii, a mimo to brzuch mnie rozbolał i nadal boli ... zastanawiam się, czy nie narobiłam sobie czegoś... ehh :(

Mysle, ze nic zlego sie nie stanie. Gdyby tak bylo to musialybysmy tylko lezec i pachniec :-) sama czasem.sie narobie i brzuch mnie ciagnie, wtedy odpuszczam i odpoczywam. Leze i leze i mija.

grzeszna24 lubi tę wiadomość

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ines ja tez mialam taki tydzien, ze mdlosci zelzaly. Teraz dopiero sie rozszalaly mdlosci, wymioty- wczesniej to byl pikus. Wszystko moze mnie doprowadzic do wymiotow.

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja podpisywałam przystąpienie do tych składek i podobno mi się należy.. mam umowę do grudnia 2017. Czyli rozumiem że nie może mi wypowiedzieć umowy przed końcem? Jest zawarte tylko że wypowiedzieć może jak działam na niekorzyść firmy,Kradne i pije a nie ma nic na temat L4

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2016, 19:12

• ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    będąc w pierwszej ciąży już kilka lat pracowałam na umowie śmieciowej, gdy chciałam pójść na zwolnienie to się okazało, że nie mogę bo pracodawca nie opłacał mi chorobowego :( zostałam z niczym :( jedyne co mi pozostało to zarejestrowanie w PUP i o zasiłek przez 6 miesięcy
    kasa niestety jest tu ważna bo my zmieniliśmy mieszkanie na większe, więc opłaty nam wzrosły, dodatkowo trzeba było myśleć o wyprawce dla dziecka, a wizyty u lekarza też nie należą do tanich, od 5-6 miesiąca miałam cholestazę ciążową i poza dietą wątrobową konieczne były leki (miesięcznie łącznie z witaminami prenatalnymi wydawałam na nie 350 złotych) a zasiłek to jakieś 650 wtedy było
    ciężko niestety było :(
    macierzyński mi się nie należał, po 8 miesiącach musiałam wrócić do pracy bo nie dawaliśmy rady finansowo
    teraz to dla matek bez zatrudnienia PUP wypłaca macierzyński przez rok 1000 złotych na rękę - tzw kosianikowe?

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grzeszna24 wrote:
    Dziewczyny nasprzątałam się jak głupia, ale jak sama nie posprzątam po swojemu to mąż za Chiny nie posprząta tak dokładnie jakbym chciała.
    Oczywiście robiłam przerwy co jakiś czas i nie dotykałam chemii, a mimo to brzuch mnie rozbolał i nadal boli ... zastanawiam się, czy nie narobiłam sobie czegoś... ehh :(
    Oj ja też wczoraj strachu najadłam .. w sumie to jeszcze dziś bo pracuje na nocne zmiany; niby praca lekka bo przy biurku,ale czasem muszę coś porobić fizycznego i nosiłam ciężkie rzeczy na piętro i tak samo brzuch rozbolał ale się położyłam i przeszło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2016, 19:16

• ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli pracodawca opłaca składki to na L4 możesz iść, ale z tego co wiem macierzyński nie dotyczył umów na zlecenie, chyba że teraz coś się w prawie pracy zmieniło

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2016, 19:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grr jak ja nie lubię jak napisze coś na kilka linijek i się to pokasuje

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super ŚwinkaMinka dziękuję za pomoc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2016, 19:31

• Paulina_90 Ekspertka

Wysłany: 22 października 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna911 wrote:
    Dziewczyny wczoraj wam pisałam ze nie mam żadnych mdłości a dzisiaj mnie muli cały dzien... nie jest zle do wytrzymania i tylko po jedzeniu i tak mnie zastanawia czy to taki dzien czy sie zaczęły ciazowe mdłości :P i jeśli tak to czy bedzie gorzej, bo jak narazie jest do zniesienia :D
    Wywołałaś wilka z lasu :-) Oby się nie nasiliły...

A ja wracam ze szkoły i jestem tak padnięta że nie wiem jak wytrzymam jeszcze jutrzejszy dzień :-/

agnes25 lubi tę wiadomość

Początek walki o Największe Szczęście - czerwiec 2016
    3 cykle clo
    1 cykl lametta
    10.10.2016 - Serduszko
    201706087149.png
    "I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprawiam już któryś raz mój wcześniejszy post i nie chce się zapisać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2016, 19:32

• agnes25 Znajoma

Wysłany: 22 października 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wasza pierwsza wizyta w którym tygodniu była? I czy było coś widać?

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belldandy, spokojnie, nie jestem jakas z choinki urwana ;) wiem ile ma dziecko a ile zajmuje macica. Ale wzdęcia to raz, ale hormony tez wszystko luzują + dodać słabość moich mięśni o ktorej wspomniałaś i mamy iście komiczny efekt, krągły na dole brzuch :/ oczywiście, wiem ze to nie dziecko, ale wyglada to jak wyglada i nic nie poradzę. W poprzedniej ciazy w 15 tc miałam normalnie odstający okrągły brzuszek.. mimo iż to była pierwsza ciaza to brzuch wyskoczył mego szybko.
    Rozejścia mięśni nie zlokalizowałam, sprawdzałam po porodzie :)

Hops, dziękujemy Ci bardzo bardzo :*
    A chustą się pochwałę jak tylko dojdzie bo dostałam z poczty SMS ze paczka zagubiona :/ znajdzie sie napewno, to nie pierwszy raz tak, ale opóźnienie złapie... ale zdradzę tylko ze to blend bawełna + wełna, gruby kocyk o GSM 320! :D bedzie w czym nosić :) jak tylko dojdzie to sie pochwale, obiecuje :D

My juz po rocznicowej kolacji, Emma miała drzemkę 20 minut gdy powinna spac 1,5 wiec juz od 19 spi :)
    Miły dzis dzien :)

hops lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomnialam ze mam umowiona wizyte u gina na NFZ na wtorek lub srode... umawialam ja na poczatku ciazy, zeby miec badania za free kiedy.jeszcze nie wiedzialam, ze moj gin da mi tez skierowanie na fundusz. Zastanawiam sie czy pojsc, ale pewnie sie skusze jak za free i popatrze na kropusia bo prywatna wizyte u swojego lekarza mam dopiero na koniec listopada

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2016, 20:09

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    Zapomnialam ze mam umowiona wizyte u gina na NFZ na wtorek lub srode... umawialam ja na poczatku ciazy, zeby miec badania za free kiedy.jeszcze nie wiedzialam, ze moj gin da mi tez skierowanie na fundusz. Zastanawiam sie czy pojsc, ale pewnie sie skusze jak za free i popatrze na kropusia bo prywatna wizyte u swojego lekarza mam dopiero na koniec listopada

Znam duzo dziewczyn które jednocześnie chodziły prywatnie i na NFZ :) myśle ze to nie koliduje przecież

My juz za 2 dni :D ale sie nie mogę doczekać

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 162 163 164 165 166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