Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
melmarmis wrote:ŚwinkaMinka no ja właśnie też spanikowałam, zrobiłam badanie przy okazji bety i mam 2,3 (norma 0,27-4,2), stwierdziłam że mieszczę się idealnie środku normy więc luz. A tu że 1 max? Czyli przekraczam o 150%??
2,3 wcale nie musi być źle. sprawdź jeszcze ft3 i ft4 i to da jakiś obraz.
tak w ogóle to masakra ile natworzyłyście od wczoraj nie sposób was nadrobić
moje mdłości nagle w tym tygodniu ustały, nie wiem o co chodzi ale oczywiście zaczynam sobie wkręcać, że to coś złego, bo za wcześnie żeby ustawały skoro były. no nic pozostaje czekać do poniedziałkumelmarmis lubi tę wiadomość
Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
nick nieaktualnyJa troszkę odbiegne od tematu .. czy któraś z Was pracowała na umowę zlecenie i dostała potem jakieś pieniądze za urlop? Moja teściowa dowiadywała się i podobno jeśli są przepracowane minimum 3 miesiące to coś się należy?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2016, 18:57
-
nick nieaktualnyMusiałam i to zapytać bo już mnie denerwują wszyscy wokół bo interesuje ich tylko to czy będę miała pieniądze a nie to czy wszystko będzie ok z ciążà.. jestem już po jednym poronieniu dlatego zdrowie teraz mam na pierwszym miejscu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2016, 18:58
-
Dziewczyny wczoraj wam pisałam ze nie mam żadnych mdłości a dzisiaj mnie muli cały dzien... nie jest zle do wytrzymania i tylko po jedzeniu i tak mnie zastanawia czy to taki dzien czy sie zaczęły ciazowe mdłości i jeśli tak to czy bedzie gorzej, bo jak narazie jest do zniesienia
-
independent nie wiem jak jest teraz, ale jak ja byłam w pierwszej ciąży to było tak, że na L4 można było iść tylko jeśli zgłosiłaś swemu pracodawcy by odciągał Ci od pensji chorobowe (pracodawca nie ma takiego obowiązku i często nie płacą) i rzeczywiście trzeba było przepracować minimum 3 miesiące by nabyć prawo do L4, wtedy sprawę przejmuje ZUS i wypłaca 100 zwolnienia, ale nie wiem jak jest w przypadku macierzyńskiego
-
grzeszna24 wrote:Dziewczyny nasprzątałam się jak głupia, ale jak sama nie posprzątam po swojemu to mąż za Chiny nie posprząta tak dokładnie jakbym chciała.
Oczywiście robiłam przerwy co jakiś czas i nie dotykałam chemii, a mimo to brzuch mnie rozbolał i nadal boli ... zastanawiam się, czy nie narobiłam sobie czegoś... ehh
Mysle, ze nic zlego sie nie stanie. Gdyby tak bylo to musialybysmy tylko lezec i pachniec sama czasem.sie narobie i brzuch mnie ciagnie, wtedy odpuszczam i odpoczywam. Leze i leze i mija.
grzeszna24 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTo ja podpisywałam przystąpienie do tych składek i podobno mi się należy.. mam umowę do grudnia 2017. Czyli rozumiem że nie może mi wypowiedzieć umowy przed końcem? Jest zawarte tylko że wypowiedzieć może jak działam na niekorzyść firmy,Kradne i pije a nie ma nic na temat L4
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2016, 19:12
-
będąc w pierwszej ciąży już kilka lat pracowałam na umowie śmieciowej, gdy chciałam pójść na zwolnienie to się okazało, że nie mogę bo pracodawca nie opłacał mi chorobowego zostałam z niczym jedyne co mi pozostało to zarejestrowanie w PUP i o zasiłek przez 6 miesięcy
kasa niestety jest tu ważna bo my zmieniliśmy mieszkanie na większe, więc opłaty nam wzrosły, dodatkowo trzeba było myśleć o wyprawce dla dziecka, a wizyty u lekarza też nie należą do tanich, od 5-6 miesiąca miałam cholestazę ciążową i poza dietą wątrobową konieczne były leki (miesięcznie łącznie z witaminami prenatalnymi wydawałam na nie 350 złotych) a zasiłek to jakieś 650 wtedy było
ciężko niestety było
macierzyński mi się nie należał, po 8 miesiącach musiałam wrócić do pracy bo nie dawaliśmy rady finansowo
teraz to dla matek bez zatrudnienia PUP wypłaca macierzyński przez rok 1000 złotych na rękę - tzw kosianikowe? -
nick nieaktualnygrzeszna24 wrote:Dziewczyny nasprzątałam się jak głupia, ale jak sama nie posprzątam po swojemu to mąż za Chiny nie posprząta tak dokładnie jakbym chciała.
