Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja póki mnie nie odrzuci piję 1-2 kawy. Kocham ten smak W pierwszej ciąży prawie miesiąc na nią patrzeć nie mogłam. Pamiętam jak mi szefowa zrobiła kawę, zdarzyło jej się to pierwszy raz w życiu, więc byłam w ciężkim szoku i nie odmówiłam. Nie powiedziałam jej jeszcze wtedy o ciąży. Piłam małymi łyczkami, prawie tylko mocząc usta, a jak wyszła, to wylałam do kwiatka.
Pianistka, nie wytrzymam chyba i będziemy chcieli znać płeć. Na szczęście mój gin mówi o tym późno, kiedy jest na 100% pewny. Chcemy wiedzieć też ze względów logistycznych, bo jak będzie córa, to nie kupujemy prawie nic, a z synem zakupy nas czekają.Paula_29 lubi tę wiadomość
-
Z tymi witaminami to raczej nie mają wpływu na rozmiar dziecka. Ja w obu ciazach brałam je w 2 i 3 trym. W pierwszym tylko kwas foliowy. Obie ważyły ok 3kg tyle, ze starsza miała 57cm, a młodsza 50cm. I byłam w szoku jak porównałam wzrost Nadii kiedy miała 2 latka, a Milenki. 15cm różnicy
Odżywiałam się podobnie tyle, że w pierwszej ciaży przybrałam 19kg, a w drugiej ok 9kg więc moze to ma wpływ.
Starsza jest mega wyrośnieta. Ma 5lat a nosi ubranka na 7-8lat. Młodsza rośnie książkowo czyli przeciętniak. I fakt są całkiem inne pod prawie każdym względem. -
lily 333 wrote:s1985 a związku z tym masz jakieś zalecenia w ciązy?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2016, 12:04
2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
lily 333 wrote:a od której ciązy na takim zestawie? PIERWSZA?2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
lily 333 wrote:19biedroneczko91 a Ty wiesz czemu twoje dzieciątko zmarło?
Ja ogólnie mam malutki biust, ale teraz rzeczywiście mam wrażenie ze jest troche wiekszy. Pewnie jeszcze urośnie. Ja mam od wczoraj takie chęci na słone rzeczy.... Jak zawsze bylam łasuchem to teraz słodkości moga nie istnieć. Wczoraj marzylam o pizzy, dzis na drugie sniadanie zjadlam paczkę parowek z musztardą, mimo ze za parowkami nie przepadam.
-
Nisia2901 wrote:Mamuski czy Wam też urósł biust ? Ja dzis ubralam biustonosz i normalnie gora mi wyplywaja cyce juz nie mowie o tym że cały czas bolą
Ja miałam zawsze malutkie wiec dużo nie urosły ale owszem widać ze są większe, bolą i swędzą sutki i zrobiły sie takie jakby grudki na sutkach ;P -
Hello!!
S1985 kurcze, a tak myslalam, ze bedzie dobrze:( lekarz nic nie mowil czy masz odstawic lutke, albo przyjsc za tydzien?
Rano zakupy kupilam dziecku kurtke i buty na jesien/zime , ogarnelam dom i zasypiam...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2016, 14:23
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Villemo u mnie tak samo. Dla dziewczynki mamy prawie wszystko choc i tak zakupy takie jak łóżeczko będą.
Co do wielkości dziecka ja witaminy brałam w ciazy od początku i Emma urodziła sie z wagą 4150g ale mierzyła tylko 48 cm. Wiec niezła kulka
Teraz ma 8,5 mies, mierzy jakies 69 cm i dobija do 10 kg! :o wiec wysoka to ona nie bedzie. Z resztą nie ma po kim byc bo oboje jesteśmy niscy..
Nisia. Ja jeszcze wczoraj myslalam ze mi nie urósł ale jak nic staniki ciasne :o wyczuwam wiec shopping
S1985 tulę mocno. I bede bardzo kibicować w dalszej walce :* wspieram myślą
My wróciliśmy z zakupów, córa zasypia na drzemkę a ja biorę sie za sprzatanie domu
-
Uff.. odetchnęłam z ulgą. Odebrałam właśnie wyniki TSH po kontroli po 3 tygodniach.
Bałam się wyniku, ale jest niższy niż był 3 tygodnie temu
Miałam 1.43, a mam 1.23
Jestem zadowolonaWiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2016, 14:54
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Nisia2901 wrote:Mamuski czy Wam też urósł biust ? Ja dzis ubralam biustonosz i normalnie gora mi wyplywaja cyce juz nie mowie o tym że cały czas bolą
Ja mam rozmiar 90C. Teraz tak jak Tobie wychodzą mi cyce górą biustonosza, który kupiłam miesiąc temu -
W poprzedniej ciąży piłam jedna kawe dziennie było to bardziej mleko niż kawa teraz mnie odrzuciło. Herbaty pijam mało i to bardzo słabą bo mocna wywołuje u mnie ból głowy. Kiedyś zamiast zwykłej herbaty bardzo dużo piłam herbat owocowych ale jak przeczytałam że hibiskus (jest w wiekszosci) powoduje skurcze macicy to zrezygnowałam. To były czasy kiedy szukaliśmy przyczyny niepłodności.