Oczywiście robiłam przerwy co jakiś czas i nie dotykałam chemii, a mimo to brzuch mnie rozbolał i nadal boli ... zastanawiam się, czy nie narobiłam sobie czegoś... ehhWiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2016, 19:16
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Justyna911 wrote:Dziewczyny wczoraj wam pisałam ze nie mam żadnych mdłości a dzisiaj mnie muli cały dzien... nie jest zle do wytrzymania i tylko po jedzeniu i tak mnie zastanawia czy to taki dzien czy sie zaczęły ciazowe mdłości i jeśli tak to czy bedzie gorzej, bo jak narazie jest do zniesienia
A ja wracam ze szkoły i jestem tak padnięta że nie wiem jak wytrzymam jeszcze jutrzejszy dzieńagnes25 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Belldandy, spokojnie, nie jestem jakas z choinki urwana wiem ile ma dziecko a ile zajmuje macica. Ale wzdęcia to raz, ale hormony tez wszystko luzują + dodać słabość moich mięśni o ktorej wspomniałaś i mamy iście komiczny efekt, krągły na dole brzuch oczywiście, wiem ze to nie dziecko, ale wyglada to jak wyglada i nic nie poradzę. W poprzedniej ciazy w 15 tc miałam normalnie odstający okrągły brzuszek.. mimo iż to była pierwsza ciaza to brzuch wyskoczył mego szybko.
Rozejścia mięśni nie zlokalizowałam, sprawdzałam po porodzie
Hops, dziękujemy Ci bardzo bardzo :*
A chustą się pochwałę jak tylko dojdzie bo dostałam z poczty SMS ze paczka zagubiona znajdzie sie napewno, to nie pierwszy raz tak, ale opóźnienie złapie... ale zdradzę tylko ze to blend bawełna + wełna, gruby kocyk o GSM 320! bedzie w czym nosić jak tylko dojdzie to sie pochwale, obiecuje
My juz po rocznicowej kolacji, Emma miała drzemkę 20 minut gdy powinna spac 1,5 wiec juz od 19 spi
Miły dzis dzienhops lubi tę wiadomość
-
Zapomnialam ze mam umowiona wizyte u gina na NFZ na wtorek lub srode... umawialam ja na poczatku ciazy, zeby miec badania za free kiedy.jeszcze nie wiedzialam, ze moj gin da mi tez skierowanie na fundusz. Zastanawiam sie czy pojsc, ale pewnie sie skusze jak za free i popatrze na kropusia bo prywatna wizyte u swojego lekarza mam dopiero na koniec listopada
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2016, 20:09
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
belldandy wrote:Zapomnialam ze mam umowiona wizyte u gina na NFZ na wtorek lub srode... umawialam ja na poczatku ciazy, zeby miec badania za free kiedy.jeszcze nie wiedzialam, ze moj gin da mi tez skierowanie na fundusz. Zastanawiam sie czy pojsc, ale pewnie sie skusze jak za free i popatrze na kropusia bo prywatna wizyte u swojego lekarza mam dopiero na koniec listopada
Znam duzo dziewczyn które jednocześnie chodziły prywatnie i na NFZ myśle ze to nie koliduje przecież
My juz za 2 dni ale sie nie mogę doczekać